Kopplingsremsor För Wellpapp: övre Och Nedre, Deras Storlekar. Hur Installerar Jag Distansremsorna?

Innehållsförteckning:

Video: Kopplingsremsor För Wellpapp: övre Och Nedre, Deras Storlekar. Hur Installerar Jag Distansremsorna?

Video: Kopplingsremsor För Wellpapp: övre Och Nedre, Deras Storlekar. Hur Installerar Jag Distansremsorna?
Video: Så väljer du rätt bh för din kropp - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Kopplingsremsor För Wellpapp: övre Och Nedre, Deras Storlekar. Hur Installerar Jag Distansremsorna?
Kopplingsremsor För Wellpapp: övre Och Nedre, Deras Storlekar. Hur Installerar Jag Distansremsorna?
Anonim

Användningen av distanslister för wellpapp är ett mycket viktigt ämne ur praktisk synvinkel. Dessa produkter är indelade i övre och nedre, och deras storlekar skiljer sig också åt. Det är absolut nödvändigt att ta reda på hur man installerar distansremsorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Den visuella skönheten hos det profilerade arket har länge uppskattats av vanliga konsumenter och till och med designers. Allt är dock inte så enkelt som det verkar - på ett antal ställen, när man installerar det, bildas estetiska problem. Till exempel är det omöjligt att säkerställa - även vid den mest noggranna installationen - att skarvarnas integritet bevaras:

  • med skorstenar;
  • pediment;
  • huvudväggar;
  • ventilationsledningar;
  • antennmaster och andra strukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men integritetsbrott är inte bara en visuell fråga. Genomträngning av vatten från utsidan påverkar takkonstruktionernas tillstånd negativt . Det är dessa problem som framgångsrikt kan lösa anslagsremsorna för wellpapp.

Dessutom säkerställer de tillförlitligheten för att fästen på ark som annars skulle dras isär och inte kunde justeras. Naturligtvis bedöms sådana remsor också efter deras dekorativa utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Utåt ser strukturen ut som ett metallhörn. Dess höjd väljs godtyckligt av utvecklarna. Experter skiljer mellan övre och nedre plankor. De senare används främst för att passera skorstensrör eller ventilation. Den övre strukturen i denna version har en nästan uteslutande dekorativ roll.

Men allt förändras när det gäller de platser där taket är fäst vid husets väggar. Där visar sig den övre stången vara det grundläggande vattentätningselementet . Det beror på det i första hand om utrymmet under taket kommer att skyddas från inträngande vatten. Ibland är det nödvändigt att täcka ett stort takområde. I detta fall placeras plankelementen med en överlappning på minst 10 cm, och helst ännu mer. Ett sådant ögonblick bör verkligen beaktas när man bestämmer önskade blockstorlekar och deras totala antal.

Det finns en universell regel som inte kan brytas. Det säger att topparna ska överlappa bottnarna, inte tvärtom . Det är denna lösning som garanterar effektiviteten av utsläpp av nederbörd och utesluter deras läckage till de lägre nivåerna av takkakan.

Du kan till och med skilja de nedre plankorna från de övre bara genom deras utseende. Två hörnkanter är utrustade med längsgående böjningar längs hela längden, vilket inte finns i den andra versionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installations instruktioner

Innan du installerar arken nära röken eller ventilationskanalen, sätt ett inre förkläde. Den bildas av de nedre plankorna. Installationen startar från skorstenens bottenvägg. En så kallad slips är fäst under denna vägg, så att vatten kan rinna ut. Sedan gör de detta:

  • lägg sidodelarna (längs den nedre stången, de ska gå med en överlappning);
  • de lägger en förlängning på rörens ovansidor - överlappningen är redan i förhållande till sidodelarna;
  • vik kanten av horisontalen uppåt (detta eliminerar själva vattensläppningen);
  • innan du fäster förlängningarna, prova dem på väggen och lämna en linje längs den övre kanten;
  • en strobe drivs längs denna remsa, som måste rengöras från damm och sköljas;
  • kanten av remsan läggs i urtaget;
  • isolera den med ett tätningsmedel och tryck på den med självgängande skruvar (se till att den vertikala faller på väggen och den horisontella faller på lådan);
  • utför installationen av ett profilerat ark;
  • lägg ut det yttre förklädet med de övre angränsande elementen (med ett hörn utan kantböjningar);
  • fäst de övre plankornas fogar på det profilerade arket med nitar.

Rekommenderad: