Gardiner I Köket Med Balkongdörr (103 Bilder): Tyll Och Romerska Gardiner På Fönstret Vackert Kök, Designalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Gardiner I Köket Med Balkongdörr (103 Bilder): Tyll Och Romerska Gardiner På Fönstret Vackert Kök, Designalternativ

Video: Gardiner I Köket Med Balkongdörr (103 Bilder): Tyll Och Romerska Gardiner På Fönstret Vackert Kök, Designalternativ
Video: Zebra blinds kerala 😱 All kerala service Available New Model Curtain 2024, Mars
Gardiner I Köket Med Balkongdörr (103 Bilder): Tyll Och Romerska Gardiner På Fönstret Vackert Kök, Designalternativ
Gardiner I Köket Med Balkongdörr (103 Bilder): Tyll Och Romerska Gardiner På Fönstret Vackert Kök, Designalternativ
Anonim

Att välja gardiner för ett kök med balkongdörr kräver ett noggrant tillvägagångssätt. Moderna designers erbjuder många icke-standardiserade lösningar i samband med skillnaden mellan balkongdörren och fönsteröppningen, som samtidigt blir en riktig dekoration av köksutrymmet och ger en mysig atmosfär. Det spelar ingen roll om valet föll på färdiga gardiner eller skräddarsydda gardiner. Det är viktigt att välja rätt alternativ, med hänsyn till köksutrymmenas särdrag och tygtyp. Vi kommer att analysera alla aspekter av valet av design, material och takfot för gardiner i köket med balkongdörr.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Krav på gardiner

När du väljer gardiner för köket bör vissa nyanser beaktas

  • Det är nödvändigt att ge fri tillgång till balkongen utan att hålla fast vid gardinerna när du öppnar och stänger dörren, eftersom balkongen i köket, enligt statistik, är mer besökt än i andra rum.
  • Närvaron av en balkong minskar naturligt ljus avsevärt, så det är viktigt att välja rätt färgschema och materialtäthet för gardiner.
  • På fönstren i ett litet kök måste du avstå från stora mängder textilier, en aggressiv miljö medför ofta och i närvaro av en stor mängd tröttsam tvätt.
  • När du väljer ett ämne måste du studera dess sammansättning. Tyger av naturmaterial absorberar mycket damm och är svåra att rengöra. Syntet är brandfarligt för köket. Därför bör tyget väljas som en mellankomposition.
  • Gardinmodellen bör kombineras med typen av balkongdörr, vilket skapar en solid komposition.
  • I kök där spisen ligger vid fönstret är det viktigt att se till att gardinerna inte är närmare än 30 cm till spisen.
  • I strävan efter det praktiska bör man inte glömma den estetik och skönhet som ordentligt utvalda gardiner ger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Köksutrymmet har sina egna detaljer - en aggressiv miljö. Därför bör material och modeller för att dekorera en balkongöppning vara praktiska. Köksridåer är mer utsatta för gatusmuts eftersom rummet ständigt ventileras. Och även i närvaro av en huva kommer lukt och fettånga att absorberas aktivt i materialet, vilket kommer att medföra tätare tvätt och rengöring än i något annat rum. Därför är det nödvändigt att välja tyger som är lätta att underhålla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyger tillverkade av naturliga trådar måste nödvändigtvis innehålla en blandning av syntetiska fibrer för enkel skötsel. Det rekommenderas inte att köpa ren syntet - de är brandfarliga. Dessutom, när den antänds, röker den och avger skadliga ämnen. Välj tyger med impregnering som motstår penetrering av damm, fett och fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I små kök är det bättre att ge företräde åt två ark tyll utan stora veck och lager .… För fri tillgång till fönsterbrädan kan den del av duken som ligger ovanför fönstret förkortas.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett litet köksutrymme blir gardinlyftsystem praktiska att använda: romerska, rullgardiner och persienner. De kommer inte att kastas av ett drag på en fungerande spis, de behandlas med speciella föreningar, är lätta att rengöra och justerar lätt gatubelysningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att välja en design och längd som ger fri öppning av balkongdörrarna.

Så att dekorera fönster i kök med en dörr till loggian kan göras tack vare följande typer av gardiner:

Gardiner

De sys av tunna, genomskinliga tyger, därför dämpar de perfekt dagsljus och eliminerar solbländning på glas. Gardinen kan täcka hela fönsteröppningen, medan det är viktigt att den rör sig fritt längs med gesimsen, utan att skapa svårigheter att komma åt balkongen. Av tygerna är det enklaste valet bomull och linne med tillsats av syntetfibrer.

Gardinernas längd kan vara olika, beroende på kökets stil och ägarnas personliga preferenser. För att organisera vackra lösningar kan du använda två eller flera typer av tyger, olika färgkombinationer. Gardinerna på öglorna ser inte mindre intressanta ut, de överbelastar inte utseendet, ger fönstret ett snyggt utseende och rör sig enkelt isär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rullgardiner och romerska gardiner

För att dekorera en balkongöppning är rullningsalternativ för gardiner ett bra val. Du kan välja flera dukar i olika längder för balkongen och fönstret. Det är viktigt att de har samma konsistens. Roll-up designalternativ gör det enkelt att reglera flödet av gatubelysning, tack vare en speciell mekanism för lindning av duken . För att förhindra att gardinerna blåser bort av gatvinden finns det en bar längst ner för att göra konstruktionen tyngre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rullgardiner och romerska persienner ligger ganska tätt intill glasenheten, på grund av detta finns fri tillgång till fönsterbrädan. De kommer att bli en praktisk lösning för små kök, eftersom de låter dig använda fönsterbrädan som en extra arbetsyta.

Valsade gardinalternativ har ett stort urval av nyanser, dimensioner och texturer. De är lätta att installera och underhålla, vilket gör att de snabbt och effektivt passar in i alla köksutrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Horisontella och vertikala persienner

De har en liknande funktionsprincip med rullgardiner, men stänger konstruktivt hela öppningen av fönstret och balkongdörren, vilket gör det omöjligt att fritt använda fönsterbrädan. Deras design består av tvärgående eller längsgående plattor - lameller. Lamellerna kan rotera runt sin axel och reglera penetration av luft och ljusströmmar in i rummet.

Persienner är lätta att underhålla, de har olika färger och tillverkningsmaterial: från tyg till metall och trä . Tack vare de roterande plattorna låter de dig dölja rummet från nyfikna ögon utan att hindra ljuset och luften från gatan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bambukonstruktioner

Bambudukar har sina egna styrkor. De är täta, fuktbeständiga, medan de är lätta och mycket ovanliga. Sådana mönster har genomgått särskild bearbetning, tack vare vilka de är praktiska och har en lång livslängd. Bambu gardiner passar perfekt in i designen av balkongöppningen, kommer att ge mys och hemkomfort till köksmiljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Japanska paneler

Japanska paneler kommer att vara en ny och extraordinär idé för att dekorera utrymmet i ett fönster och balkongöppning. Deras lakoniska utseende kommer att passa bra med den ultramoderna designen. Tygdukar från tak till golv täcker fönstret och dörren till balkongen / loggian, de rör sig fritt och är lätta att rengöra.

Genom att blanda olika färgscheman kan du skapa en diskret men ljus kökinredning . Denna typ av gardin används bäst i rymliga kök, med fri tillgång till balkongfönsteröppningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyll

Denna typ av gardin används när det inte finns något behov av att dölja rummet från nyfikna ögon. Tulle skapar ett intryck av lätthet och tynger inte utrymmet. Det är bäst att använda två eller flera gardiner av tyllgardiner. Denna typ av tyg är brandfarlig, så brandkällan bör placeras så långt som möjligt från fönstren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kiseya

Ett nyfiket alternativ för köksgardiner kan vara muslin. Dessa märkliga gardiner gjorda av trådar kom från öst och har länge varit populära bland köpare. Tack vare dess designfunktioner nyanserar det enkelt utrymmet, så att utomhusluften kan cirkulera fritt. Kiseya har olika färger och texturer, den kan spädas med glänsande trådar och pärlor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Valet av material för gardiner i ett kök med balkongdörr bör närma sig eftertänksamt.

Köksgardiner kräver regelbunden tvätt, så välj ett enkelt material, med ett minimum av dekorativa broderier och snabbtorkande . Tyget ska inte fälla och vara tillräckligt starkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Baserat på dessa förhållanden bör du undvika virkade bomullstyg, alltför många krusiduller, volanger och broderier, ogenomträngliga och sammetstyg. Sådana material förlorar snabbt sitt snygga utseende efter frekventa tvättar, torkar länge och absorberar omedelbart lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg och mönster

Färgen på gardinerna kan ge ditt kök ett elegant och iögonfallande utseende. Och med ett misslyckat val, tvärtom, förstöra helhetsintrycket, även om gardinerna kostar mycket.

Bild
Bild

I rymliga kök kan du använda mörka tygtoner: bruna och djupgröna, dekorerade med lambrequins. Sådana gardiner tillför inredningen elegans och uttrycksfullhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I små kök kommer mörka gardiner att minska utrymmet visuellt, så det är bättre att föredra ljusa färger.

Bild
Bild

Tygets färg bör kombineras med inslag av köksinredning, möbler och en ljuskrona . Det är värt att undvika fall när fönstergardinernas färg helt ekar färgen på fasaden på köksuppsättningen, annars går gardinerna förlorade mot bakgrunden av skåpen och inte målar rummet. Det är bättre att välja gardiner med ett mönster som kommer att innehålla individuella fläckar som matchar köksmöblernas färg.

Textilier ser spektakulära ut i kontrast i kombination med kökets huvudton.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en neutral färg på väggarna är mättade toner av gardiner bra; de kommer att bli en utmärkt accent i interiören. Monokromatiska gardiner i en enkel stil med återhållna färger kommer att lägga elegans till ett sådant rum.

Bild
Bild

Om du har svårt att välja bör du överväga gulröd, beige, blekgul och andra ljusa färger. Dessa färger passar in i vilken köksstil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningen på gardinerna spelar en viktig roll. Stora element minskar visuellt utrymmet, små, tvärtom gör köket större.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

Ett viktigt inslag i inredningen är tillbehör - borstar, rosetter, band, klipp, som ska motsvara stilen, gardinernas färg och kökets allmänna inredning.

Med hjälp av dem kan för omfattande och långa gardiner dekoreras och ges lämplig film och form, vilket kommer att ge utseende en stor glädje och skydda ägarna från oavsiktlig antändning av gardiner i ett vindstöt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att komma till balkongen utan hinder bör grip / hållare användas. De kommer att fungera som ett funktionellt tillskott och ett vackert element av gardiner.

Bild
Bild

En snodd sladd gjord av vriden ulltråd ser bra ut som upphämtning; den kan dekoreras med en rosett eller band.

Bild
Bild
Bild
Bild

För obehindrad tillgång till balkongen kan hållare också användas. De är gjorda av plast, trä, metall och placeras på olika höjder, bestämda av kökets stil och stil.

Bild
Bild

Efter att ha gjort en vertikal avlyssning ovanför dörren kan du också uppnå en enkel passage till balkongen. Ett liknande mål kan uppnås med en lambrequin i form av en halsduk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gardintillbehör kan köpas i specialaffärer, eller du kan skapa själv. Det viktigaste är att inte överdriva det med kvantitet och inte överbelasta köksinredningen.

Montering och gesimser

Gardinerna i köket med balkongdörr måste öppnas ganska ofta, därför bör gesimsen väljas stark eller av en speciell konfiguration. Sträng gesimser är inte önskvärda för köket; de är kortlivade och obekväma för kök med balkonger.

Bild
Bild

Tillverkningsmaterialet för gesimser är av tre typer:

  • Metallisk . De är gjorda av stål, koppar, mässingslegeringar, aluminium. De passar bra med inslag av glas, läder, kristaller. Produkterna kan vara glansiga, tråkiga, mångfärgade tack vare lackbeläggningar. En speciell typ av metallridåstänger är smidda. Sådana produkter görs på beställning och förverkligar kundens mest vågade idé.
  • Taklistar av plast mycket mer ekonomiskt, mer praktiskt och krävande att använda. Sådana gesimser kopierar väl olika texturer: trä, metall, sten.
  • Trä . Sådana produkter är inte riktigt lämpliga för användning i köket. En taklist är inte billig, och hög luftfuktighet, fett och ångor kommer snabbt att få det att se obscent ut. Men om det är nödvändigt att använda trä för att bibehålla kökets övergripande stil och huven gör sitt jobb bra kan du bestämma.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla gardinstänger är dekorerade med olika spetsar som ger individualitet och betonar den övergripande stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller taklängden gäller här regeln: dess minsta längd ska sticka ut 0,3 meter bortom fönsteröppningarna . I detta fall förbättras den övergripande uppfattningen av utrymmet. Alltför långa takfönster i köket är inte praktiska. Som regel är väggarna vid fönstret kantade med möbler och hushållsapparater, i det här fallet kan gardinerna krypa under armen och komma i vägen.

Bild
Bild

Fästmetoden spelar en viktig roll. För ljusa gardiner kan du hämta alla crepes. Ett tillräckligt antal fästelement bör väljas för tunga tyger, liksom styrkan på väggen eller taket på de platser där de är installerade bör kontrolleras för hållfasthet. Från den utskjutande kanten av fönsterbrädan och radiatorer beräknas avståndet från väggen till gardinerna. I genomsnitt motsvarar det 10 cm.

Bild
Bild

Val av funktioner

För gardiner till köket med en balkongdörr, beror funktionen på valet på två viktiga punkter:

  • Belysning . Dagsljusets penetrering i kök med balkonger reduceras avsevärt än i kök med fönster direkt mot gatan. Som ett resultat är det värt att först och främst föredra ljus och lätta material och material. Undantaget är kök med stora ytor, där mörka gardiner kan ge en speciell chic till interiören.
  • Tillgänglighet . Balkongen i köket används oftare än i andra rum, så gardiner bör väljas bland tyger som lätt öppnas, inte irriterar och är tillräckligt motståndskraftiga mot mekanisk påfrestning.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer typ av fönstergardiner i ett kök med balkong, bör man lägga stor vikt vid balkonggruppens utseende. Det finns gångjärnsglasade och asymmetriska med sidofönster.

Helglasade dörrar ser snygga ut och släpper in mer gatubelysning. För att designa dem och göra interiören ännu enklare att välja gardiner för köket följer av följande alternativ:

  • gardiner av blandade tyger;
  • gardiner på ringar för taket;
  • gardiner med en liten lambrequin, förutsatt att de inte stör dörrarnas öppning;
  • olika kombinationer av gardiner, persienner och rullgardiner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med en enda dörr i köket är det nödvändigt att ge fönsterdörröppningen en holistisk design, för att släta ut eller det är intressant att spela upp den befintliga asymmetrin. För icke-standard dekoration av sådana fönster bör följande alternativ övervägas:

  • gardiner i en vinkel;
  • rullgardiner eller romerska gardiner i olika höjder;
  • vertikala persienner;
  • horisontella persienner i kombination med gardiner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat element som bör beaktas när du väljer typ och längd för att dekorera fönster är en värmeradiator. Om det är osympatiskt är det bättre att gömma det bakom långa gardiner.

Professionell rådgivning

Designers, för en framgångsrik fönsterinredning med balkong, rekommenderar att du fokuserar intresset på följande punkter:

  • gardinernas bredd ska motsvara fönstret och balkongöppningen;
  • gardiner för ett kök med balkongdörr bör vara en logisk fortsättning på rummets övergripande stil;
  • för att dekorera fönster bör varma färger väljas, men om designen kräver det är kalla nyanser också acceptabla;
  • alltför långa gardiner bör kompletteras med små tillbehör så att de inte hamnar på spisen i kraftigt vindstöt;
  • experimentera gärna och prova olika kombinationer, kombinera material, texturer, färger, leka med kökens asymmetri med en balkongdörr;
  • för att undvika överdriven variation, när du väljer gardiner med mönster, bör du hålla dig till högst tre färger i ett färgschema som matchar interiören;
  • med olika texturer av tyger bör du hålla dig till ungefär samma nyans i färgen.
Bild
Bild

Vackra designalternativ

Genom att kombinera olika typer av gardiner i inredningen, matcha dem med varandra efter deras struktur, lyckas leka med färgscheman i köket - kan du skapa fantastiska kompositioner av textilier.

Till exempel kan du kombinera två lager tyger genom att fästa en tvåskiktad taklist över ett fönster. Den första, yttre, kan bestå av en halvtransparent tyll i en neutral nyans. Häng gardinen med det andra lagret, flytta den till sidan av fönstret med hjälp av grepp. Välj en ljusare och mer kontrasterande färg, kombinera den med inredningen i köket, som kommer att upprepas i klädsel av stolar, lampskärm, servetter och andra detaljer.

Bild
Bild

Valsade gardiner, som kan täckas med en ljus tyll eller gardin, kommer också att vara en vacker lösning. Färglösningar spelar alltid en stor roll, så du bör noggrant studera vilka detaljer i köksutrymmet som framgångsrikt kan upprepas i färger.

Bild
Bild

Ögongardiner kommer också att vara ett vackert komplement till persienner.

Bild
Bild

Det är intressant att slå asymmetrin med hjälp av tyll, som huvudskikt, och ett tätare, men genomskinligt övre lager av gardinen, snitt snett. På balkongen ska gardinen vara mycket kort, och på ytterkant av fönstret, stäng öppningen nästan helt.

Japanska flerskiktspaneler kommer, om bilderna i köket tillåter det, också att se snygga och ovanliga ut. Du kan använda en kombination av tre färger: ljus och mättad ton i samma färg, komplettera dem med en panel av en liknande nyans med ett litet mönster.

Bild
Bild

För vackra lösningar kan du använda flera gardinstänger, fixa dem på olika nivåer eller bredvid varandra. Genomtänkt användning av tillbehör kan också ge färg till även de vanligaste gardinerna.

Bild
Bild

Man måste bara visa fantasi - köket kommer att få friskhet och individualitet.

Rekommenderad: