Säng Med Lyftmekanism Som Mäter 90x200 Cm: Modeller Med Sidomekanism Som Mäter 100x190 Cm Och 90x190 Cm

Innehållsförteckning:

Video: Säng Med Lyftmekanism Som Mäter 90x200 Cm: Modeller Med Sidomekanism Som Mäter 100x190 Cm Och 90x190 Cm

Video: Säng Med Lyftmekanism Som Mäter 90x200 Cm: Modeller Med Sidomekanism Som Mäter 100x190 Cm Och 90x190 Cm
Video: Viking Strömsholm kontinentalsäng 2024, Maj
Säng Med Lyftmekanism Som Mäter 90x200 Cm: Modeller Med Sidomekanism Som Mäter 100x190 Cm Och 90x190 Cm
Säng Med Lyftmekanism Som Mäter 90x200 Cm: Modeller Med Sidomekanism Som Mäter 100x190 Cm Och 90x190 Cm
Anonim

Små sängar med en lyftmekanism blir allt mer populära. Modeller på 90x200 cm är perfekta för barnrum. Inklusive kompakthet och funktionalitet sparar sådana möbler det användbara området i ett litet rum. Och det hjälper till att lösa ett annat viktigt problem - att organisera ett förvaringssystem för sängkläder, kuddar och filtar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Sängens design är en fullvärdig sovplats, under vilken det finns en förvaringsnisch. För att komma åt den måste du höja madrassen. Den största fördelen med sådana modeller är funktionalitet. Förutom att du ska sova bekvämt kan du med lyftmekanismen spara utrymme och förvara saker som inte har plats i garderoben.

Rymliga lådor i botten rymmer inte bara kuddar och filtar, utan även säsongskläder eller barnleksaker.

Även om det inte alltid är bekvämt för ett litet barn att lyfta madrassen på egen hand, är det bäst att begränsa förvaringssystemet till endast hushållsartiklar och tillhörigheter. För ett barnrum är en sådan modell en riktig livräddare. En rymlig låda längst ner i sängen gör att du kan slänga onödiga möbler i rummet och frigöra utrymme för spel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Sängar som mäter 90x200 cm skiljer sig åt i material, lyftmekanismer och möbeldesignalternativ:

Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt valet av ramen . Även om basen som regel är dold för tygklädselns ögon, men det är materialet som påverkar sängens hållbarhet och tillförlitlighet. Oftast används naturligt trä, spånskiva eller MDF för detta. Företräde bör naturligtvis ges till en uppsättning, men sådana sängar är mycket dyrare.

Enbäddsmodeller av spånskiva och MDF är inte lika hållbara, men de kommer att hålla i flera år och är perfekta för en begränsad budget.

  • En sidosäng med sänggavlar är en ottoman som kan placeras i hörnet av sovrummet . Lyftalternativet kan vara horisontellt eller vertikalt. En sådan modell kommer att lära barnet att vara i ordning, eftersom filtar och kuddar inte kommer att synas. Under dagen ser sängen med avlägsnade sängkläder ut som en mysig soffa, och på kvällen blir det en fullvärdig sovplats.
  • Moderna modeller kan stiga vertikalt och gömma sig i en skåpnisch . I det här fallet kommer sovplatsen att vara dold från sikten under dagen och frigöra det mesta av rummet. Och med kvällens början kommer madrassen att falla till sin vanliga position. Denna modell låter dig använda utrymmet rationellt i ett litet rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare producerar lyftsängar i olika storlekar.

Förutom 90x200 cm -modellen är sängar på 80x190 cm, 90x190 cm, 100x190 cm, 80x200 cm också populära. Sådana modeller är perfekta för barn och ungdomar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lyftsystem

Lyftmekanismen kan vara horisontell, vertikal och i sidled.

Grundläggande lyftmekanismer:

  • Det enklaste och billigaste - manuella lyft . Experter anser att denna typ är den säkraste och mest hållbara. Men sängens vikt kan vara mycket tung, särskilt för ett barn, så det här alternativet kan knappast kallas framgångsrikt för en barnsäng.
  • Optimalt när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet - fjädermekanism . Användarvänlighet gör att du kan höja och sänka kajen utan problem. Men fjädrar utsätts för slitage, så livslängden för en sådan mekanism varierar från 3 till 5 år. Därefter krävs en fullständig utbyte av strukturen.
  • Gaslift - stark och pålitlig mekanism. För att höja kajen behöver du bara trycka på madrassen. Livslängden är 5-10 år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Några användbara tips:

  • Lyftsängar kräver noggrant urval av sängkläder. Frekventa vertikala lyft kan leda till att sängkläder och madrasser slingrar sig, så välj ett lakan med ett elastiskt band för en säker passform.
  • Välj en lättskött säng. Det mest lämpliga alternativet för praktisk klädsel är ekoläder, vilket också ser lämpligt ut på moderna sidosängar.
  • En ortopedisk madrass påverkar direkt sängens komfort och sömnkvaliteten.
  • Det finns många saker att tänka på när du köper en säng med en lyftmekanism, men det är då du kan göra rätt val med maximal platsbesparing.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om lyftsängar i följande video.

Rekommenderad: