Kokos Ortopediska Madrasser: Tunna Modeller Av Kokos Och Latex, Fyllda Med Kokos Och Fiber

Innehållsförteckning:

Video: Kokos Ortopediska Madrasser: Tunna Modeller Av Kokos Och Latex, Fyllda Med Kokos Och Fiber

Video: Kokos Ortopediska Madrasser: Tunna Modeller Av Kokos Och Latex, Fyllda Med Kokos Och Fiber
Video: Coconut Marshmallow Squares - Kokosmums 2024, April
Kokos Ortopediska Madrasser: Tunna Modeller Av Kokos Och Latex, Fyllda Med Kokos Och Fiber
Kokos Ortopediska Madrasser: Tunna Modeller Av Kokos Och Latex, Fyllda Med Kokos Och Fiber
Anonim

Idag är de mest utbredda och populära madrasserna ortopediska modeller med olika fyllningar. De hjälper till att hålla den mänskliga ryggraden ordentligt under vila eller sömn, vilket ytterligare lindrar problem och sjukdomar i muskuloskeletala systemet.

Bild
Bild

Särdrag

Innan du köper en sådan produkt måste du bestämma vilken typ av madrass och dess fyllmedel. De är vår och fjäderlösa . Fyllmedel inkluderar kokosnöt eller lägg till en latexblandning för att minska styvheten. För fyllning används naturliga, konstgjorda eller kombinerade material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en ortopedisk madrass endast består av naturliga fyllmedel, reduceras dess livslängd kraftigt.

För att välja den perfekta produkten måste du överväga dess egenskaper och hållbarhet.

Material och tillverkningsprocess

Mjukt naturligt fyllmedel - latex används i vår- eller fjäderlösa madrasser. Den har god elasticitet, elasticitet, allergivänlig och tål tung belastning. Kokos kokos ger produkten styvhet och har hög hållfasthet egenskaper; den tål en konstant tung belastning; ruttnar inte och absorberar inte fukt.

Bild
Bild

Naturligt kokosfyllmedel är gjord på nötter som nyplockats på de södra breddgraderna. I 10 månader blötläggs kokosnötter i vatten för att enkelt ta bort skalet och separera fibrerna. Endast den bästa kokosnötspiralen väljs från den totala massan och torkas under lång tid. För fyllning av ortopediska madrasser används korta och starkt lossade fibrer.

Bild
Bild

Kokosfiberbearbetningsmetoder för ortopediska madrasser:

  • Det förberedande stadiet är impregnering av naturliga råvaror med en latexblandning . När kokosnöt och latex kombineras bildas en monolitisk platta, som inte utsätts för smulning. För att få en styvare produkt är det nödvändigt att öka andelen kokos beroende på latex, med ett förhållande på 70/30. På grund av detta ökar de elastiska och hållfasthetsegenskaperna och madrassens livslängd ökar också avsevärt. Denna metod har en stor nackdel - kostnaden för produkten ökar kraftigt.
  • Tryck på kokosfyllmedel och stansa den med specialnålar … Tillverkningsprocessen i sig är billigare, men produkten är kortlivad.
Bild
Bild

En ortopedisk madrass med valnötfiberfyllning är tunnare än andra produkter och har många fördelar:

  • Naturligt, miljövänligt och säkert för människors hälsa.
  • Framkallar inte allergiska reaktioner.
  • Har ökade fuktbeständiga egenskaper.
  • Absorberar inte främmande lukt.
  • Väl ventilerad och värmeledande.
  • Ruttnar inte.
  • Har en lång driftstid.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar med ortopediska produkter tillverkade av kokosnöt:

  • För dyrt.
  • Lukten av gummi en kort tid efter köpet.
  • Den pressade koksen har en kort livslängd och börjar smula under konstant tung belastning.

Hur väljer man rätt?

För att välja den perfekta naturliga ortopediska madrassen måste du ta hänsyn till produktens huvudparametrar och egenskaper samt driftsmiljön:

Kokosmadrass det mest praktiska och orsakar inte obehag … Kroppen intar en naturlig position som motsvarar personens anatomiska egenskaper. Musklerna är i ett avslappnat tillstånd, och i framtiden kommer det inte att finnas några ryggradssjukdomar.

Bild
Bild

Kokosfyllmedel, ingen latexblandning väldigt hårt . Det används i både vår- och fjäderlösa ortopediska produkter. Mängden kokos beror på madrassens fasthet , Du bör dock inte välja en modell med en hög andel kokoschips, eftersom de har en hög hårdhetskoefficient. Det bästa alternativet är att köpa en modell med extra latex.

Äldre människor är mer mottagliga för tryck på kroppens och kroppens mjuka vävnader, därför är ortopediska madrasser med kokosfibrer som fyllmedel inte lämpliga för dem.

Det finns ett stort antal varianter av ortopediska produkter och för att välja rätt, det är nödvändigt att förlita sig på personens viktkategori . För personer som väger upp till 60 kg är madrasser med ett block av oberoende fjädrar och fyllmedel med kokosnöt och latex lämpliga. En tyngre person som väger upp till 90 kg rekommenderas en produkt med fjädrar som upptar hälften av sin yta och lager av kokos och latexflis. Den kan ersättas av fjäderlösa ortopediska modeller med samma lager av latex och kokos. För personer som väger 120 kilo är modeller med fjädrar lämpliga, men skiktet av kokosnötskokar bör vara större för att öka produktens styvhet.

En kokosnötortopedisk madrass utan fjädrar är idealisk för spädbarn. Barnets ryggrad är jämn och den styva produkten tillåter honom inte att böja sig. Det viktigaste är att alla material är naturliga och har kvalitetscertifikat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Alla tips för skötsel och förvaring av en naturprodukt anges i ett tekniskt dokument. Det finns några viktiga punkter att tänka på:

  • Låt inte barn hoppa på sängen.
  • Modellen är tunn och får inte rullas eller vikas.
  • Förvaras endast horisontellt.

Med förbehåll för driftsreglerna och korrekt vald modell kommer den ortopediska produkten att fungera länge.

Rekommenderad: