Bladen På Pengaträdet (tjock Kvinna) Smular Ihop: Vad Ska Jag Göra Om Bladen Faller Av Blomman På Vintern Och Av Vilka Skäl Tappar Det Dem? Behandling Av Sjukdomar

Innehållsförteckning:

Video: Bladen På Pengaträdet (tjock Kvinna) Smular Ihop: Vad Ska Jag Göra Om Bladen Faller Av Blomman På Vintern Och Av Vilka Skäl Tappar Det Dem? Behandling Av Sjukdomar

Video: Bladen På Pengaträdet (tjock Kvinna) Smular Ihop: Vad Ska Jag Göra Om Bladen Faller Av Blomman På Vintern Och Av Vilka Skäl Tappar Det Dem? Behandling Av Sjukdomar
Video: Why Is My Money Tree Losing Leaves? 2024, Maj
Bladen På Pengaträdet (tjock Kvinna) Smular Ihop: Vad Ska Jag Göra Om Bladen Faller Av Blomman På Vintern Och Av Vilka Skäl Tappar Det Dem? Behandling Av Sjukdomar
Bladen På Pengaträdet (tjock Kvinna) Smular Ihop: Vad Ska Jag Göra Om Bladen Faller Av Blomman På Vintern Och Av Vilka Skäl Tappar Det Dem? Behandling Av Sjukdomar
Anonim

Många människor odlar det så kallade pengaträdet hemma (ett annat namn är jäveln). Populariteten hos denna växt är förståelig - den är opretentiös och kräver inte komplex vård. Den feta kvinnan är inte rädd för att glömma att vattna, på grund av detta kommer pengaträdet inte att börja torka ut och vissna. Brist på belysning utgör inte heller någon fara för denna växt. Det händer dock så att bastardens löv börjar smula. Låt oss överväga i detalj av vilka skäl ett sådant problem kan uppstå och hur vi ska hantera det.

Bild
Bild

Felaktig vård och dess konsekvenser

Den feta kvinnan är en söt, icke-nyckfull växt som många odlar hemma. De lockas av både dess ursprungliga utseende och det minnesvärda namnet - pengaträdet. Vanligtvis uppstår inga allvarliga problem under odlingen, men många odlare står inför det faktum att plantans löv någon gång börjar falla av. Orsakerna till att en sådan sjukdom uppträder kan vara olika. I de flesta fall är de förknippade med felaktig vård av den tjocka kvinnan . Låt oss ta en titt på några av dem.

Bild
Bild

Vattning

Den feta kvinnan tillhör succulenter. Detta är den typ av växt som kan absorbera och ackumulera livgivande fukt i sig. Det bevaras i lövverket av sådana växter. På grund av denna funktion tjock kvinna är inte rädd för torra perioder , eftersom hon har sin egen tillgång på vätska som är nödvändig för tillväxt och hälsa. Men den här växten behöver ofta inte vattnas. Mycket ofta, på grund av detta, börjar den tjocka kvinnan aktivt kasta lövverket.

Dessutom blir det senare inte gult eller torkar ut - bladen förblir friska, men själva växten kommer oundvikligen att vissna av sin förlust.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta står odlare som är för ansvariga och oroliga för sina "husdjur" inför ett så allvarligt problem; Du behöver inte göra det här. Men för lång paus i vattningen kommer inte heller att gynna pengaträdet . Om jorden är för torr, så som vid överdriven fukt, kommer det att vara möjligt att se hur bladen tappar sin elasticitet, blir gula och sedan smulas helt.

Det är därför det är så viktigt att ge den här växten rätt vattning.

Överflödig vätska får aldrig finnas kvar i pallen . Om det är en varm sommar ute måste pengaträdet vattnas dagligen, men bara med små portioner vatten vid rumstemperatur. På hösten eller vintern räcker det med en vattning per vecka.

Med felaktig vattning kan du också märka att den tjocka kvinnans rötter började ruttna. Du bör inte vara rädd för ett sådant problem: troligtvis kan pengaträdet fortfarande sparas. Du måste bara transplantera den i en annan jord, samtidigt som du helt frigör den från resterna av det gamla landet. Ruttna rötter måste tas bort.

Bild
Bild

Direkt solljus

Pengaträdet behöver inte bara vattnas korrekt, utan också placeras korrekt. Platsen för denna växt bör väljas mycket noggrant. Det ska inte utsättas för aggressivt direkt solljus .… Annars börjar den tjocka kvinnans löv att snabbt överhettas och sedan helt täcka med bruna fläckar, varefter det kommer att falla av.

Bild
Bild

Maximal fara vid direkt solljus träd nära de södra fönstren är mottagliga . Under sådana förhållanden kan växten få en allvarlig brännskada.

Liknande problem kan uppstå om växten tas ut i frisk luft efter en lång vistelse i ett slutet utrymme.

Från för starkt och irriterande solljus pengaträdet är vanligtvis täckt med ett ark tidning eller ett papper av lämpliga storlekar . Men det rekommenderas inte att lämna blomman i fullständigt mörker - den tjocka kvinnan behöver fortfarande ljus, men med måtta.

Bild
Bild

Överskott av mineralgödsel

En annan vanlig orsak till att jävelns löv faller av är överskott av mineralgödsel i jorden där växten finns. Det kan finnas för många av dessa komponenter i den applicerade toppdressingen. I det här fallet finns det inte så många alternativ för att komma ur situationen - du måste transplantera trädet till färsk mark, där det inte finns sådana ämnen. Du måste också skydda planteringen från ett överskott av salter, markoxidation. För detta rekommenderar erfarna blomsterhandlare att använda kol.

För att inte möta sådana sjukdomar i framtiden rekommenderar experter att noggrant läsa all information som appliceras på förpackningarna med gödningsmedel och gödningsmedel för växter. Även om du anser dig själv vara en erfaren blomsterhandlare och är säker på att du inte kommer att läsa något nytt där, är det bättre att spela säkert och ändå läsa instruktionerna för att använda kompositionen.

Bild
Bild

Mycket kallt kranvatten

Många blomsterodlare som inte har rätt erfarenhet åtar sig att vattna en opretentiös fet kvinna med isvatten som dras direkt från kranen. Detta bör inte göras, för som ett resultat kan inte bara trädets lövverk utan också dess rötter drabbas av sådan skoningslös vattning. Du behöver bara vattna den tjocka kvinnan med sedimenterat vatten , vars temperatur inte skiljer sig mycket från rumstemperatur.

Bild
Bild

Temperaturskillnader

Som tidigare nämnts måste pengaträdet placeras korrekt. Det är nödvändigt att inte bara ta hand om säker belysning utan också för en behaglig temperatur i rummet där anläggningen ligger. Den feta kvinnan får inte placeras där det finns drag eller värme . Att flytta ett träd från ett för kallt utrymme plötsligt till ett varmt är inte heller en bra lösning. Alla dessa faktorer kommer att påverka trädets hälsa och skick negativt. Under sådana förhållanden kan bladen också börja falla av.

Bild
Bild

Om den tjocka kvinnan har varit i ett ganska kallt utrymme under mycket lång tid, till exempel på en frostig fönsterbräda, och dess rötter är frusna, är det troligtvis inte möjligt att rädda växten. Vi måste klippa sticklingar och försöka odla nya träd från dem.

En mycket vanlig orsak till att pengaträdet fäller löv är att det är under extrema klimatförhållanden ovanligt för det. Friska gröna blad kommer att fällas för att nya skott ska dyka upp.

Transplantationskruka

För att plantera ett pengaträd är det absolut nödvändigt att välja de lämpligaste kärlen. Rötterna till denna växt kännetecknas av det faktum att de vanligtvis ligger ytligt, utan att fördjupa sig mycket. Det är därför det rekommenderas att plantera en fet kvinna bara i inte för höga, men tillräckligt breda krukor.

Bild
Bild

Observera att onödigt stora behållare för dessa växter inte kommer att fungera - i en sådan miljö blir den tjocka kvinnan helt obekväm. Det är mycket viktigt att organisera dränering av hög kvalitet i den valda behållaren (minst 2-3 cm) . Experter rekommenderar att du väljer högkvalitativa och pålitliga kärl som inte avger stark kemisk lukt. Florister väljer ofta keramiska behållare.

Bild
Bild

Avsaknad av vilande period

Under den kalla vintersäsongen, opretentiös pengaträdet behöver en obligatorisk viloperiod . För detta ändamål krävs det att temperaturen i rummet där anläggningen ligger inte är högre än +15 grader. Under växtsäsongen är det önskvärt att dessa värden når 20-27 grader.

Bild
Bild

Om du inte låter trädet vila vid rätt tidpunkt börjar det göra ont. Det är osannolikt att det kommer att vara möjligt att undvika att löv faller under sådana förhållanden.

Naturligt åldrande

Lövverket från pengaträdet kan falla av oavsett odlarens handlingar. Naturlig åldrande av en fet kvinna leder ofta till sådana konsekvenser. Gamla träd som har levt i många år fäller ofta sina löv.

Bild
Bild

Hur hanteras sjukdomar och skadedjur?

Trots att jäveln är ett träd med god immunitet och inte är mottagligt för allvarliga sjukdomar, kan förr eller senare vissa sjukdomar påverka det. Så under förhållanden med för hög luftfuktighet i luft eller jord, liksom höga omgivningstemperaturer, kan patogena mikroorganismer - farliga svampar - tränga in i en växt . De kan infektera de viktiga komponenterna i pengaträdet. Dessutom kan dessa besvär effektivt gömma sig under tecken på röta. Det kan vara grå eller grön röta.

Efter att ha blivit sjuk, visnar trädet bokstavligen framför våra ögon. Dess löv börjar oundvikligen torka ut och faller sedan helt enkelt. Växtens bakteriella infektion börjar från det ögonblick som trädet självt börjar vissna aktivt och bladen täcks av en brun blomning och faller sedan av. Att övervinna patogena bakterier är inte så lätt som det kan tyckas. Mycket ofta är växtbehandling inte möjlig här och du måste bara bli av med trädet.

Bild
Bild

När det gäller svampsjukdomar kan de behandlas och förebyggas.

Svampsjukdomar letar alltid efter unga vävnader av gröna organismer … Genom att sprida sig aktivt kan de leda till att trädets krona blir bar, och då kommer den att dö helt och hållet. I det här fallet måste du återuppliva växten så snart som möjligt.

En av de vanligaste parasiterna som "älskar" att infektera pengaträdet är mjölk … Gradvis kan den infektera hela växten och lämna ljusa fläckar på bladen, liknande spindelnät. Inte mindre farliga för denna saftiga är spindelkvalster och skalinsekt.

En blomma som påverkas av dessa parasiter börjar stadigt förlora lövverk, varefter den blir väldigt slö och livlös. Det är möjligt att rädda honom i sådana fall genom att använda behandling med specialiserade läkemedel. Men åtgärder bör vidtas så snabbt som möjligt.

Bild
Bild

Du kan också bekämpa parasiterna som har startat på pengaträdet på så beprövade sätt.

  • Skölden tvättas vanligtvis bort , vänder sig till behandling av lövverk med tvålvatten. Istället är det tillåtet att förstöra den skadliga parasiten med ett insekticidmedel, till exempel "Aktara".
  • För att bekämpa skadliga spindelmider , är det absolut nödvändigt att ta bort de löv från växten som han lyckades träffa. Efter det tvättas det saftiga under duschen. Efter torkning måste trädet desinficeras med Actellik.
  • Om växten krockar med en mjölkfisk , då måste det behandlas noggrant med ett speciellt medel mot skadliga insekter. Därefter kan den tjocka kvinnan transplanteras till en ny kruka med ny jord.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan farlig parasit kan sätta sig på rötterna hos en fet kvinna - rotfel … Det är inte så lätt att upptäcka honom där. Vanligtvis uppstår sådana problem under vårens transplantation av trädet till en ny kruka och jord.

Om rotmaskan attackerade pengaträdet, måste plantans rötter sköljas under rinnande vatten, vars temperatur inte bör vara högre än 50 grader.

Vidare rekommenderas bunten med rötter noggrant bearbetas med "Fufanon" eller "Actellika".

Bild
Bild

Det händer också att på grund av oreglerad vattning blir lövverket på pengaträdet för mjukt. Om jorden i krukan redan har torkat ut och situationen inte har förändrats, betyder det att du kan inte klara dig utan en transplantation … Rötterna kommer definitivt att behöva befrias från röta, tvättas i en lösning av kaliumpermanganat och sedan planteras i ny jord.

Ett dåligt tecken är utseendet på svarta fläckar på lövträdet på pengaträdet. Som regel märks sådana skador om växten har solbränts eller lider av en farlig svampinfektion. I en sådan situation är det lämpligt att flytta trädet till skuggan, där solens strålar inte når det, och också att utföra behandlingen med Fundazol . Det är lämpligt att sluta vattna för tillfället och ge växten en tillströmning av frisk luft.

Bild
Bild

Så snart du märker att växten har blivit ett offer för parasiter, vars inflytande leder till allvarliga sjukdomar, måste du agera snabbt. Slösa inte tid. Ju längre blomman angrips av skadedjur, desto snabbare dör den . Det är långt ifrån alltid möjligt att återuppliva försummade träd.

Förebyggande åtgärder

Alla sjukdomar som kan påverka pengaträdet är lättare att förebygga än att bota. För att växten inte ska genomgå allvarliga problem och inte tappar löv är det nödvändigt att utföra ett antal förebyggande åtgärder som kommer att förlänga blommans livslängd och rädda den från utseendet på många sjukdomar.

Först och främst är det naturligtvis nödvändigt att se till ordentlig trädvård hemma … Om du tar hand om den tjocka kvinnan korrekt, kommer det inte att vara några problem med henne. Du behöver inte vattna växten eller glömma att vattna den helt.

Låt pengaträdet vila på vintern, men ge det optimala temperaturförhållanden på sommaren.

Bild
Bild

Placera aldrig penningträdspotten på en fönsterbräda i direkt solljus. Skydda blomman från UV -exponering för att förhindra brännskador. Som nämnts ovan använder de ofta en tidning eller pappersark för detta, eftersom det är bekvämare för alla. Var försiktig med utfodring. Läs alltid bruksanvisningen för att inte orsaka allvarlig skada för den tjocka kvinnan.

Om du märker att växten har genomgått någon sjukdom eller blivit ett mål för parasiter måste du agera så snabbt som möjligt. Oftast räddar blomsterodlare trädet med hjälp av speciella preparat som säljs i specialiserade trädgårdsbutiker.

Bild
Bild

Se alltid till växten utsattes inte för plötsliga temperaturförändringar - detta kommer att leda till att bladen börjar falla av. Se till att det inte finns några drag i rummet där anläggningen ligger. Vatten för bevattning bör uteslutande separeras och vid rumstemperatur.

Vatten med fel temperatur från kranen kommer att förstöra blomman.

Praktiska tips och råd

Att ta hand om en fet kvinna är inte svårt, det viktigaste är att vara försiktig och ta väl hand om växten. Om du bestämmer dig för att odla ett pengarsträd hemma, bör du bekanta dig med det med ett antal användbara tips och råd om dess korrekta innehåll.

Glöm inte att ta hand om ett bra dräneringsskikt för en fet kvinna, om du inte vill att växten snart ska börja tappa sitt lövverk. Dräneringens tjocklek bör vara minst 2 cm. Experter rekommenderar att man använder expanderad lera för dessa ändamål.

Bild
Bild

Om du märker att några lämnar (till exempel de lägre) har redan fallit av och växten förlorar dem ytterligare, sedan kan du försöka vattna dem med varmt vatten. Men samtidigt är det väldigt viktigt att se till att det inte faller i själva grytan.

Bild
Bild

Efter vattningsproceduren, all överflödig vätska ackumuleras i pallen måste tömmas snabbt. Lämna henne inte där, eftersom hon kan skada den tjocka kvinnan.

Bild
Bild

Håll inte på något sätt den här saftiga nära värmeapparater, eftersom ett sådant grannskap kan vara katastrofalt för en anläggning.

Bild
Bild

Experter rekommenderar att du använder för vattning tjocka kvinnor regnar eller smälter vatten från smält snö.

Bild
Bild

Rot som gradvis sprider sig på ytan av denna saftiga kan den avlägsnas genom sprutning med ett speciellt fungicidpreparat - "Previkur".

Bild
Bild

Toppdressing av en fet kvinna bör inte vara för frekvent .… Det är tillräckligt att befrukta denna växt en gång under växtsäsongen. På vintern och hösten behöver detta inte göras alls. Trädets rotsystem ligger i markens övre lager, det kan lätt brännas med speciella förberedelser för utfodring. Det är därför det är så viktigt att plantera den senare ordentligt i vatten och vattna trädet i en lätt fuktig jord.

Bild
Bild

Eventuella svampsjukdomar dessa växter börjar exakt från rotdelarna. Efter deras utseende sprids de snabbt över resten av trädytorna. I detta fall kan bladen bli skrynkliga. För att inte möta ett sådant problem rekommenderar experter att blomman behandlas med en svag lösning av kaliumpermanganat två gånger om året.

Bild
Bild

Det rekommenderas inte att sätta denna växt på vintern på kalla platser i huset. Om du till exempel lägger den på en frostig fönsterbräda i december och sedan flyttar den till ett varmare utrymme, kan den tjocka kvinnan helt enkelt dö eller drabbas av allvarliga sjukdomar. Det är bättre att inte experimentera och initialt välja den mest bekväma och säkra platsen för trädet.

Bild
Bild

Lämna inte grytan med ett pengaträd i direkt solljus, men den här växten bör inte heller sakna belysning. Annars kommer lövverket att falla aktivt och det blir svårt att rätta till situationen.

Bild
Bild

Det händer så att den saftiga växer för långsamt … I det här fallet är det första du behöver tänka på hur du vattnar växten. Det är nödvändigt att normalisera sättet att vattna blomman, välja optimal belysning och vara försiktig med befruktning (hur de ska göras anges ovan). Under vilande perioden bör växten också vara under de mest bekväma förhållandena för den.

Bild
Bild

Ett av de mest effektiva och effektiva medlen i kampen mot parasiter och många sjukdomar är "Fitosporin-M". En del av detta ämne måste lösas upp i två delar rent vatten. Därefter späds den resulterande blandningen ut med vätska igen (redan 10 gånger). Med den resulterande lösningen måste den feta kvinnan bearbetas direkt på bladen. Allt ska göras noggrant och enligt instruktionerna för att inte skada blomman.

Bild
Bild

På grund av felaktig vattning inte bara löv faller. Ofta torkar växten snabbt om du vattnar den för lite eller för mycket.

Bild
Bild

Om du har några svårigheter när du odlar ett pengaträd, och du inte vet hur du gör det rätt, är det bättre att inte experimentera, utan att rådgöra med erfarna odlare som kommer att berätta hur du ska gå tillväga. Således kommer du att rädda dig själv från allvarliga misstag och växten från eventuell död.

Rekommenderad: