Balkongdekoration (211 Bilder): Intressanta Idéer, Gör-det-själv-isolering, Hur Man Avslutar Det Inuti, Steg-för-steg-instruktioner För Efterbehandling Med Ett Laminat

Innehållsförteckning:

Video: Balkongdekoration (211 Bilder): Intressanta Idéer, Gör-det-själv-isolering, Hur Man Avslutar Det Inuti, Steg-för-steg-instruktioner För Efterbehandling Med Ett Laminat

Video: Balkongdekoration (211 Bilder): Intressanta Idéer, Gör-det-själv-isolering, Hur Man Avslutar Det Inuti, Steg-för-steg-instruktioner För Efterbehandling Med Ett Laminat
Video: Hur gör snickaren - Isolering av yttervägg 2024, April
Balkongdekoration (211 Bilder): Intressanta Idéer, Gör-det-själv-isolering, Hur Man Avslutar Det Inuti, Steg-för-steg-instruktioner För Efterbehandling Med Ett Laminat
Balkongdekoration (211 Bilder): Intressanta Idéer, Gör-det-själv-isolering, Hur Man Avslutar Det Inuti, Steg-för-steg-instruktioner För Efterbehandling Med Ett Laminat
Anonim

De dagar då balkonger användes som förvaring för grönsaker och burkar är länge borta. Idag förvandlar många ägare till stora och små lägenheter dessa rum till fullvärdiga och funktionella rum där du kan vila gott, ta en kopp te eller jobba. För att känna dig bekväm på balkongen måste du noga överväga dess dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och nyanser

Många av oss minns hur balkongrum såg ut tidigare. De användes endast för ekonomiska ändamål. På dem lagrades ofta onödiga saker, vilket var synd att bli av med.

Idag har situationen förändrats dramatiskt. Folk började göra sina balkonger till riktiga rum med möbler, dekorativa detaljer och hängande ljuskronor. I sådana områden kan du inte bara beundra stadens gator, utan också arbeta, koppla av, ägna dig åt kreativitet eller sport.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att kombinera vardagsrum med balkonger har nyligen blivit mycket populärt. Detta kan vara ett vardagsrum eller ett kök. Ett matbord eller köksutrustning kan tas ut till balkongen. Allt beror på dina preferenser och storleken på området.

Ägare till små lägenheter vänder sig särskilt ofta till sådana tekniker. Ett mycket begränsat utrymme blir mycket rymligare och friare i kombination med ett balkongrum. Sådana lösningar är lämpliga inte bara för små lägenheter och "stalinkas", utan också för stora områden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en balkong till ett fullvärdigt rum är inte så svårt. För att göra detta är det nödvändigt att göra isolering, glasering och inredning av rummet. Utan dessa arbeten fungerar designen av ett funktionellt rum helt enkelt inte.

Idag är valet av olika material för inredning och yttre dekoration mycket stort. Varje köpare kommer att kunna välja något användbart, högkvalitativt och praktiskt för att dekorera ett balkongrum.

Sortimentet av golv-, vägg- och takbeklädnader gör att du kan släppa din fantasi och slå balkongen så att den blir väldigt mysig och vacker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

12 bilder

Typer av vägg, tak och golv

Om du vill dekorera balkongblocket harmoniskt, kommer saken inte att klara sig utan väggdekoration. Moderna tillverkare producerar många olika material som du kan dekorera ett rum med.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Kom ihåg att inredningen av väggarna bör startas först efter att balkongen har isolerats

Lägenhetsägare vänder sig ofta till plastpaneler . De är populära för sin slitstyrka och hållbarhet. Det bör noteras att plast är resistent mot fukt, fukt och aggressivt solljus. Med hjälp av sådana detaljer kan du skapa balkongens inredning i vilken stil som helst, eftersom de finns i en mängd olika färger. Paneler, vars yta imiterar trä i olika nyanser, har varit mycket efterfrågade på sistone. De kostar lite mer, men de ser fantastiska ut! Med hjälp av en sådan finish kan du visuellt göra rummet längre och bredare, särskilt om du har avslutat det med vita paneler. Du kan gömma utstickande trådar under plasten. Ofta är sådana bagateller slående och förstör hela interiören.

Förekomsten av sådana material beror på deras opretentiöshet. Väggarna, trimmade med plastpaneler, behöver inte underhållas regelbundet med hjälp av specialverktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat populärt material för att dekorera balkongväggar är MDF -paneler . De har ett vackert utseende och har utmärkta prestandaegenskaper. Efterfrågan på sådana paneler beror på deras likhet med naturligt och miljövänligt trä. De skiljer sig från naturliga råvaror genom hög plasticitet och flexibilitet. Denna egenskap gör det möjligt att rikta in "vågiga" väggar med MDF -paneler. Många lägenhetsägare står inför ett liknande problem. Processen att jämna ut ytan tar mycket tid, ansträngning och material. Med MDF -paneler är det lite enklare.

Men ett sådant efterbehandlingsmaterial har också vissa nackdelar. Dessa paneler tolererar inte fukt eller fukt som något trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dekorera insidan av balkongblocket med sidospår . Idag används detta material för en mängd olika ändamål, från utsidan av privata hus till det inre av bostadslokaler. Det finns tre typer av sidospår: vinyl, trä och trä. Det mest attraktiva är träfasad. Den är tillverkad av pressade träfibrer med tillsats av en liten mängd harts. Träbeklädnad är lite lättare. Den består av solida brädor, vilket påverkar dess kostnad. Vinylbeklädnad är mycket efterfrågad. Under tillverkningen av sådana paneler tillsätts polyvinylklorid till basen, vilket ger materialet ytterligare styrka, styvhet och slitstyrka.

Liknande alternativ finns idag i olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Balkonger med gipsskivor ser snygga ut . Detta material är också brandsäkert och miljövänligt. Du kan ordna vilken balkong som helst på detta sätt. Det spelar ingen roll vilken sida det är på - solen eller skuggan. Gips är inte rädd för daglig exponering för solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under de senaste åren har dekorativ sten varit avundsvärd . Den har ett originalt utseende som passar perfekt in i utformningen av balkonger, eldstäder, bostäder i hus och lägenheter etc. Konstgjord sten är en högteknologisk produkt med många intressanta egenskaper och egenskaper. En sten som imiterar tegel är särskilt populär. Den kan ha olika nyanser, men de mest populära är konstgjorda vita stenar. De kompletteras med kök, vardagsrum, balkonger eller sovrum. Alla klarar detta efterbehandlingsmaterial. Detta kräver inte speciella kunskaper, färdigheter och förmågor. För att installera dekorativa stenar behöver du inte fylla på specialverktyg. Du behöver bara köpa en limblandning.

Det är omöjligt att inte nämna materialets icke-brandfarlighet. Med tiden kommer det inte att ruttna och försämras externt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många lägenhetsägare dekorerar idag sina balkongrum med dekorativt gips . Moderna tillverkare erbjuder detta efterbehandlingsmaterial i en mängd olika färgpaletter, från neutralt till kontrasterande. Det rekommenderas att endast välja plåster av hög kvalitet, eftersom de är säkra och miljövänliga.

Erfarna byggare noterar hållbarheten och praktiken hos en sådan finish. Du behöver inte ta särskilt hand om gipset. Märkesplåster är resistenta mot mekaniska skador. De kommer inte att skala av eller blekna även efter många år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rummet kommer att visa sig vara vackert och mysigt om du dekorerar det med ett blockhus . Den används inte bara för invändig utan även utvändig beklädnad. Det är värt att notera enkelheten i installationen av sådant material. I framtiden kräver det ingen särskild omsorg. Externt imiterar husblocket en cylindrisk stång. Den finns i klassisk, trä, vinyl och metall.

För inredning av ett balkongblock rekommenderar experter att vända sig till ett vinylblock i ett hus, eftersom det är mycket lättare än ett trähus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många vill klistra in tapeter på balkongen . Men det är bättre att inte gå till enkla pappersversioner. Det är bättre att dekorera väggarna med flytande tapeter. De är mer slitstarka och hållbara. Utåt sett är dessa material inte alls som traditionella tapetdukar. De är en speciell dekorativ kitt som produceras i påsar. Sammansättningen av sådana råvaror innehåller inte bara färgämnen, kvartsflis, lim, utan också olika fibrer. Som regel är det siden eller bomull. Även för vändande balkonger och loggior är kork- och bambu -tapeter idealiska. Ett lager bambu är tillverkat av rispapper och det andra är tillverkat av bambustrim. Som regel kombinerar sådana dukar flera olika nyanser samtidigt.

Tapeter i kork är ett bra alternativ till traditionella pappersprodukter. De är inte rädda för fukt, fukt och solljus. Deras särdrag är densitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många ägare klappar sina balkongväggar med plåt . Det är väldigt enkelt att installera. Även en person som är långt ifrån bygg- och installationsarbete kan klara det. Fodret fungerar mycket länge. Med tiden bleknar den inte och förlorar inte sin attraktivitet. Idag finns det flera sorter av detta efterbehandlingsmaterial.

De mest populära är: eurolining och formad foder . Formad foder är en vanlig trästång eller bräda med en perfekt färdig yta. Liknande alternativ görs med ett speciellt lås eller en koncession. Fodret är utrustat med ett fjäderlås med en förstorad fjäderkam. Det tål inte fukt. Fuktiga, sådana väggpaneler börjar svälla, vilket leder till betydande deformation och fel på låsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I balkongrummet måste golvet dekoreras med efterbehandlingsmaterial. Detta är nödvändigt inte bara för det estetiska utseendet, utan också för din egen säkerhet. Att gå på bar betong är mycket skadligt eftersom det kan leda till förkylning.

Ett av de mest populära materialen är golvbräda .… Oftast är det valt för miljövänlighet och säkerhet. Sådana alternativ har en mycket lång livslängd. För att behålla ett attraktivt utseende är det nödvändigt att behandla golvbrädor med antiseptiska föreningar då och då.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är golven på balkongen färdiga med kork . Korkgolv har utmärkta ljud- och värmeisoleringsegenskaper. Det är trevligt att gå på dem, eftersom de har en intressant konsistens. Detta golv är opretentiöst och kravlöst att ta hand om.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat populärt alternativ är laminatgolv . Detta material är valt på grund av dess låga kostnad. Idag är utbudet av sådana ytbehandlingar rikt och varierat. I järnaffärer kan du se golvbeläggningar av en mängd olika modifikationer. Till exempel är golv med imitation av sten, naturligt trä, mångfärgad keramik eller lyxig parkett mycket populärt på sistone. Dessa alternativ ser väldigt dyra ut och är ofta i sin skönhet inte sämre än dyra material av naturligt ursprung. Laminat är inte rädd för fukt och extrema temperaturer. Dessa egenskaper är mycket viktiga för balkonggolv. Installation av sådant material är enkelt och prisvärt. Varje ägare kan lägga ett laminat på balkongen. Detta efterbehandlingsmaterial kan kombineras med golvvärmesystemet. Först installeras värmekomponenten och ett laminat läggs ovanpå den.

Det bör noteras hållbarheten hos detta alternativ. Laminat tål tung vikt och olika mekaniska belastningar. Men det rekommenderas att applicera på detta efterbehandlingsalternativ endast om golvet på din balkong är helt plant eller om du har förberett det i förväg för installationen av laminatet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plywoodgolv har varit relevant i många år . Du kan också hänvisa till det för att dekorera ett balkongrum. Plywood kan göra det övergripande utseendet mer estetiskt tilltalande. En annan fördel med detta material är dess överkomliga kostnad och enkel installation.

Billiga material som spånskiva kan också användas för golv . Det är bättre att inte utsätta sådant material för vatten och fukt, eftersom det kan leda till att det mörknar och deformeras. Externt ser spånskivor inte särskilt fina ut, så du kan lägga en matta ovanpå dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Balkonggolvet, kaklat med högkvalitativa kakel, är mycket starkt och hållbart . Det kommer att fungera i många år utan att orsaka några problem. Moderna typer av plattor är resistenta mot låga temperaturer och mekaniska skador. Även om det finns en bitter frost utanför fönstret kommer detta inte att påverka dem på något sätt.

Kaklet är inte rädd för exponering för kemikalier. Det kan enkelt och snabbt rengöras från alla slags föroreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klinkerplattor har utmärkta prestandaegenskaper . Hon rankas bland de eviga materialen. Länge var ett sådant efterbehandlingsmaterial i vårt land en nyfikenhet och kännetecknades av dess höga kostnad. Den levererades till Ryssland från Europa: Tyskland, Holland och Belgien. Idag finns det i järnaffärer unika exempel på polsk produktion. De är mycket billigare, men detta påverkar inte deras kvalitet och hållbarhet på något sätt.

Bild
Bild

Golvet kantat med en terrassbräda kommer att se vackert och estetiskt tilltalande ut på balkongen . Sådana paneler kan installeras både på en sluten och på en öppen balkong utan glas. Sådana golvbeläggningar fungerar i minst femton år. Livslängden beror direkt på typen och typen av terrasspaneler. Modeller av naturligt trä kommer inte att behöva bytas ut även efter tjugo år, och WPC -brädor kan hålla alla trettio år. Det finns två typer av sådana brädor: paneler gjorda av naturlig ceder, lärk eller exotiska träd, samt däck av träpolymerkompositmaterial. Det andra alternativet är baserat på speciellt trämjöl och mjukgörande tillsatser. Båda materialen är av hög kvalitet och pålitliga. De skiljer sig bara från varandra genom att naturliga träpaneler torkas till låg luftfuktighet (10%) och slipas perfekt.

Terrassbräda ruttnar inte över tiden, är inte rädd för fukt. Många ägare väljer just detta material för sin styrka: en sådan bräda är inte utsatt för deformation och svullnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Taket behöver också efterbehandling . Om du lämnar den utan uppsikt kommer den att fånga ditt öga och förstöra även den vackraste interiören.

  • Oftast är taket dekorerat med gipsskivor . Sådant material kan göra den övre delen perfekt slät och vacker.
  • Många lägenhetsägare vänder sig till takpaneler i plast . De kan visuellt göra rummet mer rymligt och ljust, särskilt om det är målat i ljusa färger. Platta lampor kan byggas in i plasttaket. Detta är mycket bekvämt eftersom de inte tar mycket plats och är lätt att installera i panelen.
  • Taket kan dekoreras med kitt eller dekorativ färg . Det rekommenderas att köpa inte vanliga färger, utan speciella fasadblandningar. De är mer slitstarka och hållbara.
  • Euro-foder och träfoder ser vackra och imponerande ut i taket . Men det andra alternativet är inte det mest praktiska, eftersom sådana paneler måste bearbetas regelbundet med speciella medel.
  • Du kan skapa en vacker och dyr inredning med ett tak täckt med laminat . Denna icke-standardiserade lösning används mycket ofta. Installation av laminatgolv är mycket enkelt och kräver inget särskilt underhåll.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utomhusmaterial

Balkongen behöver förädlas inte bara inuti, utan också utanför. För detta finns det också ett stort antal olika material.

Plastpaneler och PVC -foder skiljer sig åt i tillgänglighet och låg kostnad . De är mycket lätta och enkla att installera. Installation av sådana delar kan göras oberoende både på utsidan och i den inre delen av balkongblocket. De största nackdelarna med sådana paneler är deras känslighet för mekanisk skada och sårbarhet för ultravioletta strålar. Det räcker att slå dem med något hårt föremål, och ett spår av skador kommer omedelbart att dyka upp på platsen för påverkan. Under påverkan av solljus bleknar PVC -foder och plast snabbt och förlorar sitt ursprungliga utseende.

Förstärkta paneler säljs i butiker idag. De är starkare och mer hållbara. Det är till sådana alternativ som experter rekommenderar att kontakta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Siding är mer praktisk och hållbar . Det kan vara metalliskt eller vinyl. Idag, för den yttre dekorationen av balkongblock, används ofta liknande alternativ. Siding är inte rädd för ogynnsamma miljöförhållanden. Han är inte rädd för aggressiv exponering för solljus, dåliga väderförhållanden eller mekaniska skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Balkonger dekorerade med wellpapp finns ofta på stadens gator . Det är en tunn och galvaniserad metallplåt med en korrugerad yta. Däck kan ha absolut vilken färg som helst. Sådana ark är täckta med specialfärger. De appliceras vid höga temperaturer. Denna metod gör målningen mer hållbar och slitstark. Det kommer inte att skala av, skala bort eller blekna.

Var inte rädd för subtiliteten hos wellpappsarken. Tillförlitligheten och hållbarheten beror på den speciella avlastningsytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär lösning för utvändig dekoration är träskiva . Om du bestämmer dig för att vända dig till det här alternativet, bör du veta att fodrets yta då och då måste behandlas med speciella skyddande föreningar. Detta är nödvändigt för att skydda brädorna från fukt och mögel. Det rekommenderas också att täcka fodret med färg och lack. Denna metod måste tillgripas mer än en gång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonat används för yttre efterbehandling av balkongblock . Detta material kan användas för att göra inte bara en snygg parapet, utan också ett visir och sidoväggar. Denna lösning är ett utmärkt alternativ till traditionella glasrutor. Dessa balkonger är mycket lätta. De är mantlade med specialark av specialplast. Polykarbonat är inte billigt, men utseendet på balkonger tillverkade av sådana råvaror motiverar fullt ut den höga kostnaden. Det finns två typer av polykarbonat: cellulärt och monolitiskt. Båda alternativen kan effektivt omvandla en öppen balkong, även om det före detta verkade helt olämpligt för reparationsarbete. Installation av sådana strukturer är snabb och enkel. För att göra detta är det nödvändigt att demontera den gamla strukturen på balkongen och installera en solid ram på sin plats, på vilken monolitiska eller cellulära polykarbonatark sedan kommer att fästas.

Balkonger med denna yttre design är mycket ljusa. Visuellt kan de göra vardagsrummet rymligare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man starta?

Börja inte inredningen förrän du har slutfört isoleringen av balkongen. Utan isolering är endast fasadmaterial lämpliga för att dekorera ett rum, som inte ser särskilt estetiskt tilltalande ut i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera sätt att isolera ett balkongblock

Det billigaste och mest utbredda isoleringsmaterialet är expanderad polystyren . Den är lätt och har en bikakestruktur. Denna råvara har en viktig fördel: expanderad polystyren är inte rädd för fukt och fukt. Efter installationen kan denna isolering enkelt bearbetas och dess yta blir gynnsam för beläggning med tunna gipsblandningar.

Styrofoam har också några nackdelar som alla bör vara medvetna om. Sådana råvaror är inte miljövänliga. I ett balkongrum kommer en sådan värmare nödvändigtvis att värmas upp, och detta är en provocerande faktor för frisättning av en giftig förening, såsom styren. Under bränningsprocessen frigör polystyren ett ännu farligare ämne - fasgen. Denna gas användes under första världskriget och ansågs vara ett massförstörelsevapen. Att bo i närheten av dessa kemikalier är mycket farligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mineralull används för att isolera en mängd olika byggnader, från industriella hangarer till vanliga bostadslägenheter . Den kan rullas och stenas. Båda dessa alternativ används idag och ses av många köpare. När det gäller värmeledningsförmåga är mineralull inte sämre än giftig polystyren, men det finns mycket färre farliga kemikalier i den. Den enda nackdelen med ett sådant isolerande material är dess hydrofobicitet. På grund av detta, under installationsprocessen, måste mineralull försiktigt inramas med hydro- och ångmembran så att den inte blir fuktig och inte förlorar sina huvudfunktioner. Sådan behandling påverkar kostnaden för isoleringen, och det blir dyrare.

Experter säger att efter ytterligare förfaranden i förhållande till mineralull, blir det liknande expanderad polystyren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Polyuretanskum har utmärkta termiska egenskaper . Det är helt säkert för människokroppen. Men sådan isolering är dyr. Det är inte värt att spara på hälsan, men detta är inte det enda problemet. För installation av polyuretanskum krävs särskild utrustning. Alla specialister är inte redo att följa med honom för ett balkongblocks skull. Av uppenbara skäl fungerar det inte heller att spraya PPU på egen hand.

Om du vill behandla balkongen med polyuretanskum, bör du först hitta ett team som är redo att ge dig en sådan tjänst. Räkna med att betala en rejäl summa för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För inte så länge sedan dök ett sådant material som ecowool ut på marknaden för värmeisoleringsföreningar . Det blev snabbt populärt bland konsumenterna för sin goda kvalitet. Sådan isolering kan appliceras mekaniskt eller manuellt. Denna faktor har gjort det möjligt för ecowool att bli mer populärt än polyuretanskum. Ett sådant isolerande material reglerar sin egen fukt själv, som trä. Av denna anledning behöver den inte kompletteras med olika membran.

Nackdelen med en sådan värmare är dess höga kostnad. Alla människor har inte råd med det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutar en varm balkong

För att dekorera en varm och stängd balkong kan du vända dig till en mängd olika verktyg

För att skapa ett vackert och mysigt utrymme kan du vända dig till bambu, kork eller flytande tapeter . Dessa alternativ ser attraktiva och mycket snygga ut. Om du väljer rätt möbler i färg, vill du inte lämna en sådan balkong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat spektakulärt alternativ är dekorativ sten . Det är helt olämpligt för öppna balkonger, eftersom det inte gillar frekventa temperaturförändringar. För ett slutet rum är detta material idealiskt. Idag kompletterar många ägare balkongväggarna med konststen som imiterar stora eller små vita tegelstenar. På en liknande bakgrund ser olika möbler och hushållsapparater harmoniskt ut. I en sådan miljö kan du både koppla av och arbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett populärt material för invändig beklädnad av varma balkonger är sidospår och eurolining . Sådana alternativ kommer att se bra ut både ute och inne i balkongblocket. De är lätta att rengöra från smuts och damm och ser estetiskt tilltalande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På golvet kan du lägga inte bara kakel eller träbeklädnad, utan också stora spånskivor . De är endast lämpliga för en stängd och torr balkong. Sådana material försämras kraftigt efter att ha stött på ogynnsamma miljöfaktorer. Ovanpå sådana billiga komponenter kan du lägga en varm matta med vilken tupplur som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta gäller även laminatgolv . Det är fuktbeständigt, men regelbunden exponering för regn och snö kommer definitivt inte att gynna detta material, så du bör bara vända dig till det för att dekorera en stängd balkong eller loggia. Både golv och tak kan avslutas med laminat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat prisvärt och populärt alternativ för att avsluta golvet på balkongen är linoleum . Den behåller sin attraktivitet endast under "växthus" -förhållanden. Fukt, fukt och temperaturförändringar kan deformera en sådan golvbeläggning. På en stängd balkong är linoleum inte rädd för sådana problem, så de kan utan tvekan ordna ett rum. Särskilt populära de senaste åren är exemplar vars yta imiterar laminat eller naturligt trä. Högkvalitativa och vackra beläggningar vid första anblicken är svåra att skilja från naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanliga plattor med en matt eller blank yta är perfekta för att dekorera en varm balkong . Det kommer att vara lämpligt i lokaler för olika ändamål. Detta kan vara en liten sittgrupp eller ett matbordshörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket material som helst är lämpligt för beklädnad av taket . Det kan vara laminat, plast, foder, gips eller färg. Man bör komma ihåg att gips bara är lämpligt för varma rum. För en öppen balkong bör du välja mer hållbara och slitstarka material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det bästa sättet att dekorera en kall balkong inuti?

Inte alla lägenhetsägare föredrar att glasera sina balkonger. Öppna utrymmen kan inte användas året runt och de är föremål för olika ogynnsamma miljöfaktorer. Oavsett om det är regn eller snö, kommer en öppen balkong eller loggia säkert att träffas av elementen.

Under vintersäsongen fryser de, och de är ofta täckta med våt och kall snö. Under hösten och våren är vädret helt omväxlande: när som helst kan det regna eller solen kan komma ut. Under varm sommar kommer solens strålar att baka den öppna balkongen.

Dessa faktorer tvingar dig att välja endast hållbar, pålitlig och hållbar inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att dekorera en öppen balkong bör du fylla på med en speciell hållbar murbruk … Lägg inte ut pengar på stora påsar med cement och sand, eftersom de lätt kan ersättas av en speciell komposition i torr form. Sådant material krävs för bearbetning av ett betongblock. Det kan finnas sprickor eller oegentligheter på den, som måste tas bort innan du går direkt till inredningen.
  • Primern spelar en viktig roll … Det är nödvändigt för bättre behandling av balkongytor. Idag säljs ett stort antal olika blandningar i järnaffärer. Lämpligt alternativ bör väljas i enlighet med det förväntade resultatet av allt efterbehandling. Det rekommenderas att välja primers som är formulerade för att tränga igenom även de minsta porerna i murbruk eller ytan.
  • Valet av färg måste hanteras mycket ansvarsfullt . Ta inte den första burken i den färg du gillar. Färgen ska vara så slitstark och outplånlig som möjligt. Det bästa alternativet är en speciell väderbeständig blandning. Den presenteras i en rik färgpalett och säljs i många järnaffärer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en vacker design av ett öppet balkongrum kan du vända dig till dekorativt gips. I sådana blandningar finns speciella tillsatser som gör basmaterialet mer hållbart. Sprickor och sprickor kommer inte att visas under högkvalitativ gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat bra alternativ för väggbeklädnad är kakel. Det kan kaklas, men porslin stengods erkänns med rätta som ett mer acceptabelt och hållbart material. På grund av sin höga kostnad vänder sig de flesta ägare av lägenheter med öppna balkonger till traditionella plattor i olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

För väggbeklädnad på öppna balkonger är plåt eller sidospår lämplig. Sådana material är inte rädda för temperaturfall. De är inte rädda för överdriven fukt och fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvet kan också avslutas med kakel eller porslin. Förutom detta material är trä lämpligt. Men det är värt att välja trä som har förbehandlats med specialiserade föreningar som ger materialet hög hållfasthet och slitstyrka.

Den perfekta lösningen skulle vara en speciell trädgårdsparkett. Det var ursprungligen utformat för användning i en öppen miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvet kan täckas med specialfärg för utomhusbruk. Sådana alternativ förlorar inte sitt attraktiva utseende i cirka 4-5 år, varefter de måste tonas då och då.

Ofta lägger ägare linoleum på golvet. Men det rekommenderas inte att använda det här alternativet. Det tolererar inte extrema temperaturer och deformeras märkbart över tiden. Sprickor eller fläckar kan förekomma på den. Mycket ofta börjar linoleum bubbla, och det ser väldigt oestetiskt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

För takbeklädnad är det bättre att vända sig till plastpaneler eller gips. De är inte rädda för låga temperaturer och hårda väderförhållanden. I inget fall ska du avsluta taket med gipsskivor. Detta material är mycket ömtåligt och bör inte installeras på en öppen balkong eller loggia.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för små rum

Vackert och effektivt kan du slå en balkong i alla storlekar. Det kan vara ett mycket litet eller mycket rymligt utrymme.

Om ditt rum är litet, var inte upprörd. Detta är inte ett hinder för att skapa ett spektakulärt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare av byggmaterial och möbler erbjuder kunderna ett stort antal olika produkter som kan användas för att effektivt dekorera ett rum. Tänk på några vackra alternativ som är lämpliga för små balkonger.

  • En ljus och vacker balkong kommer att visa sig om väggarna är trimmade med vitgrå flytande tapeter, vit linoleum läggs på golvet och taket är dekorerat med plastpaneler. I ett litet utrymme kommer olika blommor och växter i krukor att se harmoniska ut. De kan placeras på ljusfärgade metallställ nära sidoväggarna.
  • En underbar inredning kommer att visa sig om du dekorerar väggarna med stora persikakakel, lägger korkgolvmaterial och sätter på en sådan balkong ett litet hopfällbart bord av mörkt trä med två stolar. Ett litet blomsterställ kan ställas upp mot sidoväggen.
  • Under fönstren på balkongen kan du utrusta en liten bordshylla och byta ut två barstolar för den. En liten ljus soffa med smidesjärnben och en rygg ska placeras mot sidoväggen. Dessa möbler kommer att se bra ut mot bakgrund av golvplattor i marmor och krämmålade väggar. Sidoväggarna kan kompletteras med färgade dekorativa stenar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer i inredningen

Varje balkong kan vara vackert inredd. Detta kräver bara en droppe fantasi och ett utbud av kvalitetsmaterial för inredning. Tänk på flera intressanta interiörer arrangerade på balkonger i olika storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den franska balkongen ser väldigt fin och catchy ut. Denna design är utrustad med höga fönster och vackra parapeter. Som regel är de förfalskade.

I denna design ser ramar av naturligt ljust trä och vit plast bra ut. Ofta planteras riktiga vinterträdgårdar i sådana områden. Inte bara den inre, utan också utsidan av balkongen är dekorerad med blommor. Planters med hängande växter eller hängande krukor kompletteras med kanterna på fönsterkarmar eller parapets.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan effektivt slå balkongen med en brandflykt. Oftast spelar trappstegen steget som snygga hyllor för blomvaser och krukor. Du kan sätta en liten soffa eller fåtölj bredvid den. En sådan miljö passar perfekt in i en mysig sittgrupp, särskilt om den kompletteras med en liten bokhylla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen är balkonger i kombination med ett kök mycket populära. Sådana icke-standardiserade lösningar är nödvändiga för att utöka utrymmet och den vackra uppdelningen till en matplats och en matplats.

Ett bord med stolar eller köksutrustning (spis, kylskåp, etc.) kan flyttas till balkongen. Många lägenhetsägare förvandlar en balkong till en riktig bar med en bar och höga barstolar. På ett sådant område kan du koppla av med vänner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utgångarna till balkongen i form av en båge eller en hög fyrkantig öppning ser särskilt imponerande ut. Ofta på ena sidan finns det en utskjutande del av väggen, som spelar rollen som en liten hylla. Du kan lägga dekorativa detaljer på den: blommor, färgade flaskor, fotografier.

Bild
Bild

Balkongerna på solsidan ska dekoreras med blommor. Med regelbunden vattning kommer de att blomma mycket snabbt och frodigt. Placera en korgstol eller en liten soffa bland en sådan mångfärgad blomsterträdgård. Du kommer att ha ett underbart rum där du kan vara ensam med dig själv och njuta av de underbara blommiga aromerna.

Denna dekorativa design är också lämplig för en öppen balkong. Komplettera den med en mörk smidesjärnskena. En sådan ensemble kommer att se väldigt romantisk och attraktiv ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Rekommenderad: