Inglasning Av Balkonger (113 Bilder): Inglasning Och Dekoration Av Loggian, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Inglasning Av Balkonger (113 Bilder): Inglasning Och Dekoration Av Loggian, Recensioner

Video: Inglasning Av Balkonger (113 Bilder): Inglasning Och Dekoration Av Loggian, Recensioner
Video: Balkonginglasning 2024, April
Inglasning Av Balkonger (113 Bilder): Inglasning Och Dekoration Av Loggian, Recensioner
Inglasning Av Balkonger (113 Bilder): Inglasning Och Dekoration Av Loggian, Recensioner
Anonim

Glasade balkonger och loggier ser inte bara snyggare ut, utan har också skydd mot väderförändringar, oavsett om det är frost eller kraftiga regn. Det finns många typer av glasrutor idag. Var och en av dem har sina egna individuella egenskaper, som varje ägare till sin egen lägenhet borde känna till.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Under reparationsarbetet kräver loggior och balkonger särskild uppmärksamhet. Detta beror på att de är på en hög nivå. För inglasning av sådana strukturer utförs komplext arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla stadier av processen beror på bostadens område och plats .… Lägenheter i "Chrusjtjov" är små, så deras hyresgäster har alltid försökt på alla möjliga sätt att öka ledigt utrymme. Minskning av badrums- och köksrummets yta, samt rivning av interna skiljeväggar, användes. Många vänder sig till en enklare metod och glasar in balkongerna, vilket gör lägenheten rymligare och ljusare.

För att dekorera en balkong i sådana lägenheter är det nödvändigt att förstärka betongplattan med armeringsnät och cementbeläggning. Ursprungligen är sådana konstruktioner inte konstruerade för tunga laster, därför kan man helt enkelt inte klara sig utan sådant förstärkningsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också glasera en balkong eller loggia i stalinistiska hus. Lägenheterna har högt i tak och är rymliga. Sådana flerbostadshus byggdes mycket pålitliga och hållbara. Många av dem är nu åttio år gamla, men de visar inga tecken på förstörelse.

Ett särdrag hos "Stalinok" är inte bara ett stort område, utan också en oöverträffad fasad . Denna funktion måste beaktas så att den inglasade balkongen inte sticker ut från helhetsbilden och inte bryter mot den ursprungliga stilen.

Tänk inte att loggian idag bara kan dekoreras med plast. Faktum är att det finns många andra material som används vid inglasning. De har olika egenskaper och kostnader. Idag finns det ett stort antal olika företag på marknaden som erbjuder att designa ett balkongblock för personer med valfri budget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasning utförs först efter flera arbetsfaser. Du kan inte kringgå dem, eftersom det kommer att vara osäkert.

Glasrutor

Balkonger och loggior är utformade i enlighet med glasdesign. Det kan vara kallt eller varmt glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den varma versionen är helt förseglad . Den har ökad värmeisolering och skyddar rummet från yttre buller.

Sådant glas har inte bara ramar isolerade från den yttre miljön med flerkammare tvåglasfönster, utan också specialvärmare installerade på parapet, golv och tak.

Sådana värmehållande balkonger värms ofta på andra sätt. Detta kan göras med hjälp av bärbara värmare eller installation av ett golvvärmesystem. En sådan tandem när det gäller temperatur är inte på något sätt sämre än ett vanligt vardagsrum.

Oftast används denna metod om balkongen kombineras med ett bostadsutrymme. Detta gör att du kan öka lägenhetsytan avsevärt och göra den mer funktionell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också en speciell inglasning kallad kall . Det väljs endast när loggian behöver skyddas från vindbyar, snö, regn, skräp från gatorna och stadsdamm.

Sådana system är inte varma. Detta system består av kalla profiler med glas. Profiler kan vara antingen trä eller aluminium. Självgjorda ramar av olika typer används ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådan glasruta installeras snabbare och enklare än varmt glas. Det är inte särskilt dyrt. Efter avslutat arbete förändras inte balkongens vikt särskilt mycket, vilket är goda nyheter för ägarna av "Khrusjtjov" -hus och små lägenheter i femvåningshus.

Dessa mönster ser väldigt snygga och vackra ut. De överför perfekt ljus, vilket visuellt gör lägenheten rymligare och bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns olika typer av ramar:

Swingdesigner är bland de vanligaste och mest efterfrågade. De användes under sovjettiden och var gjorda av trä. Dessa fönster fungerar annorlunda idag

Det finns en gungöppning, som klassiska träramar

  • Lutningsöppning är öppningen av endast den övre delen av skärmen (som ett vertikalt fönster).
  • I många system finns det en funktion att öppna i ventilationsläge genom en liten plats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gångjärn fönsterlucka används på många sätt för inglasning av balkongblock

Om du bestämmer dig för att dekorera balkongen på detta sätt, bör du veta att trä- och aluminiumramar är lättare än PVC -ramar med svängöppning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att inte nämna att det behövs mycket utrymme för de öppna dörrarna i balkongblocket. För många hemmafruar stör detta betydligt processen med att rengöra eller hänga kläder.

Nyligen mycket populära skjutdörrar ("Slidors") … De används oftast vid installation av aluminiumramar. Detta betyder dock inte att sådana konstruktioner inte kan finnas i plastramar.

Glidglas är inte särskilt varmt (oavsett profil). Det släpper in ljud från gatan. Dessa problem kommer inte att lösas även om din balkong är utrustad med tvåglasfönster. I det här fallet kan du bara räkna med halvvarmt glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En allvarlig nackdel med sådana fönster är deras känslighet för frysning . Om det är en frostig vinter ute kan dörrarna frysa och helt enkelt inte öppnas.

Sådana mönster har också sina fördelar. De sparar perfekt ledigt utrymme i rummet, varför ägare till små balkonger så ofta vänder sig till dem.

De kostar mycket mindre än till exempel svängalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramar av trä och aluminium har successivt blivit ett minne blott. I deras ställe kommer ramlösa glasrutor (annars - panoramautsikt) . Sådana system har många fördelar, men de bör endast installeras av proffs.

Invånare i både panel- och tegelhus kan vända sig till sådana glasrutor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att dekorera din balkong på ett liknande sätt kan du få en spektakulär utsikt .… Denna lösning är särskilt lämplig för hus som ligger i pittoreska områden.

Dessa system använder härdat glas, vilket är mycket säkert att använda.

Med sådan inglasning blir det mycket ledigt utrymme på balkongen. Ramlösa glasrutor ger utmärkt ljudisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera det faktum att dessa system inte har några beslag som måste skickas för reparation då och då.

Nackdelen med panoramaglasögon är deras ökade ljusöverföring . Denna fastighet leder till att balkongen blir väldigt varm under de varma sommarmånaderna. Du kan hantera ett sådant problem med persienner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Målat glas är lämpligt för original och icke-trivial inredning . Det är mycket lätt, så även ägare till mycket gamla byggnader kan använda det. Med sådana glasögon kommer naturligt ljus att stå i rummet.

Denna typ av inglasning kan med säkerhet kallas universell. Det installeras enkelt på balkonger av olika strukturer och valfri storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många människor som vände sig till denna design av balkongen har ordnat en riktig vinterträdgård på dess territorium.

Bild
Bild

Sådana system har också vissa nackdelar . Det är inte särskilt lätt att tvätta dem inuti (på grund av deras stora storlek). När det gäller ytterdelen kan den bara rengöras med en speciell stege, men det är bättre att ringa specialister från en rengöringsbyrå med all nödvändig utrustning.

Det är bättre att färga sådana glasögon inledningsvis, annars kan människor från gatan lätt se balkongen eller loggian.

I lägenheter på höga golv kan sådana glasrutor vibrera med kraftiga vindbyar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Vid inglasning av moderna balkonger och loggior används olika material. Du kan välja lämpligt alternativ för alla förhållanden.

En av de mest populära är plastkonstruktionen .… Det är mycket enkelt, bekvämt, estetiskt och hållbart.

Lägenhetsägare som värdesätter det praktiska brukar oftast vända sig till PVC-ramar med tvåglasfönster. Sådana system är varma och pålitliga. Med deras hjälp kan du förvandla gatubalkonglocket till ett element i interiören.

I plastkonstruktioner är skärmarna gångjärniga och infällbara. De kräver ingen särskild omsorg och håller perfekt värmen inne i rummet. Skyddar sådant glas mot störande gatubuller. Installationen av sådana system är ganska enkel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många konsumenter har råd med sådana mönster, eftersom de skiljer sig åt i överkomliga priser.

Om du väljer sådant glas bör du veta att det är ganska tungt och lufttätt när det är stängt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä är ett annat populärt material . Strukturer gjorda av sådana råvaror användes också tidigare - före tillkomsten av plastprofiler.

Träramar idag skiljer sig mycket från de som användes tidigare. De har inte bara ett "dyrt" utseende, utan har också en helt annan design. Dessa system har mikroporer som gör att ramarna kan "andas". Denna egenskap kommer att bidra till friskheten på balkongen.

Den största fördelen med träramar är deras miljövänlighet . De utstrålar inte obehaglig lukt och är absolut säkra för alla familjemedlemmars hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

De är lätta, så ägare till gamla och små lägenheter kan vända sig till dem.

Sådant glas har utmärkta värmeisoleringsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största nackdelen med sådana system är deras kostnad. O inte tillräckligt dyrt, så inte alla har råd med dem.

Med tiden kommer träet att torka ut, vilket leder till sprickor. Träramar måste ständigt tas om hand: de ska täckas med speciella impregneringar eller lack. Men även detta kommer inte att rädda strukturen från att brinna ut och förlora sitt ursprungliga utseende.

Bild
Bild

Om ingen av ovanstående typer av balkongblockdesign passar dig, bör du titta närmare på strukturerna med aluminiumramar . De är mycket hållbara, och de har ingen motsvarighet i hållbarhet.

Både kallt och varmt glas kan tillverkas av denna metall . I de flesta fall har dessa system glidmekanismer för att öppna skärmen, som tar väldigt lite plats på balkongens eller loggiens territorium.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådan inglasning är billig och lätt .… Moderna tillverkare erbjuder system med profiler i olika färger. De korroderar inte och är inte rädda för frätande kemikalier.

Nackdelen med dessa glasrutor är deras dåliga ljudisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Du måste först bestämma hur exakt du ska glasera din balkong:

  • Om du bestämmer dig för att vända dig till den kalla typen av glasrutor, var beredd på att rumstemperaturen på balkongen inte kommer att bibehållas.
  • Varmt glas kan hålla rumstemperaturen under alla årstider.
  • Den franska typen innebär inglasning längs hela omkretsen av balkongen och dess höjd. För denna metod används endast hållbart tonat glas.

Efter det måste du bestämma en profil. De mest populära är PVC -fönster, men du kan välja mellan aluminium- eller träalternativ . PVC -glas bör inte användas om du bor i ett gammalt hus, eftersom det är mycket tungt. Om du ändå bestämmer dig för att dekorera balkongen med denna metod, är det bättre att överlåta den till proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj en aluminiumprofil för kallglasering . Denna design används oftast av lägenhetsägare som inte behöver hålla balkongen varm.

Bild
Bild

Det är också nödvändigt att bestämma glasmetoden.

Uthämtningsalternativet ger visuell rymd i det inre utrymmet. Denna effekt uppnås genom att ta bort fönsterprofilen.

Om du vill vända dig till ramlösa glasrutor får du ett stort fönster utan ramar och skiljeväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper fönster bör du beräkna deras storlek … För att göra detta kan du använda ett vanligt måttband. Mät avståndet från parapet till taket, liksom från en vägg till en annan. Idag skickar många fönsterföretag själva sin egen mästare till anläggningen för att ta mätningar.

Bild
Bild

Demontering av gammalt glas

Därefter måste du ta bort glasenheten från fönstren. För att öppna skärmar behöver detta inte göras. Detta beror på svårighetsgraden av de dubbelglasade fönstren och risken för skador under installationen.

Demontering av PVC -fönster är enkelt: ta bort glasrutor av plast och ta bort glaset

Glaset avlägsnas från aluminiumramen efter att alla öppningsdelar har tagits bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förarbete

Det är nödvändigt att hantera förstärkning av balkongblocket och dess stödstruktur . Längs omkretsen kan du placera speciella delar av trä, som kommer att ta på huvudlasten från ramar och glasögon.

För ett mer estetiskt utseende är det värt att hantera blockets ytterbeklädnad . För att göra detta kan du fylla på sidospår, eftersom detta material inte är rädd för solljus och är hållbart.

Det är värt att komma ihåg att den yttre beklädnaden måste hanteras före inglasning . Om du gör motsatsen blir det mycket svårare att mantla kvarteret med sidospår, och att ringa specialister med klätterutrustning kommer att kosta en snygg summa.

Det är värt att starta sådant arbete om du har minst minimal kunskap och färdigheter inom detta område . Om du tvivlar på dina förmågor är det bättre att överlåta denna fråga till proffs.

För att täcka balkongen behöver du:

  • Gör fästbälten av träbjälkar - övre och nedre. Därefter fästs sidospår på dem.
  • Barer måste fästas på väggen (med flytande naglar). De bör anslutas till varandra med hjälp av järnhörn.
  • Sedan kan du börja installera sidospåren. Du måste utgå från sidodelarna. Dra inte åt skruvarna för mycket. De ska vara kvar i mitten av hålet.
  • Efter installationen av panelerna måste du gömma alla skruvhuvuden. Detta kan göras med plattband.

Balkonger och loggior med uttag kan utrustas med tak (visir) . Allt detta måste installeras innan direktglas. Först måste du fästa visiret i taket med hjälp av spikar. När det är ordentligt fastsatt kan du börja glasa.

Innan detta rekommenderas att fästplattorna fixeras på alla sidor utom botten.

Efter den externa utformningen av balkongblocket kan du gå direkt till dess inglasning.

Bild
Bild

Glas

Först måste du installera stativprofilen och sätta in ramen i spåren . Hållarplattan måste drivas säkert in i spåren och vridas nittio grader för att fästa den vid betongväggen.

Därefter måste du installera ramarna i öppningen. Så smidigt och exakt som möjligt kan detta göras med den vanliga nivån. Du kan fixa ramen med självgängande skruvar. De måste skruvas in, men inte köras in.

När alla ramar är på plats ska de fästas på parapet, tak och väggar med ankare. Efter det måste du stänga alla sprickor. Vanligt polyuretanskum hjälper dig här.

Det återstår att sätta in glas i ramarna. Efter det måste du kontrollera användbarheten hos alla mekanismer.

Alla steg av inglasning av en balkong för mer information, se videon nedan

Design exempel

Glasmålning av en stor loggia kommer att se väldigt "dyr" och attraktiv ut - särskilt om alla ramar är vita. På ett sådant block kan du placera ett par små mjuka stolar med en träbotten, ett runt soffbord och ett skåp mot sidoväggen.

Bild
Bild

Loggiens ramlösa glas kan kompletteras med en smidesjärnskena . Det kan vara ljust eller kontrasterande. Sådana detaljer bör riktas till ägarna av lägenheter på de nya våningens höga våningar.

Bild
Bild

Panoramaglas ser bra ut på stora och medelstora balkonger. Mittemot de höga ljusfönstren kan du sätta kontraststolar och bord i trä med blommor. I ett sådant rum kan du koppla av och vila lite, särskilt om en pittoresk bild öppnas utanför fönstret.

Bild
Bild

Recensioner

Moderna köpare har ett stort urval av glasrutor. Du kan välja rätt alternativ för alla balkonger och plånböcker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Människor är glada över glasmålningar och panoramaglas . Detaljer som detta ser riktigt lyxiga ut. Många rekommenderar persienner att täcka rummet lite. Sådana balkonger väcker stor uppmärksamhet, och förbipasserande tvekar ofta inte att titta på allt genom stort glas.

Ofta på sådana balkonger kan du observera riktiga rabatter, bestående av olika krukor och ställningar, strödda med färgglada färgglada knoppar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träramar kännetecknas av sitt utmärkta utseende … Lägenhetsägare vänder sig ofta till dem, eftersom de är miljövänliga och vackra. Många noterar emellertid besväret vid driften av sådana ramar. De måste ständigt färgas och lackeras, vilket fortfarande inte sparar träet från att torka ut och spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta konsumenter rekommenderar att man vänder sig till varmt glas . Denna metod gör att rumstemperaturen kan hållas på balkongen även på vintern. Ägarna till sådana balkongblock noterar dock att i varmt väder blir det täppt och obekvämt i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är osannolikt att plastfönster tappar sin relevans . Många ägare vänder sig till dem, eftersom de är kända för sitt låga pris och är mycket vanliga. De tjänar i många år utan att förlora sitt attraktiva utseende. Folk märkte bara att beslag i sådana strukturer misslyckas då och då, och de måste bytas.

Rekommenderad: