Storlekar På Hörnskåp: Standardmått På Väggskåp. Funktioner I De övre Och Nedre Modellerna. Storlekar Av Olika Slag

Innehållsförteckning:

Video: Storlekar På Hörnskåp: Standardmått På Väggskåp. Funktioner I De övre Och Nedre Modellerna. Storlekar Av Olika Slag

Video: Storlekar På Hörnskåp: Standardmått På Väggskåp. Funktioner I De övre Och Nedre Modellerna. Storlekar Av Olika Slag
Video: Anpassning av passbit mellan skåp 2024, Maj
Storlekar På Hörnskåp: Standardmått På Väggskåp. Funktioner I De övre Och Nedre Modellerna. Storlekar Av Olika Slag
Storlekar På Hörnskåp: Standardmått På Väggskåp. Funktioner I De övre Och Nedre Modellerna. Storlekar Av Olika Slag
Anonim

Hörnskåpet är en av de mest ergonomiska möblerna i det moderna köket. Det upptar inte den användbara golvytan, begränsar inte de redan små rörelsemöjligheterna i små typiska kök och ger mer utrymme för förvaring av alla typer av redskap. Dessa skåp är tillverkade av en mängd olika material och är designade i olika stilar och färger på kundens begäran.

Kök hörnskåp har många sorter, och av denna anledning är det mycket önskvärt att göra speciella placeringsteckningar i köket där skåpet kommer att installeras innan du köper dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Oavsett rummets storlek lärde de sig att använda hörn rationellt tillbaka i seklet före förra året, för nu ser man bristen på ledigt utrymme överallt. Varje enskilt fall kräver en individuell lösning, men behovet av att följa de allmänna planlagen och valet av sådana skåp är uppenbart.

Bild
Bild

Köksskåp kan tydligt kategoriseras i två typer.

Gångjärn

L-formade skåp kännetecknas av sin rymlighet. De är ofta utrustade med dubbla "spårvagns" dörrar, vilket gör skåpets inre utrymme så tillgängligt som möjligt. Triangulära skåp hängs där det inte kommer att finnas någon intilliggande sektion på grund av att det inte kommer att vara särskilt bekvämt att använda dem på grund av den rakformade dörren, som blockerar åtkomst till den intilliggande sektionen. Skåpets trapetsform har en kapacitetsfördel på cirka 20% jämfört med den L-formade versionen. Skåpets radiella form skiljer sig endast från trapetsformen i dörren - den är halvcirkelformad, som namnet antyder. Det är omöjligt eller mycket svårt att göra en sådan dörr utanför verkstaden, därför tillhör dessa möbler en högre priskategori.

Förutom i mycket sällsynta fall installeras inte massiva hushållsapparater i väggskåp. Därför är de inte lika starka och rymliga som basen / golvet . I bredd (för ett litet kök) kan det vara 1500-8000 mm, beroende på dess konfiguration (triangulär, trapetsformad, L-formad). 3500 mm togs som standard för skåpdjup, avståndet mellan botten av väggskåpet och bordsskivan rekommenderas inte att vara mer än en halv meter (+/- 500 mm), men det här är medelstorlekar som passar de flesta användare standardkök, även om hörnstrukturer kan vara av valfri storlek, kundens begäran.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

Först och främst väljs ett sådant skåp med hänsyn till kökkens (gas- eller el) dimensioner. För ett litet kök rekommenderas ett djup av högst en halv meter. Beräkningen av 8500 mm togs som standardhöjd, med antagandet om dess minskning på grund av den lilla tillväxten av användare. Breddmåtten varierar inom 1500-8000 mm, optimalt - 6000 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pennskrin

Även om en sådan golvstående version, som kombinerar en väggmonterad och en golvmonterad del, är både bekväm att använda och rymlig, är det ganska sällsynt att hitta den i moderna köksuppsättningar. Idag föredrar de flesta hemmafruar att installera separata headset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn med handfat

Mycket praktiskt för de allra flesta köken. Med en modern layout ligger diskbänken i hörnet, vilket sparar det redan användbara användbara området. Dessutom, efter att ha skaffat ett sådant skåp, räcker det med att helt enkelt bygga in ett litet handfat i bänkskivan i det, och användningen av små moderna vattenförsörjnings- och avloppssystem sparar mycket utrymme under det.

Om vi pratar om formuläret, då det kan kopiera de övre monterade modellerna och inte motsvara dem, även om det första alternativet utan tvekan är mer rationellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Botten enkelt

Skillnaden mellan ett sådant skåp och ett skåp med handfat är bara dess frånvaro och följaktligen en stor användbar volym inuti. Oftast väljer de en modell där endast en horisontell hylla eller två används, men de mest rymliga är modellerna utrustade med utdragbara lådor . De fyller helt den inre volymen i skåpet och delar upp det i nivåer, vilket är mycket ergonomiskt. Ofta, istället för det nedre skåpet under bänkskivan, kan du se en tvättmaskin, som görs igen för att spara utrymme i köket. Formmässigt efterliknar det också väggskåpet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trapesgolv

Ett sådant hörnskåp sparar utrymme, har en relativt stor användbar volym, men har en obehaglig egenskap: den har en relativt smal dörr. Av denna anledning rekommenderas det inte att installera handfat i ett trapetsformat skåp - vid läckor blir det svårt att komma åt utrustningen under diskbänken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standardmått

Ett hörnköksskåp måste samtidigt motsvara kökets storlek, prestandaegenskaper och kundens önskemål. Idag tillhandahåller leverantörer köksenheter i standardstorlekar som matchar kökets storlek, men det finns inga strikta regler och föreskrifter som skulle diktera deras storlek. Alla måttförhållanden bestäms av storleken på ett visst kök. Till exempel kommer ett Khrushchev -kök av L -formad typ att kräva ett förhållande på 2, 6x1, 2 och redan ett Brezhnev -kök - 2, 8x1, 8.

Väggens höjd till taket är också av stor betydelse. I "Khrusjtjov" -byggnader kommer ett headsethöjd på 2 150 mm att behövas, och i "brezhnevkas" eller i typiska moderna lägenheter kommer det att överstiga 2400 mm. Om vi pratar om "stalinkas", här överstiger ofta höjden alla 3000 mm.

Standarder för golvmöbler:

  • höjd - 850 mm;
  • bänkskivans tjocklek beräknas beroende på material och förväntad belastning;
  • bänkskivans djup rekommenderas inte att vara mindre än 460 mm (den utdragbara högerlådan tar 450 mm + 10 mm går in i springan mot bakväggen), den ska sticka fram ovanför skåpdörren med 5- 30 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande möbelstandarder:

  • höjd - 790-900 mm;
  • djup - 300 mm;
  • häng inte skåpet över 2100 mm, och från bordsskivan till väggskåpet ska det vara minst 450 mm;
  • sidorna intill väggarna är lika med 600 mm, exklusive snittet på 130 mm;
  • väggarna som angränsar till intilliggande segment har vardera en längd av 315 mm;
  • fasaden är 380 mm bred;
  • hyllan måste motsvara vikten av de redskap som du planerar att förvara på den;
  • standardhyllans tjocklek är 18 mm, men för förvaring av tunga föremål måste hyllan förstärkas till 21 mm eller mer.
  • det är inte nödvändigt att göra lådor djupare än 400 mm, med hänsyn till eventuell förekomst av kommunikation (rör, ledningar) som passerar väggen;
  • att placera ett väggskåp ovanför spisen begränsar kraftigt höjden på skåpet - det måste finnas ett tillräckligt mellanrum mellan dem;
  • standarden för hörnskåp är 600x600 mm med en fasad på 420 mm och ett djup av 300 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnader i lådstorlekar

En original och praktisk lösning för hörnskåp i köksapparater kan vara användning av lådor. Detta är ganska ovanligt, men väldigt ergonomiskt och bekvämt att använda dem.

Fördelar:

  • hörnlådan gör köket ovanligt och ser märkligt ut;
  • den utdragbara lådan får ut det mesta av utrymmet i hörnet av rummet, vilket alltid är svårt att komma åt;
  • det blir möjligt att simulera den interna volymen som du vill - du kan alltid installera det nödvändiga antalet partitioner i en låda, dela upp det efter behag, för att veta var det är.

Nackdelen är den höga kostnaden. Lådor, i jämförelse med konventionella dörrar, kräver en stor investering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lådans storlek beror helt på köksytan. Beslagstillverkare erbjuder allt från 900 mm nedre hörnskåpslådor till 1200 mm på ett djup av 650 mm. Jag måste säga att högkvalitativa infällbara beslag tål vikten av lådans innehåll i mer än 40 kilo.

Flera livshackar

  • Vanligtvis används små lådor av denna typ för förvaring av bestick, små köksredskap, smårätter, kryddbehållare etc.
  • För att öka lådans kapacitet är dess sidoväggar vanligtvis "uppbyggda". Det blir djupare och rymligare.
  • För att minska stängningsbuller rekommenderas att använda det inbyggda dämpningssystemet. Dessutom kommer frånvaron av påverkan på bakväggen att öka möbelns livslängd.
  • För ökad komfort finns det elektriska lådans öppningssystem, vilket naturligtvis kommer att öka kostnaden för hörnskåpet ännu mer.

Rekommenderad: