Vad är Hollcon I En Madrass (15 Bilder): Fördelarna Med Fyllmedel, Kombinerade Modeller Med Bambu I Storlek 150x200, Kundrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Vad är Hollcon I En Madrass (15 Bilder): Fördelarna Med Fyllmedel, Kombinerade Modeller Med Bambu I Storlek 150x200, Kundrecensioner

Video: Vad är Hollcon I En Madrass (15 Bilder): Fördelarna Med Fyllmedel, Kombinerade Modeller Med Bambu I Storlek 150x200, Kundrecensioner
Video: Memory Foam vs Natural Latex 2024, April
Vad är Hollcon I En Madrass (15 Bilder): Fördelarna Med Fyllmedel, Kombinerade Modeller Med Bambu I Storlek 150x200, Kundrecensioner
Vad är Hollcon I En Madrass (15 Bilder): Fördelarna Med Fyllmedel, Kombinerade Modeller Med Bambu I Storlek 150x200, Kundrecensioner
Anonim

En person tillbringar hälften av sitt liv i en dröm, så det är särskilt viktigt att vara uppmärksam på vad han sover på, eftersom högkvalitativ och hälsosam sömn är nyckeln till framgång i alla aktiviteter. Det finns en mängd olika material från vilka madrasser är gjorda, och den teknik som används i detta. Långt borta är de dagar då madrasserna var fyllda med dun, bomull eller till och med halm. Modern produktionsteknik gör det möjligt att skapa syntetiska tyger som är mer hållbara och hygieniska än naturmaterial. Efter att ha läst den här artikeln lär du dig vad Hollcon är i en madrass, hur man väljer ett sådant material.

Egenskaper och produktionsteknik

Idag är Hollcon -fyllmedel (nedan kallat hallcon), som har högpresterande egenskaper, särskilt populärt.

Hollcon är ett fiberduk tillverkat av syntetisk polyesterfiber … Det är en speciell fjädrande fiber som är resistent mot fukt och kakning. Det är därför det används aktivt som fyllmedel och isolering i möbel- och sömnadsindustrin.

För tillverkning av materialet används en unik teknik (termiskt fält eller på annat sätt - termisk bindning). Dess väsen ligger i effekten av höga temperaturer på tvåkomponent polyesterfibrer. Kemiska fibrer smälts i speciella sektionsugnar, på grund av detta säkerställs en tät förbindelse med varandra.

Bild
Bild

Ihålig (varför materialets namn innehåller ordet "holl" - "tomt", "ihåligt" på engelska) används spiralpolyesterfibrer för tillverkning av förpackningar. Vidare tillämpas den så kallade italienska strutto-tekniken när produktens element (filamentfibrer) staplas vertikalt i förhållande till varandra. Tack vare detta pressas materialet inte igenom och återhämtar sig snabbt i volym. Arrangemanget av fibrerna är fördelaktigt i förhållande till trycket på hela ytan, eftersom fibrerna efter termisk bindning vrids till spiraler.

Man kan dra slutsatsen att hög beständighet mot kompression tillhandahålls för detta material på grund av följande innovativa metoder som används i produktionen:

  • unik termisk bindning;
  • vertikal orientering av fibrer i materialbanan (strutoplast);
  • perforera redan bildade formationer;
  • högt lyft av fibrer.

Det är värt att notera den höga miljövänligheten hos denna limlösa metod för sammanfogning av syntetfibrer.

Ryska tillverkare producerar kvalitetsprodukter som uppfyller standarderna (när du väljer produkter från hallcon, var uppmärksam på kvalitetscertifikatet "OEKO-Tex Standard 100"), så detta material är säkert för barn och personer med allergier … Det används inte bara i möbler eller textilproduktion, utan också i skapandet av leksaker, i konstruktion och andra områden.

Bild
Bild

För- och nackdelar med fyllmedel

Låt oss dock gå vidare till fyllmedlet - hallcon i madrassen. Först och främst finns det ett antal obestridliga fördelar. Dessa inkluderar:

  • den ovan nämnda miljövänligheten - på grund av den innovativa tillverkningen av materialet;
  • materialet är inte giftigt, det är allergivänligt;
  • materialet är resistent mot lukt och fuktabsorbering;
  • Hollcons produkter är hygieniska och har antibakteriella egenskaper, därför kommer inte parasiter, svampar eller mögel att starta i dem.
  • materialet är motståndskraftigt mot förbränning;
  • Hallcon har hög slitstyrka, vilket garanterar en lång livslängd för produkten;
  • hög värmebesparande förmåga hos materialet;
  • Hallcon madrass är hygroskopisk och väl ventilerad;
  • enkelhet och bekvämlighet vid skötsel av materialet;
  • madrassen anpassar sig enkelt efter kroppens form, men tar samtidigt snabbt sitt ursprungliga utseende efter deformation eller tvätt;
  • Hallcon madrasser har ett överkomligt pris (tack vare den unika tillverkningstekniken), det finns ett rimligt förhållande mellan pris och kvalitet;
  • Hallcon madrass är lätt att transportera - den kan enkelt vikas och flyttas;
  • produkten har ett snyggt utseende, vilket också spelar en viktig roll när du väljer en kaj.
Bild
Bild

Många experter är övertygade om att produktionen av hallcon är ett nytt steg för att förbättra kvaliteten på vila och sömn till lägsta möjliga kostnad.

Olika sorter

Det finns flera typer av madrasser som använder hallcon -fyllmedel:

  1. Dessa är madrasser gjorda av 100% hollcon . De har alla ovanstående fördelar. Dessutom finns kombinationsmadrasser. Hollcon passar bra med vissa fyllmedel: bambu, kokos, bomull, ull.
  2. Hollcon och bambu kombination ger madrassen höga värmeöverföringsegenskaper och ökar produktens antibakteriella förmåga. Tillägget av kokosnöt till vadderingen ger styvhet och hygien.
  3. Kombination av bomull och hallcon ökar madrassens mjukhet. På en sådan sovplats blir det mysigare och bekvämare att sova för dem som ofta blir kalla på natten. Det är skönt att sova på en madrass av hollcon och ull när som helst på året. Å ena sidan är det ogenomträngligt för fukt, å andra sidan har det speciella läkande egenskaper (tack vare ull).
Bild
Bild

Dimensioner

Liggstorlekarna är olika: 150 × 200 × 8, 140 × 200 och andra alternativ.

Hallcon -madrasser (som alla andra liknande produkter) kan grovt delas in i fyra grupper:

  • Bebis - längden på en sådan madrass är cirka 120-140 cm, bredd- 60-65 cm.
  • Enda - längden på sådana produkter når 190-200 cm, och bredden varierar från 70 till 90 cm.
  • En och en halv - längden här sammanfaller med en enkelsäng, och bredden ökar till 110-130 cm.
  • Dubbla madrasser . Standardlängden för en vuxen säng är 190-200 cm, bredden är från 140 till 180 cm.

Det viktigaste är att korrekt mäta sängens storlek för att välja den mest lämpliga madrassen.

Bild
Bild

Materialets densitet

Hallcon -produkterna varierar i densitet och tjocklek. Tjockleken på en fjäderlös madrass varierar vanligtvis mellan 6 och 12 cm. Produkter med en tjocklek på 8 till 10 cm är särskilt populära. Sådana madrasser används för att jämna ut oegentligheter på en sovplats. Dessutom kan madrasser av denna tjocklek lätt tas med dig i bilen under en lång resa.

Bild
Bild

Varje hallcon -madrass har en ganska hög densitet, så den passar för personer i nästan alla viktkategorier. Den optimala densiteten för madrassen är 1500 g / m².

Dessutom indikerades intressanta duetter av hallconmaterial med naturliga fyllmedel ovan; beroende på dessa kombinationer kan madrassens densitet och tjocklek antingen öka eller minska.

Det finns också Hollcon madrassöverdrag som kan rädda dem som slänger och slår på en obekväm säng under långa nätter. Deras obestridliga plus är att de är billiga, deras tjocklek når cirka 2-4 cm, och de kan tvättas i en konventionell automatisk maskin.

Bild
Bild

Tillverkare

På den ryska marknaden idag har många tillverkare uppskattat fördelarna med hallcon -materialet och producerar madrasser med detta syntetiska fyllmedel:

  • Ett brett urval av madrasser med hallcon erbjuds av fabriken AlViTek , som specialiserat sig på produktion av sängkläder.
  • Varusortimentet med hallcon glädjer köpare och företaget SHED4TAILOR .
  • SN-Textile ("CH-Textile") är också en av de största ryska grossistleverantörerna av sängkläder, som också inkluderar madrasser med hallcon syntetiskt fyllmedel.
  • Självklart värt att nämna " Ivanovskij textilier " … De mest bekväma och bekväma madrasserna, lågt pris är de största fördelarna med denna tillverkare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Självklart måste du först bekanta dig i detalj med bruksanvisningen för produkten eller med etiketten på den, där tillverkaren noterar de viktigaste punkterna för korrekt hantering av produkten.

När du köper produkter från hallcon kan du inte vara rädd för att använda nästan vilken typ av rengöring som helst. De kräver ingen särskild vård. Både torr och våt rengöring uppmuntras.

Tvätt och värmebehandling är acceptabla. Hallcon torkar snabbt eftersom materialet är hygroskopiskt och inte absorberar vätska . Tillverkare indikerar att materialet inte är rädd för höga temperaturer (upp till 95 grader). På grund av den höga styrkan hos hallcon kan den säkert pressas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera: om din madrass är kombinerad måste du följa reglerna för att ta hand om andra material när du rengör en sådan produkt.

Konsumentrecensioner

Hallcon -madrassens utmärkta kvalitet bekräftas av många köpares positiva recensioner.

Madrasser behåller sin form perfekt och utmärker sig genom sin hållbarhet, vilket konsumenterna verkligen gillar. På grund av materialets speciella struktur motstår det aktivt komprimering. En trevlig och hälsosam sömn på en fluffig madrass är något som alla borde ha råd med.

Naturligtvis är konsumenterna nöjda med ljudet för pengarna. Materialets unika produktionsteknik gör det möjligt att sänka kostnaden för produkten.

Konsumenter fokuserar särskilt på de ortopediska egenskaperna hos sådana madrasser .… Hollcon skapar gynnsamma förutsättningar för bildandet av rätt hållning, eftersom det är en jämn fördelning av belastningen på ryggraden.

Bild
Bild

Allt detta indikerar att hallcon -madrassen är universell - den passar både en vuxen och ett barn (även för nyfödda).

Människor som inte kunde välja ett fyllmedel på länge är mycket glada över att de till slut bosatte sig på en madrass från en hallcon. Att somna om det är bara en dröm. Många har för alltid glömt ojämnheten i den gamla sängen, eftersom sovytan har blivit helt plan. Människor står inför ett nytt problem - det finns ingen önskan att lämna sängen. Många konsumenter rekommenderas att köpa just en sådan madrass.

Bild
Bild

En 100% hallcon madrass kan vara den perfekta lösningen för ett sovrum, och folk förstår det. Kunderna gillar särskilt det faktum att de har lyckats hitta sin optimala hårdhets-mjukhet. Dessutom påverkar kostnaden för madrassen inte budgeten i hög grad, och detta är särskilt viktigt nuförtiden.

Folk köper sig en ny madrass eftersom det har blivit omöjligt att sova i en ojämn gammal soffa. Högkvalitativa produkter är mer än tillfredsställande. Många har inga ryggont. Få skulle tro att fyllmedel spelar en så viktig roll. Det är också bekvämt att madrassen inte tar mycket plats; den kan enkelt döljas i sofflådan för en dag.

För att välja den mest lämpliga produkten i alla planer måste du bekanta dig med kundrecensioner, jämföra flera möjliga alternativ och ta reda på egenskaperna. På så sätt kan du hitta ett alternativ som passar dig helt.

Rekommenderad: