Golvstående Toalettpappershållare: Trä- Och Metallställ För Borstar Och Reservrullar, Ikea -produkter

Innehållsförteckning:

Video: Golvstående Toalettpappershållare: Trä- Och Metallställ För Borstar Och Reservrullar, Ikea -produkter

Video: Golvstående Toalettpappershållare: Trä- Och Metallställ För Borstar Och Reservrullar, Ikea -produkter
Video: DIY Scrap Wood Toilet Paper Holder! #BUILDATHOME 2024, April
Golvstående Toalettpappershållare: Trä- Och Metallställ För Borstar Och Reservrullar, Ikea -produkter
Golvstående Toalettpappershållare: Trä- Och Metallställ För Borstar Och Reservrullar, Ikea -produkter
Anonim

Ägarna till många hus beslutar om ett sådant steg som att kombinera ett badrum med en toalett, därför är det mycket viktigt att alla saker i dem ligger strikt på sina platser, vilket skapar komfort. Ett ergonomiskt arrangemang har alltid ansetts lämpligt, för på så sätt kan du öka utrymmet i rummet.

Ett av attributen som hjälper till att utrusta badrumsutrymmet optimalt är golvhållaren för toalettpapper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

För att stanna kvar vid ett visst designalternativ för detta element är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till dess utseende utan också till andra funktioner. De viktigaste faktorerna är livslängden och materialet från vilket toalettpappershållaren är tillverkad. När det gäller utseendet finns det ett stort utbud av modeller, som alla har en viss funktionalitet.

Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Dessa produkter kan vara tillverkade av metall, plast, trä och andra material. Var och en av dem har sitt eget specifika utseende, vilket bör betona rummets inre. För att föredra ett eller annat material är det också nödvändigt att ta hänsyn till de egenskaper som det är utrustat med.

  • Till exempel, plast har en låg vikt, den kan enkelt fästas på valfri yta bredvid toaletten eller handfatet, det kommer inte att vara svårt att rengöra den från smuts. Bland dess nackdelar är den höga blekningshastigheten, samt minimalt motstånd mot stress, vilket leder till brott om det hanteras grovt.
  • Rikt inredda ser väldigt snygga ut och verkligen unika trä hållare. Dessa modeller är perfekta för finsmakare av naturmaterial.
  • Fans av presentabla hållaralternativ ägnar särskild uppmärksamhet åt metall modeller , som preliminärt utsätts för förkromning eller speciell sprutning. Dessa element kan hålla många gånger längre än motsvarigheter av plast, men du måste ta hänsyn till de förhållanden som kan ha en negativ inverkan på dem. Till exempel, vid hög luftfuktighet, förstörs sprutningen och förlorar därmed sitt vackra utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många designers rekommenderar att man väljer toalettpappershållare i rostfritt stål. Denna design har en ökad livslängd, men samtidigt blir priset för dyrt jämfört med andra material.

Utrustad med särskild originalitet smidd produkter som ofta består av flera fragment. Alla typer av dekorativa element används för att dekorera dem, vilket hjälper till att ge sofistikering till rummets utseende. Under tillverkningsprocessen täcks produkten med en patina eller målas med svart emalj.

Tillverkningsalternativ är möjliga och från mer ovanliga material i till exempel porslin finns det dock ett antal problem som användaren av en sådan hållare kan möta:

  1. hög kostnad för produkten;
  2. svårigheter att tillverka;
  3. minimalt motstånd vid belastning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt rullarnas placering är alla hållare tillverkade i två möjliga versioner:

  1. horisontell;
  2. vertikal.

Typer av strukturer

Golvhållare rekommenderas för installation i rum på ett tillräckligt stort område, där det finns plats för sådana tillbehör. Strukturer av denna typ tillverkas i två typer:

  1. standard;
  2. multifunktionell.

Standardhållaren är ett stativ som rymmer pappersrullen. Oftast är dessa modeller gjorda av metall. Hållarna är praktiska, de kan enkelt flyttas om till en annan plats om det behövs, de har inte en stel fastsättning på golvet. Nackdelen med denna modell är bristen på skydd mot stänk av vatten som kan komma på den fasta pappersrullen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hållaren till det multifunktionella provet är ett stativ som är utrustat med element för att fixera borsten, och som också har plats för förvaring av ytterligare rullar toalettpapper. Bland fördelarna är kompakthet, möjlighet till samtidig placering av flera föremål på ett ställe och enkel rörelse vid behov .… Sådana strukturer kan också ha en plats för placeringen av luftfräscharen.

Modeller som liknar en korg i sitt utseende anses vara mycket populära. Sådana produkter är oftast tillverkade av hållbar metall, eftersom de innebär placering och lagring av flera rullar samtidigt, en borste, en luftfräschare etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det klassiska alternativet för de flesta interiörer är en stav som rullar toalettpapper på. Denna skapelse ser bra ut och är extremt presentabel. En modifiering av en sådan produkt är en stativhållare. I detta fall läggs extra rullar på kärnan, och det finns en möjlighet att lägga en mobil enhet eller annan pryl på den extra hyllan.

Det finns också produkter som är utrustade med tidningsställ. För närvarande tappar sådana modeller efterfrågan, eftersom de mer populära och praktiska är de som är utrustade med de senaste tekniska framstegen, nämligen mönster med inbyggda klockor, högtalare eller till och med en spelare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Tänk på de mest populära golvhållarmodellerna.

  • Brabantia - hållare av vit färg, avsedd för 3 rullar, har skydd mot korrosion. Den enda nackdelen är bristen på ytterligare funktioner förutom pappersförvaring.
  • York lyra från tillverkaren InterDesign kännetecknas av en höjd av 60,5 cm, en bredd på 18,5 cm. Modellen är utformad för förvaring av 4 rullar, har hög hållfasthet och ergonomisk design, men har samtidigt en ganska hög kostnad.
  • Dispenser som låter dig förvara toalettpapper i stora rullar. Känt ungerskt företag Tork uppfann och genomförde idén att skapa en hållare av plast, som öppnas med en speciell nyckel eller genom att trycka på en knapp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Perfekt beprövad modell från företaget Ksitex , som också är avsedd för stora rullar, men den är gjord av metall, vilket ger sofistikering till produktens utseende, men ökar dess kostnad.
  • Wasser Kraft Main K-9259 - en utmärkt modell, som är tillverkad av mässing och dessutom utsatt för förkromning, vilket ökar dess livslängd och hållfasthet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Företag Hayta presenterade en utmärkt modell av en multifunktionell hållare-Classic Gold 13903-3b-guld, som samtidigt kan skydda toalettpapper från vatteninträngning och fixa en flaska med en luftfräschare.
  • Nytt från företaget Ikea tillverkad av återvunnet material, har en överkomlig kostnad.
  • Budgetalternativet presenterades av företaget Axentia - Toppstjärnmodell , kännetecknas av möjligheten till samtidig placering av 3 rullar, och har också en speciell extra hylla för förvaring av tidningar eller tidskrifter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Original pappershållare

Badrum och toaletttillbehör ger designers ett stort utrymme för att använda sin fantasi. Även när det gäller sådana till synes tråkiga och lakoniska föremål som golvhållare. Idag kan du i VVS -butiker hitta de mest ovanliga variationerna på detta tema.

För värdar som vill glädja sina gäster finns det ett specialerbjudande - det här är figurer i form av skulpturer gjorda av olika material. En man, en saga eller ett djur som kommer att vara i badrummet eller toaletten kommer att bli dess integrerade dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av karaktär beror direkt på husets ägare. För älskare av vilda djur finns det hållare som är unika i sitt utseende, gjorda i form av ett djuransikte. Populära mönster är i form av en katt med en uppåtvänd svans eller en giraff, där rullar toalettpapper läggs på en lång hals.

För barn erbjuds modeller i form av seriefigurer, för älskare av extravaganta alternativ - skeletthållare eller riddare. För sportälskare är figuren av en idrottare som höjer en skivstång eller hantlar, där pappersrullar är vikter, perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I nästa video ser du en kort videopresentation av toalettpappershållaren Vana Umbra.

Rekommenderad: