Lanttoalett Från En Fat: Från En 200 Liters Tank, Gör En Cesspool Med Egna Händer I Landet, En Torvtoalett Från En Plasttunna

Innehållsförteckning:

Video: Lanttoalett Från En Fat: Från En 200 Liters Tank, Gör En Cesspool Med Egna Händer I Landet, En Torvtoalett Från En Plasttunna

Video: Lanttoalett Från En Fat: Från En 200 Liters Tank, Gör En Cesspool Med Egna Händer I Landet, En Torvtoalett Från En Plasttunna
Video: How To Make Free Gas from Fruit And Vegetables waste | Bio gas plant | 2024, Mars
Lanttoalett Från En Fat: Från En 200 Liters Tank, Gör En Cesspool Med Egna Händer I Landet, En Torvtoalett Från En Plasttunna
Lanttoalett Från En Fat: Från En 200 Liters Tank, Gör En Cesspool Med Egna Händer I Landet, En Torvtoalett Från En Plasttunna
Anonim

Den moderna människan är van född från födseln till civilisationens fördelar. Varje hus har ett avloppssystem och ett vattenförsörjningssystem, tack vare vilket du kan tvätta händerna och avlasta dina naturliga behov när som helst. Det är mycket svårare för människor i små byar, byar och till och med i sin egen dacha. På platser avlägsna från staden finns det inga vatten- och avloppsrör, varför du måste ordna bekvämligheter med dina egna händer. I avsaknad av ekonomiska möjligheter ligger toalettrummet på gatan genom att skapa en cesspool från ett fat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna krav

Ett lanthus är en plats att koppla av med familj och en grupp vänner. Sammankomster i lusthuset åtföljs av teceremonier, varefter det finns ett behov av att lindra naturligt behov. De välskötta husen har både avloppssystem och vattenförsörjningssystem. En analog av denna lyx är en gatutoalett.

Det enklaste alternativet för lagring av biologiskt avfall kräver inga stora investeringar . Det räcker att köpa flera fat av den nödvändiga volymen och begrava dem i ett tidigare grävt hål. En monter med ett fönster för ventilation och en dörr är installerad ovanpå fatbasen. Detta slutför installationen av en utomhustoalett. Det återstår bara för att skapa skönhet på insidan och utsidan av strukturen. Hela arbetsprocessen från webbplatsens ägare tar inte mer än 2 dagar. Den presenterade versionen av badrummet är avsedd för användning året runt.

Bild
Bild

Tyvärr, även idag, har även vissa utkanter av städer inte avlopp och vattenförsörjning. Följaktligen är toalettrummet utrustat i ett gatuformat. Och så att en gatutoalett i ett privat hus, och naturligtvis i landet inte kränker ett bekvämt boende, måste ägarna till webbplatsen och deras grannar följa de fastställda sanitetsreglerna.

  • Minsta avståndet mellan toalett och bostadshus bör vara 5 m.
  • Toalettbyggnadens avstånd från staketet bör inte vara mindre än 2 m.
  • En utomhustoalett bör placeras på ett avstånd av 4 m från huvudvägen.
  • Avståndet från badrummet till brunnen med dricksvatten bör inte vara mindre än 50 m.
  • Avståndet mellan toalettkonstruktionen och naturliga vattendrag bör vara 30 m.
  • Toalettkonstruktioner bör placeras minst 5 m från fruktträd och trädgårdsplanteringar.
Bild
Bild

Så innan du gräver ett hål för att installera fat i det, måste du göra noggranna mätningar av alla viktiga föremål. I detta fall bör den valda platsen ligga i låglandet. Men inte heller här är allt så enkelt. Bottenpunkten för hålet som ska grävas för fat bör inte nå grundvattnet. Helst bör avståndet mellan dem vara 1 m. Ett maximalt fel på 15 cm är tillåtet.

Bild
Bild

Många tycker att utomhustoaletter gjorda av fat inte är bra. Samtidigt ges argument som inte på något sätt kombineras med fatens huvudmaterial. I själva verket har fatlagringssystem positiva och negativa sidor. Deras fördelar inkluderar:

  • lång livslängd:
  • enkel installation;
  • låg kostnad för erforderligt material;
  • du behöver inte köpa komplexa verktyg för arbete.
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar följande parametrar:

  • det kommer att vara en obehaglig lukt i ventilationsröret;
  • det är nödvändigt att regelbundet pumpa ut avloppsvatten från uppsamlingsgropen;
  • när du väljer en plats för installation av en utomhustoalett är det nödvändigt att följa sanitära standarder;
  • det krävs regelbundet att använda speciella antibakteriella föreningar;
  • minskning av de absorberande egenskaperna hos filtreringsskiktet;
  • brist på miljövänlighet på läckande fat.
Bild
Bild

Baserat på den sista punkten med nackdelarna blir det klart att endast material av hög kvalitet som inte sönderfaller i marken har egenskapen täthet. Det är därför du bör vara extremt försiktig när du väljer behållare för förvaringssystemet på en utomhustoalett.

Bild
Bild

Fatval

På den moderna marknaden finns det ett brett utbud av fat utformade för att ordna ett förvaringssystem för en utomhustoalett. Det rekommenderas dock inte att uppmärksamma de billigaste behållarna med de högsta egenskaperna . Det är mycket troligt att de är tillverkade av ett stort antal kemiska föreningar som senare kommer att orsaka stor skada på den omgivande naturen. Eller åtminstone flera sommarstugor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av dessa material är plast … Alla vet att det tar cirka 200-400 år att sönderdela plastprodukter. Detta material utvecklades av människan genom artificiell syntes av petroleumprodukter. Inte ett enda element i kompositionen är naturligt, vilket innebär att när plastdelar sönderdelas i den naturliga miljön börjar en konflikt. Vissa ägare av sommarstugor använder metallbehållare när de ordnar en utedass.

Bild
Bild

Detta material har emellertid också ett antal imponerande nackdelar som direkt påverkar konstruktionens livslängd

  • Låg metallbeständighet mot korrosion … Efter 4 år blir sådana fat oanvändbara, och det är inte möjligt att återställa metallprodukter.
  • Kostnaden för metalltrummor är ganska hög , vilket innebär att köp av flera behållare för att ordna lagringssystemet allvarligt kan slå i fickan.
  • Svårighet att installera metalltrummor är behovet av att använda specialutrustning.
  • Använd helst produkter med en väggtjocklek på 16 mm . Det är dock mycket svårt att hitta dem på rea.
Bild
Bild

Fördelarna med metalltrummor är motstånd mot plötsliga temperaturförändringar och en stor massa, vilket bidrar till en fast fixering av behållaren i marken . Plastfat är dock mycket efterfrågade bland sommarboende. I princip köps plastbehållare med en volym på 200 liter. Enligt de tekniska egenskaperna har plast fler fördelar än metall.

  • Lång användningstid … Plast kommer lätt att tjäna sina ägare troget i minst 40 år.
  • Minsta vikt plastbehållare gör att du kan utrusta en biologisk lagring utan användning av specialutrustning.
  • Plasten är helt biologiskt avfall är inte skrämmande människolivsaktivitet.
  • Element som finns i avfallsbehandlingsformuleringar interagerar inte på något sätt med väggarna i plastbehållare .
  • Slitstarkt material förhindrar att orenheter kommer in i jorden , vilket är ett utmärkt skydd för miljön.
  • Kostnaden för ett plastfat är acceptabelt för vilken person som helst . Följaktligen kommer köpet av flera plastbehållare inte att påverka familjens budget på något sätt.
  • Plast har en hög styrka , tack vare vilket materialet lätt överför trycket från överlappande jord och avlopp.
Bild
Bild

Nackdelen med plast är frostintolerans. Så att ingenting händer med gatutoalettens kapacitet, innan installationen är tunnorna insvept med isolering, till exempel mineralull. En annan nackdel - med en liten massa finns det möjlighet att lyfta plaströret. För att förhindra att detta händer är det nödvändigt att fixera lagringsstrukturen så tätt som möjligt i marken.

Bild
Bild

Septiktank konstruktion enhet

Alla sommarboende har inte möjlighet att bygga ett normalt avloppssystem på sin egen tomt. Det är därför de letar efter alternativ. En av dessa är komposttoalett . I sitt system bearbetas biologiskt avfall till kompost. I vardagen kallas sådana strukturer för torv. Och allt för att avfallet strös med torv, vilket blockerar den obehagliga lukten av avloppsvatten och absorberar vätskor. Torvkompositionen, efter att ha kommit till avloppet, utlöser kemiska reaktioner, under vilka fukt och koldioxid frigörs.

Bild
Bild

Många sommarboende tror att en torvtoalett är den mest ofarliga, och dess design skiljer sig i princip inte från ordningen med en vanlig toalett med en toalettskål. Torvversionen har ett bekvämt säte och en biologisk reaktor, som är en avloppsmottagare och en komposteringsbehållare. På torvkonstruktionens undersida finns en infällbar behållare. På toppen finns lager av torr torv. Avgasventilation krävs, på grund av vilken den obehagliga lukten minimeras inuti toalettbyggnaden. Närvaron av syre, som också kommer in, är den korrekta processen för sönderdelning av bioavfall.

Bild
Bild

Avgasrören måste stå upprätt. Men oftast är de installerade i en vinkel. För att huvens huvudsakliga funktion ska fungera korrekt är en ventilationsfläkt installerad i röret. För att bli av med fukt finns en avloppsslang i strukturen. Med sin hjälp är det möjligt att bli av med onödig vätska, annars kommer jäsning av avlopp att ske i stället för kompost.

Bild
Bild

Om volymen på komposttoaletten är liten behöver du kanske inte installera ett avlopp.

Förutom torvstrukturen finns det en till framgångsrik layout av en utomhustoalett, med användning av fat utan botten … Den största fördelen med sådana strukturer är att det inte finns något behov av att pumpa ut avloppsvatten. Den ackumulerade dagliga vätskan kommer in i jorden, men på grund av den lilla mängden avfall har den inte tid att tränga in i grundvattnet. Den dagliga avloppsvattnet ska inte överstiga 1 kubikmeter. m. Annars kommer miljön att skadas. Och den obehagliga lukten från förvaringsgropen kommer verkligen inte att ge trevliga känslor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Instrumentförberedelse

För att bygga en utedass från fat måste du fylla på med några material och verktyg:

  • fat - produktens material beror på önskemålen från webbplatsens ägare;
  • kvarn för separation;
  • spade för att gräva ett hål;
  • en hink med ett starkt rep för att skopa upp jorden;
  • koppling för anslutning;
  • rörgren;
  • rör;
  • tätningsmedel;
  • krossad sten;
  • cementbruk;
  • en behållare för utspädning av cementmurbruk;
  • högkvalitativ geotextil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För enklare arbete är det bäst att använda en behållare med en lucka och ett utloppsrör.

Steg-för-steg installationsanvisningar

Att bygga en utedass med egna händer är inte svårt. Det viktigaste är att korrekt installera strukturen, följ installationsanvisningarna steg för steg.

  • Välj en plats som uppfyller alla sanitära krav . Annars måste du göra om utomhusbadet.
  • Det är nödvändigt att börja gräva en cesspool . Dess form måste motsvara de valda behållarna. Men gropens dimensioner bör göras 20 cm större än indikatorerna för själva behållaren.
  • I slutet av grävningen av cesspoolen hälls ett lager av spillror på dess botten … Ett lager sandsten läggs ovanpå den. Därefter görs en noggrann komprimering av pulvret.
  • Om grundvatten ligger i närheten bör det ovanpå sandskiktet göra en betongplatta .
  • Efter att cementblandningen har torkat sänks en fat till botten av gropen . Om tanken redan är utrustad med ett grenrör måste gropens kontur exakt matcha alla tankarna.
  • Efter att pipan har sänkts till botten av cesspoolen hälls vatten i behållaren … Klyftorna mellan pipans väggar och det grävda hålet är fyllda med sand. Sanden från varje spade ska försiktigt tampas ner för att fixera behållaren i marken.
  • Med hjälp av en dubbelsidig koppling görs en anslutning av rör med ett grenrör installerad på toppen av fatet.
  • Det sista steget i installationen är att begrava jorden … På utsidan ska endast luckan och ventilationsröret vara kvar. Vatten som hälls i en ingrävd tank måste pumpas ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar en metalltank måste du arbeta med en kvarn. Innan du sänker behållaren måste du göra dräneringsspår. Montera sedan mottagargrenröret och behandla fogarna med tätningsmedel och geotextil. Först efter att tätningsmassan har torkat kan det vara möjligt att sätta behållaren i hålet och begrava den. Som det blev klart är det inte svårt att gräva behållaren i marken. Arbetsflödet tar egentligen inte mer än 2 dagar. Men det viktigaste är att en sådan design inte kommer att skada trädgården och grönsaksgården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Det är inte svårt att använda plasttrummarna som är installerade i basen på utomhustoaletten. Liksom alla andra utomhusbadrum kräver strukturer med plasttankar regelbunden rengöring, eller rättare sagt, pumpa ut bioavfall. Efter varje rengöring måste strukturen inspekteras inifrån, behållaren måste kontrolleras för läckage. Liknande regler gäller för utomhustoaletter med metalltankar.

Bild
Bild

Det är lika viktigt att använda biologiska medel för att eliminera obehaglig lukt .… Dessa blandningar minskar graden av nederbörd som bildas. Det viktigaste är att endast använda högkvalitativa läkemedel. Billiga prover av okända tillverkare kan orsaka irreparabel skada på en gatutoalett. I vissa biologiska tillsatser har ämnen hittats som vid kontakt med avloppsvatten aktiverade flera kemiska reaktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje process påverkade både metall- och plastbehållare negativt och korroderade dem från insidan. Att applicera på en korroderad yta är inte lösningen. Vi måste ändra insidan av toalettstrukturen.

Vissa sommarboende överger helt användningen av biologiska produkter, de ringer in avloppen för att bli av med det ackumulerade avloppet.

Rekommenderad: