Kombinera En Balkong Med Ett Rum (87 Bilder): Hur Man Kombinerar Loggior Med En Hall Eller Ett Sovrum Med Ett Fönster Med En Båge Eller Skiljevägg, Idéer För Omarbetning

Innehållsförteckning:

Video: Kombinera En Balkong Med Ett Rum (87 Bilder): Hur Man Kombinerar Loggior Med En Hall Eller Ett Sovrum Med Ett Fönster Med En Båge Eller Skiljevägg, Idéer För Omarbetning

Video: Kombinera En Balkong Med Ett Rum (87 Bilder): Hur Man Kombinerar Loggior Med En Hall Eller Ett Sovrum Med Ett Fönster Med En Båge Eller Skiljevägg, Idéer För Omarbetning
Video: INREDNING: Så inreder du balkongen mysigt med matta och möbler 2024, April
Kombinera En Balkong Med Ett Rum (87 Bilder): Hur Man Kombinerar Loggior Med En Hall Eller Ett Sovrum Med Ett Fönster Med En Båge Eller Skiljevägg, Idéer För Omarbetning
Kombinera En Balkong Med Ett Rum (87 Bilder): Hur Man Kombinerar Loggior Med En Hall Eller Ett Sovrum Med Ett Fönster Med En Båge Eller Skiljevägg, Idéer För Omarbetning
Anonim

Borta är de dagar då balkonger och loggior bara användes för att lagra onödiga saker och alla typer av skräp som det är synd att bli av med. Idag gör ägarna till lägenheter och hus sådana lokaler funktionella och användbara. En liknande effekt uppnås på grund av högkvalitativ inredning och kombinationen av kvarteret med rummen.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med en sådan kombination är ökningen av ledigt utrymme i lägenheten. Denna teknik kan göra hemmet rymligare och ljusare. Detta är en utmärkt lösning för de hyresgäster som äger små lägenheter med en liten yta.

Efter kompetent planering och olika installationsarbeten kan du få en mycket intressant och bekväm inredning.

Man kan inte låta bli att notera den utmärkta belysningen i lägenheter med en sådan layout . Rummen blir inte bara stora, utan också ljusa. Rätt utvalda gardiner och ljusa möbler kan helt omvandla ett hem och göra det mycket gästvänligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men en sådan konstruktionslösning har vissa nackdelar

Att utföra sådant arbete är mycket svårt . På egen hand är det osannolikt att du kan kombinera ett balkongrum med ett bostadsrum, så du måste vända dig till specialister som kommer att begära en avsevärd summa för deras arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det tar lång tid att få alla tillstånd för en sådan ombyggnad .… Du måste stå i kö för att lösa alla byråkratiska frågor, så du måste fylla på inte bara ledig tid utan också tålamod.

Bild
Bild

Om du ska genomföra en fullständig demontering av tröskeln och fönsterbrädan måste du samordna dina handlingar med BTI

Bild
Bild
Bild
Bild

I en balkongdekoration är ett mycket viktigt steg isolering .… Kvalitet och säkra material är dyra. När du kombinerar ett rum med rum måste du göra ytterligare isolering, vilket kan slå din budget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är redo för alla tester och är fast besluten att uppdatera din lägenhet kan du börja arbeta, vilket inkluderar fyra huvudfaser:

  • Skapa ett ombyggnadsprojekt. För att göra detta är det värt att kontakta specialister om denna fråga.
  • Håller med planen med BTI.
  • Demontera befintliga golv.
  • Dekorera det inre utrymmet.
Bild
Bild

Justeringskrav

Det är tillåtet att kombinera balkongrummet med rummet först när alla förberedelser har slutförts. Följande arbete bör utföras i etapper:

Inglasning av balkongen … Det rekommenderas att ge företräde åt högkvalitativa plastfönster med två eller tre-kammare tvåglasfönster. För att behålla ett varmt klimat i rummet är det värt att lämna ett enda öppningsbart fönster. Den idealiska lösningen skulle vara att ta bort sidofönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste du isolera balkongen … Tänk på att du behöver ytterligare isolering. Om du inte vill flytta radiatorn till balkongblocket kan du installera en väggmonterad konvektor under fönstret eller vända dig till det populära systemet - varmt golv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att börja installera rekvisita från väggarna till kanterna på balkongens bas av betong (som en triangel) … Detta är nödvändigt om du ska placera många möbler på balkongen som kommer att ladda blocket med sin vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Se till att ta reda på om väggen i öppningen är bärande . Om så är fallet kommer dess demontering att vara omöjlig. Problemet kan lösas genom att ta bort dörrar och fönster. Fönsterbrädan måste utformas i form av ett litet bord, bardisk eller vanlig hylla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man legalisera omarbetning?

Om du ska demontera väggen mellan balkongen och rummet måste du göra några dokument. Med ett kompetent förhållningssätt till denna fråga har du en stor chans till ett positivt svar från berörda myndigheter

  • De kan vägra ombyggnad om eliminering av utgången till balkongblocket kan leda till allvarliga konsekvenser i form av förstörelse av huset.
  • En annan anledning till avslaget kan vara det faktum att byggnaden är ett stadsarkitektoniskt monument.

En sådan kombination av lokaler kräver pålitlig isolering. Du kan få en vägran att bygga om om den termiska kommunikationen i ditt hus inte uppfyller dessa krav

Balkongrum och loggior är nödvändiga för evakueringsåtgärder vid olika olyckor (till exempel vid brand). Deras omvandling till vardagsrum kan avsevärt minska möjligheten till snabb evakuering

Bild
Bild

Huvudvillkoret är frånvaron av de två första punkterna . Om detta är fallet i ditt fall bör det inte finnas några speciella problem med ombyggnad.

  • Efter att ha fått alla nödvändiga tillstånd bör du kontakta din lokala BTI. Där måste du få ett särskilt registreringsbevis för ditt hem.
  • Därefter måste du utarbeta ett ombyggnadsprojekt. Det måste samordnas med författaren till själva huset.
  • För att göra detta kan du kontakta en särskild konstruktions- och designorganisation. Men se till att hon har en licens. Ett alternativ för säkerhetskopiering är designinstitutet som utvecklade projektet för ditt hyreshus. Om den inte längre finns kan godkännandet av planen göras i ett expertföretag.
  • I vissa situationer kan tillstånd för ett redan genomfört projekt erhållas från olika avdelningar. Dessa inkluderar ministeriet för nödsituationer, sanitär och epidemiologisk tillsyn, Storbritannien (förvaltningsbolag), etc.
  • Med dokumentationen klar måste du gå till bostadsinspektionen för att få tillstånd.
Bild
Bild

När du har demonterat måste du ringa arbetarna i bostadskontrollen. De måste utarbeta en handling som de behöver gå till BTI igen för att utarbeta nya dokument för lägenheten.

Bild
Bild

Om du är rädd för en sådan lista över åtgärder och instanser kan du kontakta en specialiserad organisation med en licens som kommer att hantera detta problem. I den kommer de inte bara att utveckla en plan, utan också ta fram all dokumentation. Man bör komma ihåg att en sådan organisation kommer att ta en bra lön för sitt arbete.

Anslutningsalternativ

Det finns flera alternativ för att kombinera vardagsrum med balkonger

Du kan bara ta bort dörren som leder till balkongområdet och därmed fönstret … Väggarna på sidorna och delen av väggen (skiljeväggar) under fönstret ska inte demonteras. De måste dekoreras i form av ett bord eller en kantsten. Men det här alternativet låter dig inte uppnå ett mycket stort och rymligt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett annat sätt: du måste demontera dörren och fönstret helt, liksom väggarna . Efter det måste du jämna ut allt. Som ett resultat bör du ha en mycket bred öppning. Denna typ av kombination ger utmärkt belysning och gör området mer rymligt. Men för att utföra sådant arbete måste du kringgå många fall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också ta isär delen av väggen under fönstret och utrusta öppningen med en båge . Med en sådan layout kommer balkongen inte att bli en direkt fortsättning på rummet, men den kommer inte heller att isoleras från den.

Bild
Bild

Svårigheter i ett panelhus

Med en liknande förändring i ett panelhus kan vissa svårigheter uppstå. Till exempel kommer golvets styvhet att påverkas kraftigt om den bifogade tröskeln tas bort. På vintern och hösten kommer detta att leda till snabb frysning av strukturen.

Det är omöjligt i sådana bostäder att demontera väggen mellan balkongen och rummet.

Bild
Bild

Hur man förstorar hallen på grund av balkongen: huvudstegen

Först måste du få alla nödvändiga tillstånd och dokument

  • Därefter bör du ta bort balkongdörren, fönstret, fönsterbrädan och delen av väggen under den.
  • Därefter måste du glasera och isolera rummet.
  • Nästa steg är att dekorera golvet. Utgången till balkongen har oftast ett steg eller en sluttning. En sådan yta måste vara jämn.
  • Efter det måste du göra inredningen i rummet. Snåla inte med högkvalitativa och vackra material, eftersom balkongen från och med nu är en del av vardagsrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De visade kvadratmeterna kan avsättas för en studie eller ett litet bibliotek. Många ägare skapar riktiga vinterträdgårdar eller barzoner på sådana balkonger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingsmaterial och färger

Väggarna på balkongen kan dekoreras med flytande tapeter, breda plastpaneler och dekorativt gips. Du bör inte vända dig till träfoder, särskilt om det är långt. Sådana paneler kommer att torka ut med tiden och börja spricka.

Ett annat populärt material är dekorativ sten . Det ser väldigt dyrt och vackert ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

För att avsluta golvet bör du vända dig till laminat, högkvalitativa plattor eller linoleum. Sådana material ser anständiga ut och är hållbara i inomhusförhållanden. På toppen kan du lägga en matta med vilken tupplur som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För taket är plastpaneler det bästa alternativet. De kräver inte komplext underhåll och förlorar inte sin attraktivitet även efter många år. Dekorativ gips skulle vara ett bra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgerna på väggarna, golvet och taket måste matcha varandra och inredningen i vardagsrummet. Om du vill skapa en ljus och mysig interiör, är det bättre att vända sig till ljust gips, vita tak och grädde eller beige golv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill bilda en kontrasterande ensemble kan väggarna göras ljusa och golvet mörkt. Det är värt att komplettera en sådan ensemble med dekorativa steninsatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mörka väggar i ett litet rum kommer visuellt att minska utrymmet; denna lösning är endast lämplig för rymliga rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många färgalternativ. Tillverkare erbjuder efterbehandlingsmaterial i både klassiska och iögonfallande färger. Den perfekta ensemblen av färger beror enbart på dina önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kombinerar man en loggia med ett barnrum?

Balkongens anslutning till barnrummet gör att du kan bilda en annan sovplats om det finns mer än ett barn i familjen. Du kan också skapa en bekväm lekplats eller ett skolhörna där ingen kommer att störa läxorna.

Du kan utrusta balkongrummet med en svensk vägg . Så du får ett sportområde för ett barn.

Om du inte har demonterat väggen kan balkongöppningen göras i form av en båge. Detta alternativ kommer att se väldigt imponerande ut i ett barns sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Recensioner

Människor som vände sig till en sådan ombyggnad var nöjda med förändringarna i sitt hem. De firar den stora visuella effekten de slutar med. Lägenheten har blivit mer rymlig, funktionell och ljus.

Men du måste kämpa för en vacker inredning. Lägenhetsägarna uppmanas att förbereda sig i förväg för pappersarbetet eller omedelbart kontakta ett företag som tar hand om alla dokumentärfrågor. Men innan du kontaktar det rekommenderas att se till att hon har en licens.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Omarbeta idéer

Balkongen kan kombineras med vardagsrummet … Dekorera väggarna i rummen med persikagips och taket med vitt. Mot en så känslig bakgrund kommer en hörnsoffa i färgen på mjölkchoklad att se spektakulär ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Balkongen och rummet bör separeras med en liten avsats på vilken dekorativa föremål kan placeras (vaser, figurer, etc.). Balkongen kan utrustas med blomvaser eller ett datorbord.

Bild
Bild

Du kan dela barnens sovrum och balkongen med en fyrkantig öppning . Placera en blå soffa och ett TV -stativ i rummet och placera ett datorbord och hyllor för läroböcker på balkongen.

Bild
Bild

Den bifogade balkongen ökar köket, åtskilt av en stor och hög fyrkantig öppning . Placera köksmöbler och vitvaror i rummet och matbordet med stolar på balkongen. Ljusuppsättningen kommer att vara i harmoni med gräddplattorna och det lätta stretchtaket. Trästolar med bruna ryggar och ben är lämpliga för ett ljusbord.

Rekommenderad: