Mjölksjukdomar: Varför Blir Bladen På En Inomhusblomma Gula Och Faller? Tänk Om Han Tappade Bladen?

Innehållsförteckning:

Video: Mjölksjukdomar: Varför Blir Bladen På En Inomhusblomma Gula Och Faller? Tänk Om Han Tappade Bladen?

Video: Mjölksjukdomar: Varför Blir Bladen På En Inomhusblomma Gula Och Faller? Tänk Om Han Tappade Bladen?
Video: ALOCASIA MICHOLIZIANA MÄTER MED TUMSTOCK NYTT BLAD 2024, April
Mjölksjukdomar: Varför Blir Bladen På En Inomhusblomma Gula Och Faller? Tänk Om Han Tappade Bladen?
Mjölksjukdomar: Varför Blir Bladen På En Inomhusblomma Gula Och Faller? Tänk Om Han Tappade Bladen?
Anonim

Euphorbia, känd som euphorbia, är en så opretentiös växt att den växer i alla klimatzoner. Liksom de flesta blommor är växten inte immun mot olika sjukdomar och ett antal skadedjur. Denna artikel kommer att handla om hur man upptäcker en sjukdom i tid och botar en lövskörd.

Bild
Bild

Särdrag

Oftast finns spår på fönsterbrädorna i lägenheter, hus eller officiella institutioner. Växten känns bra både i ett upplyst rum och i ett område med genomsnittlig ljusintensitet. Det är allmänt accepterat att denna växt är en av de första i världen av sitt släkt, eftersom den har upp till 2 tusen arter . Det kan växa i form av ett gräs eller buske, liksom i form av ett litet träd. För några hundra år sedan användes plantans saft inom många medicinska områden. De kunde läka och skada samtidigt. Patienten fick allvarlig förgiftning vid minsta misstag av aesculapius.

Älskare av inomhusväxter rekommenderas att odla euphorbia, förutsatt att det inte finns några förskolebarn och grundskolebarn i huset. Om du har husdjur bör blomman växa i ett rum där tillgången till husdjur är stängd . I sina blad har kulturen harts, gummi. Det finns också mjölkig juice i dem.

Bild
Bild

Blommans fördelaktiga egenskaper uttrycks i dess förmåga att ha en antiinflammatorisk och smärtstillande effekt på människokroppen . Växten är urin och diaforetisk. Milkweed juice bekämpar aktivt leukemi, därför används växtens rötter, blad och saft från dem som råvaror för farmaceutiska tinkturer. De behandlar i sin tur magsjukdomar såväl som hudsjukdomar.

Det är förvånande att växten fortfarande är mottaglig för sjukdomar och skadedjurattacker med giftiga element i saften.

Bild
Bild

Sjukdomar

Flerblommig eller triangulär, cypress, kantad, räfflad och många andra typer av inomhus mjölkblommor lider mycket ofta på grund av att bladen har fallit av, stammen blir gul. Detta händer oftast efter att växten har transplanterats. Varför händer detta och vad ska man göra i en sådan situation? Denna fråga ställs av ett stort antal trädgårdsmästare.

Utvecklingen av sjukdomar påverkas huvudsakligen av inte riktigt skötsel av mjölken. Så, med brist på belysning, tappar kulturen snabbt sina löv. Om blomman har tappat sina blad, överdrev du den med vattning. Konsekvensen av felaktig vård är bildandet av virusinfektioner eller svampar i växten.

De vanligaste av dem är:

  • rot, stjälk och gråröta;
  • alternaria och bakterios;
  • mosaik och mjöldagg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla typer av röta orsakas av svampinfektion . Till en början kan det dyka upp på rötterna, och senare kommer sjukdomen att synas på stammen och bladen. Det uttrycks i utseendet på fläckar av mörka och grå nyanser. Bladen från dem ruttnar helt enkelt, stjälken går sönder. En liknande situation uppstår med rötterna, de blir till ruttnade fibrer.

Denna sjukdom uppstår som ett resultat av överdriven vattning av växten, liksom på grund av att blomman är i ett rum där lufttemperaturen och luftfuktigheten förändras dramatiskt. Ett överskott av gödningsmedel som innehåller kväve kan också orsaka denna sjukdom. Som en kamp mot blomsterbesvär utförs ett substratbyte. Ta bort våt och placera växten i torr jord, och behandla den sedan med preparaten "Previkur" eller "Ridomil".

Den kemiska sammansättningen "Skor" eller samma "Ridomil Gold", Bordeaux -blandning, "Acrobat Mts" används för att behandla mjölkgräs som skadats av Alternaria . Detta är en svampsjukdom. Det uttrycks i utseendet på täta fläckar av mörkbrun eller svart färg på bladen. De kan vara små och växa i diameter. Bladvävnaden förstörs under svampblomningen. Bladen faller, kilen går under. För att rädda växten måste den sprutas med ovannämnda fungicider.

Bättre är naturligtvis också att byta ut jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utvecklingen av bakterios underlättas av överdriven vattning av blomman, hög luftfuktighet eller infekterade frön (från vilka plantan odlas). Rötning bildas på stjälkarna och bladen, som om de fuktas med vatten. Kulturen växer dåligt och slutar blomma. De skadade områdena är fyllda med en tjock och grumlig vätska med en stickande obehaglig lukt. Viruset lämnar inte växten förrän i ögonblicket av dess död.

Överdriven kvävehalt i underlaget och luftfuktighet följer utvecklingen av bakterier . När bara rötterna började ruttna, och stammen och bladen ser ganska livskraftiga ut, är det vettigt att vidta åtgärder för att rädda växten. Först måste du ta bort alla ruttna områden, vattna sedan växten med Bordeaux -blandning och transplantera sedan i torr jord. Krukan där blomman befann sig innan måste desinficeras väl och föras till bakrummet.

Bättre att plantera kilen i en ny behållare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en fluffig beläggning visas på bladen på ditt rum mjölkbär, så signalerar detta också närvaron av en svamp. Bladvävnader torkar ut under en sådan beläggning. Svampen sprider sig mycket snabbt från en växt till en annan, och om åtgärder inte vidtas i tid för att eliminera det, kan alla växter nära mjölkgräset dö. Mjöldagg behandlas med svampdödande läkemedel. Det kan vara Topaz, Fundazim, Quadris och andra medel.

Det finns inte mindre lömsk sjukdom - mosaik. Med henne är mjölkbladslöven täckta med ett märkligt fläckmönster. Färgen är vit, gul, röd. Hittills finns det inga kemiska preparat som aktivt bekämpar denna växtsjukdom.

Det rekommenderas att ta bort de löv som drabbats av sjukdomen. Skärningen måste utföras med ett verktyg som tidigare behandlats med alkohol eller en alkoholhaltig komposition.

Om spetsen efter tiden inte har börjat återhämta sig, skadorna på bladen fortsätter, och du kommer att se att växten dör, förstörs en sådan blomma bäst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skadedjur

Mycket ofta finns det bladlöss på mjölkgräs. Om det dyker upp ändras bladen, de kan till och med krulla och sedan börjar de bli gula. Som ett resultat slänger anläggningen dem. Som regel tappar områden som påverkas av bladlöss sin ursprungliga färg, tillväxten av lövgrödor saktar ner.

När du upptäcker små gula eller gröna buggar, försök att samla dem så snart som möjligt . Efter det rekommenderas att omedelbart bearbeta (spraya) euphorbia med ett av läkemedlen som aktivt bekämpar skadedjuret. För dessa fall är det bättre att använda "Aktellik", "Fitoverm". Det är nödvändigt att utföra proceduren i två eller tre steg med ett tidsintervall. Förfarandet för att använda medlen beskrivs på förpackningen.

Behandling av en växt från angrepp av rotmögel och vitfluga utförs med hjälp av insekticider . De bör användas med största försiktighet, eftersom det vid injektion av läkemedel påverkar det mänskliga andningssystemet. Dessa läkemedel inkluderar till exempel diklorvos. Kompositioner är i form av emulsioner, suspensioner, pulver. Med vitflugan reproduceras dess larver i den nedre delen av bladen. När själva bladet blev gult, vridet till ett rör eller opal, började en attack på växten i form av vita små muggar.

De sjuka delarna av blomman skärs av, och resten sprutas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mealy mask eller bugg manifesterar sig i form av lager, som påminner om spritt mjöl . Milkweed rötter är främst mottagliga för denna sjukdom. Som behandling avlägsnas växten från krukan, besprutas med insekticider, och krukan desinficeras noggrant. Sedan är det täckt med annan jord (färsk). Samma läkemedel verkar på små myggor och parasiterar ofta växten. Om de hittas transplanteras kulturen omedelbart till ett nytt substrat. Spurge påverkar också skalinsekten. Från hennes attacker behandlas växten med droger "Actellic" eller "Phosbecid".

Korrekt vård av mjölkgräs kommer att säkerställa dess fortsatta tillväxt och frånvaro av sjukdomar eller skador av skadliga insekter. Tillräcklig belysning, jord, lufttemperatur och luftfuktighet är huvudkomponenterna för växtskydd. Bland olika arter kan du alltid välja den mest extraordinära versionen av en blomma för dig själv och odla den hemma, med minimal kunskap om den.

Rekommenderad: