Byråer I Sovrummet (71 Bilder): Långa Och Smala Byråer För Linne, Vackra, Kantiga Moderna Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Byråer I Sovrummet (71 Bilder): Långa Och Smala Byråer För Linne, Vackra, Kantiga Moderna Modeller

Video: Byråer I Sovrummet (71 Bilder): Långa Och Smala Byråer För Linne, Vackra, Kantiga Moderna Modeller
Video: 10 Small Bedroom Furniture Ideas 2024, April
Byråer I Sovrummet (71 Bilder): Långa Och Smala Byråer För Linne, Vackra, Kantiga Moderna Modeller
Byråer I Sovrummet (71 Bilder): Långa Och Smala Byråer För Linne, Vackra, Kantiga Moderna Modeller
Anonim

Möbler är ett viktigt element i inredningen i ett rum, och är också oumbärliga för ett bekvämt arrangemang av saker och föremål. En byrå är ett utmärkt val för att hålla ditt sovrum städat eftersom det kan lagra kläder, underkläder, sängkläder och mer. Tack vare närvaron av lådor kan du enkelt hitta allt du behöver.

Bild
Bild

Modeller

Många tillverkare av skåpmöbler arbetar med tillverkning av byråer. Deras variation är helt enkelt fascinerande. Du kan hitta ett bra alternativ för rymliga och små sovrum. Tillverkare erbjuder lyxmodeller för en mängd olika ändamål.

Bild
Bild

Inga speglar

De mest populära alternativen för byråer i sovrummet är modeller utan speglar. De presenteras i en klassisk design och används främst för förvaring av linne. Stora modeller med flera lådor är idealiska för bekväm förvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädbord

Ofta placeras ett toalettbord i sovrummet, men om rummets storlek inte tillåter användning av olika möbler, kommer en byrå med en spegel att vara den bästa lösningen. För ett rymligt sovrum skapar designers fantastiska överdimensionerade byråer med toalettbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byråer

En byrå med ett bord kallas en byrå. Den kan användas för att lagra saker, bekvämt placera kosmetika eller olika små saker. Modeller som innehåller många små lådor avsedda för bekväm placering av dokument och dekorationer kallas byråskåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

I ett litet sovrum kan du välja ett hörnalternativ, eftersom det är kompakt och rymligt. Det tar inte mycket plats och låter dig också dekorera insidan av sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd

En hängande byrå ser ovanlig och attraktiv ut eftersom den inte vidrör golvet. Den gångjärniga versionen ger interiören luftighet och lätthet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På benen

Den benade modellen används ofta för att förkroppsliga den klassiska stilen. Utsökta ben ger möbler sofistik och lyx.

Bild
Bild

Med ett sängbord

Byråer säljs ofta redan komplett med ett sängbord. De presenteras i samma stil och färgschema. En sådan ensemble kommer perfekt att komplettera inredningen i sovrummet. Modeller i amerikansk stil kännetecknas av mångsidighet och estetiskt värde.

Bild
Bild

Modul

Den modulära byrån lockar uppmärksamhet med sina ovanliga former. Transformatorn används inte bara som byrå, utan också som säng, bord eller strykbräda.

Bild
Bild

Byrå

Kommer att vara ett bra val för ett litet sovrum eller barnkammare. Kompakta sängmodeller gör att du kan överge sängborden och därmed frigöra utrymme i sovrummet.

Bild
Bild

Radie

Skiljer sig i utsökt utseende. Tack vare de rundade kanterna är det helt säkert för små barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

Moderna tillverkare av skåpmöbler erbjuder ett brett utbud av storlekar och former, vilket gör att du kan hitta det perfekta alternativet som betonar den valda stilriktningen. När du väljer möbelstorlek är det värt att utgå från rummets dimensioner.

För att bekvämt använda byrån bör avståndet från kommodens handtag till andra möbler eller motsatt vägg vara minst sjuttio centimeter.

Bild
Bild

Valet av form och storlek på byråerna beror också till stor del på deras funktionella syfte:

Smal modell (högst 40 cm) perfekt för både förvaring och rymdzon. Du kan välja en del av sovrummet för att skapa ett arbetsområde. En byrå 30 cm djup är lämplig för avlånga rum. På den kan du placera dina foton i ramar, leksaker eller bara lägga en liten korg för att lagra olika små saker. Det smala alternativet är inte avsett att rymma sängkläder, men är en bra lösning för förvaring av dokument, kosmetika eller underkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

En medelstor byrå har vanligtvis ett djup av 40 till 58 cm . Det är det mest populära på grund av dess rymlighet och kompaktitet. Den kan användas för tvätt, strumpor eller babykläder. Den kompakta storleken tillåter användning av sådana möbler i små sovrum. En mellanliggande byrå kan användas som ett separat element i interiören eller i en ensemble med en hylla eller garderob.

Bild
Bild

Den breda versionen har ett djup på mer än 60 cm Därför är det mycket sällsynt i vanliga sovrum. En sådan byrå används för omklädningsrum för att lagra sängkläder, dukar och handdukar i den eller i sovrummen i stora privata hus. En stor byrå är inte efterfrågad, så det är ganska sällsynt vid försäljning, men det är värt att beställa ett sådant alternativ för en enskild beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en byrå bör du vara uppmärksam på dess höjd, eftersom tillverkare ofta försöker kompensera för produktens lilla djup på grund av höjden . Standardmodeller når en höjd av 85 till 110 cm, höga - mer än 110 cm. Ofta köps höga byråer av familjer med små barn, eftersom de inte kan nå toppanelen med inredning eller olika småsaker.

Kom ihåg att för att garantera barnets säkerhet måste denna typ av möbler ha fästelement för tillförlitlighet och skydd mot att falla.

Bild
Bild

Byråer, vars höjd inte överstiger en meter, tillhör låga modeller. Produktens maximala höjd kan överstiga två meter. En byrå med en längd av 160 cm är lämplig för rymliga sovrum. Han ställer sovrummet i horisontell riktning, men en lång och smal modell - en vertikal.

Bild
Bild

För att spara plats i små sovrum är en hörnkista en utmärkt lösning . En bordslampa eller blomvas placeras ofta ovanpå en sådan modell för att dekorera interiören. Den kantiga modellen kan användas som ett sängbord. Den är vanligtvis utrustad med öppna hyllor på båda sidor och lådor i mitten av produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

En halvcirkelformad byrå ser intressant och ovanlig ut . Det ger charm till inredningen. Detta formulär låter dig återuppliva atmosfären i sovrummet, lägga till nya anteckningar till inredningen av rummet.

Bild
Bild

Färglösningar

Byrån är vanligtvis tillräckligt stor, så den används som en av nyckelelementen i sovrumsdekoration. Av denna anledning måste du noggrant närma dig valet av färgschema så att det harmoniskt passar in i sovrummets övergripande interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild

För små rum är det värt att välja en byrå med fasader av ljusa, ljusa färger . En pastellpalett med nyanser är idealisk. Den glansiga ytan på möblerna ger rummet ljus och skönhet. Sovrummet kommer att se större ut visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den vita byrån är mångsidig, eftersom den är lämplig för utförandet av olika stilar, och ser också harmoniskt ut i en ensemble med andra färgscheman.

Bild
Bild

Byråer i naturlig träfärg är det traditionella valet, men var inte rädd för att experimentera . Målade möbler ser imponerande, snygga och oförglömliga ut. För att skapa en avkopplande atmosfär kan du välja en byrå i pastellfärger. Den beige versionen kommer att ge sofistik och lyx till interiören.

Elfenbens byrå ser mjukt och moderiktigt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

En byrå med rik färg eller dekorerad med ett originaltryck kan bli en ljus inredning i interiören . Alternativet med prickig eller randigt tryck ser spektakulärt ut. Modeller ser ljusa ut, där varje låda presenteras i ett annat färgschema. Med en annan färg kan du markera "bordsskivan" eller benen på produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Byråns historia är ganska lång, eftersom den dök upp på 1600 -talet och var mycket populär bland aristokrater. Idag är det nästan omöjligt att föreställa sig ett sovrum utan byrå, särskilt eftersom det ser bra ut i olika stilar.

Bild
Bild

Klassisk stil

För en klassisk stil skulle ett bra val vara en byrå med en träig konsistens i fasthållna nyanser eller en krökt modell med förgyllning, snidning, inläggning, samt användning av olika dekorativa skär. Detta spektakulära alternativ används bäst för rymliga sovrum.

Bild
Bild

Modern

För att skapa en interiör i jugendstil är det värt att använda produkter utan pretentiöshet, vilket föredrar naturliga nyanser och slätade former.

Bild
Bild

Minimalism

En mycket populär stil idag är minimalism, som kräver övergivande av dekorativa element, eftersom möbler först och främst borde vara funktionella. En byrå för ett sovrum i denna stil kännetecknas av släta fasader av lakoniska former, liksom närvaron av en outtryckt konsistens.

Bild
Bild

Högteknologisk

För att förkroppsligar den högteknologiska stilen bör du välja en byrå med en blank yta och moderna beslag. Till exempel öppnas produktlådor med ett försiktigt tryck på framsidan tack vare skjut- / dragöppningssystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art déco

Den välkända art deco-stilen kräver lyx och mystik, så för att dekorera ett sovrum i denna stil är det värt att välja byråer dekorerade med utsmyckade mönster. Möbler ser vackra ut i ljusa färger - rosa, lila, guld eller silver.

Du kan hitta en modell, vars fasader förmedlar texturen i tygets diamantformade klädsel och strass ersätter förekomsten av "naglar".

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Möbler med usla, målade fasader passar perfekt in i lantlig eller Provence -stil. Decoupage -tekniken är idealisk för att skapa en vacker och ovanlig byrå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du väljer en byrå i sovrummet bör du vara uppmärksam på materialet från vilket det är gjort, eftersom det spelar en stor roll när du inreder ett rum:

Det vanligaste materialet vid tillverkning av byråer är naturligt trä på grund av dess ursprungliga struktur. Detta alternativ ger interiören aristokratisk och hemtrevlig värme

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrumsskåp kan tillverkas i MDF . Det används ofta vid tillverkning av fasader.

Bild
Bild

Laminerad spånskiva kan också användas för att skapa attraktiva fasader . Men olika material slutar inte där, eftersom det finns modeller gjorda av speglar, konstgjord sten. Modeller av plast, rotting och glas ser bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta har byråns fronter en blank yta , eftersom det ger produkten en prydlighet och stil. Sådana möbler kommer att ge ljus och komfort till rummet. Långa byråer kännetecknas av ovanliga former och fantastiska färger.

Bild
Bild

Eko-läderbelagda modeller ser sofistikerade och attraktiva ut . Många köpare gillar den här designlösningen idag. Läder byrå ser elegant och original ut. Detta alternativ ger interiören lyx och storhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

En modern byrå kännetecknas av en bekväm design och funktionalitet, så den används ofta när du väljer möbler för ett sovrum eller ett plantskola.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att följa några av rekommendationerna från experter för att välja en snygg och lättanvänd byrå:

  • Det är nödvändigt att bygga på insidan av sovrummet.
  • Du ska inte köpa den modell du gillar direkt, det är bättre att välja flera alternativ och sedan göra det slutliga valet till förmån för en eller annan modell.
  • Du måste rådgöra med familjemedlemmar, för deras åsikt bör också beaktas.
  • En byrå är ett dyrt köp. Det kommer att dekorera ditt sovrum i många år, så försök att fatta välgrundade och eftertänksamma beslut.
Bild
Bild

För att välja rätt storlek för byrån måste du först känna till rummets mått. Standardversionen passar inte alltid. Det är mycket viktigt att bestämma det funktionella syftet med denna möbel. Det kan bara användas för förvaring eller sängkläder, som ett toalettbord med en spegel eller som ett TV -stativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett viktigt urvalskriterium är byråns kvalitet och design. Det finns flera viktiga punkter att tänka på:

  • Kontrollera hur varje ruta fungerar.
  • De måste vara försedda med förlängningsstopp för att förhindra att de faller ut när de öppnas.
  • Fasader ska ha speciella "stötdämpare" som garanterar mjuk stängning av dörrarna. Hyllor ska lätt glida framåt, inte knarra och vara rymliga.
  • För enkel stängning är elitmodeller ofta utrustade med specialstängare. Även med ett litet tryck stängs dörren lätt och tyst.
  • Alla dörrar måste vara tätt stängda och fria från alla slags defekter.
  • Ytterväggarna ska vara fina och släta.
Bild
Bild

För en tonåring är det värt att välja en byrå med ett stort antal lådor för bekvämt arrangemang och sortering av kläder . Detta alternativ lär barnet att vara i ordning. Byrån i barnkammaren måste vara tillverkad av hälso- och säkerhetsmaterial. Ett utmärkt val skulle vara en plastprodukt, kompletterad med ett ovanligt tryck eller en billig modell av naturligt trä.

Du kan bjuda ditt barn att dekorera produkten på egen hand med din fantasi.

Bild
Bild

Möbler av laminerad spånskiva eller plast är lätta att rengöra. Du kan enkelt tvätta all slags smuts. Kom ihåg att barnmöbler måste ha ett hygieniskt säkerhetsintyg. Designversionen av möblerna hjälper till att återuppliva interiören, lägger till nya färger och stilmotiv. De ursprungliga möblerna kommer definitivt att bli höjdpunkten i sovrumsdesignen.

Boende alternativ i interiören

En byrå väljs vanligtvis för ett rymligt sovrum, eftersom det inte tillhör de grundläggande elementen i möbler. Om rummet är litet kan du klara dig utan det. Byrån ska placeras på ett sådant sätt att du har fri tillgång till dess lådor, som ska glida ut fritt och inte vila mot andra möbler.

Bild
Bild

Vad kan läggas på byrån? Stora modeller kan användas som TV -stativ eller videoutrustning. Smala alternativ presenteras ofta med intressanta former och färger, så du kan lägga en vacker blomma vas eller en liten låda för olika små saker på dem.

Bild
Bild

Beroende på rummets storlek och form kan du välja den version av byrån som kommer att se harmonisk och vacker ut. Beroende på platsen relativt väggen kan byråerna vara:

  • väggmonterad - de fick detta namn eftersom de är fästa på väggen med gångjärn och skruvar eller boiserie -paneler. De kan användas ensamma eller som en del av ett garderobssystem.
  • Väggmonterad - brukar stå upp mot en vägg eftersom de har en oattraktiv bakvägg. De ska inte placeras i mitten av rummet.
  • Trångsynt - kan placeras var som helst i sovrummet. Fram- och bakväggen är gjorda av samma material. Detta alternativ kan användas för sovrumszonering.
  • Bifogad - ingår vanligtvis med andra möbler. Detta alternativ kan användas som tillägg till en modulär soffa. Vanligtvis är byrån samma höjd som soffans baksida.

Rekommenderad: