Panoramaglas På En Balkong (89 Bilder): Design Av En Loggia Med Panoramafönster, Fördelar Och Nackdelar, Varmt Glas

Innehållsförteckning:

Video: Panoramaglas På En Balkong (89 Bilder): Design Av En Loggia Med Panoramafönster, Fördelar Och Nackdelar, Varmt Glas

Video: Panoramaglas På En Balkong (89 Bilder): Design Av En Loggia Med Panoramafönster, Fördelar Och Nackdelar, Varmt Glas
Video: Balkongerna Euro technics Sweden 2024, April
Panoramaglas På En Balkong (89 Bilder): Design Av En Loggia Med Panoramafönster, Fördelar Och Nackdelar, Varmt Glas
Panoramaglas På En Balkong (89 Bilder): Design Av En Loggia Med Panoramafönster, Fördelar Och Nackdelar, Varmt Glas
Anonim

Panoramaglas på balkongen kan förvandla hemmet, samt göra det ljusare och rymligare. Kreativa och romantiska naturer, som uppskattar skönhetsanteckningarna i allt, vänder sig till detta alternativ. Idag beställer många kunder just ett sådant balkongglas, varför dess popularitet växer stadigt för varje år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det här?

Panoramaglas för installation av fönster av samma storlek som väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett resultat uppnås en mycket vacker bild, eftersom sådan inglasning öppnar upp en underbar utsikt för lägenhetsägarna, särskilt om huset ligger på en pittoresk plats. Dessa mönster kompletterar interiören perfekt, vilket gör den riktigt chic.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådan inglasning påverkar kostnaden för ett hem - det blir dyrare.

Det rekommenderas att vända sig till det här alternativet om trevlig utsikt öppnas utanför fönstret. Att beundra en fabrik eller en parkeringsplats är inte det största nöjet.

fördelar

Panoramaglas har sina egna fördelar och nackdelar, precis som alla andra typer av inredning och exteriör

  • Dessa spektakulära mönster ger en anmärkningsvärd nivå av naturligt ljus som många lägenheter saknar.
  • Många ägare vänder sig till annan intressant ombyggnad. De demonterar väggen intill balkongen. Detta skapar en stor transparent vägg.
  • Med sådant glas kan du spara betydligt på el. Under dagen kommer du alltid att ha tillräckligt med ljus, så du behöver bara slå på ljuskronorna och glödlamporna i slutet av dagen.
  • Det bör också noteras att panoramafönster sparar pengar på inredning, eftersom de tar mycket plats.
  • En mängd olika dörrar med olika öppnings- / stängningsmekanismer är lämpliga för detta glas. Det kan vara både klassiska gung- och glidbitar.
  • En rumsdesign med sådana detaljer ser presentabel och dyr ut.
  • Sådana system kan utrustas med tåligt härdat glas. De ökar tillförlitligheten för hela strukturen som helhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Sådan inglasning har också nackdelar:

  • Det måste regelbundet tas om hand för att bibehålla det attraktiva utseendet på balkongenheten.
  • Om glasögonen inte är avtagbara kan det vara problematiskt att rengöra dem från utsidan på egen hand. För att göra detta måste du anlita specialister från en rengöringsbyrå med lämplig utrustning.
  • Under sommarsäsongen kommer det att vara mycket svårt att slippa värmen och höga temperaturer. Lokaler med sådan inglasning kommer att kräva högkvalitativ luftkonditionering.
  • Om du bestämmer dig för att glasera balkongen på detta sätt, bör du veta att utan golvisolering under vintersäsongen kan frost dyka upp på glaset. Dimning kan vara ett annat problem i det här fallet.
  • Att designa panoramaväggar är ganska dyrt.
  • Från gatan kommer ditt hem att ses bättre genom panoramafönster. Så förbipasserande och främlingar kan visa överdriven nyfikenhet och kika in i ditt hem. Detta problem är mycket obehagligt för många lägenhetsägare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasrutor

Det finns flera typer av panoramaglas

Ramnoe

Denna inglasningsmetod anses vara den mest pålitliga och hållbara. Ramar kan tillverkas av en mängd olika material. Oftast används plast, aluminium eller glasfiber.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest prisvärda är plaststrukturer. De bär en imponerande vikt. Men om du bestämmer dig för att vända dig till sådana alternativ, rekommenderas det att förstärka balkongblocket ytterligare. Aluminiumramar är mer pålitliga och dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De dyraste är glaskompositglas. De är resistenta mot skador och har utmärkt termisk prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att du valt ramarna måste du välja själva glasögonen. De är varma och kalla.

Bild
Bild

Varmt glas är med rätta erkänt som det bästa alternativet . En vanlig plastprofil är lämplig för detta. Du kan inte klara dig utan det om du vill använda balkongrummet året om eller omvandla det till ett fullvärdigt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill göra din balkong varm behöver du inte bara välja varmt glas, utan också göra isolering av golv och tak. På ett annat sätt kallas sådana mönster också franska.

Ofta kombineras eleganta balkonger med panoramautsikt och varma fönster med vardagsrum . Denna lösning låter dig avsevärt utöka det funktionella området i lägenheten och göra den mer rymlig.

Denna typ av glas har utmärkt ljudisolering och termiska egenskaper. Det irriterande staden eller innergården kommer inte att gå på nerverna, eftersom du helt enkelt inte kommer att höra det. Dessa balkonger är hållbara och hållbara. Du kan också välja valfri profilfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men för ett gammalt balkongblock fungerar en sådan struktur inte om du inte ytterligare förstärker betongplattan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer glas med ramar kommer det att se "tyngre" ut. Lite mindre ljus kommer in i rummet.

Kall ramlös

Kalla ramlösa glas eller en konstruktion med aluminiumprofil kommer att kosta mindre. Ett sådant balkongrum är inte lämpligt för användning under vintersäsongen. Men å andra sidan kommer högkvalitativt glas att skydda enheten perfekt från negativa påverkan, till exempel regn eller snö.

Du kan vara på en liknande balkong om vädret är varmt eller varmt. Många lägenhetsägare inrättade där små rekreationsområden.

Med sådan inglasning blir den övergripande balkongstrukturen inte särskilt tung, särskilt inte jämfört med en plastprofil. Du kan vända dig till det här alternativet om din lägenhet ligger i en gammal och förfallen byggnad. För att spara utrymme kan du överväga skjutdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att aluminiumramarna kan målas i den färg du vill ha när som helst. De tjänar mycket länge och är så slitstarka som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men vi får inte glömma att kallglas inte kan skryta med bra buller och värmeisoleringsegenskaper. Till exempel, under kall vinter, kommer temperaturen utanför och på balkongen att vara ungefär densamma.

Bild
Bild

Aluminiumprofilen tolererar inte låga temperaturer bra. Det kan ändra storlek och till och med bli täckt av en isskorpa. En sådan nackdel kommer att leda till svår öppning och stängning av flikarna.

Ska ändringen legitimeras?

Panoramafönster kommer inte att ge dig några problem om du följer några regler

Placeringen av ditt hem i huset spelar en viktig roll, eftersom du inte kan ändra fasadens utseende förrän du samordnar dina handlingar med relevanta organisationer. Du kanske inte får arbetstillstånd. Om du inte följer detta förbud kan du få ett domstolsbeslut om att likvidera strukturen och återställa fasaden till sitt ursprungliga utseende. Som ett resultat kommer du att förlora mycket pengar, eftersom kostnaderna för installation och demontering inte kommer att ersättas till dig

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vid arbete med balkongrum måste utseendet på andra balkonger i byggnaden beaktas. Så för byggnader från 1970-1980 är metallräcken och staket karakteristiska, och för byggnader som byggdes på 1980-talet är betongstaket typiska, så det är osannolikt att du får demontera betongväggen.
  • En annan viktig nyans är belastningen som panoramaglas skapar på betonggolvet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Man tror att sådana strukturer kan installeras oberoende. Oftast använder invånare i panelhus en sådan installation. I själva verket är detta inte den bästa lösningen, eftersom den kränker integriteten hos många system (termisk, slinga, etc.), utan vilken det inte kommer att vara möjligt att legitimera ändringen

Bild
Bild

Hur eliminerar man fullständig transparens?

Full genomskinlighet av stora panoramafönster är en betydande nackdel med sådant glas. Men du klarar det.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra detta kan du täcka glaset med en speciell reflekterande film . Detta alternativ är billigare än färgning. De flesta filmer är gjorda av slitstarka, högkvalitativa komponenter som sprayat metalliserat polyetylentereftalat. De skyddar balkongrummet från de aggressiva effekterna av solljus. Möbler och inredning kommer inte att blekna med tiden och kommer inte att förlora sin attraktivitet.

Högkvalitativ reflekterande film är allmänt tillgänglig. Det är populärt inte bara för sina skyddande egenskaper, utan också för sin ensidiga synlighet efter applicering. Du kan perfekt se allt som händer utanför balkongen, och absolut ingenting kommer att ses från utsidan.

Vissa lägenhetsägare vänder sig till att bara färga ned den nedre delen av fönstren. Det gör också balkongen osynlig, men bara i dess nedre del. Sådana alternativ är lämpliga för de människor som inte vill betala för mycket för full fönsterfärgning och vill släppa in åtminstone lite solljus in i sitt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Uppvärmning

Om du har valt varmglasning ska du inte slappna av och anta att det är här isoleringen av balkongblocket är klar. Det är nödvändigt att utföra sådana procedurer med golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande är kabelsystemet med det talande namnet "varmt golv" populärt och utbrett. Golvet är preliminärt isolerat med penoplex, varefter kabeln läggs på det. Ovanpå denna struktur är en avjämning (4-5 cm) anordnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat vanligt alternativ för golvisolering är folieklädd penofol. Det är värt att notera att dess värmeisoleringsegenskaper är mycket sämre än penoplex.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med detta material är dess lilla tjocklek. På grund av detta, efter installation av penofol, stiger golvet ganska mycket.

Det finns också enklare sätt att isolera ett balkongrum med panoramaglas. En extra radiator eller elkonvektor kan installeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Franska glasrutor passar perfekt in i ett balkongrum med en ljus finish. Naturlig belysning och inredning i ljusa färger kommer att se väldigt ädla och mysiga ut.

  • Väggar kan avslutas med dekorativt pastellgips, konststen med imitation av vitt tegel samt populära plastpaneler. Ett träd kommer också att göra. Men det mest harmoniska alternativet kommer att vara ljusbeige eller karamellpaneler.
  • Golvet kan läggas med laminat, kakel eller vackert linoleum. Om du gillar färgkontraster kan du välja ett mörkare golv. Mot bakgrund av en kontrasterande ensemble kommer liknande möbler, som ekar med dekoration av blommor, att se spektakulära ut.
  • Mot bakgrund av vita plastramar och ljusa väggar ser trägolv eller laminat i ingefära och mörkbruna färger bra ut . En sådan tandem ser väldigt mysig ut, särskilt om den kompletteras med en mjuk soffa eller fåtöljer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

  • Om du valde mörkare ramar, kommer finish och möbler ett par ljusare toner att passa dem. Om du sätter ihop en för mörk ensemble blir rummet obekvämt.
  • Det kommer att vara mycket trevligt att vila och arbeta på balkonger med sådana fönster ., så du kan ordna där ett litet kontor med ett datorbord eller en relaxavdelning med en soffa och ett soffbord.
  • Många ägare sätter upp vackra vinterträdgårdar i sådana områden. I en sådan blommande miljö kan du placera en korgstol och en liten bokhylla. Att läsa din favoritlitteratur under sådana förhållanden kommer att ge mycket nöje!
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Recensioner

Panoramaglas har haft avundsvärd popularitet den senaste tiden. Människor har alltid strävat efter att göra sitt hem mer gästvänligt och bekvämt, och sådana alternativ är de mest lämpliga för att uppnå dessa mål.

Ägarna till lägenheterna noterar det fantastiska utseendet på balkonglokalerna, som de fick efter att ha installerat panoramafönster. Balkongerna har blivit mer bekväma, ljusa och rymliga.

Valet av glasrutor och ramtyper glädjer moderna konsumenter . Du kan välja en tillförlitlig design för varje smak och plånbok.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många ägare av sådant glas rekommenderas att kontakta specialister och inte ägna sig åt självinstallation av fönsterkonstruktioner. Detta kan leda till allvarliga problem relaterade till legalisering av installation och betonggolvs tillförlitlighet.

Rekommenderad: