Vackra Balkonger (119 Bilder): Inredning, Idéer För Design Och Dekoration Av Loggior, Vi Dekorerar En öppen Balkong Inuti I Provence -stil

Innehållsförteckning:

Video: Vackra Balkonger (119 Bilder): Inredning, Idéer För Design Och Dekoration Av Loggior, Vi Dekorerar En öppen Balkong Inuti I Provence -stil

Video: Vackra Balkonger (119 Bilder): Inredning, Idéer För Design Och Dekoration Av Loggior, Vi Dekorerar En öppen Balkong Inuti I Provence -stil
Video: Bröllopsdekoration i Göteborg 2024, April
Vackra Balkonger (119 Bilder): Inredning, Idéer För Design Och Dekoration Av Loggior, Vi Dekorerar En öppen Balkong Inuti I Provence -stil
Vackra Balkonger (119 Bilder): Inredning, Idéer För Design Och Dekoration Av Loggior, Vi Dekorerar En öppen Balkong Inuti I Provence -stil
Anonim

Den moderna variationen av bygg- och efterbehandlingsmaterial gör att du kan väcka liv i de mest kreativa och livfulla designidéerna . Detta gäller inte bara vardagsrum, utan även balkonger och loggior. Ofta är de inte bara en plats för förvaring av saker som är nödvändiga i vardagen och hushållen, utan också en fullfjädrad fortsättning av bostadsutrymmet. Det är inte förvånande att de flesta ägare försöker göra denna hemkälla till solljus och frisk luft inte bara bekväm och bekväm att använda, utan också vacker och välskött.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ordnar jag en öppen balkong?

En öppen balkong är i grunden grunden för isolering, ombyggnad och kombination av ett rum med en bostadshus i huset … Den är inte isolerad och har ingen inglasning. Balkongen är öppen för nederbörd, låga temperaturer, insekter, damm och buller från staden.

Bild
Bild

Samtidigt är det en källa till solvärme och ljus, frisk luft och känslan av öppet utrymme hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns färre designalternativ för en öppen balkong än den stängda motsvarigheten . Detta beror på bristen på konstgjord isolering och glasstaket. Det kan inte användas fullt ut som bostadsutrymme, åtminstone under den kalla årstiden. Och ändå kan den också inredas inte mindre vackert och modernt.

Utformningen av den yttre delen av den öppna balkongen spelar en nästan väsentlig roll i dess design. När allt kommer omkring ses en vacker balkong eller loggia, först och främst från gatan.

Du kan börja designen genom att ersätta de gamla räcken med en mer modern och vacker version. Det kan vara ett massivt staket av naturligt trä eller en räcke som är tillverkad med teknik för smide. Detta alternativ har varit särskilt populärt under de senaste åren, särskilt för dekoration av fasader på privata hus och lantstugor.

Med konstnärligt smide kan du skapa hundratals olika alternativ av metall i olika färger, styrkor och kostnader. Staketet kan göras i form av ett klassiskt metallgitter eller en genombruten väv av metalltrådar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Du kan dekorera balkongen inifrån på olika sätt. Särskilda krav bör ställas på efterbehandlingsmaterial, vars huvudsakliga är fuktbeständighet.

Ett visir av transparent polykarbonat eller galvaniserat järn hjälper till att skydda den öppna balkongen från regn eller snö.

För staketets design kan du använda hållbara, pålitliga, motståndskraftiga mot yttre påverkan. Dessa är metall, tegel, keramik, vinyl och metallfasad och andra material.

Färska blommor är en av de vackraste dekorationerna på någon balkong . Blommor och klätterväxter kan användas för att dekorera ett metallräckeräcke, placera dem i krukor runt balkongens omkrets eller placera dem inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att balkongen ska behålla det spektakulära utseendet på en "häck" så länge som möjligt måste den dekoreras med långblommande växtsorter: ljusa petunior, nasturtiums, bindweed. Sådana sorter tillhör kategorin ljusälskande växter, därför att ju mer öppet utrymme och solljus, desto lyxigare och rikligare blir blomstertäcket.

För små krukor eller hängande krukor är penséer, begonia, ringblommor och pelargonium perfekta. Klätterskotten av dekorativa druvor, söta ärtor, tunbergia och andra växter hjälper till att dekorera balkongens metallstrukturer.

För att placera växter kan du använda vägg- och hängande krukor, blomkrukor, krukor. De kan placeras på utsidan av balkongen, fästas på hyllor eller placeras runt omkretsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots begränsad användning kan en öppen balkong vara ett bra ställe att koppla av på sommaren. Detta kräver inte mycket möbler: ett litet runt bord och ett par stolar räcker. Det kommer att visa sig vara ett bra ställe att koppla av i frisk luft, träffa en vän och äta en frukost på morgonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Härifrån kan du titta på den vackra panoramautsikten över staden eller beundra ditt eget växthus.

Bild
Bild

Hur kan man bekvämt dekorera en balkong inuti?

För att dekorera balkongens inre utrymme på ett elegant, modernt och ovanligt sätt är det bäst att följa en viss stilistisk riktning . Efterbehandling, möbler, inredningselement, färgschema väljs i samma stil. En sådan interiör kommer alltid att se harmonisk ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja en mängd olika stilar för att dekorera en balkonginteriör

Provence

En balkong i denna stil kännetecknas av mjukhet och jämnhet i linjer, suddiga pastellfärger, graciös sofistikering och diskret skönhet

Färgschemat i Provence innehåller huvudsakligen varma toner: terrakotta, lavendel, apelsin, grön, beige, sand. Naturligt trä, dekorativt gips, textilier används oftast som ett efterbehandlingsmaterial.

För inredning, levande och konstgjorda blomsterarrangemang, smidda dekorationer, korgmöbler används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Havsstil

Balkongen, inredd i nautisk eller medelhavsstil, ger en känsla av sorglös avkoppling i de heta solstrålarna . Den gula solen, den vita sanden och de azurblå havsvågorna sätter grundtonen i utformningen av rummet. Färgschemat innehåller alla slags nyanser av blått, ljusblått och sand. Interiören ska vara ljus, ljus, luftig, full av ljus.

För fullständig stilistisk korrespondens är interiören dekorerad med textilgardiner, lätta hopfällbara möbler (solstol, stolar, bord) och dekorativa element i ett marint tema (livboj, skal, kikare).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orientalisk

Orientalisk stil kräver vissa färglösningar i inredningen … Till exempel kombinationer av svart och rött, sand och mörkbruna färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orientalisk stil förknippas med lyx och mycket smycken . Lamporna i originalform, mattor för golv och väggar, dekorerade med orientaliska prydnader, låga bord, ett stort antal dekorativa kuddar, tematryck i designen - allt detta gör att du kan skapa en atmosfär av det fantastiska öst hemma.

Bild
Bild

Modernt, modernt

Modern stil innebär inte ett sug efter någon särskild riktning .… Denna stil kännetecknas av användningen av moderna efterbehandlingsmaterial, en kompetent lösning av ledigt utrymme, lakoniska, snygga föremål och inredning.

Som möbler kan användas kompakta garderober, fällbara soffstolar, ergonomiska stolar, puffar. För dekoration och dekoration används föremål av glas, metall, trä, tegel, natursten och konststen.

Med rymliga balkongrum kan du fullt ut implementera de mest vågade och ovanliga designidéerna. Balkongen kan bli en fullvärdig del av vardagsrummet som ett separat kontor, lekplats eller viloplats. Ett litet balkongutrymme kan enkelt förvandlas till ett lika funktionellt hörn. Till exempel gör en smal balkong ett utmärkt arbetsområde. För att göra detta behöver du ett skrivbord, en stol och nödvändig kontorsutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du använder en bred fönsterbräda som bordsskiva, kommer en liten balkong att bli en originalvariant på temat för ett sommar utomhuskafé eller en minibar.

Bild
Bild

Varje kvadratcentimeter av området i ett litet rum kan användas för att placera hyllor, installera strålkastare och förvara användbara små saker.

Bild
Bild

Avslutar med blockhus och parkettväggpaneler

En mängd olika material kan användas för att dekorera balkongen. Bland dem:

  • naturmaterial (trä, sten, tegel, textilier, keramik, mosaik);
  • plastpaneler;
  • akryl, texturerad färg, dekorativt gips;
  • tapet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av dessa material har ett antal fördelar och nackdelar jämfört med sina motsvarigheter. En av de mest ovanliga och originella mönstren kan skapas med hjälp av ett blockhus - ett material som är plant på ena sidan och konvext på den andra sidan, som ser mycket ut som en naturlig träram.

Bild
Bild

Oftast används barrträd för tillverkning (gran, tall, lärk). Timmerytan ser inte bara väldigt original ut, den har också hög värmeisolering och driftsegenskaper. Och den verkliga, makalösa doften av tall eller gran skapar en varm, mysig och hemtrevlig atmosfär. En annan fördel med materialet är dess enkla installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat ovanligt sätt att effektivt dekorera ett balkongutrymme är att använda parkettväggpaneler. Dekorativt material som imiterar parkett ser bra ut i klassiska och moderna inredningsstilar.

Bild
Bild

Naturliga träfärger kommer att vara en utmärkt bakgrund för levande växter, varför denna finish ofta används för att dekorera växthus och uterum.

Alternativ för fönsterinredning

Fönster är den viktigaste ljuskällan inte bara i balkongrummet utan i hela lägenheten. Graden av belysning av balkongutrymmet, hela huset, liksom utseendet på rummet, beror på deras kompetenta design.

Bild
Bild

Du kan dekorera fönster på olika sätt. Bland de mest populära alternativen, som har använts i många år, finns det fortfarande gardiner kvar. När du väljer dem är det värt att utgå från rummets egenskaper. Till exempel hjälper gardiner med ett horisontellt mönster att visuellt expandera ett smalt utrymme och med ett vertikalt - att sträcka ut ett kort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett rymligt, ljust rum låter dig använda lyxiga gardiner med en lambrequin, tjocka gardiner och dekorera dem med invecklade draperier. För en liten balkong är ljusa, tunna gardiner av ljusa färger med ett litet mönster bäst lämpade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga modeller, till exempel japanska, kinesiska eller romerska gardiner, hjälper till att närma sig inredningen på ett mer originellt sätt.

Bild
Bild

Rullgardiner, horisontella eller vertikala persienner kan justera intensiteten i solljus. De är gjorda av olika material, har olika densitet, färg, storlek.

Bild
Bild

Val av möbler

Naturligtvis, för att ordna en balkong eller loggia, kan du använda alla möbler som är lämpliga i storlek. Men det är bäst när man väljer att bygga på rummets stilistiska orientering, liksom dess funktioner.

Helst bör möbler vara gjorda av fuktbeständiga material som inte är utsatta för korrosion eller förfall . Ytterligare skydd av stolar, bord och andra möbler från fukt kan vara specialöverdrag, särskilt när det gäller en öppen balkong.

En kompakt balkong är bäst möblerad med hjälp av möbeltransformatorer. Ett annat alternativ är att använda inbyggda eller hopfällbara möbler. Detta gör att du kan använda utrymmet som avsett och inte störa det för mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på balkongens funktionella syfte kan bord i olika former, stolar, små soffor, fåtöljer, puffar, hängmattor användas som möbler för sitt arrangemang.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lätta korgmöbler är bra för att dekorera interiören, särskilt om det finns andra korgelement i rummet.

Färgpalett

Den stilistiska riktningen i vilken den kommer att formas vidare hjälper till att bestämma rummets färgschema

Till exempel kännetecknas den orientaliska stilen av varma och rika färger: olika nyanser av choklad, sand, beige, rött

Bild
Bild
Bild
Bild

Japansk stil innehåller inslag av rött, svart, mörkbrunt med de obligatoriska kontrasterande accenterna

Bild
Bild
Bild
Bild

Franska Provence "föredrar" ljusa, pastellfärger: lavendel, gyllene beige, ljusrosa, lila, mjukgrön

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna stilar (hi-tech, loft) tenderar att vara strikta, återhållsamma färger (stål, svart, vit, grå)

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom stil spelar rummets dimensioner en av nyckelrollerna . Ljusa, mättade färger och nyanser kommer visuellt att göra ett litet rum ännu mindre och tyngre. Och ljusa, diskreta toner ger det lätthet och ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rätt placering av accenter

Även den mest ineffektiva interiören kan omedelbart omvandlas genom att korrekt placera flera ljusa accenter. Detta kan vara ett ovanligt dekorerat tak, golv, väggar eller mindre föremål som lampor och dekorativa föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver markera ett specifikt föremål, till exempel en spegel, en ljuskrona, en lampa, kan du använda färdiga metall- eller stuckaturdekorationer som hjälper dig att dekorera det vackert.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fototryck, konstmålning, mosaikbeklädnad, en vacker bild hjälper till att fokusera uppmärksamheten på en av väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra soffkuddar, flera ursprungliga krukväxter, ljusa, kontrasterande möbler, ovanliga lampor eller en ljuskrona hjälper till att göra den ljusa, fasthållna inredningen mer livlig och dynamisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man en balkong mysig?

Vissa detaljer och inredningsdetaljer hjälper till att göra rummet mysigt, varmt och riktigt hemtrevligt. Till exempel dekorativa mjuka kuddar och en fluffig filt som kastas över soffan.

Balkongdekoration kan också spela en viktig roll. Mjuka, flytande linjer i designen, ljusa, återhållsamma färger på beklädnaderna, naturmaterial i dekorationen gör interiören mindre formell, mer lugn och inbjudande att vila.

Textildetaljer spelar en speciell roll för att inreda en mysig interiör: gardiner, kuddar, mattor, kappor, filtar, mjuka leksaker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

En mysig plats bidrar till avkoppling. En artificiell öppen spis, ett dekorativt vattenfall, grönska, naturstenar och trä - alla dessa element hjälper till att koppla av och ladda med positiv energi.

Möbler och föremål dekorerade eller gjorda för hand hjälper till att göra interiören mer hemtrevlig . Dessa kan vara stickade leksaker, broderade paneler, sydda gardiner, originella blomkrukor gjorda med makrame -teknik och andra föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loggia design och dekoration idéer

För att dekorera din favoritbalkong på ett originellt och vackert sätt måste du tänka på dess funktionella syfte

Om det finns många barn i familjen kan en inglasad balkong vara ett utmärkt alternativ till ett barnrum. Det krävs inte många saker. Ett varmt golvbeläggning, öppna hyllor eller en liten leksaksförvaring räcker och lekområdet är klart! Ljus flerfärgad dekoration av väggar, golv, flerfärgade gardiner på fönstren kommer att lägga till en "barnslig" färg

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om balkongens område tillåter det, kan du i ett av hörnen ordna en riktig hydda, sätta upp ett barntält eller ett prinsessslott. Ju mer stilisering under ett fantastiskt hem, desto ljusare och mer originellt kommer ett sådant rum att se ut

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också göra en balkong i en "Chrusjtjov" till en bekväm arbetsplats på olika sätt .… Ett bord, en stol, en dator är en nödvändig uppsättning för ett kontor, men det räcker inte för ett original och vackert utformat arbetsområde. Flera öppna bokhyllor eller hyllor kan hjälpa till att skapa känslan av ett riktigt bibliotek. Och du kan ännu mer allvarligt närma dig utrustningen på "kontoret": häng persienner eller rullgardiner på fönstren, en fungerande kalender på väggen, dekorera fönsterbrädan med krukväxter.

Rekommenderad: