Persienner På Balkongen (59 Foton): Vilket är Bättre Att Välja För En Loggia Och Ett Fönster Med En Balkongdörr, Vertikal Eller Horisontell, Plast

Innehållsförteckning:

Video: Persienner På Balkongen (59 Foton): Vilket är Bättre Att Välja För En Loggia Och Ett Fönster Med En Balkongdörr, Vertikal Eller Horisontell, Plast

Video: Persienner På Balkongen (59 Foton): Vilket är Bättre Att Välja För En Loggia Och Ett Fönster Med En Balkongdörr, Vertikal Eller Horisontell, Plast
Video: Tips & Råd: Belysningstips för ditt vardagsrum, 2016 2024, April
Persienner På Balkongen (59 Foton): Vilket är Bättre Att Välja För En Loggia Och Ett Fönster Med En Balkongdörr, Vertikal Eller Horisontell, Plast
Persienner På Balkongen (59 Foton): Vilket är Bättre Att Välja För En Loggia Och Ett Fönster Med En Balkongdörr, Vertikal Eller Horisontell, Plast
Anonim

Om du har en balkong i ditt hus eller din lägenhet, är snygga och högkvalitativa persienner perfekta för att skapa en mysig och bekväm miljö. Idag använder nästan ingen balkong för att förvara onödiga saker. Människor dekorerar det, skapar ett område för trevlig vila eller arbete. Persienner på balkongen är en bra lösning för att förbättra detta rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Persienner på balkongen har många fläktar, eftersom de skiljer sig åt i olika fördelar:

  • De är gjorda av hållbara kvalitetsmaterial.
  • Persienner inte riva eller skrynkla när de används.
  • Deras närvaro på fönstren ger ett mysigt och skyddat utrymme från nyfikna ögon.
  • Persiennerna är lätta att rengöra och samlar inte upp damm. Tillverkare erbjuder modeller impregnerade med ett speciellt ämne som kännetecknas av dammavvisande egenskaper.
  • Detta element gör att du kan kontrollera att solljuset tränger in på balkongen.
  • Persienner tillåter luft att passera väl, vilket är mycket viktigt för små balkonger eller loggior.
  • En mängd olika modeller och färger gör att du kan välja ett snyggt alternativ som passar perfekt in i den valda inredningen på balkongen. På så sätt kan du skapa en original och attraktiv inredning. Även de mest kräsna köparna kan hitta ett anständigt alternativ.
  • Prisvärt pris. Många tillverkare är engagerade i tillverkning av snygga och kvalitetsgardiner, och erbjuder en överkomlig kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Persienner har också några nackdelar, men de spelar ingen betydande roll, så många balkongägare föredrar dem.

Olika sorter

Idag finns det flera typer av persienner, som låter dig välja den perfekta lösningen för alla som vill utrusta sin egen balkong eller loggia.

Vertikal

Denna sort är vanligtvis gjord av aluminium- eller plastridåstång. Sådana persienner har en sladd för kontroll, löpare, en anslutningskedja, lameller och vikter. Lameller är tillverkade av olika material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vertikala modeller kan fästas i tak eller vägg med hjälp av fästen. Först måste du borra två eller tre hål och sedan fixera fästet. Lamellerna kan bli oanvändbara vid frekvent användning av persienner, men de kan bytas ut.

Du väljer självständigt den stängningsmetod som är mest bekväm för dig, nämligen: från vänster till höger, från höger till vänster eller från mitten till sidorna.

Det säregna med denna sort är att lamellerna sätts ihop till ett slags dragspel och även lätt roterar runt sin axel. Vissa människor tror att vertikala persienner endast är lämpliga för kontor, men denna åsikt är felaktig.

Bild
Bild

Persienner av vertikal typ presenteras i en mängd olika färger, material och texturer. Alla kommer att kunna välja det alternativ som passar perfekt in i interiören. Konstruktioner av vertikal typ är perfekta för balkonger med skjutbara fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer vertikala persienner bör du vara uppmärksam på några av nyanserna:

  • För dem är det värt att välja en taklist av aluminium, eftersom plast är benägen att deformeras, vilket påverkar persiennen negativt.
  • Det är värt att välja modeller endast med en vit plastkedja som förbinder de vertikala ränderna längst ner. Om den har en liten gulhet, indikerar detta den låga kvaliteten på själva plasten.
  • Det är lämpligt att bara välja vikter av plast, eftersom de fungerar bättre än modeller från andra material. De är inte benägna att rosta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Horisontell

Den största fördelen med horisontella modeller är att de kan installeras direkt på fönsterkarmen utan att använda gesimsen . På grund av deras snäva passform till glaset öppnas de inte även när fönstren är öppna. Horisontella persienner har lameller som är anslutna till varandra med hjälp av speciella fästelement. De kan enkelt stängas och öppnas och bildar ett dragspel.

Bild
Bild

Horisontella persienner har följande fördelar:

  • Lätt att använda och lätt att rengöra.
  • De tar inte mycket plats, så de är lämpliga även för små balkonger och loggior. De minskar inte visuellt området i lokalerna.
  • De kan fästas på en fönsteröppning, fönsterkarm eller vägg. Valet är helt upp till dig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med horisontella persienner på varje fönster kan du dekorera fönsterbrädan med blommor eller dekorativa element. Windows öppnas och stängs enkelt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rulla

Denna design innehåller en speciell rulle, på vilken en duk är lindad, som skyddar rummet från solens strålar. Strukturen kan fästas i taket, väggen eller direkt på fönsterkarmen. Om rullgardiner är installerade på fönsterbågen kommer de inte att störa när du öppnar eller stänger fönstret. Detta är deras bekvämlighet.

Bild
Bild

Denna sort representeras av en mängd olika färger och texturer. Ovanliga och ljusa filter är idealiska för att skapa iögonfallande interiörer. Tillverkare erbjuder både genomskinliga modeller och alternativ med ökad densitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att den här typen av persienner ser ut som en rulle med ett sår i tyget inuti lådan. Denna design hjälper till att skydda tyget från damm och smuts. Pålitliga och vackra rullgardiner kan användas för att skapa mys och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Moderna persienner tillverkare erbjuder olika material. Plastmodeller är mycket populära på grund av den harmoniska kombinationen av utmärkt kvalitet och rimliga priser.

Plastgardiner har många fördelar:

  • Hållbarhet och tillförlitlighet - de behåller sitt attraktiva utseende och form även i kraftiga vindbyar.
  • Enkelhet och användarvänlighet - de kan snabbt torkas eller tvättas av damm och smuts.
  • Olika färglösningar - tillverkare erbjuder inte bara monokromatiska modeller, de gör också persienner med vackra tryck.
Bild
Bild

Även om plastgardiner har många fördelar, har de också vissa nackdelar. Du bör inte köpa mycket billiga alternativ, eftersom de är gjorda av plast av dålig kvalitet. Som ett resultat bleknar de när de utsätts för solljus. Mycket ofta, efter långvarig användning, böjer de, går sönder och smulas.

Metallgardiner väljs sällan för hemmabruk, eftersom de skapar mycket ljud när de öppnas eller stängs . De är lämpliga för industriell produktion.

Metallmodeller har många fördelar:

  • Inte särskilt hög kostnad.
  • Enkel skötsel och rengöring från damm och smuts.
  • De är inte rädda för exponering för solljus och fukt.
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan version av persiennerna är gjorda av tyg . Tillverkare använder en mängd olika tyger, men det vanligaste är polyester.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyestermodeller kännetecknas av lång livslängd, användarvänlighet och ökat motståndskraft mot solljus

Om vi pratar om nackdelarna med polyestermodeller är det värt att nämna att de inte har skydd i kanterna. Som ett resultat kan materialets struktur efter ett tag förändras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också en typ av persienner - multi -textured . De utmärker sig genom originalitet, eftersom de kombinerar flera texturer, former eller material samtidigt. Det ursprungliga och attraktiva utseendet är en obestridlig fördel. Flertexturerade persienner passar perfekt in i både en strikt klassisk inredning och en romantisk miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Idag erbjuder tillverkare ett brett utbud av persienner i olika färger. Monokromatiska modeller är alltid efterfrågade, men färgalternativ är av särskilt intresse. De används ofta som ljusa dekorationer eller tillägg till ovanliga balkonginteriörer.

Bild
Bild

Mönstrade persienner är idealiska för anpassade mönster. Fotogardiner är dekorerade med teckningar om olika ämnen. Vackra blommor på en vit bakgrund kommer att vara en utsökt dekoration av balkongen, ge mys och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

Innan du köper en viss modell av persienner bör du först bekanta dig med några av nyanserna:

  • För skjutfönster på loggian är det värt att välja persienner, vars längd bör vara fem till tio centimeter mindre än fönsterkarmens längd.
  • Det är värt att titta närmare på svängmekanismen om du redan har bestämt dig för en modell. Det ska inte knarka. Mekanismen ska fungera smidigt och tyst, vilket kommer att tillfredsställa dess fortsatta användning.
  • Vertikala persienner i tyg är idealiska för plastramar. De kan användas i olika storlekar, och de låter dig också enkelt justera önskad belysningsnivå.
  • Rullgardiner med ovanliga tryck är ganska dyra. De är konstruerade för alla balkonger och är också hållbara.
  • Plastgardiner är idealiska för ett fönster med balkongdörr, men de bör inte nå golvet.
  • Om du vill skapa skydd mot solen kan du välja horisontella persienner i vitt.
  • För älskare av ljusa färger är färgmodeller idealiska. Om du vill dekorera din balkong med en färgad modell, bör du föredra rullvalen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Persienner bör väljas beroende på balkongens inredning. Många föredrar ljusa färgscheman, eftersom sådana nyanser visuellt förstorar en liten balkong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sandfärgade rullgardiner är en bra lösning för att ordna en balkong på solsidan.

Bild
Bild

Beige tyggardiner kompletterar vackert interiören i lugnande färger. En sådan balkong kommer att vara en bra plats för en trevlig tidsfördriv.

Bild
Bild

Vertikala persienner med en mjuk övergång från vitt till gult ser vackra ut på balkonger med golvlånga fönster.

Rekommenderad: