Euphorbia Edged (32 Bilder): är Det En årlig Eller Flerårig? Plantera "fjällsnö" I öppen Mark Och Ta Hand Om Det, Växer Euphorbia Marginal Från Frön

Innehållsförteckning:

Video: Euphorbia Edged (32 Bilder): är Det En årlig Eller Flerårig? Plantera "fjällsnö" I öppen Mark Och Ta Hand Om Det, Växer Euphorbia Marginal Från Frön

Video: Euphorbia Edged (32 Bilder): är Det En årlig Eller Flerårig? Plantera
Video: A usurpadora capitulo 32 parte 1/2 2024, April
Euphorbia Edged (32 Bilder): är Det En årlig Eller Flerårig? Plantera "fjällsnö" I öppen Mark Och Ta Hand Om Det, Växer Euphorbia Marginal Från Frön
Euphorbia Edged (32 Bilder): är Det En årlig Eller Flerårig? Plantera "fjällsnö" I öppen Mark Och Ta Hand Om Det, Växer Euphorbia Marginal Från Frön
Anonim

Landskapsarkitektur är ett av de populära områdena för förbättring av en personlig tomt, en park och ett grönt rekreationsområde. För att anlägga det valda området använder designers ett stort antal växter, vars utbud ständigt ökar på grund av det noggranna arbetet med uppfödare och biologer.

Professionella mästare inom landskapsdesign rekommenderar uppmärksamhet inte bara för populära prydnadsväxter, utan också använda blommor som vi fått av naturen i våra projekt . En av de unika växterna med ett ljust och vackert utseende är den kantade euphorbien. Det kan vara en dekoration för alla blomsterarrangemang.

Bild
Bild

Särdrag

Euphorbia edged är en giftig växt, vars mjölksaft innehåller euphorbin. Biologer kallar denna växt "euphorbia marginata", "fjällsnö" och "snö i bergen". Växten tillhör familjen Euphorbia och tillhör ettåriga. Den naturliga livsmiljön för denna blomma är bergssluttningarna i USA . Blommans utseende liknar en snövit boll. Ett särdrag är närvaron av en vit kant på bladen.

Den ettåriga växten har raka stjälkar upp till 85 cm höga med ljusgröna blad. Bladens form kan vara antingen rund eller spetsig. Blomställningarna är små och vita. Blomningsperioden varar från mitten av sommaren till början av vintern.

Hemma kan växten leva i flera år, så den blir automatiskt en flerårig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Landning

För plantering av växter i öppen mark rekommenderar trädgårdsmästare att använda plantor som odlas hemma. I mitten av maj kan starka och friska plantor från behållare transplanteras till soliga områden i trädgården. Det optimala avståndet mellan planteringsgroparna är 35 cm. Experter rekommenderar inte att man planterar växten i våta och träskiga områden. Grundläggande regler och funktioner för att plantera plantor i öppen mark:

  • fullständig rengöring av platsen från skräp och ogräs;
  • bildandet av planteringshål på ett avstånd av mer än 30 cm från rabatten;
  • gemensam plantering av växter endast med samma rotsystem;
  • för att skydda blomsterarrangemanget från damm och smuts, är det lämpligt att plantera snökulor från sidan av vägen;
  • solljus är nyckeln till riklig och vacker blomning;
  • fukta jorden bara genom att vattna vid roten;
  • det mest gynnsamma området för tillväxt är de södra och östra delarna av den personliga tomten;
  • före frostens början är det nödvändigt att skära av de övre skotten och ta bort hela rotsystemet;
  • utfodring är endast tillåten på kvällen;
  • för att få unga växter från frön är det nödvändigt att ogräs rabatten på våren och fukta jorden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är strängt förbjudet att plantera en växt nära barns rekreationsområden och nära gångdjur

För att odla en blomma hemma måste du välja låga behållare med stor diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Euphorbia kantad är en opretentiös växt, vars odling inte kommer att orsaka svårigheter även för nybörjare. Blomman kan planteras både i öppen mark och i blomkrukor. Vattna blomman sparsamt och regelbundet. Växten tolererar lätt torka och har en negativ inställning till vattentäta jordar . På sommaren räcker det med att fukta jorden En gång i veckan … När man odlar en blomma hemma utförs vattning först efter att jorden har torkat helt. Experter rekommenderar inte att spruta spetsen.

För att plantera en blomma måste du välja soligt och varmt ställe . Inomhus bör den optimala temperaturen för tillväxt ligga inom intervallet från +22 till + 24 grader . En opretentiös växt kan växa i ett område med högt innehåll av sand och grus, men föredrar näringsrika jordblandningar. Botaniker rekommenderar att du använder lös, näringsrik och bördig jord med låg surhet för plantering.

Längst ner i blomkrukan är det absolut nödvändigt att hälla en blandning av agroperlit, sand och torvjord.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att stimulera tillväxten av unga skott det är nödvändigt att regelbundet utföra sanitär beskärning av torkade stammar och lövverk, samt ta bort ruttna rötter . Klämning av kronan gör att växten släpper sidoskott och får en frodig krona. Innan du utför denna typ av arbete är det absolut nödvändigt att bära trädgårdsgummihandskar, och efter trimning, skölj verktygen med rinnande vatten och behandla med desinfektionsmedel.

Anläggningen reagerar positivt på införandet av kalium, fosfor och organiska gödningsmedel. Under blomningen rekommenderar erfarna trädgårdsmästare att mata blomman med ruttnad gödsel eller kompost. Gödsel kan appliceras 3-4 gånger om året med samma tidsintervall . Nybörjare bör ta hänsyn till att ett överskott av näringsämnen kan framkalla massiv tillväxt av skott och leda till en minskning av antalet blomställningar.

Under bekväma förhållanden kommer snöklotet att glädjas av riklig blomning till slutet av hösten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fortplantning

Reproduktion av växten utförs med frö och sticklingar. Frön för plantering kan köpas i specialaffärer eller samlas in själv. Efter blomningen bildas en liten låda med tre frön på växten. När frölådan är helt mogen är det nödvändigt att plocka den och ta bort frömaterialet.

Under perioden från februari till april kan frön planteras i förberedda behållare med näringsrik jord. Planteringsbehållarens höjd bör inte överstiga 120 mm . Innan du sår frö i marken blötlägg det i 2-3 timmar i varmt vatten.

De beredda fröna sprids över markytan och fuktas med en sprayflaska. Grytans yta ska strös med en blandning av torv och sand och täckas med plastfolie. Den bekvämaste temperaturen för groning är + 18 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra att behållarens yta brinner det är nödvändigt att ta bort filmen för luftning dagligen . Krukväxt jord ska inte torka ut . Först efter utseendet på de första skotten kan filmen tas bort, och vid bildandet av två blad kan en plockning utföras.

För att få en ny växt från en skärning är det nödvändigt att klippa en skärning som är cirka 15 cm hög från en hälsosam och stark skott mitt på sommaren och placera den i vatten, där tillväxtförstärkaren i rotsystemet har lagts till. Du kan använda en fuktig torvblandning för att gro rötterna. För att förhindra infektion av växten med svampsjukdomar måste det resulterande snittet behandlas med kolpulver. Endast växter kan planteras i öppen mark med ett starkt och utvecklat rotsystem.

Florister som odlar euphorbia i blomkrukor rekommenderar att uppmärksamma en annan uppfödningsmetod - dela busken. Denna metod kan endast användas under vilofasen, som börjar tidigt på vintern och fortsätter till tidig vår. För att erhålla planteringsmaterial är det nödvändigt att ta bort växten från krukan och dela dess rotsystem i flera delar.

Innan de resulterande skotten planteras måste torra och ruttna rötter klippas av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Växten är inte bara opretentiös, utan också resistent mot olika sjukdomar. Nybörjare måste ta hänsyn till det faktum att felaktig vård kan provocera utvecklingen av svampsjukdomar, som behandlas med speciella kemikalier. Vid felaktig vattning, låga ljusnivåer, förekomst av drag och brist på näringsämnen börjar växten bli gul och falla av bladen, och rotsystemet förfaller också. Följande typer av insekter kan skada växten och provocera dess död:

  • spindelkvalster - utseendet på en ljus blomning på bladets insida och vita hårstrån på hela plantans yta;
  • mjölk - utseendet av vit blomma på bladen;
  • slida - förekomsten av bruna och vita fläckar på bladplattan;
  • trips - utseendet på vita fläckar på bladen och markytan;
  • bladlus - förekomsten av små larver på alla delar av växten;
  • vitfluga - utseendet på gula och vita fläckar på arket och dess efterföljande vridning;
  • rotfel - vissnande av en blomma.
Bild
Bild
Bild
Bild

En lista över de vanligaste sjukdomarna och deras orsaker:

  • grå röta - en hög luftfuktighet, närvaron av en stor mängd kväve i jorden, en låg ventilationsnivå;
  • alternaria - hög omgivningstemperatur och hög luftfuktighet;
  • rotröta - vattentätning av jorden, hög lufttemperatur, låg belysningsnivå, okontrollerad applicering av kvävegödselmedel och dålig markkvalitet;
  • mjöldagg - hög lufttemperatur, låg luftfuktighet och torr jord;
  • tobaksmosaik - skada på anläggningen genom whitefly.
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel inom landskapsdesign

Euphorbia är en populär växt för dekoration av parker, gränder och rabatter. Dess opretentiöshet och kravlöshet mot vattning och jordkvalitet gör det möjligt att plantera växter i de mest avlägsna hörnen av den personliga tomten. Den vita bollen kan användas inte bara som en oberoende växt, utan också som en dekorativ bakgrund i blomsterarrangemang.

Designers planterar fjällsnö tillsammans med phloxes, monards, alla typer av spannmål och buzulniks

Bild
Bild
Bild
Bild

En hög dekorativitet och en stabil höjd gör det möjligt att kombinera en blomma med olika typer av buskar

Bild
Bild
Bild
Bild

Designers använder ofta ett vitt moln för att återuppliva ett grått och obeskrivligt byggområde

Bild
Bild

Experter rekommenderar att man planterar växten i små grupper runt barrträd, samt gör ljusa kompositioner av enbär och mjölk

Bild
Bild
Bild
Bild

Florister lägger kvistar av fjällsnö till buketter av rosor, malvor, dahlior och delphiniums

Bild
Bild
Bild
Bild

Erfarna trädgårdsmästare rekommenderar att man planterar vita bollar runt tomtens kanter. Den giftiga växten kommer att skrämma bort gnagare och skadliga insekter

Bild
Bild

Stadslivets höga hastighet och slöhet i betongkonstruktioner leder alltmer till moralisk utmattning av invånare i storstäder. Psykologer rekommenderar starkt att spendera helger utanför staden, i parker eller gröna rekreationsområden. Ren luft och ljusa blomsterarrangemang ger en möjlighet att återställa vitaliteten och bli av med trötthet. För att dekorera en personlig tomt på egen hand är det inte nödvändigt att köpa dyra växter.

Enkla och opretentiösa blommor hjälper dig att skapa unika kompositioner och spendera en minimal summa pengar.

Bild
Bild

Du kan hitta tips för att ta hand om kantad mjölkgräs genom att titta på videon nedan.

Rekommenderad: