Bord På Balkongen (69 Bilder): Fällbart Bord, Fällbara Med Egna Händer, Dator Och Bordsskåp För Loggia, Matsal Och Bänkskivor

Innehållsförteckning:

Video: Bord På Balkongen (69 Bilder): Fällbart Bord, Fällbara Med Egna Händer, Dator Och Bordsskåp För Loggia, Matsal Och Bänkskivor

Video: Bord På Balkongen (69 Bilder): Fällbart Bord, Fällbara Med Egna Händer, Dator Och Bordsskåp För Loggia, Matsal Och Bänkskivor
Video: Så får du ett skönt golv på balkongen 2024, April
Bord På Balkongen (69 Bilder): Fällbart Bord, Fällbara Med Egna Händer, Dator Och Bordsskåp För Loggia, Matsal Och Bänkskivor
Bord På Balkongen (69 Bilder): Fällbart Bord, Fällbara Med Egna Händer, Dator Och Bordsskåp För Loggia, Matsal Och Bänkskivor
Anonim

Balkongens funktionalitet beror på rätt inredning och möbler. Även en liten loggia kan förvandlas till ett vardagsrum. Ett fällbart bord på balkongen hjälper till med detta, vilket organiskt passar in i rummet och skapar en atmosfär av komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betydelse och funktioner som valts

Loggia har länge upphört att vara en plats som bara behövs för att lagra gamla och onödiga saker. Den kan användas som arbetsrum, relaxrum eller matsal. Men inte varje lägenhet har en stor, rymlig loggia. Som regel är en uppsättning möbler för en balkong begränsad till ett bord, stolar, ett litet skåp och hyllor.

De som vill förvandla balkongen står alltid inför valet. Vid begränsat utrymme är var tionde centimeter värdefull, därför bör möblerna ta lite plats, vara av lämplig höjd och bredd och också motsvara insidan av balkongen.

Tabellen väljs med hänsyn till flera kriterier:

  • Funktionsgrad;
  • Färgen på väggarna, golvet, dekorativa element;
  • Tabellens omfattning;
  • Vad möblerna är gjorda av.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på de angivna kriterierna väljs typen av bord, dess dimensioner bestäms och ytterligare dekorativa element väljs. Rummets funktionalitet beror på korrekt valda möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Balkongbordet väljs med hänsyn till det syfte för vilket loggian ska användas. Möbelartiklar är indelade i flera typer baserat på storlek, design, form och omfattning:

Bild
Bild

Vikbord

Ergonomisk modell som är lätt att transportera och flytta från plats till plats. Små mått på bordet förenklar placeringen på en liten loggia. Den används till middag, som en dekorativ möbel. Det finns också modeller på hjul, kompletterade med hyllor under bordsskivan. Möbler kan förvaras bakom ett skåp och fällas ut endast vid behov.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar

Väggmonterad och enkelheten i bordsdesignen gör det enkelt att installera. Modellen har inga ben, så den tar mindre plats även när den är öppen. Tillverkare producerar bord i fyrkantiga och halvcirkelformade former, och möbler kan också göras oberoende, utan användning av professionella verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkskivor istället för ett balkongblock

I det här fallet finns det ingen vägg mellan loggian och rummet (till exempel köket). Balkongen blir en förlängning av vardagsrummet, och bordsskivan avgränsar dem. Tack vare denna uppdelning kan du placera ytterligare garderober eller skåp, markera matsalen. En bardisk är gjord av detta element, en plats för förvaring av små elektriska apparater (vattenkokare, mikrovågsugn).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dator

Perfekt för dig som vill skapa ett privat kontor. Balkongen låter dig gå i pension, arbeta i lugn och ro. Du bör välja en liten modell som passar en dator, brevpapper. En bekväm hylla ovanför bordet gör att du kan lägga undan böcker, dagböcker och anteckningsböcker, och det inbyggda sängbordet är perfekt för förvaring av saker som inte används varje dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sockelbord

Multifunktionell modell, utrustad med lådor, inbyggt skåp. Den kan användas för mat, arbete och dekoration. En av sorterna är ett bokbord, som kan fällas ut vid behov. Det förvandlas när många gäster sätter sig ner för en måltid, resten av tiden är modellen kompakt placerad i hörnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Äta middag

När de planerar att göra loggian till en matsal är det värt att ge företräde åt ett långsträckt och inte för brett matbord. I det här fallet är det placerat i den centrala delen av rummet så att stolarna ligger i kanterna. Den bästa lösningen skulle vara ett ljusbord som enkelt kan flyttas och frigöra utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Toalett

Bord kombinerat med spegel och hyllor för förvaring av små föremål. Används främst i sovrum. Att placera en sådan modell på balkongen visar sig skapa en fortsättning på vardagsrummet. Där kommer fashionistan att kunna korrigera sin sminkning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tidskrift

En miniatyrmodell som passar även i den smalaste loggian. Bordet används för förvaring av böcker, tidningar, inredningsartiklar. Det kommer att se bra ut bredvid fåtöljen och förvandla balkongen till ett relaxrum och ett läsrum i miniatyr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bar

En icke-standardlösning för dem som bestämmer sig för att kombinera kök och balkong. Ett sådant bord har en långsträckt form och en liten bredd, därför tar det lite plats. Ovanför en möbel kan hyllor eller baldakiner placeras för förvaring av alkohol, glasögon, shakers.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gångjärn

Det är liknande design som ett hopfällbart bord, men det är fastsatt på ett annat sätt. Modellen monteras på balkongen med metallprofiler och krokar. Alternativet kommer att se mer spektakulärt ut på öppna terrasser. Ett sådant bord, som ett hopfällbart bord, kan göras oberoende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkel

Fördelen med bordet är att det tar mindre plats och samtidigt inte är sämre vad gäller den totala ytan jämfört med andra modeller. En möbel används för arbete, måltider, du kan ordna blommor eller lagra böcker där.

Bild
Bild

Material

Balkongbord är gjorda av olika råvaror. Plastmöbler är lätta att transportera och väger lite. Dess yttre egenskaper uppfyller dock inte alltid designidéerna för balkongens ägare, eftersom modellen är mer lämplig för picknick eller sommarstugor. Bord med metallstöd är hållbara, de är inte rädda för yttre mekanisk påverkan. Samtidigt är de skrymmande och väger mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träbord är gjorda av olika material:

MDF

Tillverkad av träspån. Det är ett miljövänligt material som är resistent mot mögel och mögel. Den är enkel att hantera och installera på väggen. Prisvärt pris. Materialet håller beslag och fästelement, har en ökad hållfasthet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva

Ett av de vanligaste alternativen. Den har ett lågt pris, kännetecknas av tillförlitlighet, hållbarhet, användarvänlighet. Materialet finns i en mängd olika färger och nyanser. Den är lätt för enkel transport och installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Array

Den är gjord av lövträ som ek och tall. Motståndskraftig mot yttre påverkan och påverkan. Adeln av naturligt trä kommer att ge interiören naturlighet, majestät, återhållsam skönhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

Att välja ett balkongbord, dess storlek är av största vikt. Det finns lite plats på loggian, så möblerna ska vara så funktionella som möjligt. Bordets storlek är relaterad till rummets yta. Det bör inte uppta hela bredden på loggian för att inte blockera passagen . Det tas också hänsyn till att stolar, hyllor och eventuellt ett nattduksbord eller hyllplan placeras längs möbelns kanter.

Vid val av möbelstorlek beaktas följande kriterier:

  • Loggia eller balkong;
  • Syftet med bordet (vila, arbete, måltid);
  • Antal invånare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett litet bord är ett alternativ för små familjer . Det kommer att bli en arbetsplats för en person eller en romantisk middag för två. I det fall då det är planerat att ta emot gäster kan du föredra ett hopfällbart bord, vilket ökar flera gånger om det är nödvändigt att få plats med ett större antal personer.

Bild
Bild

Hur man gör ett hopfällbart bord med egna händer?

Balkongmöbler kan göras själv. Detta kräver inga speciella färdigheter eller färdigheter, och för arbete behöver du en minsta uppsättning verktyg. Trämöbler kännetecknas av den största styrkan och hållbarheten. Ett gör-det-själv-hopfällbart bord har ett antal fördelar:

  • Möjligheten att göra en individuell design, ange specifika dimensioner;
  • Förtroende för produktens styrka och kvalitet, eftersom hela processen styrs oberoende;
  • Bordet moderniseras när som helst, tillgängligt material används för att reparera det.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan arbetet påbörjas väljs en plats för att placera bordet … Det kan kräva el. Alternativt måste uppmärksamhet ägnas åt hur naturligt ljus kommer att falla och om det kommer att störa arbetet (datorskärmen kan lysa). Därefter beräknas dimensionerna.

För att skapa ett bord behöver du följande material: bräda, antisvampimpregnering, skruvar och pluggar, slipat sandpapper, öglor för fästelement. Om de planerar att täcka möblerna med något, köper de dessutom lack eller färg. Från verktyg, en elektrisk sticksåg eller en såg, en borrmaskin, kommer en borr att räcka.

Efter tillagning, gå direkt till tillverkningen av ett fällbord:

  • Rita omslaget på det framtida bordet på tavlan. Det är bättre att använda en linjal och kompass för detta så att formen är jämn.
  • Klipp ut bänkskivan. Du behöver en annan bit, vars längd är lika med lockets botten, och bredden är 9-11 cm.
  • För att skapa ett stöd skärs två rektanglar ut (längden är 2-3 cm mindre än bordsskivans bredd, bredden är 18-22 cm). En av dem ska skäras i två diagonalt. Endast en av rektanglarna behövs för att fungera.
  • Bänkskivans yta och kanterna på delarna bearbetas med en fil eller sandpapper. I detta skede kan du täcka elementen med lack eller färg.
  • Bordsskivans kanter är fästa på den första rektangeln med gångjärn och skruvar.
  • För att montera stödet måste du sätta triangeln i mitten, 2-3 mm under den övre kanten. Strukturen är fixerad med två gångjärn; den ska vikas väl. Om bänkskivan är mycket stor krävs två stöd för att montera den.
  • Nivån på vilken locket ska placeras är markerat på väggen. Stödet fästs med självgängande skruvar. För att få bordet att hänga rakt används en nivå vid mätning av avstånd.
Bild
Bild

I slutskedet väljs andra inredningsartiklar till det resulterande bordet, dekorationer och böcker läggs på det. De köper stolar till modellen eller gör dem på egen hand. I det senare fallet kan du göra alla möbler av ett material, bibehålla stilistisk enhetlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer

När det är planerat att göra en loggia eller balkong till en matsal, placeras bordet i den centrala delen av rummet för att rensa passagen och lämna plats för stolar. Möbeln är rund, oval, rektangulär eller fyrkantig. Det finns också anpassade bord för fans av konceptuell design. En stor långsträckt loggia rymmer ett matbord för flera personer.

Bild
Bild

Fans av modern inredning kan välja ett icke-standardbord: gör det från en låda, kub, skåp, målad i en ljus färg eller trimmad med brokiga material. I det här fallet kommer kontrasterande möbler med geometriska skär och abstrakta mönster att se fördelaktiga ut.

Bild
Bild

Verkstadsbordet kännetecknas av maximal praktiskhet och dess yttre egenskaper drar sig tillbaka i bakgrunden. Verktygsfack, utdragbara hyllor för små föremål, hög hållbarhet är kännetecknen för sådana möbler. Verkstaden kräver inte köp av ett dyrt bord, det kan tillverkas av improviserade medel: gamla brädor, lådor, pallar.

Rekommenderad: