Jacuzzi Storlekar: Hörnbad Med Hydromassage, Hydromassage Alternativ I Storlekarna 150x70, 170x70 Och 157 X 70 Cm, 180x80 Och 160x70

Innehållsförteckning:

Video: Jacuzzi Storlekar: Hörnbad Med Hydromassage, Hydromassage Alternativ I Storlekarna 150x70, 170x70 Och 157 X 70 Cm, 180x80 Och 160x70

Video: Jacuzzi Storlekar: Hörnbad Med Hydromassage, Hydromassage Alternativ I Storlekarna 150x70, 170x70 Och 157 X 70 Cm, 180x80 Och 160x70
Video: Das neue Hörnbad 2024, April
Jacuzzi Storlekar: Hörnbad Med Hydromassage, Hydromassage Alternativ I Storlekarna 150x70, 170x70 Och 157 X 70 Cm, 180x80 Och 160x70
Jacuzzi Storlekar: Hörnbad Med Hydromassage, Hydromassage Alternativ I Storlekarna 150x70, 170x70 Och 157 X 70 Cm, 180x80 Och 160x70
Anonim

Under lång tid har vattenbehandlingar använts för att slappna av muskler, lindra stress och nervös utmattning. För dem som bestämde sig för att förbättra sitt välbefinnande, stärka nervsystemet, öka kroppens ton, bör du vara uppmärksam på badtunnorna. Att köpa en jacuzzi är ett viktigt steg mot att förbättra din livskvalitet.

Bild
Bild

Särdrag

Hot tubs har upphört att vara ett otillgängligt föremål under de senaste åren. Varje dag väljer fler och fler fans av vattenprocedurer att köpa en jacuzzi för deras användning. Numera tillverkas ett stort antal jacuzzi -modeller med olika former och storlekar. Det är möjligt att installera en jacuzzi även i små rum; för detta är en hörnversion av badet eller en rektangulär modell mer lämplig.

Mer än 60 år har gått sedan uppfinningen av det första bubbelbadet av de italienska bröderna Jacuzzi . I engelsk översättning låter efternamnet som jacuzzi, därav namnet på badtunnan. Den första produkten användes för behandling och rehabilitering av den lille sonen till den yngre brodern Jacuzzi, som hade lidit av reumatoid artrit sedan barndomen; sådana massagebad underlättade barnets tillstånd. Sedan dess har hydromassagebad använts i ett komplex för behandling och rehabilitering av många sjukdomar, de tjänar till att förbättra det allmänna tillståndet, lindra stress och nervös spänning och ta bort trötthet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincipen för enheten är ganska enkel. Efter att ha fyllt badet med vatten börjar det rinna in i systemet, där det blandas med luft. Genom munstyckena kommer en vattenstråle med luft under tryck till ytan och påverkar vissa delar av en persons kropp i badrummet. Kvaliteten på massagen beror på antalet munstycken, platsen för hydromassageelementen är lika viktig. Om själva utrustningen är liten blir det färre munstycken. För att förbättra massagekvaliteten bör du placera munstyckena korrekt, var uppmärksam på deras konfiguration.

Det är viktigt att rikta hydromassageelementen till problemområden på kroppen med möjlighet att justera riktningen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt områden som nedre delen av ryggen, nacken, fötterna, det vill säga platser som oftast utsätts för fysisk stress och kräver ytterligare avkoppling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För enkla modeller av bubbelbad finns endast ett driftläge. För mer komplexa alternativ finns ytterligare funktioner i form av sinusformad och pulserande massage, flerfärgad belysning, aromaterapifunktioner. Alla dessa funktioner kan justeras med fjärrkontrollen, som låter dig välja önskat läge och effekt för hydromassage. Vissa modeller har ett desinfektionssystem.

Installationen av en rekreationsstruktur bör anförtros specialister, eftersom det är ganska svårt att utföra det själv . Vid installation är det viktigt att ta hänsyn till rummets storlek så att det finns tillförlitlig ånga och vattentätning, liksom många andra faktorer. För att ansluta en mixer är allt du behöver veta den vanliga kunskap som används när du ansluter till ett konventionellt badkar. Den enda skillnaden är att den ska installeras inuti badkaret, och inte på väggen. Whirlpoolsifonen måste anslutas med ett korrugerat rör. Avloppet i avloppet bör vara upp till 5 cm stort, det ligger ovanför dräneringshålet på en höjd av upp till 10 cm. En inbyggd bubbelbadkarblandare ska ge ett ganska starkt och kraftfullt flöde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standardparametrar

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn -bubbelpooler är mycket populära. Höjden på ett sådant bad motsvarar höjden på en standardprodukt, och dess bredd och längd kan vara olika. Oftast kan du se modeller med måtten 150x150 cm. Det finns två nackstöd i jacuzzin med måtten 150x150 cm, denna storlek och ytterligare funktioner gör att du kan ta vattenprocedurer med ökad komfort.

Om rummet är stort kan du installera ett badkar med hydromassage i andra storlekar och former .tillverkad av olika material. Modeller med en storlek på 170x110 cm rymmer mer än en person. Du kan välja en jacuzzi som är ganska stor för upp till tio personer. När du väljer sådana produkter bör det förstås att det är osannolikt att de kan placeras i en vanlig lägenhet; privat bostadsägande är lämpligt för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är sanitära anläggningar små, så det är viktigt att bestämma vilka dimensioner som krävs för en jacuzzi. För dem som inte är vana vid att drastiskt ändra något kan du välja storleken på en rektangulär produkt, som helt enkelt kommer att ersätta ett vanligt bad. Jacuzzin installeras på samma plats där det vanliga badkaret brukar stå. Sådana modeller har en standardstorlek på 180x80 cm, vilket gör att du kan massera både sittande och liggande. Du kan välja modeller som blir något mindre i storlek, dessa inkluderar en jacuzzi med måtten 170x70 eller 170x75 cm.

Om rummets storlek inte tillåter eller av andra skäl kan du installera en liten jacuzzi i sanitetsrummet, i detta fall blir höjden på ett sådant bad högre och kan nå upp till 1 meter. Storleken på ett sittande bubbelbadkar kan vara 160x70, 150x70 eller 157 x 70 cm. Sittbad väljs oftare av personer som har hälsoproblem, personer med funktionsnedsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialvalet bör närma sig ansvarsfullt, för en stor produkt är en gjutjärnsprodukt mer lämplig, ett stålbad vore ett bra alternativ.

Typiska modeller

Tack vare de inbyggda munstyckena i badrummet får användarna möjlighet att få en vattenmassage, vilket har en gynnsam effekt på en persons allmänna tillstånd. Munstyckena har ett annat namn för jets, det är i dem som vatten kommer in och berikas med luft här, och efter mättnad under ett visst tryck återgår det till badkaret.

Standardmodeller har 4 eller 6 jetplan , större badrum kommer att ha fler strålar. För förstklassiga bubbelbad kan antalet jets till och med nå flera dussin. När du väljer en jacuzzi, kom ihåg att trycket i det levererade vattnet beror på antalet munstycken. Med en ökning av antalet jetstrålar i ett litet bad kommer vattentrycket att minska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma modellerna där munstycksvinkeln kan ändras. Du kan ändra jets lutningsvinkel med hjälp av fjärrkontrollen som medföljer jacuzzin. Munstycken är indelade i två kategorier: boll och roterande. Kulstrålar har en kraftfull, smalt riktad verkan, medan roterande strålar har en mjukare effekt.

Whirlpool -modeller kan delas in i två kategorier

  • Den första gruppen innehåller traditionella modeller där anaerob massage utförs. När vatten blandas med luft tillförs en stråle genom munstyckena och vatten kokar vid utloppet.
  • Den andra kategorin inkluderar kombinationsmodeller med konventionella och extra munstycken. De tjänar till att justera vattenflödets riktning. Med sådana munstycken kan du få pulserande och sinusformad massage.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Små alternativ

När du väljer ett badkar med hydromassage för sanitära anläggningar bör du förstå vad de är avsedda för och vilken funktion de ska utföra.

Fördelarna med en kompakt jacuzzi inkluderar följande:

  • enkel placering. Du kan installera den även i ett litet rum;
  • ett bubbelbad ger maximal nytta för människors hälsa. Att ta en jacuzzi hjälper till vid rehabilitering av många sjukdomar, lindrar stress, lugnar nervsystemet;
  • kostnaden för bubbelbad är acceptabel;
  • det finns möjlighet till fjärrkontroll, modellerna är utrustade med ytterligare funktioner;
  • har en lång livslängd;
  • hög kvalitet på varor;
  • ett stort utbud av modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För små utrymmen är det bättre att välja en liten jacuzzi. Tillverkare erbjuder ett brett utbud av produkter i olika former. Du kan välja ett vanligt rektangulärt badkar eller en produkt i form av en kvadrat, cirkel eller halvcirkel. Många köpare föredrar hörn Jacuzzi eller sofistikerade modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

Enligt kundrecensioner betraktas hörnhydromassagebad som det mest praktiska för hemmabruk, för i dessa modeller tog tillverkarna hänsyn till de anatomiska egenskaperna hos en person. Höjden på ett sådant badkar är vanligt för en person, men storleken på jacuzzin kan väljas med hänsyn till kundens preferenser. Den vanligaste storleken för hörnjacuzzi är 150x150 cm med ett modelldjup på 70 cm.

När du väljer ett hörnbad bör du vara uppmärksam på materialet från vilket produkten är tillverkad . Tillverkare använder ofta akrylmaterial för produktion. Ett sådant bad är behagligt att ta på, har goda värmeisoleringsegenskaper och produkten är belastningsbeständig. När du väljer en jacuzzi av akryl bör du noggrant undersöka dess yta, den ska inte vara färgad, annars finns det möjlighet att köpa en produkt av låg kvalitet som inte kommer att hålla mer än ett år. Hörnakrylbad bör vara 5–7 mm tjocka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha valt ett badkar i akryl bör du bjuda in en erfaren specialist för installation, eftersom materialet har ömtåliga sidor som kan deformeras med felaktig installation.

För flera personer

Om rummet tillåter kan du välja en jacuzzi med mått från 160 till 200 cm i längd och bredd, vilket gör att flera personer kan vara i den samtidigt. Du kan välja en jacuzzi i en rund eller oval form, i form av en kvadrat eller rektangel. Stora badtunnor rymmer 2-4 personer. Ett bad för två kan vara en lyckad fortsättning för en romantisk kväll.

Stora jacuzzi är bäst installerade i privata hushåll eftersom de tar mycket plats. Om badkaret är gjutjärn kommer det att ha en betydande vikt, vilket inte är lämpligt för att placera det i en lägenhet i en byggnad med flera våningar. När du väljer ett badkar i gjutjärn med hydromassage bör du förstå att detta är den mest hållbara och hållbara modellen som kommer att hålla mycket länge. Dessutom behåller gjutjärnsprodukter värmen under mycket lång tid, så att du kan stanna i den dubbelt så länge som i ett akrylbad. Den enda nackdelen är den höga kostnaden för produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man den optimala storleken?

När du väljer ett badkar med hydromassage bör du vara uppmärksam på modeller med en längd på minst 1,5 m och ett skåldjup på mer än 42 cm. När du väljer ett badkar av mindre storlek kommer du inte alltid att kunna slappna av helt. Och det är också värt att överväga hur mycket en person kommer att beräknas för denna modell. Den stora jacuzzin är utformad för att bekvämt rymma flera personer.

När du väljer en jacuzzi bör du kontrollera hur nackstöd och handtag är fixerade, munstyckenas kvalitet och tillförlitligheten i deras fixering. Innan du köper är det användbart att kontrollera om det kommer att passera genom dörren till rummet. Badkarets storlek ska vara sådan att ägaren kan skjuta det fram en halv meter från väggen för underhåll.

Rekommenderad: