Medel För Torra Garderober: Vätskor Och Fyllmedel, Val Av Kemi. Sönderfallande Tabletter Och Bakteriell Septiktank För övre Och Nedre Tankar

Innehållsförteckning:

Video: Medel För Torra Garderober: Vätskor Och Fyllmedel, Val Av Kemi. Sönderfallande Tabletter Och Bakteriell Septiktank För övre Och Nedre Tankar

Video: Medel För Torra Garderober: Vätskor Och Fyllmedel, Val Av Kemi. Sönderfallande Tabletter Och Bakteriell Septiktank För övre Och Nedre Tankar
Video: Septics101 Chapter 3: Types of Septic Systems 2024, April
Medel För Torra Garderober: Vätskor Och Fyllmedel, Val Av Kemi. Sönderfallande Tabletter Och Bakteriell Septiktank För övre Och Nedre Tankar
Medel För Torra Garderober: Vätskor Och Fyllmedel, Val Av Kemi. Sönderfallande Tabletter Och Bakteriell Septiktank För övre Och Nedre Tankar
Anonim

Skåpen i en mobil torrskåp har länge använts - de används i fall där det inte är möjligt att installera en stillastående toalett, eller om det är ekonomiskt olönsamt. Mobila toaletter används för att organisera offentliga evenemang och på platser för sommarrekreation för människor; de används ofta i sommarstugor och trädgårdstomter. För att bli av med mänsklig utsöndring och förbättra lukten används speciella medel - vi kommer att prata om dem i den här recensionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Alla som har stött på en torr garderob måste ha märkt att det finns vätska i avfallsbehållaren. Den har en blåaktig eller blå färg och en skarp men behaglig lukt - det här är en specialprodukt för mobila torra garderober.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa människor tror att sådana vätskor används för rengöring av badrummet. Men detta är långt ifrån fallet - produkterna är inte avsedda för rengöring alls, de tar inte bort kalk eller tar bort saltavlagringar.

Så vad är dessa medel till? De löser tre viktiga uppgifter:

  • aromatisering av innehållet i tanken och luft i båset;
  • desinfektion av mänsklig avföring;
  • bearbetning av avfallsprodukter till värdefullt gödningsmedel eller neutrala ämnen utan uttalad lukt.
Bild
Bild

Utformningen av alla torra garderober innehåller två huvudblock. Nedan finns en avfallsbehållare och ovanpå en behållare med vatten för spolning. En speciell smaksatt vätska hälls vanligtvis i toppen. Den nedre tanken är avsedd för läkemedel som ansvarar för att omvandla avföring till ett säkert underlag och desinficera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följaktligen finns olika formuleringar tillgängliga för olika tankar . De ska under inga omständigheter vara förvirrade. Kompositioner för bottentanken kallas splitters. Detta beror på det faktum att de tenderar att separera komplexa molekyler av organiska ämnen till enkla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Låt oss bo mer i detalj om de typer av produkter som används i det övre och nedre facket i det mobila badrummet.

Vätskor

Den moderna industrin erbjuder flytande brytare i tre versioner, de skiljer sig åt i deras verkningsmekanism.

Ammonium - nedbrytning av avfall sker under påverkan av kväve . Som ett resultat av bearbetning omvandlas mänsklig utsöndring till enkla beståndsdelar och den obehagliga lukten elimineras. De resulterande ämnena kan säkert användas som en del av komposthögar för tillverkning av organiskt gödningsmedel för trädgårdsväxter. Ammoniumdelare är efterfrågade främst i bärbara torra garderober. Medlen är ekonomiska, en literförpackning räcker i 2-3 månader.

Bild
Bild

Formaldehyd - har en hög desinfektionsförmåga, samtidigt som de är farliga och giftiga för människor … Sådana sönderdelare används främst när snabb desinfektion krävs, till exempel på mobila toaletter som serverar massevenemang. Användning av formaldehydföreningar är endast tillåten i dessa fall om hela tankens innehåll efter bearbetning kommer in i det centrala avloppssystemet.

Bild
Bild

I lanthus i det lokala avloppssystemet och i sommarstugor kommer användningen av en sådan vätska att orsaka markförgiftning.

Biologiskt - de mest skonsamma, miljövänliga formuleringarna … Under påverkan av anaeroba bakterier bearbetas mänskligt avfall till säkra ämnen som kan användas som gödningsmedel utan föregående kompostering.

Denna metod väljs av alla miljöaktivister . Biovätskan har dock sina egna betydande nackdelar. Ekskrementets behandlingstid är lång, det tar minst 10-14 dagar. Dessutom är kostnaden för läkemedel ganska hög i jämförelse med ammonium- och formaldehydanaloger. Biologisk kokare är fördelaktigt om avföringsvolymen är liten så att den kan bearbetas i sin helhet.

Bild
Bild

Särskilda smaksatta vätskor i form av en gel hälls i avloppstanken i torrskåpet. Deras enda syfte är att eliminera en stark obehaglig lukt. Användningen av sådana formuleringar förbättrar spolning och hjälper till att spara vattenförbrukning.

Bild
Bild

Hjälpämnen

Massiva fyllmedel kan användas för bottenbehållaren i torrskåpet. De mest utbredda är torvkompositioner speciellt utformade för bearbetning av avföring. De skiljer sig från dem som används som bränsle - oftast används hästdragna arter som absorberar fukt och lukt. Lågt liggande torv, som är högt värderat inom energisektorn, är olämpligt här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dessutom vått, det skrynklas snabbt - om det kommer vätska på ett sådant fyllmedel, börjar det tjockna och som ett resultat tappar det sina absorberande egenskaper.

När du väljer ett fyllmedel måste du vara uppmärksam på kompositionen … Tillverkare av billiga produkter kan inkludera övergångstorv utan tillsatser. Det kännetecknas av en klumpig struktur. Sådan torv lagras dåligt; med en lång vistelse i tanken i den torra garderoben börjar den ruttna och avger en obehaglig lukt. Fyllmedel av hög kvalitet bör innehålla dolomitmjöl, krossad trädbark, sågspån och andra hjälpkomponenter. Föreningarna av högsta kvalitet finns tillgängliga, bland annat jordbakterier, organiska tillsatser och spårämnen, som hjälper till att aktivera bearbetning av avfall till kompost.

Bild
Bild

Kalkbaserade tabletter kan användas som sanitära toalettkemikalier. De används i stor utsträckning på mobila toaletter, de används också ofta i cesspooler och i autonoma avloppssystem. Denna produkt kan också säljas i pulverform.

Bild
Bild

Förresten, du kan förbereda en torr garderob med dina egna händer. Naturligtvis kommer den inte att ha samma kraftfulla septiska egenskaper. Men om specialverktygen plötsligt tar slut och du inte kan gå till affären för dem, kommer verktyget vara en bra utväg.

  • Blanda 70 g stärkelse och 20 g salt i en kastrull.
  • Tillsätt 100 ml kallt vatten.
  • Sätt på låg värme, och under konstant omrörning, bringa till en tjock konsistens.
  • Den resulterande kompositionen kyls, 20 ml bordsvinäger och några droppar aromatisk eterisk olja tillsätts.
  • Blanda igen och häll i den nedre tanken. För att göra rengöringen av tankarna enklare kan du tillsätta en sked flytande tvål till blandningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Topptillverkare

Moderna tillverkare erbjuder på marknaden ett brett utbud av produkter för torra garderober, medan priserna för dem kan variera mycket. Trots kostnadsspridningen arbetar de flesta med samma effektivitet - de eliminerar obehaglig lukt och neutraliserar aktiviteten hos förorenande bakterier. Betyget för de mest populära produkterna inkluderar medel från utländska och inhemska tillverkare.

Devon-N

Inhemsk produktion . Preparaten rekommenderas för snabb eliminering av obehagliga lukter. De tillhör ammonium, basen är en koncentrerad nitratoxidant. Alla komponenter som utgör produkten är biologiskt nedbrytbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Thetford

Holländskt läkemedel, den absoluta ledaren på marknaden för mobila toalettvätskor . Tillverkaren erbjuder kompositioner för den övre tanken - dessa är flaskor med rosa lock och för den nedre - med gröna och blåa.

Formaldehydföreningar används som brytare med blå lock. Avfall som bearbetas med deras hjälp kan uteslutande släppas ut i avlopp. Förpackningar med gröna lock klassas som biologiska produkter. De innehåller bakterier som omvandlar avföring till en ekosystemsäker vätska och effektivt eliminerar stickande lukt.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med produkterna från detta märke inkluderar:

  • brist på en skarp lukt i den torra garderoben;
  • hög effektivitet vid låga temperaturer nära noll;
  • användarvänlighet;
  • omslaget är barnsäkert.
Bild
Bild

Deodorantvätskan har en behaglig, subtil doft. Kostnaden för denna produkt är dock hög. Det är mycket dyrare än någon annan produkt.

Goodhim

En annan rysk tillverkad produkt baserad på ammonium och aromatisk sammansättning. Bland dess fördelar är:

  • mångsidighet - lämplig för både övre och nedre block;
  • frånvaro av formaldehyd i kompositionen - avfall efter bearbetning kan skickas till kompostgropen;
  • fastigheten rengör effektivt skålen i den torra garderoben;
  • neutraliserar obehaglig lukt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt är priset mycket lägre än de importerade formuleringarna.

BIOLA

Det ryska varumärket har fått de bästa användarrecensionerna … Tillverkaren erbjuder två typer av produkter avsedda för de övre och nedre enheterna i torrskåpet, de kan köpas antingen som uppsättning eller separat. Vätskan innehåller bioaktiva reagenser som främjar miljövänlig sönderdelning av avfall.

Bland fördelarna är:

  • säkerhet för människor, växter och djur;
  • hypoallergen;
  • effektiv drift vid noll temperatur.
Bild
Bild

Ett liknande läkemedel kostar 3 gånger billigare än det välkända Thetford, och förbrukningen är ganska ekonomisk-endast 100 ml av produkten behövs för en 10-liters behållare.

BIOWC

Formaldehydfri produkt av ammoniumtyp . Är annorlunda effektiv vid upplösning av fast avföring … Har förmågan att neutralisera obehagliga lukter. Produkten är miljövänlig, så återvunnet avfall kan säkert hällas i kompost. Bland nackdelarna påpekar köparna obekväm förpackning, liksom bristen på en mätkopp.

Bild
Bild

Produkter från unga företag dyker dock upp regelbundet på marknaden. De kostar mycket mindre, men är inte sämre i produktkvalitet. Därför är varumärkesmarknadsföring inte alltid en valfaktor.

Valbara kriterier

När du väljer en produkt måste du vara mycket försiktig med priset. Det bör förstås att kostnaden för en flaska inte betyder något alls . Sådana läkemedel säljs i form av ett koncentrat, som måste spädas med vatten i vissa proportioner före användning. Beräkningen av dosen anges på förpackningen, därför är det lämpligt att beräkna hur mycket av den färdiga lösningen som kan göras från den föreslagna flaskan innan du köper. Först då bör priskarakteristiken för olika läkemedel jämföras.

Bild
Bild

Låt oss ta ett enkelt exempel

Verktyg 1 säljs till ett pris av 1000 rubel. per liter, medan förbrukningen per 10-liters volym i den nedre tanken är 100 ml. Från detta visar det sig att för att dela en liter avfall kommer 10 ml av läkemedlet att behövas i en mängd av 10 rubel.

Verktyg 2 säljs till ett pris av 1600 rubel. per liter är flödeshastigheten för 10 liter av den nedre tanken 50 ml. Som ett resultat av enkla beräkningar bestämmer vi att för att bearbeta en liter avfall behöver du bara 5 ml medel i mängden 8 rubel.

Bild
Bild

Trots att priset per liter på det andra tåget är högre är det bättre att välja det - det är mer ekonomiskt lönsamt.

Var noga med att läsa kundrecensioner . Du bör dock inte använda Internet, det finns många beställda material, både prisvärda och kritiska. Det är bäst att kontakta dina vänner eller leta efter information på webbplatser där det finns en allvarlig moderering av alla föreslagna recensioner ("Otzovik" och "Yandex Market").

Förklara åtgärdens detaljer. Vissa kemikalier fungerar omedelbart, andra behöver 4-5 dagar. Och ytterligare andra lägger 1, 5-2 veckor på att helt neutralisera alla föroreningar. Drifttemperaturintervallet är också av grundläggande betydelse. Om situationer uppstår när den torra garderoben måste användas vid låga temperaturer måste du fylla tanken med en speciell frysfri vätska som tål frost ner till -30 grader.

Bild
Bild

Användningstips

Det ska noteras att de flesta toalettvätskor utgör inget hot mot människors och husdjurs hälsa … Men bara om de användes korrekt. Innan du häller ett nytt läkemedel i tanken, var noga med att läsa instruktionerna. Du måste späda ut läkemedlet exakt enligt instruktionerna - om du ändrar koncentrationen ger kompositionen inte det önskade resultatet.

Bild
Bild

Följ säkerhetsreglerna. Om kemikalien kommer i kontakt med slemhinnan i ögonen eller munnen, skölj omedelbart det skadade området med mycket rinnande vatten.

Det är viktigt att skydda den omgivande naturen i landet . Vid användning av formaldehydnedbrytare kan avfall uteslutande släppas ut i det centrala avloppet eller i en betong septiktank. Vätskan som erhålls till följd av bakteriens verkan används i sommarstugan omedelbart efter bearbetning. Återvunnet avfall baserat på ammoniumreagenser kastas i en kompostgrop - efter några veckors sönderfall kommer de att vara helt säkra för miljön.

Rekommenderad: