Balkong I Ett Privat Hus (71 Bilder): Vackert Stängt Och öppet Under Taket, En Förlängning Av Balkongen I Ett Trähus Ovanför Verandan

Innehållsförteckning:

Video: Balkong I Ett Privat Hus (71 Bilder): Vackert Stängt Och öppet Under Taket, En Förlängning Av Balkongen I Ett Trähus Ovanför Verandan

Video: Balkong I Ett Privat Hus (71 Bilder): Vackert Stängt Och öppet Under Taket, En Förlängning Av Balkongen I Ett Trähus Ovanför Verandan
Video: Häng med till ett snörikt Umeå och titta på hur två av Trejons kunder använder deras sandspridare. 2024, April
Balkong I Ett Privat Hus (71 Bilder): Vackert Stängt Och öppet Under Taket, En Förlängning Av Balkongen I Ett Trähus Ovanför Verandan
Balkong I Ett Privat Hus (71 Bilder): Vackert Stängt Och öppet Under Taket, En Förlängning Av Balkongen I Ett Trähus Ovanför Verandan
Anonim

Vanligtvis innebär privata hus inte obligatorisk närvaro av en balkong. Någon kommer att anse detta arkitektoniska element som onödigt även för ett tvåvåningshus, någon kommer att stoppas av vissa svårigheter i konstruktion och dekoration, för någon kommer denna idé att verka för dyr. Som regel ersätts en balkong i ett privat hus med rymliga terrasser eller verandor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många ägare av hus och stugor föredrar dock fortfarande öppna och stängda balkongrum som en mysig plats att koppla av, sova eller arbeta.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En balkong, som alla andra arkitektoniska strukturer, har naturligtvis ett antal vissa fördelar och nackdelar, som måste vägas även i utvecklingsstadiet av det framtida husets design.

Bild
Bild

Fördelarna med en balkong inkluderar följande punkter:

  • Möjligheten att använda balkongområdet som ytterligare bostadsmätare;
  • Attraktivt utseende, vacker dekoration av fasaden;
  • Fri tillgång till gatan. Det är alltid bra att spendera tid utomhus med trevliga samtal eller en kopp kaffe. Dessutom kan frisk luft i omedelbar närhet av bostadsutrymmet vara en verklig livräddare för personer med funktionsnedsättning;
  • Beroende på designfunktionerna kan balkongen fungera som en del av verandan, taket eller verandan;
  • Vid en kritisk situation kan balkongen alltid användas som en nödutgång till gatan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom fördelarna har en balkong i ett privat hus också sina nackdelar. Bland dem:

  • Tillägget av en balkong till ett befintligt hus är alltid mycket ekonomiskt dyrt.
  • Den bifogade balkongen är en högriskstruktur. Felaktig beräkning eller installationsfel kan leda till att strukturen kollapsar;
  • En balkongdörr leder till betydande värmeförlust i rummet. Om vi inte talar om en helt isolerad förlängning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Balkonger kan vara stängda eller öppna. Den öppna strukturen är en inhägnad bottenplatta. En stängd balkong innebär obligatorisk inglasning av territoriet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppen

Oftast är privata hus inredda med öppna balkonger. Denna design används som ett dekorativt element, därför tas särskild vikt bort från valet av efterbehandlingsmaterial och utformningen av staket. Ett av de vackraste och snyggaste alternativen som har blivit mer och mer populärt de senaste åren är användningen av ett smidesjärnstaket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom sin ovillkorliga visuella överklagande har smidda stängsel sina egna egenskaper:

  • dess storlek bör inte överstiga storleken på stödplattan och balkongöppningen;
  • före installationen är det nödvändigt att noggrant bedöma plattans tillstånd, eftersom metallstrukturen kommer att lägga mycket onödig belastning på den;
  • det är nödvändigt att fortsätta med installationen av ett metallgitter eller annan metallkonstruktion först efter fullständig restaurering av armerad betongplatta (eliminering av sprickor och flis, utjämning).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd

Glasrutor ökar avsevärt rummets funktionalitet, så att du kan använda balkongen inte bara som en plats för avkoppling utan också som ett av vardagsrummen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas skyddar balkongutrymmet mot kall vind och atmosfärisk nederbörd, fåglar och irriterande insekter, överdrivet buller. En stängd balkong är ett bra ställe för uppfödning av värmeälskande växter som älskar överskott av solljus.

Olika inglasningsalternativ (panoramautsikt, delvis, med glasmålningar) ger nya möjligheter för en original och estetiskt tilltalande fasaddesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

För tillverkning av balkonger används hållbara och hållbara material. Oftast är det betong och trä.

Betongbalkong

En sådan arkitektonisk struktur har sina egna egenskaper:

  • bärande strukturer är infällda i väggen. Konstruktionens tillförlitlighet beror på väggens tjocklek, om den inte är särskilt stark, används ytterligare stöd;
  • balkongöverhänget är minst 1 meter långt;
  • om huset är tegel, sätts bottenplattan i väggen i full längd;
  • plattans övre nivå startas 5-8 cm under den uppskattade nivån på golvbeläggningen;
  • betongfoten måste vara noggrant vattentät;
  • höjden på balkongräcken bör inte vara mindre än 1 m.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träbalkong

Vanligtvis sämre än betong i storlek och tillförlitlighet, men överlägsen i dekorativa termer. Utåt liknar balkongen ett mysigt trähus eller en koja. Trä är ett material som har många fördelar. Först och främst är det atmosfären av mysighet som skapas av naturligt trä, dess lukt och utseende. Träet passar bra med olika efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild

Funktioner i enheten på en träbalkong:

  • för tillverkning av bärande konstruktioner används balkar med en sektion på 10 * 20 cm;
  • minimidjupet av balkarna i stenfasaden bör inte vara mindre än 25 cm;
  • fästbalkar på väggar utförs med bultar eller metallhörn;
  • vertikala ställningar (brädor 4 * 10 cm) och längsgående (5 * 10 cm) är fästa på konsolen;
  • däck och räcken är installerade;
  • alla element av trä och metall är behandlade med oljefärg, galler och räcken är täckta med frostbeständigt och vattenbeständigt lack.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mellanrummen mellan gallerens stänger för någon struktur bör inte vara bredare än 10-12 cm.

Bild
Bild

Balkong i ett trähus

Oftast är balkonger placerade direkt i taket. Dessa kan vara gavlar, takkonstruktioner eller fönsterbalkonger. Gavel- och takkonstruktioner kan sticka ut utanför husets fasad eller fördjupas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om projektet planerar att skapa en gavelbalkong görs en av gavlarna under byggnadsarbetet djupare till bredden på den framtida strukturen. Ett hängande taksystem kommer att fungera som grund för taket.

Bottenplattan för den framtida strukturen är täckt med isolering och ett lager av vattentätning, och en screed placeras ovanpå. Nästa steg är installationen av ett staket av metall, tegel eller trä.

Typer av strukturer

Oavsett utseende och storlek har alla balkonger obligatoriska strukturella element. Bland dem:

  • basplatta, som bär huvudlasten;
  • staket (parapet);
  • ytterligare element (visir, vindruta).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det huvudsakliga konstruktionselementet är en platta, som är gjord av armerad betong eller trä . Det första alternativet är endast tillämpligt för byggnader konstruerade av hållbara material (sten, tegel, armerade betongblock). Träskivan är lätt, så den kan installeras på fasaden på alla byggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att sätta fast plattan på väggen kan balkonger vara:

  • med en fribärare fastklämd i väggen (en armerad betongplatta är infälld i väggen under konstruktionsfasen och konstruktionens överhäng kan inte överstiga 1 m);
  • med en fribärande platta och stöd på balkar (balkar är infällda i väggen, på vilken en armerad betong eller träplatta är placerad ovanpå, medan balkongens bredd kan nå 1,2 m);
  • med en platta vilande på trekantiga fästen (det här alternativet används när balkongen är fäst vid en redan stående byggnad);
  • med en platta på stöd (sidobalkongen vilar på pelare, väggar, balkar som står nära fasaden).
Bild
Bild

Den franska balkongen tillhör också kategorin balkonger, även om det faktiskt bara är ett vackert staket av fönsteröppningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Platsalternativ

Designprojekt kan erbjuda olika platser på balkonger, till exempel ovanför en veranda eller en öppen terrass, ovanför ett burspråk eller en veranda.

Oftast pryder balkongen den centrala delen av byggnadsfasaden och ligger under taket som är gemensamt med huset. NS Detta alternativ är idealiskt för små byggnader. Denna balkong fungerar som en utmärkt plats att koppla av i soligt och regnigt väder. Ett ganska rymligt rum låter dig ta med ett litet bord, ett par stolar eller till och med en soffa till balkongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den trekantiga balkongen under taket ser väldigt intressant och ovanlig ut .… Glasrutor låter dig använda ett sådant rum som en vinterträdgård.

En balkong ovanför vilken struktur som helst (veranda, veranda eller burspråk) utför vanligtvis inte bara en dekorativ, utan också en rent praktisk funktion . Sådana strukturer kräver ett tak, och balkongplattan spelar bara sin roll. Ett praktiskt alternativ som avsevärt minskar byggkostnaderna.

Om det inte finns något sådant behov kan balkongen placeras på båda sidor av byggnaden, vanligtvis på andra eller sista våningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak eller baldakiner: vilket är bättre?

Taket tillhör inte de obligatoriska strukturelementen, men det utökar funktionen på balkongen kraftigt. Visiret är en enkel struktur, oftast krökt, som skyddar balkongutrymmet från nederbörd.

Bild
Bild

Taket ska vara något större än plattan och balkongräcket och bör ha en liten lutning för att förhindra snöansamling.

Bild
Bild

Taket kan vara enkelt (det enklaste och mest ekonomiska alternativet) och gaveln (det här alternativet ser särskilt bra ut på hörnbalkonger).

Bild
Bild

Att dölja det öppna utrymmet på balkongen från direkt solljus tillåter den ursprungliga baldakinen - "marquise ". Denna metallstruktur, täckt med ett speciellt tyg, skyddar inte bara balkongområdet effektivt utan ger det också ett mycket vackert och modernt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visiret av kupoltyp är inte särskilt populärt på grund av vissa tekniska svårigheter vid tillverkning . Men många ägare av privata hus väljer just denna designmetod för sin balkong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det välvda visiret ser väldigt intressant och elegant ut . Dessutom är den också ganska funktionell och praktisk att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer

En öppen välvd balkong fungerar som ett tak över ingången till byggnaden. Det halvcirkelformade taket eliminerar risken för vattenansamling under regn och snö. Det rymliga territoriet gör det möjligt att ordna flera fåtöljer, stolar och bord samtidigt för att skapa ett mysigt friluftsområde.

Bild
Bild

Med den bifogade träbalkongen kan du skapa två hörn för tedrickande på en gång. Bottenplattan fungerar som en utmärkt baldakin för att skydda den rymliga verandan från nederbörd.

Bild
Bild

Den öppna halvcirkelformade balkongen väcker uppmärksamhet, först och främst med sin magnifika design. Konstnärligt smide används för att skapa staket och en baldakin. En sådan balkong utför samtidigt två funktioner samtidigt - det är ett rymligt, ljust område för rekreation och en dekorativ dekoration av fasaden.

Rekommenderad: