Mezzanine (68 Foton): Vad är Det? Moderna Mezzaniner Av Metall, Val Av Mezzaninfäste, Dekoration I "Chrusjtjov"

Innehållsförteckning:

Video: Mezzanine (68 Foton): Vad är Det? Moderna Mezzaniner Av Metall, Val Av Mezzaninfäste, Dekoration I "Chrusjtjov"

Video: Mezzanine (68 Foton): Vad är Det? Moderna Mezzaniner Av Metall, Val Av Mezzaninfäste, Dekoration I
Video: Tholin förklarar: Karensavdraget – så funkar de nya reglerna för sjuklön 2024, April
Mezzanine (68 Foton): Vad är Det? Moderna Mezzaniner Av Metall, Val Av Mezzaninfäste, Dekoration I "Chrusjtjov"
Mezzanine (68 Foton): Vad är Det? Moderna Mezzaniner Av Metall, Val Av Mezzaninfäste, Dekoration I "Chrusjtjov"
Anonim

Kompetent inredning av en lägenhet är inte bara ett snyggt utseende, utan också praktiskt och bekvämt. För att utrusta en annan plats för saker kan du använda mezzaninen. Liknande mönster har länge använts i lägenheter och hus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Mezzaninen är en separat hylla för saker, den är inhägnad från resten av utrymmet med dörrar. Det ligger som regel under taket och tar praktiskt taget inte plats. Detta är ett praktiskt och bekvämt alternativ för att förvara saker i en liten lägenhet. Oftast hängs den över en dörr i en smal gång. Det kan ofta hittas i lägenheter i flervåningshus.

De gamla versionerna av sådana hyllor såg grova och till och med löjliga ut, men moderna modeller är eleganta och snygga . Gamla möbler kan dekoreras ordentligt och ges ett mer attraktivt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Obs: i en modern inredning är detta inte bara möbler, utan också en speciell design.

Eftersom det är på en hög höjd från golvet, fungerar det som grund för utformningen av ett separat område under taket. Denna teknik kallas entresolvåningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

En modern mezzaninhylla kan tillverkas av olika material, samt ha olika storlekar, former och strukturer. Tillverkare utrustar modellerna med praktiska enheter för att snabbt öppna och stänga dörrar.

Bild
Bild

Med antalet dörrar

När man väljer en design ägnar många särskild uppmärksamhet åt antalet dörrar. Detta kan vara en stor tvådörrars modell eller en kompakt version med en dörr. Den gångjärniga öppningsmekanismen är mycket populär. Det är bekvämt och praktiskt. Dörrar bör öppnas fritt utan att röra väggar och andra föremål.

Antalet dörrar kan vara valfritt, huvudsaken är att de inte stör användningen av möbler och ser harmoniskt ut med den allmänna interiören

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom placering

Det andra kriteriet med vilket hyllorna är indelade i grupper är placeringsalternativet. Tillverkare erbjuder enkelsidiga och dubbelsidiga modeller. Det första alternativet är vanligare. När du väljer en sådan mezzanine kommer åtkomst till den endast från en av sidorna. Om ledigt utrymme tillåter kan du installera en dubbelsidig hylla.

Hörnmodeller bör noteras separat. Denna form gör att du kan placera hyllor i korsningen av väggarna. Kompakt, praktiskt och bekvämt alternativ för rum i olika storlekar.

Obs: hyllor kan också vara gångjärn eller upphängda, med en utdragbar mekanism för att öppna dörrar eller gångjärn. Numera är bokhyllor med mezzaniner populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

I produktionsprocessen används både naturliga och konstgjorda material. Var och en av alternativen har sina egna fördelar och nackdelar som du måste vara uppmärksam på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva

Fördelar

Modeller från träbaserade paneler presenteras i en mängd olika former och storlekar. Köpare lockas också av ett överkomligt pris. Vissa modeller är dekorerade med blank film. Ytterligare beläggning ger produkten ett snyggt och sofistikerat utseende.

En annan fördel är den rika färgpaletten. Att välja rätt alternativ för en specifik inredning är inte svårt. Hyllan kan färdigställas från insidan eller utsidan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Materialet innehåller syntetiska föreningar och föroreningar, till exempel hartser. De har en obehaglig lukt som kommer att bestå för första gången efter köpet. Spånskiva tål inte fukt, fukt och hög temperatur dåligt. Arken har hålrum inuti, vilket kan skada dem med ett kraftigt slag . Vid självsågning försämras plattorna och bildar flis.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF

Fördelar

Trähyllor finns också i en mängd olika färger och nyanser. Detta material är miljövänligt och hälsosäkert. Den har styrka, motståndskraft och lång livslängd . Denna egenskap gäller endast kvalitetsråvaror.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Den första nackdelen är den höga kostnaden (jämfört med spånskivemöbler).

Utan specialutrustning kommer det inte att vara möjligt att skära detta material hemma.

För tillverkning av möbler själv kan ämnen köpas på fabriken.

Bild
Bild

Gipsvägg

Fördelar

Gipsskivor är prisvärda och lätta. Sådana möbler är enkla att installera. Materialet tål extrema temperaturer och hög luftfuktighet utan problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Trots sin hållbarhet är det ett sprött material. Det måste hanteras försiktigt för att inte förstöra integriteten. Gips kan inte användas som bas för olika strukturer, eftersom det inte kommer att bära lasten . Under installationen måste du använda ytterligare loggar.

Bild
Bild

Array

Fördelar

Naturligt trä är ett miljövänligt material med ett originalt naturmönster. Det är lätt att bearbeta och ser bra ut. Perfekt för klassiska interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Högt pris. Trädet är också rädd för fukt och fukt. Vissa sorter spricker när de utsätts för torr och varm luft. För att skydda trä använder tillverkare speciella föreningar.

Bild
Bild

Metall

Vissa element kan vara gjorda av metall. Det är ett slitstarkt material som är perfekt för moderna interiörer.

Metallhyllan har utmärkt hållbarhet och praktiska egenskaper.

En entresol av metallkonstruktioner kan vara ett bra komplement till ett högt skåp av samma material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Mezzaninen kan ha ett varierat utseende. Några av de mest populära alternativen är modeller av syntetmaterial som imiterar trä. Trä ger inredningen mys och uttrycksfullhet. Detta är ett populärt alternativ för många klassiker, men det finns också plats för dem i moderna stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturmaterial eller dess imitation kan ha en annan nyans (från ljusa toner till mörka och mättade) och mönster . Allt beror på vilken klass hyllan är gjord av eller vilken kvalitet som imiterades av tillverkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett universellt alternativ är en vit entresol . Det kommer att komplettera alla interiörer och kommer inte att förlora sin relevans. Ljusa nyanser ger rummet ljushet och friskhet, fyll det med ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare använder både färgglada nyanser och lugna, neutrala färger . Färgen på hyllorna kan kombineras med den övergripande inredningen för att inte sticka ut eller kontrast med den. En färgglad mezzanine kan vara en iögonfallande accent.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallmodeller är gjorda av rektangulära segment och stavar som är anslutna till varandra . Detta alternativ är perfekt för moderna interiörer. För att göra hyllan mer praktisk och hållbar kan tillverkarna använda en emaljfinish.

Bild
Bild

Nyanser av val

För att göra rätt val bland det rika sortimentet är det nödvändigt att ta hänsyn till ett antal faktorer

  • Det första du bör uppmärksamma är rummets storlek. Mät för att ta reda på rummets bredd, längd och höjd. Mezzaninen ska passa exakt i storlek. Det rekommenderas att mäta flera gånger.
  • Hörnmodellen blir ett underbart komplement till en kompakt hall. Det ger extra lagringsutrymme och tar inte mycket plats. En sådan funktionell lösning är också lämplig för rymliga rum.
  • Tänk på möblernas utseende. Färgen och mönstret måste vara i harmoni med interiören, annars kränks dess integritet.
  • För att hålla sakerna dammfria, välj slutna modeller. De kommer att vara användbara för förvaring av kläder eller sängkläder.
  • Innan du köper, bestäm exakt den plats där mezzaninen kommer att ligga.
  • Mezzaninfästet påverkar hur dörrarna öppnas. Det är nödvändigt att välja det mest bekväma alternativet, med hänsyn till placeringsmetoden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

Efter att ha köpt en hylla måste du hitta en lämplig plats för den. Det vanligaste alternativet är ledigt utrymme under taket ovanför köksdörren. Dessutom kommer takvåningen att se harmonisk ut över ytterdörren. Det finns plats för en dubbelsidig modell i den rymliga korridoren . Mezzaninen kan installeras under ett vanligt eller sträckt tak.

Tänk på djupet på dina möbler. Annars blir det obekvämt att vika och ta ut saker. Det är bäst att placera en grund modell med två dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att du gör en ritning, visar möjliga platser på den och väljer den mest lämpliga.

Kom ihåg att detta är ett skört material som inte tål tung belastning när du installerar en gipsväggsmodell. Om du fortfarande vill använda den kan du göra en mezzanine med egna händer . För att göra detta, välj en robust ram och mantla den med ark. Detta alternativ är perfekt för kök, balkong eller garage.

När du väljer en plats, kom ihåg att väggarna måste vara starka och pålitliga . Annars tål de inte belastningen. Samma krav gäller för mezzaninens bas. Den tunna botten kan brytas under påverkan av lasten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande placeringsregler:

  • den färdiga hyllan måste passa helt in i den tilldelade nischen eller en plats som valts för den;
  • vid installationen, ta hänsyn till att den inte överlappar ljuskällorna och inte heller buktar ut och ser snygg ut;
  • installera inte en stor entresol i ett litet rum - det kan se grovt ut;
  • för en harmonisk inredning bör den nedre delen av hyllan och dess fasader kombineras med färgen på väggarna och möbler i rummet;
  • om mezzaninen är placerad i passagen, efter installationen bör det finnas tillräckligt med ledigt utrymme för rörelse - denna rekommendation är särskilt viktig om långa människor bor i huset;
  • ett stort antal hyllor placerade under taket kommer att göra rummet visuellt mindre - när man inreder ett litet rum rekommenderas det att överge en sådan idé.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekoration av rum med entresol

Det finns många alternativ för hur man passar en mezzanine korrekt i en bostadslägenhet.

Övre hyllan i "Chrusjtjov"

För att inreda en liten lägenhet på ett elegant och praktiskt sätt är det viktigt att använda varje kvadratmeter klokt. För kompakt förvaring av saker är mezzaninen perfekt . Den kan placeras i korridoren eller korridoren. Det finns också en plats för henne i köket.

En extra hylla kommer att vara till nytta om du behöver gömma disk eller små apparater.

När den placeras i korridoren kan den användas för skor eller säsongskläder . Mezzaninen kan ersätta skohållaren och frigöra utrymme i rummet.

Bild
Bild

Mezzanine i barnkammaren

Sådana möbler kommer också att vara till nytta i ett barnrum. De lagrar leksaker, kläder, sängkläder och mycket mer. I detta fall kan mezzaninen användas som grund för ytterligare plats. Detta kan vara ett område ovanför barnets sovplats, som kommer att bli en lekplats . Sådan design är endast möjlig när man använder en pålitlig och hållbar struktur som tål tung belastning.

Bild
Bild

Hall, vardagsrum eller arbetsrum

I denna del av huset är mezzaninen sällsynt. En hylla under taket är användbar för förvaring av böcker, dokument eller annat tryckmaterial . När du väljer en modell för ett vardagsrum måste du vara särskilt uppmärksam på utseendet. Det ska se harmoniskt ut med möblerna i rummet. Om måtten tillåter kan ett högskåp med mezzanine placeras i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

I sovrummet är mezzaninen också sällan installerad. Designers rekommenderar detta alternativ för små utrymmen.

I det här fallet kan du överge skåpet och ta ledigt utrymme under taket.

Om rummet är rymligt och det finns tillräckligt med möbler i det för att lagra saker, kommer det definitivt inte att behövas en extra hylla.

Bild
Bild

Andra alternativ

På balkongen kan mezzaninen ersätta skåpet . Detta låter dig lossa rummet för utrustningen i rekreationsområdet.

Bild
Bild

I badrum en hylla under taket spelar rollen som ett skåp för förvaring av hushållskemikalier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om lägenheten har ett delat badrum , den kompakta mezzaninen är också användbar på toaletten som plats för förvaring av papper.

Bild
Bild

Exempel i interiören

Mezzanine med två gångjärn . Den placerades i en smal gång och bevarade det maximala utrymmet inuti rummet. Materialet från vilket hyllan är tillverkad imiterar brunt trä. Ett mångsidigt alternativ för bostäder.

Bild
Bild

Ytterligare förvaringsutrymme utrustat under taket . Två mezzaniner installerades i ett rum. Deras färg är i harmoni med entrédörrarna och väggarna.

Bild
Bild

Den vita mezzaninen passar perfekt in i barnrummet . Dess färg är i perfekt harmoni med inredningen i rummet och resten av möblerna. Ljusa nyanser gör att interiören ser fräschare och rymligare ut.

Bild
Bild

Gångjärnshylla med skjutdörrar . Ett kompakt och bekvämt alternativ som är lämpligt för att dekorera en entré, sovrum, korridor och andra platser. Woodgrain -inredningen ser snygg och attraktiv ut.

Rekommenderad: