Varför Blommar Inte Kalanchoe Hemma, Utan Bara Löv Växer? Hur Ska Man Ta Hand Om Och Hur Man Matar Kalanchoe För Att Få Den Att Blomma?

Innehållsförteckning:

Video: Varför Blommar Inte Kalanchoe Hemma, Utan Bara Löv Växer? Hur Ska Man Ta Hand Om Och Hur Man Matar Kalanchoe För Att Få Den Att Blomma?

Video: Varför Blommar Inte Kalanchoe Hemma, Utan Bara Löv Växer? Hur Ska Man Ta Hand Om Och Hur Man Matar Kalanchoe För Att Få Den Att Blomma?
Video: Hur man planterar om en blomma 2024, Maj
Varför Blommar Inte Kalanchoe Hemma, Utan Bara Löv Växer? Hur Ska Man Ta Hand Om Och Hur Man Matar Kalanchoe För Att Få Den Att Blomma?
Varför Blommar Inte Kalanchoe Hemma, Utan Bara Löv Växer? Hur Ska Man Ta Hand Om Och Hur Man Matar Kalanchoe För Att Få Den Att Blomma?
Anonim

Kalanchoe är populär bland många inomhusväxter, vilket har blivit populärt på grund av dess medicinska egenskaper. Det används ofta inom folkmedicin för att behandla brännskador och olika hudinflammationer. Men inte bara detta lockar han uppmärksamhet till sig själv. Denna blomma kännetecknas av vackra och frodiga blommor. Dessutom är han helt opretentiös i vården. Vissa trädgårdsmästare klagar dock över att Kalanchoe inte blommar alls, och de vet inte vad de ska göra åt det.

Blommande funktioner

Faktum är att den här vackra prydnadsväxten blommar under en ganska lång period. Kalanchoe blommor är mycket vackra och har en mängd ljusa färger. De börjar njuta av sin skönhet under kallt väder och snöstormar, det vill säga på vintern. Blomningen fortsätter under hela vintern, liksom flera vårmånader.

För att odla hemma köper de oftast Blossfelds Kalanchoe, som länge glädjer ägarna med sin blomning.

Det händer att de släppta knopparna inte öppnas till våren, i vilket fall växten helt enkelt slänger dem. Men bokstavligen en månad senare dyker nya knoppar upp som blommar fram till sommaren.

Det finns sorter av Kalanchoe, vars blomning varar från tidig vår till höst . Oftast odlas sådana exemplar artificiellt. Otvetydigt kan ingen trädgårdsmästare ge ett svar på frågan hur länge denna växt kan blomma, eftersom detta händer på olika sätt för olika sorter. Dessutom beror mycket på vården.

Bild
Bild

Orsaker

Det händer ofta att Kalanchoe inte blommar hemma. Växten sträcker sig och producerar bara lövverk. Detta kan hända av olika skäl.

  • När det saknas ljus i huset sträcker bladen uppåt för att se det. I det här fallet växer bara löv på en sådan växt.
  • Om Kalanchoe får för mycket vatten kan dess rötter växa tillräckligt snabbt.
  • En annan anledning är transplantationen, som inte gjordes i tid.
  • Om krukmediet är för mättat med gödningsmedel kan detta också leda till att växten inte blommar. Kalanchoe växer i naturen i ganska knappa jordar.
  • När dagsljuset varar för länge är det också skadligt. Blomknoppar dyker bara upp när dagen blir kortare.
  • Om rummet är ganska varmt, eftersom blomningen börjar under kallt väder.
  • När man inte beskär. I det här fallet kommer växten inte att orka bilda nya blommor.
  • Om Kalanchoe visar sig vara en hybridsort blir det ingen permanent blomning heller.
  • När en växt skadas av olika sjukdomar eller skadedjur.
Bild
Bild

Vad behöver göras för att blomma?

Det finns flera sätt att få denna ovanliga stiliga blomning att blomma. Det första du ska göra är att skapa lämpliga förutsättningar för dess innehåll. Det vill säga temperaturen i rummet ska inte sjunka under 10 grader Celsius och inte heller stiga över +25 grader. Det är inte nödvändigt att placera Kalanchoe nära batterier eller värmeanordningar på vintern. Växten är inte alls rädd för temperaturförändringar, men om temperaturen är för hög kommer den inte att blomma.

Efter att Kalanchoe har blommat för första gången är det viktigt att ta bort alla gamla peduncles och vänta på att unga skott kommer ut . Efter deras utseende är det nödvändigt att omedelbart nypa av ett par övre blad på varje.

Det är också nödvändigt att se till att växten inte sträcker sig uppåt. Om detta händer måste du klippa av toppen helt. När skott visas på klippplatsen måste du ge dem lite tillväxt. När det tredje paret löv visas måste du fästa Kalanchoe på denna plats. Detta görs med alla skott, då blir busken mer frodig.

Den sista nypningen ska göras i slutet av den senaste höstmånaden. Snart bör de första pedunklarna dyka upp i toppen, som till en början skiljer sig lite från unga skott. Men med tiden kommer det att vara möjligt att se att detta är en peduncle -rosett, från vilken de första knopparna efter en viss tid kommer att dyka upp, lite som en igelkott.

Bild
Bild

Om blommorna inte dyker upp i början av våren måste klämningen av skotten göras igen. Det kan också hända att Kalanchoe -busken blir mycket bar under övervintringen. I detta fall måste växten klippas och transplanteras i en kruka med ett nytt substrat. Därefter måste det vattnas noggrant. Efter ett sådant förfarande kan bladen på busken vissna, men med de första rötterna kommer de igen att bli desamma. Det nya rotsystemet kommer att ta cirka 2 veckor att utvecklas. Bokstavligen omedelbart kommer knoppar att dyka upp, vilket blir till frodiga blommor.

För att växten ska blomma måste du dessutom ta hand om dagsljuset . Kalanchoe blommar bäst på kontor där människor arbetar i 8 timmar. Men det är också möjligt att skapa sådana förhållanden hemma. Det enda som behöver göras är att mörkna det efter en viss tid. Detta kan göras med en vanlig mörk cellofanpåse. Det är bäst att placera denna växt på västra eller östra sidan, så att den får optimal belysning.

Du måste veta att Kalanchoe tillhör de växter för vilka överflödig befruktning bara är skadlig. Och med stora doser toppdressing blommar det helt enkelt inte, utan ger bara vackert och starkt lövverk.

För att förhindra att detta händer kan du bara mata växten en gång i månaden. I det här fallet bör hastigheten minskas exakt två gånger, då blir blomningen frodig och riklig.

Bild
Bild

Hur man bryr sig

För att Kalanchoe ska förbli attraktiv under lång tid är det nödvändigt att ge den ordentlig vård, som består i att observera de enklaste förhållandena. Detta är iakttagande av temperaturregimen som är inneboende i denna växt, korrekt belysning, vattning, samt transplantation och beskärning. Några av dem är värda att överväga.

Vattning

Vattnet måste vara mjukt och varmt. Om det inte är möjligt att få en, kan du ta den vanliga från kranen och ställa den en dag. Tappa sedan försiktigt så att sedimentet förblir hela botten och fortsätt att vattna växten. Gör inte denna procedur för ofta. Det är nödvändigt att se till att det översta lagret är torrt och först då vattna Kalanchoe. Det är bäst för en sådan anläggning att vattna genom en pall - i det här fallet kommer det inte att bli någon vattenloggning.

Överföra

Ett sådant förfarande krävs endast när blomkruken blir trång för Kalanchoe, det vill säga dess rotsystem har blivit för stort. Det är bäst att ta en kruka som är gjord av lera, i en sådan behållare kommer växten att utvecklas bättre. Marken kan användas både för saftiga växter och för vanliga inomhusväxter. För bättre tillväxt måste du dock lägga till lite sand.

Om det inte är möjligt att köpa mark i en specialaffär kan du göra underlaget själv. För att göra detta måste du ta följande komponenter:

  • 2 dl lövande humus
  • 2 koppar torvmark
  • 2 koppar sand, grov är bäst;
  • 1 kopp kol, lätt krossad
  • 1 kopp tegelstenar

Alternativt kan du tillsätta lite limemjöl. Detta är nödvändigt för att sänka surheten i jorden.

Bild
Bild

Fortplantning

En viktig roll i vården spelas av reproduktionen av denna användbara stiliga man. När allt kommer omkring vill varje person ha så mycket Kalanchoe hemma som möjligt. Växten kan förökas på olika sätt: med sticklingar, löv och även frön.

Om du använder sticklingar eller löv är det tillräckligt att skilja dem från huvudbusken och plantera direkt i underlaget . Häll sedan rikligt med varmt vatten och täck med en glasburk ovanpå. Efter ett tag kommer de första rötterna att dyka upp.

Du kan också plantera blommor med frön. För att göra detta, i slutet av vintern eller tidig vår, måste de planteras i beredd jord. Du bör dock inte strö frön med jord, du behöver bara trycka in dem lätt och täcka dem med glas ovanpå. Sänd sedan dagligen på morgonen och kvällen och se till att marken alltid är fuktig. När de första skotten dyker upp kan glaset tas bort, och efter en månad kan plantorna transplanteras i separata behållare.

Bild
Bild

När unga plantor redan har rotat sig måste de nypa topparna så att växten i framtiden är frodig. Om ett år blommar Kalanchoe.

Tips

Oerfaren trädgårdsmästare kommer till nytta enkla tips för vård av växter.

  • För att Kalanchoe inte ska slänga av knopparna som har dykt upp, bör den inte ordnas om till en annan plats.
  • När blomningen har börjat rekommenderas det inte att plantera om växten eller nypa unga skott för att inte skada blomman.
  • När du köper bör du vara uppmärksam på växter som har gula blommor. De är inte så kräsna att ta hand om och kan blomma under olika förhållanden. Men de med rosa blommor kommer att få ägarna att arbeta hårt för att uppnå återblommande.

Sammanfattningsvis kan vi bara säga en sak: Kalanchoe är en ganska kräsen växt som kräver särskild vård. Om alla regler följs kommer det att glädjas med blomning länge.

Rekommenderad: