Badhöjd: Standard Från Golvet Och På Vilken Nivå Det är Installerat, Standard För En Modell Med Ben Och Vad Som Ska Vara För En Produkt Som Mäter 170x70, Hur Man Korrekt Installera

Innehållsförteckning:

Video: Badhöjd: Standard Från Golvet Och På Vilken Nivå Det är Installerat, Standard För En Modell Med Ben Och Vad Som Ska Vara För En Produkt Som Mäter 170x70, Hur Man Korrekt Installera

Video: Badhöjd: Standard Från Golvet Och På Vilken Nivå Det är Installerat, Standard För En Modell Med Ben Och Vad Som Ska Vara För En Produkt Som Mäter 170x70, Hur Man Korrekt Installera
Video: Golvvärme med LK HeatFloor 22 2024, April
Badhöjd: Standard Från Golvet Och På Vilken Nivå Det är Installerat, Standard För En Modell Med Ben Och Vad Som Ska Vara För En Produkt Som Mäter 170x70, Hur Man Korrekt Installera
Badhöjd: Standard Från Golvet Och På Vilken Nivå Det är Installerat, Standard För En Modell Med Ben Och Vad Som Ska Vara För En Produkt Som Mäter 170x70, Hur Man Korrekt Installera
Anonim

Bekvämligheten med ett badrum är en viktig del av en bekväm vistelse i ett visst rum. För att kunna duscha, tvätta eller göra någon annan procedur i duschen eller toaletten är det viktigt att ha fri tillgång till allt du behöver. Om duschrummet har tillräckliga dimensioner är det mycket bekvämare att installera badkaret så att du kan ta olika alternativ för vattenprocedurer. När du köper den här produkten måste du tydligt veta hur du installerar den och på vilken höjd den ska vara från golvet för enkel installation, rengöring av avlopp och naturligtvis användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och normer

Vid reparation av ett badrum eller helt enkelt byte av badkaret självt, är det nödvändigt att inte bara välja rätt behållare för att ta vattenprocedurer, utan också att installera det i enlighet med normerna. Bekvämligheten med att använda den beror på badrumets storlek. Det ska vara tillräckligt djupt för att behålla vatten i sig själv och förhindra att det stänker runt i rummet, men samtidigt bekvämt så att ett vuxet barn eller en äldre person kan klättra in i det.

Oavsett vilken typ av badkar som kommer att stå i rummet är det viktigt att placera det på rätt höjd, vilket regleras av normerna:

  • Standardhöjden från golvet är 60 cm. Detta avstånd från golvet till badets övre kant gör att du enkelt kan komma in och ut ur badplatsen.
  • Badets avstånd från väggarna i rummet bör vara minst 70 cm så att du fritt kan närma dig badområdet och använda det för vissa behov.
  • Standardhöjden på badbotten från golvet bör vara minst 15 cm. Denna indikator ska vara stabil trots olika typer av strukturer.
  • Denna produkt måste installeras jämnt, utan sluttningar, eftersom den tillhandahålls av tillverkaren själv och riktas till avloppet.
Bild
Bild

Badets höjd kan ändras när det gäller en barnomsorg där utrustningen ursprungligen är avsedd att användas av barn som är kortare än vuxna.

För att beräkna den optimala lyfthöjden för badrummet måste du fokusera på indikatorer som:

  • Genomsnittlig höjd för människor som bor i rummet. Således kan höjden antingen sjunka till 50 cm om familjen inte är lång och det finns många barn, eller stiga till 70 cm om det bor flera långa vuxna i lägenheten.
  • Redovisning för kategorin människor som bor i lägenheten: pensionärer, personer med funktionsnedsättning, barn, vilket också kan påverka installationens höjdindikatorer avsevärt.
  • Urval av själva badrummet på djupet. Om det är relativt djupt och lika med 50 cm, med hänsyn till ökningen av 15 cm för att installera sifonen, kommer nivån ut vid 65 cm.
  • Badrumets mått och vikt. Om materialet är gjutjärn bör installationen vara minst 15 cm från golvet, lättare material kan ha små fluktuationer.

Med hänsyn tagen till familjemedlemmarnas egenskaper och själva badkaret, som kommer att installeras, är det alltså möjligt att beräkna alla nödvändiga indikatorer för korrekt installation av utrustningen och dess praktiska användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man rätt val?

För att köpa ett bra bad måste du vara uppmärksam på huvudindikatorerna för en kvalitetsprodukt. Vanligtvis innebär badprocedurer en bekväm position i badet under en period. För att processen ska bli trevlig bör det nödvändiga urvalskriteriet vara materialets förmåga att hålla värme från vatten så länge som möjligt. Ett annat kriterium för att välja en produkt är livslängden, eftersom få människor vill köpa nytt VVS vartannat år.

Ett badkar av genomsnittlig kvalitet bör hålla minst 5 år, och ett bra kommer att ha en mycket lång livslängd, särskilt om alla normer för att ta hand om det och förebyggande åtgärder för dess restaurering iakttas då och då.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kommer en bra produkt att kosta flera gånger mer än en enkel, men i slutändan lönar det sig helt och bekvämligheten och användarvänligheten kan inte jämföras med billiga alternativ.

Om du väljer en produkt efter material finns det följande typer:

  • stålbad;
  • gjutjärn;
  • akryl.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av alternativen har sina egna fördelar och nackdelar. Det mest populära är nu akrylbadkaret. Det är lätt, har ett attraktivt utseende, men det behöver vård, om det inte observeras kommer det snabbt att förlora sitt utseende och det kommer inte att vara så bekvämt att använda det. På grund av sin låga vikt installeras ett sådant badkar på ben eller stöd, som ingår i satsen eller köps individuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stålkonstruktioner har en lägre kostnad, men de är mycket sämre när det gäller värmeöverföringsegenskaper, eftersom de svalnar mycket snabbt. Men när det gäller installation är arbetet med det lika enkelt som med akryl. Gjutjärnsalternativ i denna aspekt representerar en mycket svårare situation när du måste arbeta med mycket vikt, vilket inte alltid tål standardben, därför byggs ofta i detta fall en extra ram, vilket också kräver extra investeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av ett visst alternativ beror på både ekonomisk kapacitet och smakpreferenser. Det viktigaste är att fokusera på användarvänlighet och enkel underhåll och installation, då kommer nöjet att köpa ett särskilt badkar vara tillräckligt länge.

Olika sorter

När du planerar valet av ett bad är det värt att först och främst besluta om dess storlek, eftersom det spelar en viktig roll för att optimera rummets utrymme. Badkaret bör enkelt komma in i rummet och ta upp det utrymme som är avsett för det, samtidigt som det lämnar utrymme för förvaringssystemet och kanske för tvättmaskinen. Standardstorleken anses vara 180 x 80 cm, men ofta kan duschrummets dimensioner inte tillåta en struktur i full längd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på kraven i lokalerna började tillverkarna producera mindre design av badkar, allt från de minsta, där badkarets längd är 120, och bredden kan variera: 70/75/80 och slutar med en fullstor version. Den mest populära storleken för lägenheter är 170x70, där det ska tilldelas mer utrymme i rummet på grund av badrumets storlek. Om rummet är mycket litet och det är svårt att placera något stort i det, passar 150x70 -produkten perfekt in i interiören och ger möjlighet att ta badprocedurer, vila och koppla av även under så trånga förhållanden.

Bild
Bild

Efter att ha bestämt badets storlek, vare sig det är en full längd på 180, i genomsnitt 170 eller små 150 cm, måste du börja välja materialet ur vilket behållaren för vattenprocedurer kommer att göras. Det är viktigt att förstå att om en metallbadbehållare köps kan den installeras både på benen och göra en podium. Låga alternativ som kommer med ben behöver först inte installeras, du kan välja andra så att strukturen blir starkare och mer tillförlitlig. Inte alla produkter är inledningsvis utrustade med ben, därför är det möjligt att välja typ av installation baserat på badrumsmaterialet och de uppgifter som utrymmet under det kan utföra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stålbadkar är av den typ som bäst stängs och fylls i utrymmet under, vilket kommer att göra användningen mycket trevligare. Inte bara installationen beror på materialet, utan också de egenskaper som köparen får, därför är det viktigt att förstå skillnaderna mellan varje produkttyp.

Material (redigera)

Det mest populära alternativet för badkar var en gång gjutjärnsprodukter-stark, pålitlig, välhållande värme, men för tung och kräver vissa färdigheter för att installera. Konkurrenten var ett badkar i stål, som är mycket lättare, vilket gör det mycket bekvämare att transportera och lyfta det till golvet. Installationen av sådana badkar är också ganska tillväxt, även om det finns vissa nyanser. Om du installerar ett badkar på benen kommer det att vara mycket bullrigt och avger snabbt värme från vattnet som har tagits in i det. Men denna nyans kan korrigeras genom att stänga utrymmet under badrummet med skum, mineralull eller polyuretanskum och stänga allt med ytterligare väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med stålbadet är mångsidigheten hos denna produkt . Vissa alternativ kan ha handtag för enkel användning, ett inbyggt hydromassagesystem som gör att du kan slappna av helt. Beläggningen på sådana badkar kan vara olika - det är emalj och polymerbeläggning, som används oftare. Men det mest populära idag är badkaret i akryl. Det är mycket lätt, ger inga problem med installationen, och med rätt vård kan det vara upp till tio år.

Dessa produkter håller sig varma, är inte bullriga, har ett mycket vackert utseende som du kan behålla på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ny typ av badmaterial är kvaril, som är en blandning av akryl och kvarts. Sådana produkter tål tung belastning, är inte rädda för stötar, skapar inte buller under användning och håller vattentemperaturen väl. I vikt är dessa badkar tyngre än akryl, men lättare än gjutjärn. De flesta produkterna är utrustade med hydromassage, luftmassage, armstöd och nackstöd för enkel användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är särskilt värt att lyfta fram keramiska bad, som är dyra, så inte alla har råd med dem. Sådana produkter håller perfekt och under lång tid värme från vatten, är absolut inte bullriga, rostar inte, de är inte rädda för mekaniska skador. De har också en lång livslängd, men de är mycket obekväma att transportera på grund av sin tunga vikt och risken att bryta en exklusiv produkt. Keramiska produkter av denna typ kan tillverkas av både natursten, som marmor, och konstgjorda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konfiguration

Användningen av olika material för att skapa ett bad blev inte gränsen, och mycket snart, förutom enkla rektangulära mönster, började nya, mer intressanta och okonventionella dyka upp. Ett vanligt badkar kan endast skilja sig i storlek från ett litet, där du kan ta vattenprocedurer i sittande läge, till ett i full storlek, där det finns en plats att ligga ner och slappna av helt. Ett nytt ord i utformningen av sådana produkter var utseendet på hörnstrukturer. De verkar väldigt stora, men i själva verket är det det här alternativet som hjälper till att fördela badrumsutrymmet ordentligt och fylla det med allt du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi överväger vinkelkonfigurationen mer i detalj är det värt att lyfta fram dess alternativ:

  • höger- och vänsterhänt design;
  • symmetrisk och asymmetrisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudmaterialet för dem är akryl eller stål, men konststen kan också användas. Den funktionella komponenten i dessa strukturer är bredare än för enkla badkar, eftersom den har en inbyggd hydromassage och, om nödvändigt, är utrustad med andra användbara funktioner. Symmetriska produkter kan mäta 120 x 120 och nå dimensioner 180 x 180 cm, och asymmetriska varierar från 120 till 60 till 190 med 170. Valet av storlek beror på badrumets dimensioner.

Förutom detta alternativ finns det också ovala mönster som ser graciösa ut och har mjuka och trevliga konturer . Förutom visuell skönhet är det här alternativet mycket bekvämt att använda och låter dig slappna av helt. För en mer komplett effekt är hydromassage och luftmassage ofta inbyggd, men inte utrustade med armstöd och nackstöd. Storleken på sådana bad kan vara mycket olika, men den mest standard är 210 x 140 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utseendet på nya, mer rundade former gav impulser till framväxten av en ännu mer perfekt design i form av ett runt bad. Detta alternativ är lämpligt för två eller flera personer samtidigt, beroende på storlek och konfiguration. Det är i detta fall som närvaron av hydromassagefunktioner ger maximalt resultat, så att du verkligen kan slappna av.

En sådan design är installerad i mitten av rummet så att du kan fördjupa dig från båda sidor, vilket i sin tur kräver ett stort badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diametern på denna typ av badkar kan börja från 140 cm och upp till 210 cm. Oftast är akryl materialet för tillverkningen, men ibland kan du också hitta stålkonstruktioner. För att få en exklusiv produkt kan du beställa ett badkar av sten, natursten eller konststen. Mångfalden av former och storlekar är slående, därför är det nödvändigt att nykter bedöma behoven, vilket gör att du inte kan göra misstag och köpa exakt vad som behövs för de specifika förhållandena och människor som kommer att använda badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsmetoder

När du köper ett badkar är det första du ska tänka på att installera det i ett särskilt utrymme. Valet av installationsalternativ beror på ett antal faktorer - detta är badets material, dess dimensioner och designfunktionerna i själva rummet.

Det finns tre huvudalternativ för installationstyper

  • Använd en ram för att installera ett bad i den . Detta alternativ är bäst lämpad för badkar i akryl och stål, som kan deformeras under tung belastning. Ramen gör det möjligt att välja produktens optimala höjd i förhållande till golvet, fixerar strukturen på ett tillförlitligt sätt och skapar de mest bekväma förutsättningarna för att ta vattenprocedurer.
  • Installera badkaret på benen . Oftast används detta alternativ för gjutjärn och stålprodukter. Benen kan vara höjdjusterbara och solida, monolitiska. Strukturen, placerad på benen, överstiger inte 20 cm i höjd från golvet.
  • Installera badet på podiet . Detta alternativ gör det möjligt att skydda produkten från deformationer av alla planer, hjälper till att göra hela strukturen mer stabil. Om tegel eller block används som material för podiet kan höjden på den färdiga strukturen vara vilken som helst. Dessutom kan du med detta alternativ minimera värmeförlust även i de kallaste baden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrummet ska vara en plats där någon familjemedlem kan duscha eller ligga i badkaret och koppla av, och för detta är det viktigt att skapa alla förutsättningar. Badkarets höjd bör inte vara obekväm eller svår för någon familjemedlem att ta sig in eller ut ur.

Det är viktigt att välja installationsalternativet för badet inledningsvis för att köpa allt du behöver. Detta är särskilt viktigt för gjutjärnskonstruktioner, som är tunga, eftersom det är mycket svårt att arbeta med dem. Ofta är sådana produkter utrustade med färdiga ben som inte kan justeras på något sätt, du kan bara använda improviserade material som jämnar ut golvytan till önskad nivå så att strukturen är stabil och jämn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl- och stålbadkar har inte en så stor massa, därför är det lättare att arbeta med dem. I dessa fall kan du använda benen med möjlighet att justera produktens höjd. Efter att ha justerat alla sidor på rätt sätt och valt den optimala höjden för att bada, kan du fortsätta godkännandet av den nya designen efter installationen är klar.

Om golven i badrummet är mycket ojämna måste de jämnas innan du installerar nytt VVS. Det är lämpligt att inte överskatta nivån för mycket så att den inte är högre än korridoren, annars kommer eventuell fukt direkt att strömma in i den. I detta fall byggs trottoarkanter som hindrar denna process, men golvhöjden i båda rummen bör vara ungefär lika.

Bara på ett plant golv kan du påbörja installationen av ett nytt badrum, vilket blir enklare och snabbare, eftersom du inte behöver lägga mycket tid på att jämna ut produkten och justera dess höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

När du installerar badet är det viktigt att ställa in det tydligt horisontellt, för vilket en nivå används, som används för att kontrollera sidan i kontakt med väggen. Sidan och väggen ska vara 90 grader.

Badkarets höjd från golvet beror på typ av installation, det viktigaste är att inte göra landningen lägre än 15 cm, vilket kommer att komplicera installationen av sifonen. När du väljer ben för en färdig produkt är det värt att överväga inredningen i rummet, vilket hjälper dig att göra rätt val.

Bild
Bild

Om badrumsvikten är stor och golvet på vilket det är installerat inte har en solid grund, är det nödvändigt att sätta metallinsatser under varje ben, som håller hela strukturen.

Om ett barn bor i lägenheten, kan du hitta särskilda möbler för bekvämligheten av att använda badrummet där det finns ett steg som gör det möjligt att nå spegeln och kranen. Fördelen med en sådan avsats är att den kan dras ut vid behov och döljas när den inte längre behövs. Om det inte finns utrymme i badrummet för att installera ytterligare sängbord, kan du göra ett extra litet handfat till handfatet, som ligger nära badtanken, och placera det på optimal höjd för barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller själva badet är små sittgrupper mer lämpliga för äldre och barn, medan alla andra kommer att trivas i ett stort och djupt bad så att badning inte bara är ett hygieniskt förfarande, utan också ett nöje.

Rekommenderad: