Storlekar På Ett Hörnbad (54 Bilder): Vad är Det, Standardmått För Alternativ Med Jacuzzi, Standardhöjd, Produkter Som Mäter 120 X 90

Innehållsförteckning:

Video: Storlekar På Ett Hörnbad (54 Bilder): Vad är Det, Standardmått För Alternativ Med Jacuzzi, Standardhöjd, Produkter Som Mäter 120 X 90

Video: Storlekar På Ett Hörnbad (54 Bilder): Vad är Det, Standardmått För Alternativ Med Jacuzzi, Standardhöjd, Produkter Som Mäter 120 X 90
Video: How to operate a Jacuzzi 2024, April
Storlekar På Ett Hörnbad (54 Bilder): Vad är Det, Standardmått För Alternativ Med Jacuzzi, Standardhöjd, Produkter Som Mäter 120 X 90
Storlekar På Ett Hörnbad (54 Bilder): Vad är Det, Standardmått För Alternativ Med Jacuzzi, Standardhöjd, Produkter Som Mäter 120 X 90
Anonim

För närvarande är utbudet av VVS -artiklar rikt och varierat. Även klassiska och välbekanta produkter produceras med olika strukturer och med olika funktionella tillägg. Idag kommer vi att prata om sådana bekväma modeller som hörnbad.

Bild
Bild

Särdrag

Utbudet av badkar fylls årligen på med nya modeller. Om tidigare sådana föremål liknade varandra och hade ett minimum av skillnader, kan du idag i butiker hitta mycket vackra och originella produkter som kan förvandla ett badrum och ändra det utan erkännande. Det är ingen hemlighet att badkar i dag delar popularitet med duschar och lådor. Trots det stora antalet fördelar kan moderna duschkabiner inte helt ersätta ett vanligt badkar, eftersom det inte alltid är möjligt att ligga och koppla av i dem bekvämt under vattenprocedurer.

Brist på ledigt utrymme inuti sådana VVS är ett populärt problem . Det är inte alltid möjligt att klara det - i de flesta fall är badrum i moderna hem små och passar helt enkelt inte stora modeller.

Ett bra alternativ i detta fall är en hörnstruktur, som oftast installeras i ett ledigt hörn av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana VVS -armaturer ser mycket mer moderna ut än vanliga rektangulära alternativ. Dessutom hävdar människor att de i drift uteslutande visar sig från den positiva sidan - det är bekvämt att tvätta i dem och det är lätt att rengöra dem från smuts.

Många konsumenter vägrar att köpa sådana produkter , eftersom vi är säkra på deras volym. Faktum är att moderna tillverkare erbjuder praktiska modeller i olika storlekar för användare att välja mellan - att välja rätt alternativ är inte svårt.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Som med att köpa någon annan möbel eller VVS, måste du först i detalj överväga vad som är bra och dåliga moderna hörnbad.

Låt oss först ta reda på vilka funktioner och egenskaper som gör sådana VVS efterfrågade och relevanta

  • Sådana modeller utmärks av sin komfort. Den vinklade formen ger användarna maximal komfort under vattenbehandling. Människor som är långa kan tvätta sig i ett liggande hörnbad, trots dess demokratiska dimensioner.
  • Hörnbad är ergonomiska. Sådana modeller tar inte för mycket plats, är i hörnet och blockerar inte heller passagen i rummet, så du kan säkert tala om användarvänligheten hos sådana produkter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hörnbad är eleganta och moderna. De gör rummet mer estetiskt och modernt utan att ge avkall på utrymme och komfort.
  • Duschar och lådor med ytterligare alternativ är mycket populära idag. Hörnbad kan också utrustas med olika funktioner. Oftast väljer människor för denna hydromassage, ett ljudsystem, belysning samt bekväma hyllor där du kan placera toalettartiklar, schampon, tvål och handdukar. Naturligtvis är multifunktionella produkter dyrare, men enligt konsumenterna ångrade ingen av dem pengarna.
  • Hörnstrukturer är vänster- och högerhänta. Detta tyder på att du kan välja det bästa alternativet för ett rum med valfri layout och möbelarrangemang.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu är det dags att bekanta dig med nackdelarna med hörnskålar

  • Enligt experter finns det mer lämpliga badmodeller för att spara ledigt utrymme. Naturligtvis tar hörnalternativen inte bort extra rutor, men de släpper inte så många av dem heller.
  • Hörnalternativ är dyrare än vanliga rektangulära alternativ. Om du vill köpa en produkt med många ytterligare funktioner måste du lämna en snygg summa i butiken.
  • Många skålar är gjorda av material som inte tål slipande rengöring. Denna kategori inkluderar till exempel akrylmodeller. Du måste rengöra dem mycket noggrant och noggrant för att inte skada ytan.
  • Ett hörnbad förbrukar alltid mer vatten.
  • Ett sådant badkar passar inte ett rum i klassisk stil.

Som du kan se är hörnbad på många sätt överlägsna rektangulära alternativ, men de är något sämre än dem. Vad är bättre att välja - var och en bestämmer själv.

Bild
Bild

Vyer

Bekväma hörnbad finns i olika varianter. Låt oss titta närmare på moderna varianter av sådant VVS.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl

Hörnakrylmodeller är bland de mest populära och efterfrågade. De finns i butiker oftare än andra bad. Akryl i sig är ett speciellt termoplastiskt polymermaterial som kan formas i bearbetning. Produkter tillverkade av dessa råvaror kan formas till vilken form som helst. Små badkar som hör till kategorin ekonomiklass är oftast tillverkade av akryl. Sådana produkter kan installeras i små rum.

Låt oss lista de främsta fördelarna med akryljacuzzi

  • De har en mycket låg vikt, så de är enkla att installera och laddar inte golven. Dessutom är dessa modeller mer praktiska att transportera.
  • Sådana bad ser snygga och estetiskt tilltalande ut. Akrylbeläggningen är slät och diskret glans. Dessa funktioner är bra för moderna badrum.
  • Akryljacuzzier kräver inget särskilt och kostsamt underhåll. Dessutom tappar de inte sin visuella dragningskraft även efter många år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den viktigaste nyansen som du bör vara medveten om när du köper ett akrylbadkar är att det inte kan rengöras med slipande produkter - detta kan skada akryl och skada produktens utseende.

Man bör också komma ihåg att badkar i akryl inte kan kallas mycket hållbara . Det rekommenderas inte att släppa olika föremål på dem - detta leder till bildandet av hål. Av denna anledning måste du använda dem så noggrant och noggrant som möjligt.

Bild
Bild

Stål

Ståljacuzzi är den näst mest populära. De är också billiga och finns i många butiker. Stål som material bearbetas mycket lättare och lättare än till exempel gjutjärn, så modeller från en sådan formbar legering har en mängd olika former och storlekar. Stålbadens vikt är medelhög, så det är också bekvämt att transportera och installera dem.

Sådana modeller har flera nackdelar

  • De är inte stabila. På grund av deras låga vikt och särdrag hos hörndesignen måste de monteras med stöd på 3 väggar. I detta fall ska ramen endast förstärkas.
  • Stålskålar svalnar mycket snabbt. Vattnet i sådana bad upphör också snart att vara varmt eller varmt.
Bild
Bild
  • Stålbaden är mycket bullriga. När vatten samlas in vibrerar deras väggar alltid, vilket avsevärt förbättrar ljudet av fallande droppar, vilket framkallar ett högt ljud.
  • Emaljen på stålkar är vanligtvis ganska ömtålig. I sig själva är stålmodeller tunnväggiga, varför de genomgår deformation under påverkan av belastningar och stötar. Detta leder ofta till sprickbildning av emaljen på rörets yta.
  • Stålmodeller kan inte skryta med en lång livslängd. Med regelbunden användning kan ett sådant hörnbad inte vara längre än 10-15 år.
  • Stålbad är svåra att reparera. Emaljen på sådana skålar slits ut snabbast, och det är nästan omöjligt att återställa den.

Enligt experter är det fullt möjligt att installera ett stålbad på egen hand. Det är inte nödvändigt att ringa proffs för detta. För att göra röret mindre bullrigt och dess emalj varade längre kan botten av skålen behandlas med polyuretanskum eller klistras över med vibrationsisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gjutjärn

Gjutjärn är ett av de mest kända materialen som har använts vid tillverkning av VVS -armaturer i många år. Han blev känd för sin tillförlitlighet och hållbarhet. Det är mycket svårt att skada ett badkar i gjutjärn - det är inte rädd för slag eller deformationer.

Men i moderna butiker är hörnbad i gjutjärn extremt sällsynta. Oftast görs de på beställning. Den låga populariteten för sådana modeller beror på deras imponerande vikt, som kan nå 150 kg. Dessutom är sådana produkter inte billiga. Kostnaden för ett bad av hög kvalitet i gjutjärn börjar från 50-80 tusen rubel.

Att ge gjutjärn en komplex form är inte en lätt uppgift. Av denna anledning producerar inte alla framstående märken badkar av detta material. Utbudet av sådana modeller är dåligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med hörnbad i gjutjärn är:

  • Utan tvekan hållbarhet. Livslängden för sådana sanitetsartiklar överstiger 50 år.
  • Dessa modeller är mycket pålitliga och hållbara. Tjockleken på väggarna i dem börjar från 8 mm -märket, så de är inte rädda för mekaniska skador.
  • Gjutjärnsbad kännetecknas av låg värmeledningsförmåga.
  • Sådana modeller går att reparera.

När du väljer ett gjutjärnsbad av hög kvalitet rekommenderar experter att uppmärksamma dess vikt. Gjutjärn hörn alternativ väger oftast 150-170 kg. Naturligtvis är djupet och storleken på VVS -skålen i detta fall viktigt. Det rekommenderas att endast installera sådana badkar i rum med pålitliga tak som tål tung belastning.

Bild
Bild

Dimensioner

Vackra och lättanvända hörnformade badkar finns i olika storlekar. De kan vara stora, medelstora och kompakta. När du väljer det bästa alternativet måste du ta hänsyn till ditt badrums storlek. Symmetriska och asymmetriska variationer av hörnprodukter skiljer sig åt i form.

Standard symmetriska exemplar har enkla och regelbundna former . Sådana alternativ i stora storlekar ser solida och presentabla ut. Att använda dem är så bekvämt som möjligt. Dessa stora exemplar kan dock endast installeras i rum med en rymlig yta. Symmetriska produkter har en icke-standardform. I dem skiljer sig delar av en skål i sina konfigurationer och dimensioner. Dessa modeller är populära inte bara för sin intressanta design, utan också för sin ergonomi och funktionalitet. Visst, asymmetriska alternativ är vanligtvis mer blygsamma i storlek. För två är en sådan modell knappast lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Symmetriska hörnbad finns i följande dimensioner:

  • 120 x 130 cm;
  • 140x140 cm;
  • 150x150 cm;
  • 120x120 cm;
  • 135x135 cm;
  • 140x140 cm;
  • 147x147 m;
  • 148x148 cm;
  • 156x156 cm;
  • 125x125 cm;
  • 130x130 cm;
  • 135x135 cm;
  • 140x140 cm;
  • 145x145 cm;
  • 150x150 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Asymmetriska versioner produceras i följande storlekar:

  • 185x105 cm;
  • 180x 130 cm;
  • 175x105 cm;
  • 175 x 100 cm;
  • 160x 125 cm;
  • 160x100 cm;
  • 160x80 cm;
  • 160x75 cm;
  • 150x 105 cm;
  • 150x 100 cm;
  • 150x75 cm;
  • 140x 105 cm;
  • 100x 90 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Höjden på ett hörnbad är oftast (standard) 60-65 cm.

Djupet på hörnbadkaret kan vara:

  • 40-50 cm;
  • 50 cm;
  • 60 cm;
  • 70-80 cm.
Bild
Bild

Hur placeras?

Badet är huvudelementet i rummet. Ett sådant VVS -föremål måste placeras korrekt i ett litet område. Tänk inte att jacuzzin inte kan installeras i en sådan miljö.

Produkten av hörnstrukturen kommer inte att förändra utrymmet, vilket gör det stort på ett ögonblick . En sådan modell kommer bara framgångsrikt att passa in i ett blygsamt rum och kommer inte att störa det. Naturligtvis måste alternativet lämpliga dimensioner väljas baserat på badrumets storlek. Därför måste du mäta utrymmet där du planerar att installera hörnskålen innan du går till affären. Oftast installeras badkar med sådana modifieringar i ett av de fria hörnen i rummet. Ibland, speciellt för dem, förbereds små skiljeväggar, nära vilka de är monterade.

Innan du installerar ett hörnbad måste du se till att golvet och väggarna i rummet är helt plana.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation funktioner

Hörnbadet kan installeras oberoende.

Om du är säker på dina förmågor och vill hantera sådant arbete med egna händer, bör du följa en viss handlingsplan

  • Innan du installerar skålen, se till att alla golv i rummet är jämna och snygga. Det ska inte finnas några oegentligheter och droppar på dem.
  • Välj rätt VVS. Fortsätt sedan mot rummet. En sådan handlingsplan gör att du kan undvika många problem och fel.
  • Bestäm installationsmetoden - på en speciell bas som du måste förbereda i förväg eller på metallben, tillsammans med fästen.
  • Dagen innan du installerar hörnbadet måste det placeras inomhus. Detta är nödvändigt så att materialet från vilket det är tillverkat anpassar sig till rumstemperatur.
  • För att installera ett badkar effektivt måste du fästa det på väggarna i rummet så tätt som möjligt. Se till att VVS är i perfekt läge. Först efter det kan du fortsätta med beredningen av basen under skålen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Oftast är basen för VVS skapad av cement, block eller vanliga tegelstenar. Det rekommenderas att använda pålitliga och högkvalitativa material, särskilt när det gäller stål med låg hållfasthet.
  • Låt det förberedda underlaget bygga upp till en tillräcklig styrka. Detta kan ta 102 dagar.
  • Först då bör du fortsätta med installationen av hörnbadet.
  • När du ansluter ditt VVS till el, vatten och avlopp måste du testa alla system för läckage. Om fläckar och läckor inte har dykt upp någonstans kan installationen anses vara korrekt.
  • Om det finns fula luckor mellan hörnbadet och väggen måste de fyllas med ett speciellt tätningsmedel. Det bör baseras på en komponent som silikon. Ovanifrån bör dessa detaljer "täckas" med en sockel eller specialtejp.
Bild
Bild

Urvalstips

Valet av ett hörnbad bör närmar sig noggrant och medvetet. Välj pålitliga och hållbara badkarsmodeller. Om du letar efter en billig produkt och samtidigt har ett litet badrum, bör du titta på de ekonomiska alternativen i akryl. Stålprover är mer tillförlitliga. Gjutjärnsprodukter är erkända som starka och hållbara, men de är dyra och väger mycket - en sådan modell fungerar inte för rum med svaga tak, kom ihåg detta.

Tänk på i förväg vilka funktionella tillägg du behöver . Många shoppare skyndar sig att beställa badkar med många dyra alternativ som de slutar med liten användning. För att inte slänga pengar i avloppet, bör du tänka noga och bestämma vilken typ av VVS -tillägg du definitivt kommer att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välj hörnbadkar av hög kvalitet från välkända märken. Således kommer du att rädda dig själv från att köpa en lågkvalitativ produkt som är benägen för alla slags störningar.

Idag är ett av de mest populära och efterfrågade baden märken:

  • Ravak;
  • Vayer;
  • Kolo;
  • Teiko.

Innan du går till en VVS -butik, var noga med att mäta ytan på ditt badrum. Bara genom att veta måtten på detta utrymme kan du välja det bästa alternativet. Var så försiktig som möjligt när du väljer sexkantiga hörnmodeller. De är inte lämpliga för alla områden och layouter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ta inte stora modeller för små rum, även om du har hittat ett ledigt utrymme för dem. I det här fallet är det inte särskilt bekvämt att använda badrummet. Dessutom kommer det att störa passagen och tillgången till andra möbler i badrummet.

Om du gillar att ta ett bad för två, bör du köpa den ursprungliga modellen .speciellt utformad för två. Sådana produkter har som regel nackstöd och bekväma handtag. Få ett hörnbadkar med en speciell halkskydd på insidan av skålen. Med detta tillägg blir det mycket säkrare att använda VVS. Annars kan du glida och bli allvarligt skadad om du faller. Om du vill få den mest praktiska modellen att använda, bör du leta efter en hörnjacuzzi med en specialdesignad urtagning under sätet.

Leta inte efter för billiga hörnbad. Sådana typer av VVS har alltid kostat mer än klassiska rektangulära modeller, så en alltför tillgänglig design bör göra dig misstänksam.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Om du bestämmer dig för att installera hörnbadet själv, är det viktigaste du måste vara uppmärksam på maximal stabilitet och täthet. Om du placerar skålen korrekt kommer det inte att finnas något onödigt ljud från den.

Storleken på badrummet bör väljas utifrån den mest rationella fördelningen av ledigt utrymme i rummet. Om väggarna i badrummet är ojämna måste de jämnas ut innan VVS installeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gamla hörnbad kan återanimeras . Så, du kan återställa det ursprungliga utseendet till en gjutjärns- eller stålskål med en matt grå färg med ett enkelt akrylfoder. Han går bara ut i det gamla VVS och förlänger därmed dess livslängd.

Experter rekommenderar att du använder en universell monteringsmetod när du installerar ett hörnbad - en kombination av ben och tegel. Med hjälp av benen kan du justera skålens höjd, vilket glädjer många användare. Samtidigt säkerställer tegelstenar tillförlitligheten och stabiliteten hos VVS som helhet.

Rekommenderad: