Sovrum I Trä (53 Bilder): Rustik Inredning Med Träelement

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Trä (53 Bilder): Rustik Inredning Med Träelement

Video: Sovrum I Trä (53 Bilder): Rustik Inredning Med Träelement
Video: följ med till IKEA + haul || Inredning till mitt rum 2024, April
Sovrum I Trä (53 Bilder): Rustik Inredning Med Träelement
Sovrum I Trä (53 Bilder): Rustik Inredning Med Träelement
Anonim

Naturmaterial som används vid inredning av bostadslokaler kan förvandla interiören och ge den en speciell komfort och värme. Ett bra alternativ skulle vara att dekorera ett rum med trä. Idag kommer vi att överväga en sådan designlösning med exemplet med ett sovrum.

Bild
Bild

Inredningsdetaljer med träelement

Många är säkra på att träelement endast är lämpliga för att dekorera lantgårdar, sommarstugor, balkonger och loggior. Faktum är att denna design ser imponerande ut i vardagsrum, kök, korridorer och sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sovrum är inte bara ett av rummen i en bostad. Detta är ett riktigt hörn där ägarna kan gå i pension, koppla av och vara ensamma med sina tankar. Det är nödvändigt att närma sig utformningen av sådana utrymmen mycket ansvarsfullt, så att du som ett resultat får ett mysigt och harmoniskt sovrum, och inte ett färgstarkt utrymme där det blir svårt att somna och fly från pressande problem.

Bild
Bild

Rummet kan dekoreras med trädetaljer. Som regel används sådana element för att skapa en intressant rustik stil (aka land) i interiören. Huvuddragen i lantstilen är dess miljövänlighet.

Bild
Bild

Det kännetecknas av övervägande av naturliga naturmaterial, som inte bara finns i dekoration av väggar, golv och tak, utan också i möbler och dekorativa element.

Det kan inte bara vara ädelträ, utan också en lyxig råsten. I en färdig ensemble ser dessa material väldigt dyra och attraktiva ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera det faktum att sovrummet i trä är helt säkert för människors hälsa . Att vara i en sådan miljö kommer bara att ge positiva känslor. Som regel utstrålar trä vid höga temperaturer en trevlig karakteristisk doft som inte orsakar någon skada för människokroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan egenskap hos trä är dess förmåga att absorbera fukt . Av denna anledning är det absolut nödvändigt att materialet behandlas med speciella skyddsmedel, lack eller färg.

Om du bestämmer dig för att lägga till träelement i sovrummet, bör du ta hänsyn till det faktum att en sådan finish inte är lämplig för alla inredningsstilar. Till exempel, under förhållandena för populära moderna trender, kan ett träds skönhet inte helt avslöja sig själv, och situationen kan visa sig vara överbelastad och inharmonisk. Av denna anledning bör valet av rummets stil tas på största allvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips om rumsinredning

För att inredningen i sovrummet ska se harmonisk ut och tjäna i många år bör du vara uppmärksam på följande nyanser:

  • Om det är en kall årstid ute, måste materialen läggas ner vid rumstemperatur i minst en dag före installationen.
  • Innan direkt installation måste materialet behandlas med speciella svampdödande medel från baksidan och träet får torka.
  • I butiker erbjuder de ofta att köpa kleimerer. Det är bättre att vägra att använda dem, eftersom detta kommer att öka installationstiden och leda till ytterligare kostnader.

Rekommenderade stilar för rummet

Träbeklädnad ser harmonisk ut i följande inredningsstilar.

Chalet

Chaletstilen är mycket mysig och välkomnande. Detta är namnet på ett litet alphus med en speciell arkitektur. Lokaler i liknande veva måste avslutas med naturligt trä och sten. Idag hävdar många designers att "chalet" inte är en oberoende stil, utan är en av varianterna av "country" -stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rustik

Rustik design återspeglar främst kulturen och traditionerna för folken i ett visst land. Det kännetecknas av grova efterbehandlingsmaterial. I sådana interiörer måste antika dekorativa element finnas.

Möbler i ett "rustikt" sovrum ska vara så enkla och okomplicerade som möjligt, som i en riktig by.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Denna stil upprepar i många avseenden den "rustika" stilen. För golv i ett sådant sovrum kan du använda inte bara brädor eller laminat, utan också matta eller parkett. Provence kännetecknas också av en pastellpalett av möbler och finish, och åldrade möbler i ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

Ett sovrum i skandinavisk stil måste avslutas med blekt trä. Det rekommenderas att uteslutande välja naturmaterial: trä, sten, glas, bomull, linne, päls, keramik etc. Möbler i sådana miljöer ska vara så enkla som möjligt (gjorda av ljust trä) och funktionella.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material för att täcka golv, väggar och tak

Idag kan du i byggvaruhus hitta en mängd olika material som är lämpliga för att dekorera ett vackert och mysigt sovrum i lantlig stil.

Bild
Bild

Väggar

Foder

Det mest ekonomiska alternativet är foder. Det är en dekorativ vändskiva, som är gjord av material som tall, gran, lind, asp, etc. En sådan finish är hållbar och utsätts inte för mekaniska skador.

Bild
Bild

Installation av sådant material är enkelt och även en nybörjare i sådana frågor kan hantera det. Det är värt att notera det faktum att väggarna, färdiga med plåt, gör att du regelbundet kan uppdatera inredningen, eftersom de måste målas och tonas upprepade gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eurofoder tillverkas enligt europeisk teknik . När det gäller dess egenskaper upprepar den i stort sett det vanliga fodret, men tillverkas i enlighet med andra standarder.

Bild
Bild

Blockera hus

Blockhuset är mycket populärt idag. Det är en finishbräda med imitation av en bar eller stock. Med hjälp av detta material kan du skapa en vacker imitation av en träram i sovrummet. Blockhuset är relativt billigt. De främsta fördelarna med detta efterbehandlingsmaterial är dess styrka, hållbarhet, slitstyrka samt värme- och ljudisoleringsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gusvarblok

Ett annat vackert material - gusvarblok - kommer att kosta lite mer. Sådana paneler presenteras i ett stort antal olika profiler, vilket gör att du kan skapa en vacker och original inomhusmiljö.

Bild
Bild

Installation av en sådan finish är också enkel och prisvärd. Guusvarblock blockeras av en dold anslutning som inte bryter mot rätt ritning. Ett sådant efterbehandlingsmaterial är hållbart och inte nyckfullt i drift.

Det kräver ingen särskild och komplex vård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä tapeter

Moderna tillverkare erbjuder ett urval av köpare och andra intressanta ytor - naturliga trä tapeter och special tapeter av termiskt trä:

  • Trä tapeter presenteras i en enorm variation . De måste också behandlas med skyddande medel och lack. Liknande material är gjorda av olika träslag och kan ha en mycket annorlunda konsistens.
  • Thermowood tapeter är mer praktiska . De kännetecknas av slitstyrka, brandsäkerhet och icke-känslighet för svampformationer. Sådana dukar limmas uteslutande på plana ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

Det vanligaste alternativet för golv är laminat . Idag kan du i butiker hitta många alternativ för sådana golv. De har olika texturer och naturliga mönster.

Bild
Bild

Du kan också använda andra material:

  • parkettbräda;
  • korkbeläggningar;
  • vinylgolv som imiterar trä;
  • matta;
  • brädor från olika träslag.
Bild
Bild

Tak

Perfekt för att avsluta taket:

  • billigt och hållbart foder;
  • dekorativa träpaneler från olika träslag;
  • motstående takplattor av värdefulla arter;
  • plywood bestående av flera lager av trä;
  • takfilé (ett slags taksockel);
  • dekorativa falska balkar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man möbler?

Trämöbler är idealiska för ett sovrum i trä . Men tror inte att det ska vara grovt och massivt. Modeller med graciösa och snygga linjer kommer också att se harmoniska ut. Du kan också vända dig till alternativ med snidade detaljer.

Bild
Bild

För att skapa en mer romantisk och ljus inredning bör du välja vackra korgmöbler .vilket kommer att skapa en avkopplande och mysig atmosfär i sovrummet. Wicker kan inte bara vara en säng, utan också stolar som ligger nära den.

Bild
Bild

I vissa interiörer kommer en säng i smidesjärn att se harmonisk ut . Men överbelasta inte situationen med sådana detaljer, annars riskerar du att göra en dyster och inharmonisk ensemble.

Bild
Bild

Textilier och tillbehör för att skapa komfort

Dekorativa detaljer och tillbehör bör väljas utifrån dina smakpreferenser och den stilinriktning du valt för ditt sovrum.

Under förhållandena i ett trä sovrum ser textilelement perfekt ut . Det rekommenderas att välja billiga och enkla tyger. De kan till och med vara lite oförskämda.

Material som linne, tyg eller bomull är bra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Etniska mönster eller geometriska mönster i olika färger kan appliceras på sängkläder, mattor och kuddar . I en sådan inredning kommer det att vara intressant att titta på en filt som imiterar ett lapptyg, bestående av flerfärgade rutor, slarvigt sammanfogade. Du kan dekorera rummet med stickade detaljer i lugna färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika fotografier och målningar är lämpliga för dekorativa tillägg . Du kan komplettera sovrummet med speglar, men det ska inte vara för många av dem. Två små eller en stor spegel räcker.

Rekommenderad: