Balkongdesign Med Blommor (44 Foton): Växter För Solsidan, Blomkrukor

Innehållsförteckning:

Video: Balkongdesign Med Blommor (44 Foton): Växter För Solsidan, Blomkrukor

Video: Balkongdesign Med Blommor (44 Foton): Växter För Solsidan, Blomkrukor
Video: Solsidan - Ove dyker upp och blåser Alex direkt 2024, Maj
Balkongdesign Med Blommor (44 Foton): Växter För Solsidan, Blomkrukor
Balkongdesign Med Blommor (44 Foton): Växter För Solsidan, Blomkrukor
Anonim

Färska blommor kan dekorera vilken inredning som helst. De placeras ofta på balkonger. Denna designlösning har blivit mycket populär på sistone.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Vilka blommor är rätt för dig?

För att blommor ska växa och glädja ögat är det nödvändigt att ge de mest bekväma klimatförhållandena.

För detta är det viktigt att ta hänsyn till balkongens läge:

Den norra riktningen är mer lämplig för växter som älskar skugga och halvskugga. Men om du bestämmer dig för att dekorera balkongen med sådana blommor, bör du veta att de måste vattnas regelbundet. De kommer inte att behöva ytterligare gödningsmedel, så det är ingen mening att fylla på dem. Blommor som tulpaner, cyklamener och penséer är idealiska för nordsidan

Bild
Bild

Om din balkong vetter mot solsidan (söderut), kan du placera en opretentiös pelargon på den . Denna växt kräver inte konstant vattning och är inte rädd för exponering för solljus. Geranium blommar bra under sådana förhållanden. Sådana förhållanden är bekväma för petunier, calendula, phlox och till och med tobak. Om du vill dekorera din balkong på ett originellt sätt kan du vända dig till den lyxiga morgonhärligheten. Dra bara repen från parapet så att blomman stiger upp längs dem. På en solig dag kommer en sådan baldakin att skapa en trevlig nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om din balkong har en väst- eller östlig riktning kan du enkelt bygga en doftande blomsterträdgård på dess territorium . Detta beror på att växterna kommer att vara i milda och skonsamma förhållanden. Alla sådana blommor kommer att blomma på sådana balkonger. Till exempel är charmiga dvärgrosor, färgglada tulpaner och freesior idealiska för den östra loggian. Du kan också dekorera rummet med vackra hortensior som kommer att blomma starkt under sommarsäsongen. De behöver inte vattnas rikligt. Belysningen för dessa färger bör också vara måttlig. En annan spektakulär dekoration kommer att vara underbara prästkragar. Högsta blomningen av dessa växter sker på våren och första hälften av sommaren. Men kom ihåg att vattna dem regelbundet, eftersom de ska växa i fuktig jord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För västerländska balkonger och loggior är blommor som dvärgrosor och hortensior lämpliga . Tradescantia är ett utmärkt alternativ. Dessa växter ser särskilt imponerande ut i små hängande krukor. Huvuddragen i tradescantia är deras löv, som har en intressant färg.

Asters och tulpaner kommer att se ljusa och attraktiva ut på den västra balkongen. En sådan variation av sorter gör att du kan plocka exemplar av olika blommor (både sent och tidigt). De kommer att ha olika höjder när de växer. Låga eller dvärgblommor ser mest harmoniska ut på balkongerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationer av olika växter

Om du tänker dekorera din balkong med vackra färska blommor, bör de väljas så att de matchar varandra i färg

  • Ofta vänder sig folk till en enfärgskomposition som består av olika växtsorter. Det är bättre att välja sådana exemplar som skiljer sig från varandra i nyanser. Knopparnas form och deras konturer spelar en viktig roll. Till exempel kan du kombinera vanlig pelargon, petunia, verbena och snöre i en behållare.
  • En ensemble av apelsintoner kommer att ha en positiv effekt på ditt humör. Du kan placera dimorphoteka på lådans sidor, i mitten - sanvitalia (den ska placeras närmare framkanten), och till höger och vänster om den ligger euphorbia.
  • En intressant och färgstark komposition kan skapas av olika färger som matchar varandra.
  • Om du utgår från växternas höjd placeras de enligt typen av kaskad, dvs höga exemplar ligger i bakgrunden och låga på framsidan. Om ensemblen är symmetrisk kan en hög blomma placeras i den centrala delen och andra växter kan planteras längs den fallande remsan på båda sidor.
  • Du kan kombinera blommor av samma typ med varandra, men av olika sorter. Så, nasturtium är lockigt, ampel och matta. En vacker ensemble kan bestå av nasturtium i olika färger. Dessa kan vara gyllene och apelsinblommor.

Om du vill bilda din egen intressanta tandem, är det fullt möjligt att vända sig till dina favoritväxter och göra en harmonisk komposition av dem. Huvudsaken är att de har något gemensamt med varandra i färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Vi tänker på containrar

Valet av en lämplig kruka påverkas inte bara av storleken och nyansen av blommor, utan också av rotstrukturens individuella egenskaper.

Keramiska krukor har en positiv effekt på markventilation. Men du ska inte använda dem om du vill lägga växter på för öppna ytor. Detta kan få dem att bli sjuka och vissna.

På södra sidan under sommarsäsongen är det värt att placera speciella ljusfärgade hyllkrukor. De ska vara lätta så att rotsystemet inte värms upp. För nordlig riktning rekommenderas att vända sig till mörkare behållare.

En stor låda rymmer en voluminös blomma eller en spridning av små blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design efter område

Du kan ställa in en viss stil för balkongen med hjälp av växter, möbler och inredning i en nyckel. Det kan till exempel vara en harmonisk ensemble som består av blommande kaktusar och succulenter, liksom flerfärgade textilmattor. En liknande mexikansk stil kommer att se spektakulär ut på en liten balkong.

Överbelasta inte den kompakta balkongen med för många stora blommor och breda krukor. Detta kan leda till en visuell minskning av rymden, särskilt om växterna har mörka färger.

För rymligare balkonger och loggier är inte bara krukor utan även ställ med blommor lämpliga. Det rekommenderas att använda mer rymliga och lättare exemplar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Mot bakgrund av en stor balkong kommer mjuka soffor eller fåtöljer, kompletterade med ett soffbord, att se vackra ut. Stora blommor i rika färger får lätt plats runt dessa möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lösningar från utsidan av balkongen

Rymliga blomkrukor är idealiska för att dekorera utsidan av balkongen. De finns i olika storlekar, från miniatyr till stor.

Dessa behållare är som regel upphängda. Du kan plantera flera små blommor eller en riktig spridning av färgglada växter i dem.

Planters är idealiska för omfattande och frodiga blommor som är trånga i små till medelstora krukor. Dessa krukor finns i olika former, men de mest populära och vanliga är de rektangulära.

Med hjälp av sådana inredningsartiklar kan du vackert dekorera alla balkonger: både plast eller trä och smidda med tunna stavar

Rekommenderad: