Gör-det-själv-väggmålning (44 Bilder): Hur Man Målar Dem I En Lägenhet Med Akrylfärger? Stencils För Nybörjare, Målning I Det Inre Av Badrummet Och Andra Rum

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-väggmålning (44 Bilder): Hur Man Målar Dem I En Lägenhet Med Akrylfärger? Stencils För Nybörjare, Målning I Det Inre Av Badrummet Och Andra Rum

Video: Gör-det-själv-väggmålning (44 Bilder): Hur Man Målar Dem I En Lägenhet Med Akrylfärger? Stencils För Nybörjare, Målning I Det Inre Av Badrummet Och Andra Rum
Video: Kerala Mural Painting / History, Basic Materials and Acrylic Paints used in Murals / For Beginners 2024, April
Gör-det-själv-väggmålning (44 Bilder): Hur Man Målar Dem I En Lägenhet Med Akrylfärger? Stencils För Nybörjare, Målning I Det Inre Av Badrummet Och Andra Rum
Gör-det-själv-väggmålning (44 Bilder): Hur Man Målar Dem I En Lägenhet Med Akrylfärger? Stencils För Nybörjare, Målning I Det Inre Av Badrummet Och Andra Rum
Anonim

Varje struktur som skapas av människan har sitt eget speciella utseende, liksom utformningen av det inre av rummet. Den äldsta och fortfarande relevanta konsten är väggmålning, som hjälper till att förvandla alla rum. För att ordentligt dekorera rummet och måla väggarna med egna händer måste du ha kunskap om olika tekniker och kunna implementera dem korrekt på den färdiga ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av teknik

Väggmålning har varit populär sedan antiken, i Rom och Grekland, med hjälp av fresker, behandlades väggarna i lokalerna, vilket gjorde dem originella och mycket vackra. Denna konst har inte tappat sin relevans, färger för behandling av väggar i rummet används även nu, men applikationstekniken har blivit mycket mer. För dem som är intresserade av att skapa något okonventionellt, intressant och vackert på väggarna passar det här alternativet bäst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att måla väggar för nybörjare kan vara utmanande. Du bör inte börja arbeta utan att studera ritstilarna, utan att förstå hur denna konst ska se ut från proffs inom sitt område.

Bland de olika finkonstteknikerna som rör väggmålning är det värt att lyfta fram de klassiska alternativen:

  • fresk;
  • encaustic;
  • alsecco;
  • sgraffito.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det nuvarande århundradet presenterar inte mindre slående alternativ för teknik som är värda uppmärksamhet:

  • grisaille;
  • måla dekorativt gips;
  • akrylmålning;
  • användningen av synliga och osynliga färger;
  • graffiti;
  • måla vinylytor;
  • stencilmålning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje alternativ har sina egna egenskaper och kan användas i ett visst rum. För att välja en specifik målningsteknik är det värt att lära sig om de mest kända och populära alternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fresk

En av de äldsta konsterna med väggmålning är fresker. Det speciella med denna teknik är att ritningen inte appliceras på en torr förberedd väggyta, utan på en våt . Denna nyans är inte av misstag, eftersom den låter dig skapa långvariga bilder som kan lagras i hundratals år. På grund av att färgerna appliceras på vått gips täcks de med en skyddande kalkfilm efter torkning.

Det var förekomsten av kalk i gipset som gjorde det möjligt för konstnärer att skapa konstverk som har överlevt till denna dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu kan termen fresco användas för alla väggmålningar, oavsett teknik eller färg som används. För att skilja applikationstekniken från att måla väggarna kan du använda frasen "ren fresko". Olika färgalternativ kan användas för moderna fresker.

Bild
Bild

Akvarellmålning

Med tanke på särdrag och vissa brister i fresken, sökte man efter ett mer perfekt råmaterial för applicering på väggarna, och akvareller blev det. Fördelen med dessa färger är att de löser sig i vatten och kan tvättas av vid behov. Tack vare tillkomsten av akvarellmålning blev det möjligt att skapa i olika stilar.

Fresk -användning av vattenbaserade vattenbaserade färger för målning på vått gips. För att uppnå önskat resultat är det nödvändigt att använda högkvalitativ gips, som kommer att innehålla släckt kalk, tegelflis, lintrådar och fin hampa.

Bild
Bild

Alsecco - applicera akvareller på torrt gips. I det här fallet behöver du inte välja någon specifik typ av väggdekoration, även den billigaste gipsen kommer att göra.

Bild
Bild

Airbrushing - ritning med färger som finns i en sprayburk eller en airbrush.

Bild
Bild

Graffiti - applicering av färg med sprayburk på alla beläggningar.

Bild
Bild

Abstraktion - det appliceras med akvareller på väggen, och bildens kanter är suddiga med skumgummi.

Bild
Bild

Användningen av vattenbaserade akvareller har blivit mycket populär och har gett upphov till nya moderna målarstilar.

Airbrushing

Tack vare uppfinningen av sprutpistolen eller airbrushen har konstnärer och målare möjlighet att applicera färg på väggarna och rör sig smidigt från en nyans till en annan. Närvaron av en extra enhet påskyndar inte bara processen med att måla väggarna, utan låter dig också göra den snygg och ren, med minimal färgförbrukning. Det är med hjälp av airbrushing som du kan skapa stora ritningar på väggarna, samtidigt som du ritar alla de små detaljerna.

Bild
Bild

Tack vare förmågan att använda olika färger och smidigt övergå från en ton till en annan kan konstnären skapa realistiska och levande teckningar som kan förvandla alla rum.

Förutom airbrushning finns det även graffiti .… Denna typ av konst innebär applicering av färger inte inuti, utan utanför lokalerna och byggnaderna.

Bild
Bild

Stencil inredning

En annan teknik, tack vare vilken du självständigt kan dekorera ett rum, är stencilmålning. Denna typ av konst involverar förekomsten av stenciler (mallar) som är överlagrade på väggen och målade. På grund av korrekt användning av sådana produkter, du kan få en vacker och snygg ritning på väggen . Oftast används stenciler för att dekorera ett rum med prydnader, kanter, friser och andra mönster som kan förberedas i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra att färgen hamnar under stencilen måste den vara väl fixerad på väggen, varefter du kan ta en speciell stencilborste och applicera akvareller eller latexfärger.

När du skapar samma bild i samma färgschema kan du använda samma mall, och för en varierad komposition med en stor färgpalett måste du göra ett ganska stort antal ämnen. Varje målning på väggen ska vara vacker, snygg, gjord med ofarliga färger och motsvara rummets funktioner och syfte.

Bild
Bild

Verktyg och material

För att måla väggarna på egen hand är det viktigt att ha med sig inte bara kunskap och lust, utan också de nödvändiga verktygen. Bland de mest efterfrågade är det värt att lyfta fram:

  • akrylprimer;
  • stenciler;
  • pennorna;
  • akrylfärger;
  • flerfärgade markörer;
  • borstar av olika tjocklek;
  • tejp för att fästa mallar;
  • vält;
  • akryllack.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill dekorera väggen i alla rum i ett hus eller lägenhet med akrylfärger, bör du bestämma vilken typ av ritning, färgegenskaper det framtida konstobjektet och förbereda allt du behöver för arbete. Kan användas olja, akryl och temperafärger.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

För att måla väggarna i en lägenhet på egen hand måste du bestämma stil och idé, välja ett mönster och färgschema i förhållande till det avsedda syftet med rummet. Om arbetet kommer att utföras för första gången, det är lämpligt att titta på en mästarklass för nybörjare från en erfaren mästare . I ritprocessen är det viktigt att inte rusa och göra allt i etapper.

Väggmålningstekniken går ut på att varje rum har sina egna egenskaper och tekniker, en vägg målas i vardagsrummet och väljer en viss stil som är i harmoni med interiören. I sovrummet rekommenderas att använda pastellfärger och högst tre nyanser för att inte överbelasta rummet.

Bild
Bild

Barnrummet är inrett med ljusa färger, men med minimal användning av rött och svart, vilket påverkar barnets psyke negativt i stora mängder.

Väggmålning i köket beror till stor del på rummets storlek, ju mindre den är, desto mindre blir ritningen, i ett stort rum kan du måla hela väggen … I badrummet kan du också applicera en ritning med färger på en kakel, för vilken den måste tvättas, slipas och grundas. Tekniken för att rita bilder handlar om att välja ett objekt eller objekt som ska ritas, bestämma färgschemat och välja en plats för framtida skapande.

Exakta och jämna detaljer är lättare att överföra till väggen med hjälp av en mall, abstrakta idéer och idéer förkroppsligas av skaparen själv. Innan du sätter igång, det är värt att rita en skiss flera gånger på papper i olika skalor för att se till att den valda idén är väl lämpad för ett visst rum och kompletterar dess design.

Bild
Bild

Träning

För att göra en vacker ritning på en vägg måste du först förbereda den. Förutom de verktyg och material som ska vara med dig i början av arbetet är det värt att ta hand om en trappstege, som hjälper till att grunda kittväggen och jämna ut ytan, samt vara till nytta under ritprocessen.

För en lyckad ritning måste väggen täckas med kitt eller klistras över med tapeter för målning.

Det är mycket viktigt att avfetta ytan där ritningen kommer att vara och att rengöra den från damm eller plack .… För en ritning gjord med oljefärg måste väggen först grundas; för vattenfärger är det värt att lämna ytan något fuktig. När arbetsplatsen är klar kan du börja rita.

Bild
Bild

Ritar en bild

För att få en vacker och tydlig bild måste du använda en mall enligt vilken du kan rita konturerna och sedan fylla i mitten. För ritningar i fri form förblir tillämpningsprincipen densamma, men mallen används inte. Abstrakta bilder, även om de ser kaotiska ut, men de har ett visst system som måste följas för att få önskat resultat.

Om du planerar att applicera hela kompositionen rekommenderas det att applicera en skiss och måla i enlighet med den.

När skissen är klar kan du utvärdera arbetet och vid behov korrigera bristerna. Så snart arbetet är klart lackas hela ytan för att bevara ritningen så länge som möjligt och skydda den från deformation under påverkan av fukt och temperaturfluktuationer. Efter allt hårt arbete det är viktigt att ventilera rummet - och du kan njuta av det färdiga arbetet.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

För att dekorera ditt hem snyggt och vackert kan du använda färdiga exempel från böcker, Internet eller andra källor.

Bild
Bild

Katedraler och tempel målades oftast med klassiska fresker, som berättade om viktiga händelser på den tiden. Huvuddragen var applicering av färg på vått gips.

Bild
Bild

En modern fresko kan avbilda alla motiv; endast tekniken för att applicera en bild på en våt yta förblir oförändrad. Verket i det nya provet kan appliceras med akvareller, som inte tidigare användes för detta.

Bild
Bild

Akvarellmålning av väggar är ett av de mest populära ytbehandlingsalternativen för tillfället. Skaparen kan applicera alla föremål och föremål som passar in i rummet.

Bild
Bild

Att rita med en airbrush är inte mindre populärt och väldigt vackert. De resulterande verken kan ha en annan tomt, men tack vare den speciella tillämpningstekniken är airbrushing ett av de mest attraktiva alternativen för väggdekoration.

Bild
Bild

Det enklaste, men inte mindre effektivt, är stencilsväggdekorationen, vilket innebär att man ritar en bild med färdiga stenciler. Med rätt idé, en välplacerad bild och en vackert vald färg kan du få ett underbart resultat.

Bild
Bild

Valet av alternativ för väggdekoration är tillräckligt stort, därför kan alla hitta vad han gillar och den teknik för skapelse som han definitivt kommer att klara.

Rekommenderad: