Sovrum På Balkongen (55 Foton): Hur Man Gör En Sovplats På Loggian, Ett Sovrum Med Balkong, Idéer

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum På Balkongen (55 Foton): Hur Man Gör En Sovplats På Loggian, Ett Sovrum Med Balkong, Idéer

Video: Sovrum På Balkongen (55 Foton): Hur Man Gör En Sovplats På Loggian, Ett Sovrum Med Balkong, Idéer
Video: Lidnersgatan 17 - 2:a · 61m2 - Nyby : Via Notar mäklare Uppsala 2024, Mars
Sovrum På Balkongen (55 Foton): Hur Man Gör En Sovplats På Loggian, Ett Sovrum Med Balkong, Idéer
Sovrum På Balkongen (55 Foton): Hur Man Gör En Sovplats På Loggian, Ett Sovrum Med Balkong, Idéer
Anonim

I många moderna lägenheter har balkongen upphört att vara en plats för förvaring av gamla skidor och burkar med gurkor; de försöker alltmer göra det till en funktionell del av lägenheten. En av de intressanta idéerna är ett mysigt sovrum på balkongen, som vi kommer att prata om i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För- och nackdelar med att kombinera

En balkong kombineras ofta med ett vardagsrum eller kök, men inte så ofta utrustar de ett sovrum. Saken är att en sådan designlösning har sina egna nyanser.

Bild
Bild

Fördelarna inkluderar:

  • Du får ett extra rum, vilket är mycket viktigt för ägare till små lägenheter. Idag sker ombyggnad alltmer i odnushkas, vilket gör dem till studiolägenheter. Om du med tiden känner behov av ett separat sovrum är en balkong perfekt för detta ändamål. Det är också en bra lösning för stora familjer som måste bo i en liten lägenhet. En balkong som sovrum gör att en eller två familjemedlemmar får mer personligt utrymme i form av ett litet mysigt rum. Det finns många exempel, men det största pluset med ombyggnaden är tydligt.
  • Somnar du och vaknar på balkongen kommer du att känna dig närmare naturen. Omgiven av träd och stjärnhimlen kan du lugna ner dig, sätta ordning på tankarna och glömma bort alla problem. Naturligtvis är detta bara relevant för dem vars fönster har utsikt över grönområdena, och inte vägbanan med avgaser.
  • Att rengöra ett litet område tar minst tid. Om rummet är litet är det extremt svårt att göra en röra i det. Dessutom är det osannolikt att balkongen passar något annat än en säng. Du kan också passa ett litet toalettbord eller byrå.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

12 bilder

Tyvärr finns det inte mindre nackdelar:

  • Eftersom balkongen ursprungligen är en bostadslokal, måste du utrusta den för livet från grunden. Det kommer att vara nödvändigt att skapa många lager isolering så att du inte fryser på vintern, du behöver vattentätning av väggarna och en fin yta för en bekväm sömn. Observera att inte alla balkonger tål en sådan belastning. Glöm inte heller kommunikation - elektriska ledningar och uppvärmning. För vissa typer av balkongarbete måste du ta ett särskilt tillstånd.
  • Om lägenhetsfönstren vetter mot en upptagen gata behöver du ljudisolering. Glöm inte att det på sommaren kan vara problem med öppna fönster - du kommer att höra allt buller från gatan och du kommer att sova precis vid fönstret. Detsamma gäller för en regnig dag - om du öppnar fönstret flyger sneda droppar rakt mot dig.
  • Ytterligare utgifter. Förutom ovanstående, lägg omedelbart till persienner eller romerska persienner till inköpslistan, som du behöver för att skapa skuggan. Det är också lämpligt att köpa möbler med blektålig klädsel.
Bild
Bild

Sammanfattningsvis ovan är ett sovrum på balkongen inte alltid en bra lösning. Vissa lägenhets läge gör att du inte kan njuta av en lugn semester om fönstren inte har utsikt över ett lugnt grönt område.

Om du har tur måste du fortfarande arbeta hårt med att ordna sovrummet innan du kan njuta av en bekväm vistelse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Ombyggnadsgodkännande

Varje ändring av balkongen kräver samordning med lokala myndigheter och teknisk övervakningstjänst. Naturligtvis kan du försumma denna regel, men när du säljer eller ärver fastigheter måste ändringen fortfarande garanteras. Dessutom innebär illegal ombyggnad ganska stora böter, så det är bättre att göra allt på en gång och ordentligt.

Först måste du förbereda dig ordentligt för de kommande förändringarna i ditt hem . Studera alla tillgängliga material på egen hand, bekanta dig med andra människors erfarenheter. Ta sedan en titt på den ungefärliga kostnaden för sådant arbete för att förstå hur mycket du behöver. Hitta en bra entreprenör för att förverkliga din idé.

Bild
Bild
Bild
Bild

När allt är klart kan du börja rita och komma överens om ett ombyggnadsprojekt. Det är också nödvändigt att få tillstånd från bostadsinspektionen för att utföra arbete.

För att undvika misstag och för att påskynda denna process så mycket som möjligt, kontakta designkontoret. Var noga med att fråga om tillgängligheten av en licens från denna organisation, annars kommer du inte att kunna komma överens om ditt projekt. Helst utför detta företag också byggnadsarbete - det är mer lönsamt ur ekonomisk synvinkel.

Projektet utvecklas på grundval av en teknisk slutsats, som utfärdas av designern efter inspektion av din lägenhet

Med ett komplett paket med dokument i hand kan det skickas in för godkännande till behörig myndighet. I olika regioner kan organisationens namn skilja sig åt - arkitektonisk och planeringsledning, byggnadskompetensbyrå etc.

Du måste få ett kvitto för mottagandet av dokument! Den måste innehålla en fullständig lista och måste ha ett datum, eftersom lagen inte ger mer än 45 dagar för behandling.

Bild
Bild

Om organisationens svar är positivt kommer följande tillstånd att krävas - från en interdepartementell kommission eller bostadsinspektion. Du måste underteckna det med en auktoriserad person i stadsförvaltningen. Först då kan bygg- och reparationsarbeten påbörjas.

När renoveringen är klar återstår bara att göra bokföringsändringar i BTI-dokumenten, och du kan njuta av en välförtjänt vila i ett nytt mysigt sovrum.

Bild
Bild

Förberedelse av ett designprojekt

Byggnadsarbete för att göra balkongen till ett sovrum kräver en förprojektdesign. Det låter dig snabbt klara av uppgiften, beräkna behovet av byggmaterial, göra en uppskattning och så vidare.

Du måste förstå att i vårt land är det bara invånare i de södra regionerna som kan sova i denna del av lägenheten året runt. Tyvärr, oavsett hur bra du isolerar balkongen, kommer du knappast att kunna använda den för att sova på vintern.

Glöm inte att genast hitta rätt möbler när du gör ett projekt. Det kan vara en säng med en avtagbar madrass eller en utfällbar säng. Det är lämpligt att den kan monteras på plats eftersom den kanske inte passar genom smala balkongdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Processen att omvandla en balkong till ett sovrum består av flera steg:

  • Uppvärmning, som utförs före inglasningen av balkongen, om så önskas - installation av "varma golv" -systemet.
  • Väggdekoration med laminerade MDF -skivor och golvet med laminat eller keramiska plattor.
  • Installation av plastfönster med dubbel- eller trippelglas.
  • Möbelmontering och inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemang av en sovplats

Börja med att välja en lämplig plats för din säng. Den ska placeras så långt som möjligt från ingången. Det är vanligtvis placerat parallellt med ytterväggen, eftersom de flesta moderna lägenheter har ganska smala balkonger. Om bredden tillåter kan du komma med andra alternativ.

Föredra snygg minimalism - eftersom det finns lite utrymme på balkongen kommer ett stort antal dekorativa element att skapa en rörig effekt.

Bild
Bild

Det är osannolikt att du kommer att ha plats för en byrå eller garderob, så du måste nöja dig med hängande hyllor och ledigt utrymme under sängen.

Glöm inte persienner eller romerska nyanser för att reglera ljuset. Dessutom kan du hänga tyll, vilket skapar en mysig atmosfär.

På väggen kan du placera en TV, ljudsystem, fläkt, luftkonditionering med mera. För att designen ska se komplett ut, placera blomkrukor, böcker, ljus, olika vaser och inramade fotografier på hyllorna och på fönsterbrädan. På så sätt får du ett fullvärdigt sovrum där det kommer att vara trevligt att koppla av efter en lång dag på jobbet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Intressanta idéer

  • På balkongen kan du utrusta ett underbart barns sovrum, vilket är viktigt för ägare av enrumslägenheter. När ett barn växer upp, kommer han säkert att behöva sitt eget hörn för att sova. Föredra ljusa, ljusa färger för att visuellt utöka utrymmet. Välj en säng med hög rygg - den mjuka klädseln fungerar som ett extra lager isolering. Skapa mys med detaljer - massor av kuddar, målningar på väggarna och ett litet sängbord som matchar laminatet - varma nyanser av trä kommer att späda det isiga färgschemat.
  • En utmärkt lösning är en "baby" eller "kub" utfällbar soffa. Det är enkelt att montera och få tillräckligt med ledigt utrymme på balkongen när du är vaken. Lätt faner som väggdekoration, smidd lampa, pälskuddar och "björnskinn" i soffan skapar känslan av att vara i ett lanthus.
  • En hel säng för två kommer att ta upp hela utrymmet, men resultatet är definitivt värt det! För att förhindra att det beige rummet ser monotont ut, späd interiören med många krukor med blommor.

Rekommenderad: