Toppdressing Av Paprika I Det öppna Fältet: Hur Man Matar Efter Plantning Med Folkmedicin Och Färdiga Gödningsmedel? Bladdressing Av Varm Och Söt Paprika

Innehållsförteckning:

Video: Toppdressing Av Paprika I Det öppna Fältet: Hur Man Matar Efter Plantning Med Folkmedicin Och Färdiga Gödningsmedel? Bladdressing Av Varm Och Söt Paprika

Video: Toppdressing Av Paprika I Det öppna Fältet: Hur Man Matar Efter Plantning Med Folkmedicin Och Färdiga Gödningsmedel? Bladdressing Av Varm Och Söt Paprika
Video: Tips for Growing Pepper in Small Containers 2024, Maj
Toppdressing Av Paprika I Det öppna Fältet: Hur Man Matar Efter Plantning Med Folkmedicin Och Färdiga Gödningsmedel? Bladdressing Av Varm Och Söt Paprika
Toppdressing Av Paprika I Det öppna Fältet: Hur Man Matar Efter Plantning Med Folkmedicin Och Färdiga Gödningsmedel? Bladdressing Av Varm Och Söt Paprika
Anonim

Peppar är en termofil grönsaksgröda som bara kan ge bra skörd på bördig jord. Därför matar erfarna trädgårdsmästare alltid dessutom peppar. Men även om jorden är bördig nog kommer organiska och mineralgödselmedel i alla fall att ha en gynnsam effekt på tillväxten och produktiviteten hos denna grönsaksgröda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken toppdressing behöver peppar i det öppna fältet?

Toppdressing av peppar gör att du kan förse växten med alla nödvändiga näringsämnen. Dessa ämnen ger aktiv tillväxt och mognad av saftiga frukter. Eftersom peppar (både sött och varmt) är en ganska termofil växt, föredrar många trädgårdsmästare att odla den i växthus. Dock även utomhus denna grönsak kan ge en utmärkt skörd, förutsatt att tidig befruktning med nödvändiga gödselkompositioner utförs. Växter måste matas mer än en gång under säsongen .… Den allra första förbandningen på det öppna fältet utförs cirka 2 veckor efter plantering av plantorna. I tillväxtprocessen går växten igenom olika utvecklingsstadier, vilket innebär att varje steg måste motsvara sin egen utfodring. Totalt måste du utföra 2-3 utfodringar. Grönsaken reagerar bra på organiska eller mineraliska gödningsmedel.

Om bladen på pepparkrullen och torra kanter bildas, indikerar detta brist på kalium. För att avhjälpa situationen kan du använda kaliummonofosfat. När hela bladens yta eller endast deras nedre del får en lila nyans kan vi prata om brist på fosfor. Det bör komma ihåg att även om en tillräcklig mängd av den finns i jorden kan växten inte alltid få detta element från jorden på grund av för kallt väder. Därför är det värt att ge bladförband.

Det faktum att växten behöver magnesium indikeras av bladens marmorfärg. Införandet av ett komplext gödselmedel med ett högt magnesiuminnehåll kommer att hjälpa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man matar med mineralgödsel?

Bland mineralgödselmedel urea har en bra effekt på tillväxten , som är en granulär kvävehaltig komposition. Tack vare kväve börjar en ganska aktiv tillväxt, vilket är särskilt viktigt första gången efter att ha planterat peppar i öppen mark. Genom att mata med urea kan du uppnå en frodig grön massa.

Den bästa utfodringen med mineralgödselmedel är den som utfördes 15-20 dagar efter plantering .när plantorna redan har bosatt sig på en ny plats på det öppna fältet. Hur ofta mineralförband appliceras på jorden beror på jordens sammansättning. Om marken har en genomsnittlig fertilitet räcker det med 2 eller 3 ytterligare gödslingar under en säsong. När jorden är kraftigt utarmad är det värt att göra 4 eller 5 förband.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka folkmedicin kan du mata?

Många trädgårdsmästare föredrar att använda folkmedicin för att mata paprika, som har bevisat sin effektivitet i praktiken genom åren. Fördelen med dessa typer av gödningsmedel är att de alltid är lätta att få och använda på din webbplats. Ekologiska dressingar passar utmärkt till grönsaker som paprika. I vissa fall används de i sin rena form, och ibland blir de grunden för beredning av komplexa gödningsmedel. Sådana kompositioner framställs genom tillsats av mineralkomponenter.

I de tidiga stadierna av odling av paprika är användningen av mullein mycket effektiv .… Under denna period bör den största uppmärksamheten ägnas åt att bygga upp riklig grön massa. För att förbereda en blandning för att mata en grönsaksgröda måste mulleinen blandas med vatten i förhållande till 1: 5. Efter att lösningen har infunderats i flera dagar måste den spädas igen med vatten i ett förhållande av 1: 2. Den resulterande blandningen används för att vattna sängarna.

Det är lämpligt att använda kycklinggödsel också .… Det är allmänt accepterat att detta naturliga gödningsmedel har en större mängd näringsämnen som är nödvändiga för växter än nötkreatur. Användningen av kycklinggödsel gör att du kan uppnå en snabb tillväxt av grönsaksgrödor, bildandet av äggstockar och aktiv blomning. För utfodring, gör en lösning i förhållande till 1: 20. För att undvika en eventuell överdos, föredrar vissa sommarboende att förbereda en lösning med en svagare koncentration - 1: 50. Den resulterande kompositionen måste infunderas vid en temperatur av 20 -25 grader i 3-4 dagar. Gödsel bör endast appliceras efter att vattnen har vattnats. Detta är nödvändigt för att förhindra brännskador i rotsystemet. Ungefär en halv liter av kompositionen ska hällas under varje pepparbuske.

Att mata paprika med jod är ett annat sätt att stödja växter .… Bland trädgårdsmästare och sommarboende är denna metod ganska populär, eftersom den är prisvärd och skonsam. I marken finns jod i mycket små mängder, och paprika behöver det. Tack vare jod absorberas kväve mycket bättre, växterna blir mer resistenta mot olika sjukdomar. Användningen av en sådan utfodring låter dig också få mer saftiga och ljusa frukter som innehåller en stor mängd vitamin C. Gödsling från jod rekommenderas särskilt i de regioner där det är en kort sommar. Jod påskyndar mognaden av grödan.

Bild
Bild

Med brist på kalium är det effektivt att mata grönsaksgrödan med aska … Ask innehåller många element som är fördelaktiga för växter. Som gödningsmedel kan den användas i ren form eller som lösning. Du kan helt enkelt strö aska ovanpå växterna. Denna metod låter dig inte bara mata paprikan, utan hjälper också till att bekämpa trädgårdsskadegörare, till exempel sniglar. Askinfusion bereds enligt följande: 500 gram aska tillsätts till 10 liter vatten och infunderas i flera dagar under omrörning då och då.

Bild
Bild

Ansökningsregler

För att få en bra skörd av peppar på din webbplats måste du följa reglerna för applicering av förband. Endast en korrekt utförd matning av paprika gör att du kan uppnå önskad effekt. För trädgårdsmästarnas bekvämlighet erbjuder gödselproducenter färdiga komplexa formuleringar för utfodring. Samtidigt är det möjligt att välja ett komplex som är mest lämpligt för varje specifikt skede av växtutveckling. Alla färdiga blandningar innehåller kalium, kväve och fosfor i olika proportioner, liksom några andra användbara spårämnen.

För befruktning av paprika av hög kvalitet vid olika utvecklingsperioder är det inte alls nödvändigt att köpa färdiga preparat. Näringsrika och användbara formuleringar för rot- och bladförband kan beredas på egen hand.

Schemat för utfodring av en grönsaksgröda innehåller tre steg:

  • initial utfodring efter plantering i öppen mark;
  • gödselmedel under blomningen;
  • stöd för fruktpeppar.

Vissa trädgårdsmästare med otillräcklig erfarenhet befruktar grönsaker för ofta. Men i det här fallet, istället för det förväntade stora avkastningen, kan du få motsatt effekt.

Ett överflöd av mikronäringsämnen, liksom deras brist, påverkar växternas utveckling negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter avstigning

Efter att ha planterat pepparplantor i öppen mark måste du ta hand om den maximala aktiva tillväxten av löv. Användningen av både organiskt och mineralgödsel som är rikt på kväve är effektivt. Det är nödvändigt att strikt kontrollera mängden introducerade läkemedel … Övermättnad av växter med kväve hjälper till att aktivera tillväxten av grön massa, men äggstockarna bildas inte alls eller bildas i otillräckliga mängder. Därför kommer det inte att bli en bra skörd av peppar, trots den rikliga grönskan.

För det allra första förfarandet kan rotförband med urea appliceras .… Det bör komma ihåg att när sådant gödningsmedel appliceras, bör ämnets granuler täckas med ett lager 3-4 cm tjockt jord. På friland sönderfaller ammoniak för snabbt, och i det här fallet kommer unga växter inte att kunna ta från alla nödvändiga element från jorden som har en gynnsam effekt på tillväxten.

En blandning av superfosfat och karbamid (karbamid) används också ganska ofta .… För att förbereda näringskompositionen krävs 5 gram superfosfat och cirka 10 gram urea som löses upp i 10 liter vatten.

Bearbetningen utförs med riklig vattning vid roten av varje planta.

Bild
Bild

Under blomningen

I blomningsstadiet är det nödvändigt att minska mängden kväve, men samtidigt är det värt att ta hand om en ökning av fosfor och kalium. Det är dessa ämnen som hjälper äggstockarna att bildas i tillräckliga mängder. Om du använder färdiga blandningar som erbjuds i specialaffärer, då vid blomning uppnås en god effekt med användning av Bio-Master-gödselmedel.

Blommande är ett mycket viktigt skede för mognad av den framtida grödan. Vid denna tidpunkt skulle det vara bra att utföra rotmatning med ett komplex av flera preparat. För detta ändamål kan du kombinera 1 sked superfosfat, 1 sked kaliumnitrat, 2 matskedar karbamid och sedan lösa upp allt i 10 liter vatten.

Bild
Bild

Under fruiting

För att få en bra skörd av peppar, under mognad av frukter rekommenderas att mata med det färdiga gödningsmedlet "Agricola-Vegeta " … Vissa trädgårdsmästare föredrar att använda ammophoska, vilket också ger bra resultat.

Vid fruktning är det viktigt att undvika kväveövermättnad. Därför, för utfodring under denna period, är det lämpligt att använda en kombination av 1 matsked superfosfat och 1 matsked kaliumnitrat, som tillsätts till 10-12 liter vatten.

Rekommenderad: