Diskmaskinskorgar: För Bestick Och Disk, Nedre Och övre Diskmaskinskorgar

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskinskorgar: För Bestick Och Disk, Nedre Och övre Diskmaskinskorgar

Video: Diskmaskinskorgar: För Bestick Och Disk, Nedre Och övre Diskmaskinskorgar
Video: How to adjust Basket Height on Bosch Dishwasher 2024, April
Diskmaskinskorgar: För Bestick Och Disk, Nedre Och övre Diskmaskinskorgar
Diskmaskinskorgar: För Bestick Och Disk, Nedre Och övre Diskmaskinskorgar
Anonim

Att diska för hand är en mödosam och tidskrävande process. Att skaffa en diskmaskin hjälper dig att påskynda den och befria dig från detta ansvar. När du väljer denna enhet för köket måste du inte så mycket uppmärksamma den yttre designen och varumärkeskännedom, utan korgen för rätter som placeras inuti diskmaskinen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Marknaden för hushållsapparater som diskmaskiner är för närvarande full av många modeller från olika tillverkare. Varje märke, när de släpper en ny modell av diskmaskin, försöker ägna särskild uppmärksamhet åt funktionaliteten i diskkorgar, vilket förbättrar detta tillbehör med varje ny utveckling . Detta måste beaktas när du väljer en viss modell, eftersom det i nya produkter troligen är korgar för rätter mer rymliga och funktionella än i gamla prover.

Standard diskmaskiner har 2 lådor och flera extra lådor för ömtåliga eller små föremål . Men praktiken visar att dessa två fack inte alltid passar allt som behöver tvättas. Vissa stora redskap passar inte alls inuti, och små bestick (till exempel skedar, gafflar, knivar) kan falla ner. Ömtåliga rätter av tunt glas bryts ibland.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därför, innan du köper diskmaskiner, blir det viktigt att uppmärksamma ett antal funktionella funktioner i deras korgar

  • Använda rullar för enklare lastning . Om korgen är utrustad med rullar kommer detta att förenkla och underlätta processen för att ladda och lossa fat.
  • Närvaron av praktiska plasthållare för ömtåliga föremål . Deras närvaro gör att du kan fixa glasögon och andra brytbara föremål, vilket resulterar i att de inte kan falla och gå sönder under tvättprocessen.
  • Material för tillverkning av korgar . Det ska antingen vara metall med en speciell korrosionsskyddande beläggning eller hållbar plast som tål höga temperaturer och tvättmedel.
  • Förekomsten av ytterligare plastlådor för att placera bestick . Det gör att du kan placera skedar, gafflar, knivar och enkelt fixa dem före tvättprocessen.
  • Möjligheten att justera höjden på brickorna, fälla några delar av korgen . Dessa alternativ gör att du kan placera skrymmande tallrikar: stora grytor, tallrikar, kokkärl, eftersom genom att fälla onödiga fack ökar korgens inre utrymme (för PMM med tvättfackets höjd på 85 cm kan du organisera ett gratis tvättområde upp till 45 cm).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Världsberömda tillverkare av hushållsapparater (Beko, Whirlpool, Electrolux, Siemens, Hansa) inkluderar följande innehåll i sina diskmaskiner:

  • överkorg för laddning av koppar, glas, bestick, tallrikar;
  • nedre utdragbar korg för placering av grytor, lock, kastruller;
  • ytterligare kassetter för små föremål: skedar, gafflar, knivar;
  • ytterligare kassetter för cymbaler;
  • lådor med klämmor för ömtåliga föremål.

Att välja en modell med de mest funktionella korgarna för tallrikar, koppar, krukor och bestick kommer att förenkla processen med att använda diskmaskinen. Det är möjligt att tvätta alla disken samtidigt och inte köra diskmaskinen flera gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Placering i olika modeller

Alla listade fack kan placeras på olika sätt för olika tillverkare. Och om standardutrustningen för nästan vilken diskmaskin som helst innehåller en övre och nedre korg för rätter, kan ytterligare tillbehör vara helt frånvarande. I diskmaskinens nyheter förbättrar tillverkarna den vanliga fyllningen och ordningen av korgar för disk. Nedan följer några av funktionerna för placering av korgar i nya hushållsapparater för att diska från välkända märken.

  • Miele lanserar maskiner med en innovativ tredje pall . Det är utformat för att passa bestick. Men om det behövs kan dess sidhållare tas bort och stora rätter kan placeras i det fria utrymmet. Det är också möjligt att justera höjden på den tredje korgen tack vare avtagbara klämmor.
  • Electrolux har släppt diskmaskiner med nedre korglyftmekanismer . Med en rörelse förlängs och lyfts korgen och når nivån på den övre pallen. Denna innovation gör att du inte kan böja dig och därigenom lindra belastningen på ryggen under lastning och lossning av disk.
  • Beko ökar korgarnas volym i produktionen av nya modeller tack vare de vikbara hållarna . Detta gör att plattor med stor diameter kan rymmas. Hållarna kan tas bort vid behov.
  • Hansa och Siemens producerar modeller med 6 korgguider . Denna innovation gör att de kan placeras på önskad nivå och ladda alla typer av köksredskap.

Således, när du väljer en viss modell av diskmaskin, måste du först och främst vara uppmärksam på kapaciteten och ergonomin i diskmaskinskorgarna. Företräde bör ges till modeller med funktionen att vika vissa delar av lådan, liksom med ytterligare kassetter, hållare med mjuka lås och plastlådor för små föremål.

Rekommenderad: