Målning Av Byggnadsfasader: Gatukonstmålning Med Bambu, Graffiti Och Andra Mönster På Husväggarna. Hur Man Gör Det?

Innehållsförteckning:

Video: Målning Av Byggnadsfasader: Gatukonstmålning Med Bambu, Graffiti Och Andra Mönster På Husväggarna. Hur Man Gör Det?

Video: Målning Av Byggnadsfasader: Gatukonstmålning Med Bambu, Graffiti Och Andra Mönster På Husväggarna. Hur Man Gör Det?
Video: History Of Graffiti Street Art: And How The Culture Spawned 2024, Mars
Målning Av Byggnadsfasader: Gatukonstmålning Med Bambu, Graffiti Och Andra Mönster På Husväggarna. Hur Man Gör Det?
Målning Av Byggnadsfasader: Gatukonstmålning Med Bambu, Graffiti Och Andra Mönster På Husväggarna. Hur Man Gör Det?
Anonim

Målning av byggnadsfasader levande grå städer, lägg färg till sovplatser, upphetsa fantasin, glädje, glädje, få dig att tänka på tomten. Den känslomässiga belastningen från det du ser beror på temat för väggmålningen och konstnärens talang.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Gatamålning erhålls felfritt av konstnärer som har erfarenhet av just denna konstriktning. Oavsett hur duktig befälhavaren målar målar kan inte alla fånga perspektivet på gatan som helhet. För att en fresko, graffiti eller väggmålning ska se 100%ut måste du ta hänsyn till många faktorer:

  • fyra väderstrecken;
  • naturlig belysning vid olika tidpunkter på dygnet, konstgjord nattbelysning;
  • byggnadens läge i gatans övergripande koncept;
  • väggens form och skala.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Endast med hänsyn till yttre faktorer, ett lämpligt färgschema och plot väljs (möjligen georefererad). Du bör också ta hänsyn till den illusoriska snedvridningen av bilden när du ser den på ett stort avstånd, i vilket fall det mänskliga ögats förmåga att fånga perspektivet på små detaljer minskar. Därför ges företräde åt monumentalitet, närbild.

Olika tekniker är inblandade i att måla fasader på byggnader: fresker, väggmålningar, graffiti, mönster, folkprydnader återges med färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Graffiti

Den första graffitin lämnades till oss av våra förfäder i form av stenmålningar. Den moderna konstformen har sitt ursprung i USA i början av förra seklet … På den tiden "återupplivade" konstnärer tråkiga godsvagnar med sina teckningar. Ganska snabbt migrerade "vagn" -målningen till husväggar och staket.

Graffiti målas med färg eller repas på väggen, glas . Det kan vara ritningar eller inskriptioner, färg och svartvitt.

Graffitiförfattare tolererar inte sekulära regler och restriktioner, det här är en mängd fria konstnärer, därför samordnas inte verk med representanter för lokala myndigheter och anses ofta vara olagliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggmålningar

Avser den monumentala typen av gatumåleri . Det kommer inte att vara möjligt att måla en vägg i ett höghus med en sprayburk med färg på några minuter, därför måste en väggmålning, till skillnad från graffiti, samordnas med de lokala myndigheterna. Men sådan gatukonst är ganska laglig, ibland ges hela gator till den. Detta görs inte bara för att dekorera staden, utan också för att skydda den från den informella manifestationen av graffiti.

Väggmålningar, till skillnad från graffiti, förutom bilder, bär en idé, en semantisk mening . I det här fallet är de närmare traditionella fresker som skildrar scener från livet eller mytiska ämnen.

Dessutom är väggmålningar väldigt realistiska, ibland liknar sådana ritningar fotografier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg plottlös målning

Målning som inte bär en semantisk belastning, kan utföras på stockar, tegelväggar, ytor av trä eller under bambu . Varje tegel, timmer eller stock är målad med en annan färg. Det visar sig roliga privata hus. Färgplottlös målning utförs också i form av mönster och folkprydnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytförberedelse

Innan du börjar måla väggarna måste du utföra förberedande arbete:

välj en byggnad med en lämplig vägg

teckna ett kontrakt med den lokala administrationen för utförandet av arbetet

  • välj ett tema, definiera begrepp, rita en skiss;
  • samla de nödvändiga materialen och verktygen, med hänsyn till gatuarbete och ytans skala;
  • ta hand om möjligheterna till tillgång till arbetsplatsen;
  • fundera över var utrustningen ska förvaras;
  • att skydda arbetsplatsen från närvaro av obehöriga personer för att säkerställa deras säkerhet;
  • förbereda ytan på väggen i följande ordning: direkt väggen, gips, ett lager efterbehandlingsspackel, primer.
Bild
Bild

Om byggnaden redan är klar är väggarna troligen redo att målas. Det är bättre att ta kontroll över ytan på ett hus som är under uppbyggnad, kontrollera kvaliteten putsning så att du kan arbeta på väggarna när objektet överlämnas. Att grunda väggen är bättre med sammansättningen av samma tillverkare, vars färger kommer att användas för målning.

En byggnad över tre meter hög kräver särskild åtkomst. För detta upprättas ställningar eller en hängande vagga används.

Väggen som väljs för målning är fylld med basfärg - vit eller mörkgrå, beroende på tonaliteten i den framtida ritningen . Börja arbetet efter fullständig torkning. En väl förberedd vägg ska vara fast, torr och ren.

Det är bättre att tillfälligt skydda delar av väggen som inte är täckta med en bild med polyeten.

Bild
Bild

Faser av applicering av färg

Arbetet måste utföras i torrt väder med en positiv lufttemperatur . Först och främst överförs en skiss till den grundade väggen. Om det är utarbetat i detalj, med klart avlägsna proportioner och perspektiv, appliceras ett rutnät på ytan och en skiss görs på den.

Du kan klara dig utan ett rutnät, applicera bildens konturer med en projektor. Möjligheten att använda denna metod beror på väggens storlek, utrustningens kraft och frånvaron av ställningar.

Bild
Bild

När skissen är ritad i detalj på väggen går de direkt till målningen. Alla material är utvalda med egenskaperna för utomhusbruk. Det är bättre att använda färger som Alpina, Caparol, alla typer av Tikkurila -kompositioner, liksom silikattyper och glasyr.

Efter att ha plockat upp färgerna fortsätter de till det detaljerade utförandet av det konstnärliga måleriet, arbetar med ritningens lokala fläckar, volymer och små drag av kompositionen. Arbetet utförs från allmän uppfattning till särskilda detaljer, detta låter dig bevara hela bildens integritet.

I slutet av målningen och fullständig torkning av färgerna är arbetet täckt med ett skyddande lager, till exempel akrylmattlack.

Bild
Bild

Vackra exempel

Även den enklaste målningen kommer att göra en tråkig grå byggnad till liv. Men Vanligtvis letar konstnärer inte efter enkla sätt, utan skapar riktiga mästerverk på stadsmuren.

Om författarna vill chocka betraktaren, tar de till tredimensionella bilder, skär genom byggnaden med en flod eller ritar en bil som fastnat i väggen

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Falska byggnadsfasader ser ovanliga ut i stadsblock. Byggnaderna från de förgångna epokerna verkar dyka upp på gatorna

Bild
Bild
Bild
Bild

En enkel byggnad i fem våningar blir till ett roligt oförglömligt gatukonstobjekt. Vem skulle inte vilja bo i ett så fantastiskt hus?

Bild
Bild

Konstnärer har möjlighet att "knyta" målningen till målen på gatan. Det visar sig intressant arbete med målade barn som vattnar riktiga träd

Bild
Bild
Bild
Bild

Skapa fresker och väggmålningar på husväggarna - dyrt yrke , men att dekorera fasader på byggnader med stuckatur och andra arkitektoniska kompositioner blir ännu dyrare. De tillgriper gatuinredning för att göra byggnaderna oförglömliga, gatorna ursprungliga och staden unik. Se en video om hur man målar fasaden på ett hus.

Rekommenderad: