Julstjärna (84 Bilder): Hur Man Tar Hand Om Henne I Huset? Hur Får Man "Julstjärnan" Att Blomma Hemma? Hur Beskärs Och Vattnas Ordentligt?

Innehållsförteckning:

Video: Julstjärna (84 Bilder): Hur Man Tar Hand Om Henne I Huset? Hur Får Man "Julstjärnan" Att Blomma Hemma? Hur Beskärs Och Vattnas Ordentligt?

Video: Julstjärna (84 Bilder): Hur Man Tar Hand Om Henne I Huset? Hur Får Man
Video: Behind the Seams: Live with Elva and Skylar from FQS Customer Service | Fat Quarter Shop Livestream 2024, April
Julstjärna (84 Bilder): Hur Man Tar Hand Om Henne I Huset? Hur Får Man "Julstjärnan" Att Blomma Hemma? Hur Beskärs Och Vattnas Ordentligt?
Julstjärna (84 Bilder): Hur Man Tar Hand Om Henne I Huset? Hur Får Man "Julstjärnan" Att Blomma Hemma? Hur Beskärs Och Vattnas Ordentligt?
Anonim

Idag odlas ett stort antal prydnadsgrödor hemma av amatörer och proffs. De flesta av dem sticker ut för sin visuella attraktion i blomningsfasen. Bland denna lista upptar en speciell plats julstjärnor från familjen Euphorbia, som presenteras idag i en mängd olika sorter och färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Julstjärna har många namn, bland vilka man kan peka ut ganska populärt och fullt ut karakteriserar utseendet på en blomma under blomningen - "Christmas Star". Florister använder ett annat namn för växten - den vackraste euphorbia. Enligt vissa övertygelser är det denna kultur som är en symbol för härden och harmonin i huset.

En egenskap hos denna dekorativa kultur är perioden av dess blomning, som infaller exakt på jullovet . Hemma förvandlas blomman på grund av utseendet på blommor med blomställningar, som utåt liknar en nyårs dekorationsstjärna. Kulturen är dock inte skyldig blommorna alls, utan just blomställningarna som gränsar till de ganska små och obeskrivliga knopparna som finns inuti. Skivorna själva är löv som skiljer sig från den vanliga gröna massan, som bara visas vid blomningen av en inomhus prydnadsväxt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Julstjärnan sticker ut för sin opretentiöshet när det gäller tillväxt- och utvecklingsförutsättningar, så vem som helst kan odla en blommande kultur i en kruka hemma . Ganska ofta odlas den för utsmyckning av offentliga lokaler på vintern före nyårshelgen. Dessutom kan julstjärna vara en framgångsrik och ganska symbolisk present.

Mexiko anses vara födelseplatsen för denna blomma, eftersom det var där som denna växt från familjen Euphorbia först upptäcktes. Under studien av denna kultur visade det sig att den mjölkiga saften från denna växt extraherades av indianerna för beredning av ett läkemedel som skulle bota feber. Dessutom användes julstjärnan aktivt av ursprungsbefolkningar vid tillverkning av naturliga färgämnen för tyger, liksom för kosmetika.

Bild
Bild
Bild
Bild

I slutet av 1800 -talet fördes kulturen till Amerika, där de började odla den i såväl botaniska trädgårdar som växthus. Denna popularitet berodde på de höga dekorativa egenskaperna hos "Julstjärnan", som så småningom dök upp i Europa. Huvudområdet där kulturen användes var amatör- och professionell trädgårdsskötsel. I det första fallet odlades blomman för att dekorera hemmet till jul, i det andra - som en kopia för utställningar, samt efterföljande försäljning.

När det gäller det post-sovjetiska rummet blev den vackraste euphorbia efterfrågad som dekorativ inomhuskultur först i slutet av 1900-talet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på utvecklingen av julstjärnan i en naturlig miljö, bör det noteras att växten är en grön flerårig som kan nå en höjd av cirka fyra meter när den växer . Kulturen perfekt anpassad till varma och torra klimat med en sällsynt inträngande av fukt i jorden. Externt har blommans lövverk en ovoid elliptisk form med ojämna kanter. Bladens längd varierar från 15 centimeter.

Växtens blommor är målade i vitgula nyanser, de bildas i form av små blomställningar, som bildar en rosett på blommans krona. Innan hennes blommor börjar bildas visas skottblad som förblir livskraftiga i flera månader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bryr dig om kulturen inomhus, når den vanligtvis en liten storlek, som sällan överstiger märket på en halv meter. I detta fall når skivorna en längd på 10-15 centimeter, med en bredd på cirka 6 centimeter. Kulturens blomstjälkar sprider sig ganska mycket, deras diameter kommer att ligga i intervallet 20-30 centimeter.

I arter av den vackraste mjölkgräs som växer i sin naturliga miljö, är skivorna alltid röda. De kontrasterar vackert med de mörkgröna bladen. Moderna växtförädlare har dock producerat växter som sticker ut för helt otroliga färger som inte är begränsade till en enda färgpalett i färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Giftigt eller inte?

Julstjärna tillhör familjen euphorbia på grund av närvaron av mjölkaktig juice i dess vävnader. Det finns en uppfattning att det utgör ett hot mot människor och djur, men för att orsaka allvarlig hälsoskada måste en person äta cirka femhundra blad av växten.

Men vid kontakt med huden kan juicen framkalla en allergisk reaktion, men med sin individuella intolerans.

För att skydda dig från sådana negativa konsekvenser, när du arbetar med en blomma när du planterar den i en kruka eller andra manipulationer, bör du bära handskar och tvätta händerna noggrant efter kontakt med grödan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland kontraindikationerna är det värt att notera faran att få mjölkaktig juice på slemhinnorna eller i luftvägarna. Därför bör en prydnadsväxt placeras inomhus på ett säkert ställe, särskilt om det finns små barn i huset . Julstjärna kan vara farligt för katter, som ofta visar intresse för krukväxter.

Bild
Bild

Olika sorter

Idag kan du i växthus och blomsterbutiker hitta ett stort antal hybridstjärnor, vars höjd kan variera mellan 20-50 centimeter. Dessa storlekar är optimala för att odla en kultur i en inomhusmiljö, som kommer att glädjas med sin vackra blomning på vintern. Bland de mest eftertraktade sorterna finns tropiska växtsorter.

Premium röd . Röd är den klassiska versionen av växten med en gröngul kärna. Skivorna på denna blomma är ganska breda och spetsade mot kanterna. Oftast förökas och odlas denna sort som en symbol för julhelgen.

Bild
Bild

Cortez Burgund . Växten kommer att vara av medelstorlek och kommer att vara vacker och rik på färger under blomningsfasen. Kulturen kännetecknas av stipuler, som bildas på blomman kommer att ha en rödfärgad färg längst upp.

Bild
Bild

Cortez röd . En sort som är efterfrågad mot bakgrund av den eldiga skarlakenfärgen på de övre bladen, som kommer att ha gröna fläckar i venerna.

Bild
Bild

Sonora White och Infinity White . Julstjärnsorter som, under blomningen, kommer att dekoreras med vita takblad och elfenbenslövverk. Denna kultur ser inte mindre festlig ut, men på grund av de känsliga ljusa färgerna har den ett mer romantiskt och sofistikerat utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moren Pink, Freedom Pink, Cortez Pink … Varianter av rosa julstjärna, skottblad kan sträcka sig från mjölkrosa till ljus laxfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Isbjörn . En vacker växt som i blomningsfasen bildar en gulgrön kärna med ljusa smaragdvener på kronan.

Bild
Bild

Jordgubbe och kräm . En ljus och extraordinär inomhussort som kommer att blomma i en vacker sammansättning av lila takblad med vita kanter.

Bild
Bild

Premium Miro . Populär sort med lätt böjda blad och dubbel färg. Som regel glädjer växten sina ägare med vita och rosa färgkombinationer.

Bild
Bild

Sonora marmor . En blomma som tillhör varierade sorter. Efter köpet kommer växten att blomma med nybildade bladblad med en rosa och blek vit färg, vilket lämnar det nedre lövverket med ett rikt grönt.

Bild
Bild

Winter Blush Marble . En mycket uttrycksfull variation av inomhusväxter. Det kommer att vara möjligt att skilja en blomma av denna sort från andra sorter med rosa blad, som kommer att dekoreras med en elfenbensgräns eller vit första snö.

Bild
Bild

Da Vinci . Ett ovanligt vackert utseende av hybrid julstjärna, som under blomningen kommer att dekoreras med ljusrosa bladverk med karminväxter.

Bild
Bild

Monet Twilight . Denna kultur kännetecknas av blekrosa skivor, som kommer att pryda de rödblå fläckarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapesty . En växt med röda löv, som kommer att dekoreras med en gul kant.

Bild
Bild

Karusell Mörkröd . Julstjärna med rika skarlakansblad, blomställningarna av denna sort kommer att vara gröna.

Bild
Bild

Kanelstjärna . En exotisk hybrid, som i blomningsfasen kommer att dekoreras med skivor av en vacker orange nyans, men med tiden kommer de att få en ovanlig rosa rodnad.

Bild
Bild

Citronsnö . En sort som tillhör grödor med gula extra blad. Till skillnad från den tidigare hybrid kommer denna julstjärna att vara mycket mjukare i färgen under blomningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premium Ice Crysta . Växten har blad som är något pekade mot kanterna och gröna blomställningar inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bjäller klang . En mycket ljus och festlig blomma med karminrött lövverk, som kommer att dekoreras med vitaktiga fläckar.

Bild
Bild

Sonora White Glitter . Växter med rikt grönt lövverk och lila fläckar.

Bild
Bild

Landning finesser

Tillsammans med resten av sin familj utvecklas julstjärnan bäst i lätta jordar, eftersom en sådan jord perfekt passerar fukt, och den naturliga luftningen av luften inte kommer att störas. Därför under plantering stagnation av fukt i grytan eller för tidig fukt bör undvikas . För att rota julstjärnan skulle det vara mer korrekt att använda specialiserad jordblandning , som kan köpas i butiken eller förbereda jorden för plantering själv.

Den optimala sammansättningen för inomhuskultur kommer att vara tre delar gräs, två delar lövmark och en del torv med sand. Dessutom bör växten rotas och transplanteras med obligatorisk dränering. Den optimala indikatorn för jordens surhet för en blomma är värden i intervallet 5, 5-6, 5 pH.

Innan du planterar en blomma i köpt eller beredd jord måste den steriliseras utan att misslyckas. I det här fallet bör du använda en svag manganlösning. Att lägga trasiga tegelstenar på botten av krukan kommer att ha en positiv effekt på kulturutvecklingen, vilket minskar risken för vattendämpning och stagnation av fukt i jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Julstjärnan" kan växa bra utomhus, det viktigaste är att rota blomman i dränerad mark . Undvik direkt solljus på grödan vid plantering. Det är mer korrekt att placera grödor i öppen mark i halvskugga. Hålet för buskarna ska inte vara stort, och jorden runt blomman blir mer korrekt mulad. Julstjärna kommer att reagera bra på olika matningar. I det här fallet kan du bo på fosfor- eller kaliumgödselmedel, som bör utföras innan den aktiva tillväxten av grödan börjar.

Vattna blomman när jorden torkar, och efter införandet av fukt, lossa marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Nyckeln till aktiv tillväxt och vacker blomning av "Julstjärnan" är tillhandahållande av kompetent grödvård. Anläggningen själv kan signalera odlaren att vissa misstag har begåtts för att säkerställa optimala förhållanden. De vanligaste tecknen kommer att vara följande:

  • om växtens gröna massa började ändra sin färg från grönt till gult, medan några av bladen föll av, placerades troligen behållaren med blomman i ett drag;
  • förekomsten av vitaktiga inneslutningar på blomställningarna indikerar att överflödig fukt kommer på bladen;
  • blad, tillsammans med blomställningar, kan falla av om kulturen rotar rotsystemet mot bakgrund av överdriven vattning;
  • närvaron av en gul kant på den gröna massan indikerar torr luft i rummet, särskilt sådana situationer kommer att vara relevanta under uppvärmningssäsongen;
  • om nästan alla plantans löv har försvunnit samtidigt, inträffade en kraftig temperaturfall i rummet, och det finns också brist på ljus.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att odla en hälsosam och vacker julstjärna måste du följa vissa regler för vård av grödor.

Belysning

Under växtsäsongen kommer växten att behöva maximal belysning. För närvarande kan du placera en blomma på en solig fönsterbräda, det viktigaste är att den är pålitligt skyddad mot drag. Under sommarmånaderna, om möjligt, kan kulturen planteras i öppen mark eller sättas på en loggia i flera månader, tas ut ur rummet på verandan.

Bild
Bild

På vintern, när dagsljuset är kort, för att få julstjärnan att blomma, är det värt att oroa sig för en ytterligare ljuskälla på eftermiddagen i förväg. För dessa ändamål finns det speciella fytolampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattning

Hydreringsvård beror också på säsongen. När det gäller sommaren och de varma månaderna behöver blomman riklig och frekvent hydrering, och på vintern, efter att julstjärnan har gått in i en vilande fas, bör vattningen gradvis minskas. Det rekommenderas att fukta kulturen med sedimenterat vatten vid rumstemperatur. Övervattning bör dock undvikas när som helst på året eftersom det kan leda till röta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Temperatur

När man odlar julstjärna hemma bör man vara noga med att bibehålla den maximala konstanta lufttemperaturen under hela året. Det mest lämpliga värdet för en blomma kommer att vara ett värde i intervallet + 18-25 grader. I blomningsfasen är det värt att kontrollera temperaturen så att den inte sjunker under +14 grader. När kulturen har bleknat kan du minska indikatorerna till + 15-17 grader. Men plötsliga förändringar kan få växten att tappa sitt lövverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fuktighet

Torr luft har en extremt negativ effekt på julstjärnans utseende och utveckling. Med torr luft och höga temperaturer kan ett insekts skadedjur - en röd spindelkvalster - dyka upp på växten. För att hålla denna indikator inom det normala intervallet bör blomsterodlare definitivt spraya bladen. Detta hjälper till att återställa tillräckligt med fukt och undviker också uppkomsten av farliga insekter. När en fästning visas på julstjärnan faller bladen och krullar, så en visuell inspektion av växten bör utföras regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gödselmedel

För att kulturen ska blomma och utvecklas väl måste dess ägare utföra rotförband två gånger i månaden, från vår till sen höst, med hjälp av ett komplex med mineralgödselmedel för detta. På sommaren kan du ersätta butikskompositionen med en svag mulleinlösning. När det gäller vintermånaderna, när den blommar, bör odlaren ge regelbunden utfodring med formuleringar som innehåller kalium.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskärning

En frisk julstjärna kännetecknas av aktiv tillväxt. För att blomman ska få ett dekorativt utseende och samtidigt inte bli för stor måste den i slutet av blomningsfasen förkortas så mycket som möjligt. Du måste klippa julstjärnan så att stjälkarna förblir i grytan, vars höjd inte överstiger 10 centimeter. Under de närmaste månaderna, om det behövs, kommer det att räcka bara för att justera växtens form något efter eget gottfinnande.

Bild
Bild

Överföra

Innan du planterar om julstjärnan efter köp i en annan kruka eller när den växer, bör du förbereda rätt jordblandning med normal surhet för kulturen. Glöm inte heller dränering. Det vore mer korrekt att plantera om julstjärnan varje år, men bara tidigt på våren, till exempel i april . Innan du byter ut jorden och behållaren måste du klippa av plantans stjälkar med en tredjedel och överföra själva blomman till en varm och ljusaste plats i lägenheten.

I mars är det nödvändigt att vattna kulturen endast med varmt vatten, och när nya skott dyker upp på växten kan du börja transplantera den i en ny kruka, som blir flera centimeter bredare och djupare än den föregående.

Bild
Bild

Omedelbart efter transplantationen ska julstjärnan förvaras en tid i ett rum där temperaturen inte kommer att vara lägre än +20 grader. Under denna period, för bättre anpassning, behöver den ofta vattnas och sprutas.

Transplanteringsalgoritmen innebär att en blomma tas bort från en gammal behållare tillsammans med en jordklump, varefter den valda dräneringen placeras på botten av den nya krukan och ett tunt lager färskt substrat hälls. Växten placeras i mitten, rötterna rätas ut, sedan fylls krukan med jord, komprimeras ovanifrån. Efter 2-3 veckor ska nya grenar dyka upp på kulturen.

Bild
Bild

Till sommaren kan "Julstjärnan" begravas på det öppna fältet. För att göra detta är det värt att välja en plats under trädets spridningskrona i halvskugga. Blomman kan rotas för sommaren i trädgården direkt i krukan, på samma plats som utför gjutningen.

Det rekommenderas dock att sluta beskära mitt på sommaren så att kulturen kan bilda blomknoppar på grenarna.

Bild
Bild

Blomma

För att den förvärvade kulturen ska behaga sin regelbundna och långa blomning bör alla ovanstående rekommendationer följas som rör vård. Det är också nödvändigt att ge julstjärnan tid att vila. När växten slutar blomma bör vattningen gradvis minskas och stjälkarna ska förkortas på våren.

Med höstens ankomst kommer det att vara nödvändigt att något minska dagsljuset för kulturen, det bör vara 10 timmar i två månader. Därefter placeras krukan med växten på en skuggad plats eller täckt med råvaror som inte kommer att överföra ljus. Sådana manipulationer kommer att göra det möjligt för blomman att bilda knoppar, liksom att färga skivorna i en nyans enligt sortens tillhörighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gödsling är ett annat effektivt alternativ för att öka blomningen. Toppdressing görs vanligtvis på våren, när unga skott efter klippning börjar utvecklas i kulturen. Om det finns många unga löv är det värt att underlätta växtens tillväxt och lämna bara 3-4 starka skott på kulturen. Du bör dock inte slänga dem, eftersom det på så sätt kommer att vara möjligt att multiplicera den tropiska kulturen hemma.

I slutet av januari börjar julstjärnan en vilofas, under denna period kan bladen bli gula, torka ut och falla helt. Vissa odlare kasserar växten i detta skede, men beskärning av stjälkarna och åldrande på ett mörkt ställe kommer att bevara växten och njuta av dess blomning under de kommande åren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fortplantning

"Julstjärna" reproducerar bra på två sätt:

  • sticklingar;
  • med frön.

I den första versionen erhålls material för efterföljande reproduktion på våren, när kulturen ger nya skott. Skott klipps, löv avlägsnas och odlas i ett litet växthus hemma. Substratet för unga skott är framställt av torv och sand. Innan du planterar det resulterande materialet i marken för ytterligare groning måste du ta bort den tjocka saften från skotten inuti. I detta fall måste de skurna delarna av kulturen förvaras i en kvart i vanligt vatten. Sticklingar slår rot mycket snabbt, det viktigaste är att lämplig temperaturregim på + 25-28 grader observeras för växterna . Som regel har unga skott efter en månad redan de första rötterna, och närmare våren kan unga växter redan planteras i krukor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men under det första året efter rotning kommer julstjärnan inte att blomma, men resten av kulturens utvecklingsfaser kommer att förbli . Därför kommer blomman i slutet av januari att kasta sina löv och vila. Till nästa vinter, med rätt vård, kommer blomman att glädja hushållen med sin blomning.

När det gäller frömetoden för att odla en växt, kommer detta alternativ att vara längre. Först gror fröna i lös torv i en grund behållare med ett transparent lock. Denna behållare måste tåla temperaturen inom + 23-25 grader … Under denna period är det viktigt att undvika stillastående luft inuti växthuset, så locket måste tas bort regelbundet. De första skotten kommer att visas om 1, 5-2 veckor . Så snart detta händer lämnas behållaren med växterna utan lock och placeras på en fönsterbräda med god ljusinsläpp.

Bild
Bild
Bild
Bild

När de första bladen dyker upp måste plantorna dykas och planteras i separata krukor. I framtiden reduceras vården till vanlig vattning, befruktning.

För att få julstjärnfrön för efterföljande reproduktion måste trädgårdsmästaren tillgripa till konstgjord pollinering . För att utföra denna procedur behöver du två blommor i blomningsfasen. Varje blomställning innehåller manliga och kvinnliga blommor, men de öppnas vid olika tidpunkter. För att genomföra pollinering måste du överföra pollen från en blomma till en annan med en liten fjäder.

Den optimala behållaren för att plantera unga julstjärnor är krukor med en volym på cirka en liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Oftast lider den tropiska kulturen av angrepp av thrips, spindelmider och mjölkfiskar. Därför är regelbunden inspektion av anläggningen i alla utvecklingsstadier obligatorisk. Med ett minsta antal kommer det att vara möjligt att förstöra skadedjur snabbt och utan påtagliga förluster. Som en förebyggande åtgärd kan du tvätta julstjärnan då och då med tvålvatten under en varm dusch. Man bör dock undvika att få fukt i jordkrukan . För dessa ändamål täcks marken preliminärt med en film eller annat material som kan hålla kvar vatten. Spindelmider dyker vanligtvis upp under uppvärmningssäsongen när inomhusluften blir för torr. Om gula fläckar och spindelväv började dyka upp på bladen bör kulturen omedelbart behandlas med insekticid tvål.

Chervenets är inte en mycket liten insekt, så skadedjuret kan upptäckas nästan omedelbart. Som regel är myror bärare av maskar. Förutom tvålkompositionen kommer det att vara möjligt att förstöra skadedjuret med en alkohollösning.

Bild
Bild

En flygande insekt, vitflugan, som vanligtvis lägger sig på baksidan av bladplattan på en blomma, kan också orsaka skada på kulturen. I enstaka mängder kan denna insekt inte orsaka allvarlig skada på växten, men med en betydande ökning av populationen kan skadedjuret leda blomman till döden. För att förstöra vitflugan måste kulturen tvättas under varmt vatten och sedan behandlas med insekticider.

Bild
Bild

Listan över skadedjur av "Julstjärnan" innehåller också en svampmugg. Det ser ut som en liten midge, men larverna på denna insekt livnär sig aktivt på julstjärnarötter, vilket kan utgöra ett allvarligt hot mot växten när insektsbeståndet aktivt ökar. Oftast, efter att blomman har bearbetats med tvålvatten, försvinner en liten men mycket farlig midge.

Bild
Bild

Vågar och falska scutes är insekter som fäster ganska tätt vid växtstammen. Visuellt kan de upptäckas ganska enkelt eftersom de kommer att se ut som ljusa och vitaktiga stötar på grödan. För att bota växten och förstöra insekter kommer det att vara nödvändigt att ta bort dem från blomman och borsta bort den med en tandborste behandlad med en tvålkomposition. Sedan måste julstjärnans stjälkar behandlas med fotogen så att det bildas en film på ytan, som kommer att blockera luftens åtkomst, i ljuset av vilka de återstående skadedjuren kommer att kvävas.

För växter som kommer att ha allvarliga skador måste du använda köpta insekticider.

Bild
Bild

Bladlöss kan också förstöra inomhusgrödor. I synnerhet utvecklas dessa skadedjur aktivt på unga och ömma områden i växten. För att bli av med insekter är det nödvändigt att bearbeta blomman med tvålvatten, sprutning ensam räcker dock inte, så arbetet måste utföras med en mjuk borste.

Endast tvålkompositionen kanske inte har önskad effekt, därför måste odlaren efter denna behandling spruta kulturen med lök- eller tobaksinfusion två gånger med ett intervall på 5-7 dagar. Inte mindre effektivt mot bladlöss är butiksformuleringar som Iskra eller Fitoverm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de sjukdomar som julstjärnan lider av är det värt att lyfta fram gråröta. Ett tecken på utseendet på en sjukdom är grå fläckar på blommans gröna massa och grenar. För att bota växten bör du omedelbart ta bort de drabbade områdena i kulturen och sedan spraya med svampdödande läkemedel, som kan köpas i alla trädgårdsbutiker.

Kulturen kan också infekteras med mosaikviruset. Tecken på sjukdomen är fläckar av en mörk och ljus nyans på lövverket. En blomma kan få en sådan sjukdom av sugande insekter. För att bli av med sjukdomen är det först och främst nödvändigt att förstöra skadedjur som har blivit bärare av viruset. Men en alltför infekterad gröda, även efter skadedjurens förstörelse, kommer sannolikt att dö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Julstjärna kan påverkas av rotröta. Sjukdomen manifesteras av rötternas vita och bruna färg, medan det unga lövverket blir vitaktigt och resten av den gröna massan får en mörk kant. Rotröta är en svampinfektion. Brist på mineralsalter i jorden kan provocera en sjukdom. Behandling av den vackraste mjölkgräs består av introduktion av komplexa gödningsmedel, frekvent vattning. Svampdödande medel är effektiva medel för att bekämpa sjukdomen.

Blomman är mottaglig för en sådan sjukdom som sydlig senblåsa. De yttre manifestationerna av sjukdomen kommer att vara vissna lövverk och mjuka ruttnande rötter. Infektionsorsaken är en svamp som utvecklas i fuktig jord, med stillastående fukt. Som en förebyggande åtgärd för att bli av med en sådan sjukdom finns god dränering i grytan, minsta vattningsfrekvens samt behandling av kulturen med den köpta kompositionen "Alet".

Bild
Bild
Bild
Bild

Sotiga svampar visas på växten som en ljus blomning i ett tidigt skede, som gradvis blir svart. Bärarna av sjukdomen är insektsskadedjur. För behandling praktiseras en tvåldusch, liksom förstörelse av insekter med en kalklösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Idag är många trädgårdsmästare, inklusive proffs och amatörer, engagerade i uppfödning av julstjärna hemma. Detta beror på växtens höga dekorativa egenskaper. Enligt olika svar om att odla och föröka en blomma kan det hävdas att det inte är svårt att odla en tropisk växt hemma.

Implementeringen av de grundläggande rekommendationerna om vård, med hänsyn till blomnings- och vilande fas är dock obligatorisk. Vissa sommarinvånare föredrar att odla grödor inte bara på fönsterbrädan, utan också i det öppna fältet.

Rekommenderad: