Hur Driver Jag Bort Katter Från Platsen? Hur Skrämmer Man Bort Katter För Alltid Om De Markerar Territorium? Effektiva Sätt Att Skrämma Bort Grannkatter Från En Sommarstuga

Innehållsförteckning:

Video: Hur Driver Jag Bort Katter Från Platsen? Hur Skrämmer Man Bort Katter För Alltid Om De Markerar Territorium? Effektiva Sätt Att Skrämma Bort Grannkatter Från En Sommarstuga

Video: Hur Driver Jag Bort Katter Från Platsen? Hur Skrämmer Man Bort Katter För Alltid Om De Markerar Territorium? Effektiva Sätt Att Skrämma Bort Grannkatter Från En Sommarstuga
Video: Så ger du din katt medicin 2024, April
Hur Driver Jag Bort Katter Från Platsen? Hur Skrämmer Man Bort Katter För Alltid Om De Markerar Territorium? Effektiva Sätt Att Skrämma Bort Grannkatter Från En Sommarstuga
Hur Driver Jag Bort Katter Från Platsen? Hur Skrämmer Man Bort Katter För Alltid Om De Markerar Territorium? Effektiva Sätt Att Skrämma Bort Grannkatter Från En Sommarstuga
Anonim

Trädgårdssängar är mycket populära bland husdjur. Detta är inte förvånande, här kan du sova gott, ordna en toalett och till och med skicka en tagg till en grannes katt. Vad händer om planteringarna börjar lida av så stor uppmärksamhet, och du inte har möjlighet att skydda dem i flera dagar? Låt oss prata om hur man blir av med katter och katter från att plantera för alltid.

Bild
Bild

Vilka dofter ogillar katter?

Med ankomsten av varma sommardagar flyttar trädgårdsmästare till sina dachas och tar med sig sina favoritdjur - lämna inte katter i staden. Det finns dock många problem från dem i trädgårdarna.

  • Sängarna och rabatterna används ofta av djur som toaletter. Samtidigt är kattavföring farligt för växter, de kan förstöra både blommor och grönsaker. Dessutom är katter territoriella djur. Instinktivt lämnar de urinmärken på gränserna för sina ägodelar, och det gör inte heller mycket nytta för planteringar.
  • Katter älskar att ligga i den mjuka, svala vegetationen. Dessutom spelar det ingen roll alls om det kommer att vara gräsmatta, morotstoppar eller en rabatt med penséer.
  • Katter använder ofta fruktträdets bark som en skrapstolpe.
  • Katter är kända för att vara bra fågeljägare. Därför är det osannolikt att sommarboende som medvetet lockar fåglar till sin plats gillar husdjurens reaktion - en stor katt kan orsaka en pogrom inte mindre än en rov.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom dina egna husdjur kan grannar dyka upp på webbplatsen.

Naturligtvis kan du titta på trädgården hela dagen, stoppa djuret från att närma sig det förbjudna territoriet och snabbt skjuta bort det. Men det kommer att ta mycket tid, dessutom kommer det att orsaka ogillar hos katten. Det finns många mer humana, men inte mindre effektiva lösningar på detta problem.

Växter

Du kan avvänja en katt för att sova i en klubba genom att plantera lavendel. Detta är en vacker prydnadsväxt som är helt ofarlig för människor. Den skarpa lukten äcklar dock djur. Om du planterar dessa blommor runt omkretsen av platsen eller i gångarna, kommer katterna att hålla sig borta från sådana planteringar.

Dessutom tål katter inte lukten av lavrushka. Dess krossade löv kan spridas över lyckans territorium, och då kommer invasionen av djur på planteringen inte att hota dig. Katter har en liknande motvilja för citrusfrukter; i kampen kan du använda aromatisk olja av apelsin, citron eller grapefrukt.

Bild
Bild

Men om det inte finns till hands kan du helt enkelt ånga apelsinskalarna och vattna trädgårdsvägarna med infusion.

Men mint bör användas annorlunda. Hon lockar katter, så hon måste planteras så långt som möjligt från kulturplanteringar . I detta fall kommer det att distrahera djurens uppmärksamhet. Valerian har en liknande effekt, och på många katter fungerar den ännu starkare än mynta.

Kryddor

Du kan göra din egen enkla och billiga kattskräck. Faktum är att dessa djur inte tål doften av vissa kryddor. Till exempel, en blandning av gurkmeja, ingefära och malet cayennepeppar kommer att hålla fluffiga husdjur borta från sängarna under lång tid . Du behöver bara hälla dessa kryddor i små behållare och placera dem i gångarna. Svartpeppar har liknande egenskaper - vanligtvis är pulvret utspritt nära stigarna eller de multer jorden mellan sängarna och nära rabatten.

Bild
Bild

Ättika och ammoniak

En effektiv repeller kommer från en blandning av ättika, ammoniak och andra vätskor med en skarp lukt. Katter kan inte tåla en sådan doft och kringgå dess källa. Allt som behövs från ägaren av webbplatsen är helt enkelt att fukta trasorna och sprida dem i trädgården . Man bör dock komma ihåg att lukten försvinner i luften, så behandlingen bör upprepas dagligen.

Bild
Bild

Senap

Senapspulver är ganska billigt, och fördelarna med det kommer att vara obestridliga. Torr senap är utspridd runt buskarna och mellan dem. Feline är rädda för denna lukt och letar efter andra ställen att vila och uppfylla sina naturliga behov. Efter vattning eller regn bör manipulationerna upprepas.

Bild
Bild

Hur annars att skrämma bort?

Om du inte är en anhängare av traditionella metoder, använd professionella sprayer. Den moderna industrin erbjuder ett stort antal läkemedel som fungerar som kattavvisande medel . Produkterna finns i aerosol och granulär form. För hemmabruk är aerosol mest effektivt, men för att driva djur ur sängarna bör du välja granulat. De är utspridda på platser som fittorna har valt som toalett.

Varje tillverkare använder sina egna arbetskomponenter, främst eteriska oljor eller växtbaserade produkter, såsom paprika. Det dyraste märket innehåller feromoner i urinen från stora köttätande djur (rävar eller vargar). Detta verkar på kattens instinkter - sammansättningen antyder att det är bättre att lämna territoriet där det farliga djuret bor så snart som möjligt. Topprankade märken inkluderar Shake-Away, Critter Ridder och Keep Off.

Bild
Bild

Med hjälp av produkterna från en av dessa tillverkare kan du vara helt säker på att effekten blir hundra procent.

Hur ska man annars skrämma bort?

En liten kapsling av landningar ger en bra effekt. För att göra detta kan du använda ett nät eller ett lågt polykarbonatstaket, uppfört runt omkretsen. Naturligtvis ser en sådan lösning inte särskilt estetiskt tilltalande ut, men den klarar problemet med intrång med 100% . Alla husdjur gillar inte att hoppa över hinder, utan att ha en aning om vad som väntar på andra sidan - i de flesta fall går djuret helt enkelt förbi det inhägnade området i landet och letar efter en annan plats att vila på.

En bra lösning skulle vara att använda en ultraljudsavvisare . Förutom katter trotsar han också råttor, möss och stora gnagare som harar. En sådan anordning placeras på ett träd eller stolpe och riktas mot planteringarna. Var inte rädd för att skada husdjuret - ultraljud ger djuret obehag och tvingar det att lämna territoriet, men det kan inte skada husdjurs hälsa.

Bild
Bild

Ingenting skrämmer bort katter och katter som vanlig fukt . Även ett litet moln av vattendamm eller en tunn ström kan driva djuret ur trädgården under lång tid. Det är därför många installerar sprinkler med rörelsesensorer på sina sängar - det här är vattensprinkler. De ansluter till en vattenkälla och när de upptäcker något föremål i rörelse skjuter de omedelbart vatten mot alla som inkräktar på det begränsade området.

Kattens fötter är mycket känsliga och skärande föremål kan orsaka obehag, så de försöker undvika dem på alla möjliga sätt . Det finns många beläggningar med taggiga kanter, men det är omänskligt att plåga försvarslösa djur - du kan skydda sängarna med vanliga kottar. De kommer inte att skada ett känsligt djur, men katten kommer inte att vilja röra sig runt ett sådant område, och ännu mer att gräva hål i det.

Bild
Bild

Katter gillar verkligen inte att gå på trasig sten och vass grus, detta material kommer att vara ett riktigt test för sina känsliga tassar . Och om marken runt växterna strös med marmor eller granitflis, kommer detta inte bara att avskräcka djur, men samtidigt bli ett intressant inredningsalternativ och skydda rabatterna från odling av ogräs. Om du vill kan du lägga ut kulturella planteringar med snäckskal - husdjur har helt enkelt inte tillräckligt med styrka för att gräva upp dem och katter börjar leta efter nya platser för sig själva.

Bild
Bild

Vanlig folie kan skrämma bort katter . Dessa varelser är kända för att ogilla rasslande material. Slå in kanterna på rabatten med folieklädda material, så att du kan garantera att du skyddar den från räder från representanter för kattfamiljen.

Vissa sommarboende rekommenderar att man lägger ut grenarna av nypon, hallon eller barrträd. I det här fallet kommer djuret att uppleva smärtsamma förnimmelser när man försöker raida platsen. Snart kommer detta att leda till utvecklingen av en reflex, och katten kommer snabbt att lämna området ensam.

Om allt annat misslyckas, köp ett plastnät med hål för plantorna. I det här fallet kommer djuret inte att kunna gräva täckta sängar och kommer helt enkelt sluta skita där.

Bild
Bild

Rekommendationer

Om du märker att din katt ofta har börjat organisera en latrin i sängarna, är det inte svårt att lösa detta problem alls. Ge honom ett erbjudande som han inte kan vägra - utrusta en bekväm sandlåda. Låt dess storlek bara vara 1x1 m, men om du häller ren sand där kommer husdjuret att bli mycket glad.

I sängarna och i buskarna ligger representanter för kattfamiljen ofta och väntar på små fåglar . Medan birdies letar efter frön och fångar buggar, närmar sig djuret dem, rör sig direkt längs landningarna. Sådan är deras natur, därför finns det ingen anledning att skapa en onödig frestelse för husdjur - ta bort alla sommarens matare till ett annat öppet område, placera dem där katterna inte kan komma till fåglarna. Så snart djuret inser att jakten är ineffektiv kommer det omedelbart att sluta "slåss".

Bild
Bild

Det är känt att husdjur älskar att markera sitt territorium, och detta gäller inte bara katter utan även katter. Hanar gör detta med urin, medan honor gnider mot olika ytor med sina morrhår. Dessa taggar blir en slags analog av mänskliga sociala nätverk och lockar granndjur. Om ditt staket valdes som ett kommunikationsmedel, så tro mig - att bli av med besöket av lurviga besökare kommer inte att vara lätt.

För att förhindra kattangrepp måste du skölja kattlukt med vatten varje dag och sedan spruta de förorenade områdena med ämnen som luktar obehagligt för husdjur (honung, citronsaft eller ättika). Efter att djuren flera gånger märkt att lukten inte alls är vad de förväntade sig, kommer "kommunikationen" att flytta till en annan plats eller sluta helt.

Bild
Bild

Du kan också komma ihåg att katter är mycket rena djur, de gillar inte att gräva i tung våt jord, de föredrar torra och lätta jordar. Därför kan du försöka bevattna dina gångar oftare - mycket snart kommer dina älskade husdjur att leta efter andra områden.

Om din sommarstuga har blivit föremål för en attack av en grannkatt, försök att förhandla med dess ägare om att begränsa rörelsen av sitt husdjur . Om förhandlingarna inte ledde till ett resultat och du inte kan köra bort den oinbjudna gästen, försök att ha ditt eget husdjur, till exempel en hund. Plantera henne nära platsen där den oinbjudna gästen klättrar över till dig. Din vakt kommer definitivt att börja ge ljudsignaler så snart den oförskämda mustaschmunstycket dyker upp bakom staketet.

Bild
Bild

Ibland för andras katter räcker det bara med fiendens närvaro på platsen för att komma undan.

Och slutligen om du märker att katten inte vill lämna trädgården på något sätt, organisera en zon av komfort och avkoppling för honom . Detta är det mest humana, men inte mindre effektiva sättet för någon medlem av kattfamiljen. Mustaschdjur älskar kattmynta - plantera kattmynta i ett litet område på 23 kvadratmeter. m. Tro mig, i det här fallet kommer du att se fluffiga husdjur bara där.

Bild
Bild

Sammanfattningsvis, låt oss säga att det inte är lätt att köra ut en katt från lantgården, detta arbete är svårt och tidskrävande . Endast repellenter från kända varumärken ger ett garanterat resultat. De är dock inte alls billiga. Därför, under förhållanden med begränsad budget, försök med folktekniker för att bekämpa mustaschade inkräktare.

De ger störst effekt om du kombinerar flera metoder samtidigt - att skrämma bort husdjuret från att plantera och samtidigt locka det till en annan plats.

Rekommenderad: