Sovrum I Grålila Toner: Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Grålila Toner: Inredning

Video: Sovrum I Grålila Toner: Inredning
Video: MAKEOVER I SOVRUMMET! Inredningsvlogg 2024, April
Sovrum I Grålila Toner: Inredning
Sovrum I Grålila Toner: Inredning
Anonim

Ett sovrum i vackra, lugna nyanser är en plats dit du vill återvända efter en hård dag och efter en avkopplande semester. Färgschemat i just detta rum är mycket viktigt, eftersom det påverkar humör och välbefinnande. Idag är det väldigt modernt att dekorera rum i ovanliga färger, som ingen skulle ha valt för några decennier sedan. … Ett sovrum i grålila toner är en original och vinnande lösning för att skapa en mysig inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Många tror felaktigt att grått är ett ganska dystert fenomen som kan skapa tristess och modlöshet. Detta är absolut inte fallet, idag är ljusgrå toner på topp i popularitet, och designers inkluderar dem alltmer i sina idéer. Sådana färger lockar inte ögat, eftersom de ligger mellan svarta och vita färger. Dessutom är grått mångsidigt, praktiskt och lämpligt i många stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I kombination med grått börjar lila leka med nya färger, späd och uppfriskar de monokromatiska omgivningarna. Denna mystiska och magiska ton slappnar av, ger fred och lugn. Med ett stort antal nyanser matchar lila den mest krävande smaken. För dekoration av sovrummet rekommenderas att välja känsliga färger av lila, lavendel, orkidéer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att komma ihåg att mörka mättade toner endast är lämpliga för chockerande stilar, till exempel Empire -stilen, men även i detta fall kan de trycka ner och orsaka ångest.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken interiör att välja?

Ett grålila sovrum är ett utmärkt val, speciellt om du gillar modern inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna design kommer att passa mycket bra med den högteknologiska stilen . Denna trend kännetecknas av väldefinierade linjer, stor uppmärksamhet på belysning och en sval, diskret atmosfär. Välj metalliska nyanser av grått, som kan accentueras med blanka och speglade ytor som reflekterar ljus.

Tack vare detta kommer sovrummet att se ut visuellt större. Den lila tonen ska också vara ljus, särskilt när du köper gardiner, överkast och möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glamour är en annan riktning som kan vara en bra lösning för det gråvioletta området . I motsats till de flesta uppfattning att detta är för pretentiös och prickig stil, är glamouren i interiören mycket sofistikerad och elegant. Han älskar ett överflöd av förgyllda, blanka ytor och tillbehör. Följ de senaste modetrenderna, dekorationen av sovrummet ska vara den mest aktuella. Rika, lyxiga tyger, vackra takkronor, en måttlig mängd strass och kristall kommer att se bra ut i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är intressant att slå de grålila tonerna i stil med minimalism . Det är ingen hemlighet att minimalism oftast bara kännetecknas av ljusa nyanser, mycket utrymme och ett minimum av tillbehör. Men det gråvioletta utbudet är inte alls ett hinder för denna stil. Det viktigaste är att inte överdriva det med lila toner, de ska komplettera ljusgråa färger, späda dem, men inte vara grundläggande. Du bör definitivt inkludera små stänk av vita eller pastellfärger i dekorationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinera färger

Det mest fördelaktiga och intressanta valet kommer att vara fördelen med den gråtonen i dekorationen av sovrummet. Ljusgrå väggar kommer att se bra ut, du kan kombinera dem med ett tak och golv i en liknande nyans, eller några ljusare nyanser. Lila kommer att fungera som en accent här, som mjukar upp och fräschar upp interiören.

Delikat lila, lavendelmöbler, garderober med lila fototapeter, golvpuffar och soffbord ser väldigt bra ut. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt sängen - ett överkast med en rik aubergine- eller orkidéfärg kommer att vara mer än lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gillar att experimentera, varför inte använda lila som huvudton? Denna lösning är ganska excentrisk, men om den utförs korrekt kan du få ett grandiost och ovanligt rum. Att dekorera väggar med lila är en subtil och komplex process, du måste välja mellan ljusa och mörka toner. Ljuslila färger är idealiska för sovrummet för en tonåring, ung flicka, nygifta. Kontrasterande mörklila väggar är mer sällsynta, men kan spelas upp snyggt med ljusgrå metalltillbehör och ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra designidéer

Kombinationen av djuplila, ljusgrå och vita färger ser otroligt intressant ut. Denna kombination är lämplig för både moderna minimalistiska stilar och glamour. Var noga med att få en vacker massiv ljuskrona med kristaldetaljer. Du kan komplettera interiören med målningar, glas- och spegelytor och en modern matta.

Bild
Bild

Införandet av lila i väggdekoration är en nyhet i designvärlden. Om dessa nyanser är ljusa skapar de en mystisk och romantisk miljö. Sådana kombinationer, lämpliga i olika interiörer, ser bra ut i en modern riktning. För att göra omgivningen naturlig kan du lägga till element av vita möbler, vackra lampor, målningar och blommor.

Bild
Bild

Violetta färger kan fungera som en accent, stödja och levandegöra gråtoner. Till exempel kommer lila målning på grå väggar att se fantastiskt ut. För att matcha det kan du välja ett överkast eller utformningen av själva sängen.

Dessutom kommer väggarna att dekoreras med lakoniska fotografier i svartvitt.

Bild
Bild

En minimal mängd lila gör denna färg ännu mer synlig. Sovrumets vitgrå finish kommer att betonas av tillbehör med en rik lila färg. Dessa kan vara blommor, kuddar eller statyetter. Samtidigt ska grå färger inte vara för ljusa, en nyans av våt asfalt är ganska lämplig.

Rekommenderad: