Pufftransformatorer Med Kaj (38 Bilder): Ottoman Med Låda, Sängbord Och Hopfällbara Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Pufftransformatorer Med Kaj (38 Bilder): Ottoman Med Låda, Sängbord Och Hopfällbara Modeller

Video: Pufftransformatorer Med Kaj (38 Bilder): Ottoman Med Låda, Sängbord Och Hopfällbara Modeller
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Pufftransformatorer Med Kaj (38 Bilder): Ottoman Med Låda, Sängbord Och Hopfällbara Modeller
Pufftransformatorer Med Kaj (38 Bilder): Ottoman Med Låda, Sängbord Och Hopfällbara Modeller
Anonim

Moderna möbler är multifunktionella. I sökandet efter nya idéer är ingenting omöjligt, inte ens när det gäller ett sådant ämne som en puff. Om tidigare sådana produkter uteslutande var avsedda för sittplatser, har de idag förbättrats och fått en ytterligare funktion, så att du kan organisera en sovplats med ett litet rumsutrymme. Puff-transformatorer med en kaj är unika och har sina egna egenskaper.

Vad det är?

Ottomanen utåt är en snygg låda med en liten fyrkantig form, kännetecknad av rörlighet på grund av dess låga vikt och den frekventa närvaron av specialhjul för enkel rörelse. I vissa fall är det en slags kub, mjuk på alla sidor, i andra är det en låda med en mjuk sits . Puffen är lägre än den vanliga standardhöjdstolen. Den har inte en rygg, men den kan ha ben (om designen ger det). Den största skillnaden är närvaron av en kaj, liksom en stel ram i de flesta modeller.

Bild
Bild

Fördelar

Transformatorpuffen är utformad för att lösa flera problem och är särskilt relevant i rum där varje centimeter användbart område spelar roll (små lägenheter, hyrda rum). Sådana produkter är universella, de:

  • kompakt när den är vikt och tar inte mycket plats , vara fritt placerad var som helst i rummet (nära väggen, i mitten) och utföra funktionen som en sittplats;
  • relevant i alla rum i huset : sovrum, vardagsrum, kök, barnkammare, på loggian, i arbetsrummet, i hallen;
  • kan byta ut fotstödet vid behov eller en bankett för att ta på sig skor;
  • tillverkad av hållbara komponenter , kompletterad med olika klädsel med en slät eller präglad textur;
  • beroende på vald stil , betona accentområdena i rummet;
  • om det behövs kan du omedelbart organisera en sovplats för en person;
  • bekvämt och enkelt att omvandla , kan förfina och diversifiera det inre av rummet, betona den speciella smaken hos husets ägare;
  • kompletterad med allergivänliga klädsel naturligt och artificiellt ursprung, som inte avger toxiner, och därför lämpar sig för barn och allergiker;
  • köps individuellt eller i par , införa harmoni och symmetri i rummets design (sängversion av rumsinredningen);
  • har ett brett utbud av modeller , så att köparen kan hitta det alternativ de gillar, med hänsyn till deras smak och plånbok.
Bild
Bild

Cabriolet puffar är robusta strukturer med en tät sittyta som kan vara hård eller måttligt hård. De är bekvämare och estetiskt tilltalande än de vanliga musselsängarna, samlar inte damm i garderoben, dekorerar rummet och har fler funktioner .… Sådana modeller innebär dock inte daglig transformation i billiga alternativ och stöder inte användarens övervikt. Driften av sådana möbler måste vara noggrann och korrekt.

Vyer

Transformatorpuffar är av två typer: vikning och komposit … De första har en stel ram av trä och metall, en rymlig innerlåda med en hopfällbar säng. De är utrustade med en enkel omvandlingsmekanism (som påminner om en hopfällbar säng), så de blir till en enkelsäng på bara några sekunder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Några av dem ser ut som en miniatyrkopia av en rak hopfällbar soffa utan armstöd. De fälls ut med hjälp av ett speciellt bekvämt gångjärn av klädtextil.

Bild
Bild

Kompositmodeller tredubblas på ett lite annorlunda sätt. Utåt ser de ut som en kub med mjuk vaddering på alla sidor (förutom botten). Om du behöver förvandla ottomanen till en säng måste du spendera mer tid. För att göra detta, ta bort alla mjuka delar och avslöja de inre komponenterna i hållbar metall (inuti finns 5 stativ med olika volymer). Sedan placeras ramens komponentdelar från basen (huvudboxen), kuddarna fixeras och bildar en bädd med 5 moduler.

Bild
Bild

En av de intressanta sorterna av transformatorpuffar övervägs metallramkonstruktion som syns utifrån. I detta fall består puffen av tre block med en gitterbas, vars överdel är ett säte. De andra två är placerade under den och är täckta med ståldelar i transformationsmekanismen. För att förhindra att systemet lossnar är det utrustat med stabila ben.

Bild
Bild

Denna vikbara version är definitivt bättre än sina motsvarigheter. Det är mer bekvämt och bekvämt för användaren. Dess mattor är tjockare, de använder ett fjädrande och elastiskt fyllmedel, som i fjäderlösa madrasser. Sådana transformerande puffar är relevanta både i en stadslägenhet och på landet. Den enda nackdelen med denna typ är behovet av ett speciellt skydd som skyddar systemet mot mekaniska skador, fukt, föroreningar.

Bild
Bild

Transformationssystemen för sådana modeller är olika . Vissa liknar en mussla, andra är annorlunda arrangerade: locket lyfts upp, två inre block placeras på sidorna, sedan sätet sänks. En stålram stöder det centrala blocket, benen på kanterna - två sidor.

Bild
Bild

En annan ovanlig design är alternativ för kuddmoduler som inte har någon lyftmekanism. En sådan puff ser ut som en modulär madrass, den är ansluten med ett system av elastiska band, den används inte bara som en koja. Det kan vara en slags stol eller till och med en bekväm schäslong. Denna sort har en stor kaj, den är rymligare och bekvämare.

Bild
Bild

Tjocklek, hårdhet och vaddering

Designen för varje modell är unik. Vissa modeller är utformade för daglig användning, därför innebär de en medelhård yta på modulerna. I andra fall är ytan hård, men saknar komfort. Beroende på modell är tjockleken på sovblocken också olika. Versioner baserade på clamshell -principen skiljer sig åt i den låga höjden på sovmodulerna och den mjuka typen av vaddering … Sådana strukturer kan inte ge korrekt stöd för ryggraden under sömnen. Därför kan kroppen falla i ett onaturligt läge på natten, och vilan kommer inte att vara fullständig. Inte alla användare kan sova på sådana puffar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med höga latexmattor, kombinerad typ med kokos eller HR -skum är mer avancerade och precis som själva de fjäderlösa madrasserna ger de rätt stöd för ryggraden.

Bild
Bild

Modulernas högkvalitativa fyllning höjer dock priset på själva transformatorpuffen dramatiskt. Om produkten inte kommer att användas dagligen kan du köpa ett alternativ med budgetfyllning.

Det enda som är oacceptabelt är att köpa en modell med en billig skumfyllning, som snabbt torkar, kommer att misslyckas, eftersom den inte har elasticitet och densitet.

Färglösningar

Valet av färg för att transformera puffar är varierat. Tillverkare erbjuder många alternativ i olika färg- och svartvita lösningar, så köparen har alltid möjlighet att köpa en produkt som matchar de befintliga möblerna:

Kollektionsfavoriter är klassiska och neutrala toner .(beige, grå, svart, brun).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sand och vinröda färger läggs till dem ., som har blivit mycket populära idag, med betoning på status.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rika sortimentet inkluderar terrakotta , orange, blå nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även kontraster : vit med orange, svart med vit, blå med vit.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och vilken ljus färg som helst med en tryckt sovhytt (blommig, växt och geometriska teman).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att köpa en bra pufftransformator med kaj är en enkel sak, men det kräver ett noggrant tillvägagångssätt. Först är det värt att notera önskad funktionalitet, var uppmärksam på sovområdet när det fälls ut, ta hänsyn till typen av modulfyllning, materialets kvalitet och densitet, lättheten att vika, färgen, bläddra igenom katalogerna med beprövade märken, välja flera alternativ om valet av modeller är begränsat i butiken …

Efter att ha bestämt dig för valet kan du gå till affären.

Det rekommenderas inte att köpa en sådan produkt på Internet, för i det här fallet finns det inget sätt att utvärdera omvandlingsmekanismens funktion, sovplatsen i full storlek är inte synlig, klädmaterialets kvalitet, graden av styvheten i sovmodulerna syns inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att du uppmärksammar flera nyanser när du köper:

  • tillgänglighet av ett kvalitetscertifikat och efterlevnad av internationella hygienkrav, samt säljarens garanti (huvudindikatorerna för företagets rykte och kvaliteten på sina varor);
  • modellen måste vara strikt funktionell utan överdriven pretentiöshet och komplexitet i transformationen;
  • behovet av "montering" för bekvämlighet och komfortnivå (du måste sprida puffen i sängen och ligga på en sovplats);
  • felfri drift av transformationsmekanismen (den minsta svårigheten i flytten indikerar ett äktenskap och en överhängande nedbrytning av fällsystemet, det är viktigt att genomföra omvandlingen flera gånger för att se till att det är perfekt);
  • Metallstödens "rätta" diameter (minst 1,5 cm, ju fler desto bättre);
  • den optimala storleken på puffen när den är vikt e: miniatyr och för omfattande alternativ är oönskade (det är värt att börja från vikt och bygga: för fullt - mer, för smal - universell storlek);
  • möjligheten att byta ut sovmodulerna (kommer att förlänga operationen och eliminera behovet av att köpa en ny puff).

Recensioner

Det är svårt att överraska en modern person. Men de förvandlande puffarna som kom till oss från öst var i smak hos många köpare, även om de genomgick ett antal modifieringar, efter att ha fått den nödvändiga funktionaliteten, - säger de glada ägarna till sådana möbler. Köparnas åsikter är enhälliga: Cabrioletpuffar med en koja klarar de uppsatta uppgifterna, organiserar ett rekreationsområde perfekt och under dagen ligger de blygsamt i det högra hörnet av rummet.

Bild
Bild

Erfarna användare som har använt sådana möbler i mer än sex månader noterar varierande komfort. Allt beror på modellen: vikningsalternativ är bekvämare, att sova på sådana puffar är jämförbart med att koppla av i soffan. De som valde alternativet med tunna moduler i den sammansatta planen noterar att sådana mönster inte är särskilt bekväma, de skiljer sig praktiskt taget inte från pallar sammanställda i rad. Under sömnen känns varje led på dem, och dessutom finns det inte tillräckligt med utrymme på sidorna, så sömnen är inte komplett.

Rekommenderad: