Hur Skyddar Man Druvor Från Fåglar? Skydd Mot Sparvar Och Starar. Hur Isolerar Man Om De Plockar Druvor? Hur Skyddar Man Det Genom Att Skrämma Bort?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Skyddar Man Druvor Från Fåglar? Skydd Mot Sparvar Och Starar. Hur Isolerar Man Om De Plockar Druvor? Hur Skyddar Man Det Genom Att Skrämma Bort?

Video: Hur Skyddar Man Druvor Från Fåglar? Skydd Mot Sparvar Och Starar. Hur Isolerar Man Om De Plockar Druvor? Hur Skyddar Man Det Genom Att Skrämma Bort?
Video: Föreläsning: Så skyddar du dig mot skador 2024, April
Hur Skyddar Man Druvor Från Fåglar? Skydd Mot Sparvar Och Starar. Hur Isolerar Man Om De Plockar Druvor? Hur Skyddar Man Det Genom Att Skrämma Bort?
Hur Skyddar Man Druvor Från Fåglar? Skydd Mot Sparvar Och Starar. Hur Isolerar Man Om De Plockar Druvor? Hur Skyddar Man Det Genom Att Skrämma Bort?
Anonim

Behovet av att lära sig hur man skyddar druvor från fåglar, hur man skyddar dem genom att skrämma bort och andra metoder uppstår för alla amatörodlare. Inte alla bevingade gäster hackar bären helt, men de orsakar betydande skador på grödan, skadar huden, lockar getingar och andra skadedjur. När du tar reda på hur du sätter upp skydd mot sparvar och starar kan du göra din egen isolering om de hackar druvor, samt använda olika medel för att hålla fåglar borta från mogna klasar.

Bild
Bild

Vilka fåglar äter bär?

Inte alla vingårdens bevingade gäster gillar bär. Det är därför du måste uppmärksamma klassificeringen av fåglar när du organiserar skyddet. Fåglarnas smakpreferenser varierar också. Jackdaws är riktiga finsmakare som föredrar vita och mörka muskotnötsorter. De är särskilt farliga på grund av det faktum att de föredrar att flytta i förpackningar, samtidigt som de skiljer sig i utmärkt aptit.

Bild
Bild

Bröst och sparvar hackar inte bären helt, utan skadar dem genom att dricka lite av saften. De orsakar särskilt missnöje med dowsers eftersom de börjar förstöra klasarna långt innan full mognad. Mörka druvor kan locka star eller orioles, vita som skator och kråkor. Trostar är allätare, äter mogna bär hela, en flock kan förstöra en stor skörd på några dagar.

Bild
Bild

Hur skrämmer man bort?

Det enklaste sättet att skydda druvor från fåglar under perioden när de aktivt hakar bär är att installera avskräckande medel eller enheter . De arbetar autonomt, vilket innebär att sommarboende själv praktiskt taget inte behöver göra någonting.

En ljudavvisare hjälper till att skydda landningarna från besök av oinbjudna gäster och sänder rovfåglarnas skrik på en timer.

Bild
Bild

Men det finns också andra alternativ

Spegel -CD … Gnistan skrämmer fåglarna, men om du inte ändrar platsen kommer de snart vänja sig vid det.

Bild
Bild

Sopsäckar i ljusblått . De skärs så att kanterna svajar i vinden och ger ett ljud. Den blå färgen skrämmer fåglarna, och ljuden ger en extra effekt.

Bild
Bild

Drakar i form av rovfåglar . De borde flyta över landningarna. Denna metod fungerar bra i kombination med att skrämma bort ljud.

Bild
Bild

Ballonger av slitstarkt material . Bättre att välja alternativ för blått, orange, svart eller vitt. Stora ögon dras på deras yta i en cirkel. Agronomer har beräknat att det optimala avståndet mellan dem ska vara lika med en vinkel på 72 grader.

Bild
Bild

Magnettejp från gamla kassetter eller rullar . Många sommarboende har dem fortfarande i lager. Det enda problemet är att denna metod inte fungerar på alla fjädrade gäster. Starlings är rädda för sådant buller, men jackdaws och ekpies är inte det.

Bild
Bild

Kombinerat skiv- och plastflasksystem . Behållarens hals trängs genom hålet i mitten av CD: n. Flaskans kanter skärs i ränder och skapar blad som raser i vinden. Denna design kommer definitivt att varna även de mest slarviga fåglarna.

Bild
Bild

Trädgårdsfågelskrämma … Du kan göra det med en kropp och huvud av blå plastpåsar, vilket ökar effekten. Det är viktigt att periodiskt flytta "vakten" över territoriet, annars kommer de snart att sluta vara rädda för honom.

Bild
Bild

Fåglar börjar orsaka den största skadan på mogna bär under andra halvan av sommaren, från mitten eller slutet av juli . Grymma gäster besöker vingården två gånger om dagen - på morgnarna och kvällarna. Följaktligen bör det valda avskräckningsmedlet vara tydligt synligt när som helst på dygnet. Särskild vaksamhet måste också utövas under perioder när ungar kläcks i naturen. De faller i juni och augusti - den yngre generationen attackerar grupper särskilt aktivt.

Du behöver inte alltid skrämma bort fåglar. Om grödan attackeras av sparvar, tuttar, svansar, löses problemet ofta med hjälp av dricksskålar med vatten placerat i trädgården

Faktum är att fjädrade gäster skadar bären och försöker få den mängd fukt som krävs. Om du släcker deras törst på ett annat sätt behöver du inte uppfinna komplexa försvar.

Bild
Bild

Isolering

Många sommarboende använder komplexa skydd för att rädda mogna kluster från sparvar, bröst, koltrastar eller jackdawar

Oftast används strumpor, inuti vilka kluster placeras . En stor plantage kan trasslas in i kamouflage eller fiskenät med små maskor. Men fåglar fastnar ofta i sådana staket, kan dö eller kräva räddning. När du väljer ett isoleringsmedel är det viktigt att hitta en kompromiss mellan ljustransmission och cellens storlek - för stor lämnar kryphål för fåglar.

Bild
Bild

Små planteringar kräver olika åtgärder … 1-2 vinstockar kan skyddas med individuella nätpåsar tillgängliga från specialaffärer. Om du inte kan köpa dem kan du använda grönsaksnät, inuti vilka mogna borstar placeras. Vissa sommarboende syr självständigt skyddsöverdrag från vanligt fönstermesh.

Bild
Bild

Den japanska isoleringsmetoden är också anmärkningsvärd . Här är fruktkluster täckta med miniatyrkupoler. De blockerar utsikten från luften, vilket gör mogna bär osynliga för skadedjur. Du kan göra ett liknande skydd själv genom att fixa en engångsplatta i form av en kon. Du klarar dig med den vanligaste häftapparaten.

Bild
Bild

En lika populär lösning är speciella färdiga agromaterial som ger extra UV-skydd för löv och bär .… Meshtyger är väl ventilerade, tillåter luft att passera och ger ytterligare skydd mot skadedjur. Under ett sådant skydd kan vinstockarna enkelt skötas.

Rekommenderad: