Design Av En Balkong I Kombination Med Ett Kök (72 Bilder): Interiör I Ett Kombinerat Kök, Gardiner, Interiör Efter Kombination

Innehållsförteckning:

Video: Design Av En Balkong I Kombination Med Ett Kök (72 Bilder): Interiör I Ett Kombinerat Kök, Gardiner, Interiör Efter Kombination

Video: Design Av En Balkong I Kombination Med Ett Kök (72 Bilder): Interiör I Ett Kombinerat Kök, Gardiner, Interiör Efter Kombination
Video: Mija Kinning och Trendenser ihop med Ballingslöv - del 1 2024, Mars
Design Av En Balkong I Kombination Med Ett Kök (72 Bilder): Interiör I Ett Kombinerat Kök, Gardiner, Interiör Efter Kombination
Design Av En Balkong I Kombination Med Ett Kök (72 Bilder): Interiör I Ett Kombinerat Kök, Gardiner, Interiör Efter Kombination
Anonim

Kök med tillgång till balkongen anses vara mycket bekväma och rymliga. Varje värdinna kommer att bli glad över en sådan mängd ledigt utrymme. På balkongen kan du bygga en liten källare för förvaring av grönsaker eller bara ta ut en tallrik med en varm maträtt på för att svalna. Det finns många idéer om detta ämne, så idag kommer vi att analysera denna fråga mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För- och nackdelar med att kombinera

Balkongen kan användas som ett litet kafé eller en miniatyrbar. Kompetent distribution av kompakt utrymme gör det möjligt att placera matbord och till och med ottomaner i sådana områden.

Kök med tillgång till balkongen utökar visuellt utrymmet . Ditt hus eller lägenhet kommer inte att ha ett, utan två funktionella rum som är direkt anslutna till varandra.

Du kan enkelt organisera ett litet rekreationsområde i ett sådant utrymme. Idag vänder sig många finsmakare av vacker utsikt från fönstret till en sådan ombyggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att kombinera köket och balkongen kan du ge fantasin fria tyglar och dekorera dessa rum i olika stilar . Sådana designidéer föredras av kreativa människor som gillar att skapa originella och tråkiga interiörer runt sig själva.

Men i skapandet av en sådan layout finns det också negativa sidor. Dessa inkluderar en byråkratisk fråga. Det kommer inte att vara så lätt att få många tillstånd i alla fall att demontera väggen. Dessutom måste du lägga ner mycket tid och ansträngning.

Sådana omvandlingar kommer att ta stora mängder pengar, särskilt om loggian inte tidigare var glaserad. Det måste glaseras och isoleras. Det kommer inte att klara sig utan väggbeklädnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Demonteringen av balkongblocket kan vara en snygg summa.

Om du ändå bestämde dig för dessa åtgärder måste du veta om väggen som ska demonteras inte är bärande.

Bild
Bild

Underlåtenhet att följa dessa krav kan få allvarliga konsekvenser inte bara för dig utan också för dina grannar.

Designprojekt

Om din lägenhet är liten är kombinationen av kök och balkong en perfekt lösning. Låt oss titta närmare på flera attraktiva designprojekt för rum i olika storlekar.

Bild
Bild

För 14 kvm

Om du kombinerar en balkong med ett kök med en yta på 14 kvadratmeter får du ett stort rum där du kan placera många extra skåp och köksutrustning.

Om det finns vackra panoramafönster på din balkong, bör ingången till den ordnas i form av ett vanligt bakgrundsbelyst torg

På båda sidor av entrén kan du placera köksskåp, kylskåp, spis och hängande skåp. Passagen mellan dem bör lämnas fri för att göra matlagningen i rummet mer bekväm och fri.

Ett bord med stolar kan placeras på balkongen. En stor lampa måste placeras över dessa föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För 12 kvm

Utrymmet på 12 kvadratmeter är både kompakt och rymligt . Om ett sådant kök kombineras med en balkong, blir det överhuvudtaget rymligt. För att göra detta kan du bara ta isär fönstret och balkongdörren.

Med detta arrangemang kan balkongen fungera som ett vackert uterum, förråd eller liten bar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att lämna fönsterbrädan kan du göra en vacker bardisk eller ett arbetsområde från den. En fönsterbrädan som omvandlas till en garderob kommer att se harmoniskt ut. Det är inte nödvändigt att lämna kantstenen. Du kan ta bort det och placera ett stort franskt fönster på plats. Detta alternativ kan göra köket mycket ljusare och fräschare. Mittemot ett sådant högt fönster kan du placera ett kompakt runt matbord och stol.

Det är bättre att föredra möbler i ljusa färger . Istället för ytterligare stolar kan du använda en liten soffa mot väggen. Mittemot denna ensemble kommer det att se fantastiska köksmöbler ut, bestående av fyra till fem sektioner och inbyggda vitvaror.

Bild
Bild

Ingången till den bifogade balkongen kan göras i form av en båge. Denna detalj kommer att se fantastisk ut! På ena sidan av denna öppning kan du lämna den utskjutande delen av väggen och använda den som en liten hylla. Du kan lägga en vas med blommor på den.

Bild
Bild

Layouten kommer att se harmonisk ut där kylskåpet ligger på balkongen, och köksskåp kommer att placeras tvärs över väggen från det (redan på kökets territorium): golv och hängande.

Om du har valt möbler i ljusa eller ljusa färger, kommer ett litet glasbord att se bra ut med det.

För sådana lokaler rekommenderas det inte att köpa stora apparater och stora hushållsapparater, särskilt om de inte behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill fokusera på matplatsen, bör kantstenar och apparater väljas med minimala dimensioner. Ett stort kylskåp eller en ugn kan enkelt skickas till balkongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För 10 kvm

Layouten för ett kök på 10 kvadratmeter, i kombination med en balkong, bör vara genomtänkt i förväg . De senaste trenderna i år dikterar oss att passagen från en dörr till en annan inte ska vara upptagen av några möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel är sådana kök med balkonger smala och har en vanlig rektangulär form. En sådan struktur motsvarar en rak eller parallell layout.

Om du väljer en parallell layout bör du veta att det praktiskt taget inte finns ledigt utrymme för stolar och bord. I det här fallet bör du skicka dem till balkongen. Fönsterbrädan kan omvandlas till en bordsskiva.

Kasta inte rummet med onödiga och gamla möbler. För förvaring av mat och andra nödvändiga saker kan du installera golvstativ och väggskåp. Deras placering beror direkt på var du flyttar matbordet. Om det kommer att vara på balkongen måste skåpen installeras i köket och vice versa.

Bild
Bild

Gränserna mellan det lilla köket och balkongen kan ordnas i form av en båge . Den kan vara rektangulär eller oval. Uppdelningen i form av en liten bardisk kommer att se harmonisk ut. Idag vänder sig många till denna teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För 9 kvm

Ett kökprojekt med en yta på 9 kvadratmeter med balkong måste förberedas i förväg . När du planerar ett rum är det nödvändigt att ta hänsyn till hushållsapparater och möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett sådant kök blir headsetet huvudobjektet. Han måste få den största uppmärksamheten. Det bör innehålla element som en grundläggande matlagningsstation och matplats.

Fönsterområdet kan användas för att rymma olika lådor. Detta kommer visuellt att göra detta område större, samtidigt som du sparar kvadratmeter. Väggskåp är idealiska för ett sådant kök . På deras övre del kan du placera alla möjliga kökssaker som du sällan använder i vardagen.

Ett matbord med stolar, ottomaner eller en soffa bör placeras på balkongen. Bordet kan vara stort och rektangulärt eller kompakt med en rund skiva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För 6 meter kök

Ett litet kök blir mycket rymligare i kombination med en balkong . Möbler av vilken stil som helst kommer att se bra ut i ett sådant rum.

Bild
Bild
  • Det mest framgångsrika skulle vara att placera headsetet i köket. Dessa kan vara golv- och väggskåp av små storlekar, samt hushållsapparater.
  • Matbordet och ytterligare skåp kan placeras på balkongens territorium, om dess yta tillåter det.
  • Inomhusväxter kommer att göra rummet lättare och bekvämare. De kan placeras längs fönsterbrädorna.
  • Om du bestämmer dig för att ställa ett bord med stolar framför headsetet, kan du på balkongen bygga en bardisk eller sätta en liten soffa där.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zonindelning

För zonering av sådana lokaler används en mängd olika objekt

Vackra franska fönster gör ett utmärkt jobb med denna uppgift. De kan visuellt utöka utrymmet och göra det mycket ljusare. Sådana element ser särskilt imponerande ut om du bor på ett högt golv och en vacker panoramautsikt öppnas framför dig

Många lämnar en liten del av septum. Från sidan ser det mer ut som en snygg hylla som sticker ut från väggen

Högglasdörrar ser dyra och effektiva ut som zonindelning

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka gardiner ska man välja?

Gardindesign spelar en viktig roll för att skapa en vacker köksinredning.

Trendiga romerska persienner eller rullgardiner kan fästas på balkongdörrar och fönster . De ser väldigt eleganta och snygga ut. Det är omöjligt att inte notera funktionen hos sådana gardiner.

Textilgardiner kommer också att vara lämpliga . De kommer harmoniskt att passa in i interiören. Det rekommenderas att välja produkter med olika längder. Till exempel är det värt att hänga gardiner på fönstren med en längd upp till fönsterbrädan och på balkongdörren - upp till golvet. Denna enkla teknik behövs för att visuellt göra taket i rummet lite högre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur använder jag balkongen korrekt inuti?

Balkongen måste vara inglasad. För att göra detta är det bättre att vända sig till helt nya tvåglasfönster, särskilt om du har gamla ramar med spår.

Efter inglasning är det nödvändigt att välja ett kvalitetsisoleringsmaterial. Isoleringen måste andas. Det rekommenderas att använda material som inte är mottagliga för mögel eller mögel.

Efter det kan du börja dekorera balkongutrymmet. Det är nödvändigt att själv bestämma i förväg vad du ska placera där: hushållsapparater eller ett matbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om utrymme tillåter kan du installera en liten soffa eller mjuka fåtöljer på balkongen. Så matplatsen kommer att kombineras med en kompakt sittgrupp mot gatubakgrund.

Det är värt att komplettera en vacker interiör med inomhusblommor. De kan återuppliva utrymmet och göra det mer harmoniskt.

Belysning bör väljas i enlighet med dina preferenser, men lampor som avger varmt ljus kommer att se särskilt mysiga och attraktiva ut i sådana genomtänkta interiörer.

Skiljeväggar och gardiner ska matcha färgen på väggarna och headsetet. En sådan välkoordinerad ensemble kommer att se väldigt vacker ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design exempel

Tänk på några intressanta designlösningar som kommer att se spektakulära ut i ditt kök i kombination med en balkong

Ingången till loggian kan utformas i form av en hallonpartition med en framträdande nedre del (hylla) mot bakgrunden av ett ljust kök. Ett beige klinkergolv med ett mörkt område under matbordet kommer att se harmoniskt ut. Du kan välja en köksuppsättning med en mer mättad hallonskugga och lätta hushållsapparater. Köp ljusa stolar och ett matbord (med blommotryck). Placera en mjuk soffa och olika dekorativa detaljer på balkongen: blommor, tavlor, foton, etc

Bild
Bild

Kombinera två kontrasterande färger: mjuk grön och svart. Ställ ett ovalt svart bord och trästolar i köket och placera ett headset med en blank grön nyans mot väggen mittemot. Vid ingången till balkongen, ordna en snygg bar med kromade barstolar. Sådana möbler passar harmoniskt in i ett rum med ljus tapet (du kan skriva ut det), ett kaklat vitt golv och ett vitt tak

Rekommenderad: