Nät För Druvor: Typer Av Nät För Vilda Och Andra Druvor På Väggen, Används För Skydd Mot Fåglar

Innehållsförteckning:

Video: Nät För Druvor: Typer Av Nät För Vilda Och Andra Druvor På Väggen, Används För Skydd Mot Fåglar

Video: Nät För Druvor: Typer Av Nät För Vilda Och Andra Druvor På Väggen, Används För Skydd Mot Fåglar
Video: Dokumenträd - Asp 2024, April
Nät För Druvor: Typer Av Nät För Vilda Och Andra Druvor På Väggen, Används För Skydd Mot Fåglar
Nät För Druvor: Typer Av Nät För Vilda Och Andra Druvor På Väggen, Används För Skydd Mot Fåglar
Anonim

Vinstockar är i huvudsak samma vinstockar som, utan ordentligt stöd, kommer att krypa längs marken, men inte kommer att växa vertikalt. Att odla druvor av hög kvalitet på marken är omöjligt, eftersom inte bara frukterna utan också skotten själva börjar ruttna från kontakt med den. Sådana växter har inte tillräckligt med solljus, bären visar sig vara liten och osötad.

I rutnätet kan du fördela vinrankan korrekt i ett vertikalt plan, på grund av vilken frukterna får den nödvändiga belysningen, men frukttiden ökar, liksom bärens sockerhalt

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Spaljéerna spelar inte bara en viktig roll när det gäller att stödja vinstockarna, utan också en dekorativ. Med sin hjälp är det enkelt att rikta växten i rätt riktning, samtidigt som du kan skapa unika mönster.

Det är ett unikt och billigt alternativ att byta tråd … Nätet är särskilt lämpligt om det finns en vinterhård sort på platsen. Det är ganska enkelt att skapa en häck eller att plantera någon del av platsen med ett sådant rutnät.

Bild
Bild

Denna typ av trädgårdsnät har många fördelar. Plastprodukter blir mer och mer populära eftersom de har stora möjligheter under drift. Av de viktigaste fördelarna med en sådan produkt är det nödvändigt att lyfta fram:

  • styrka;
  • flexibilitet;
  • olika sortiment;
  • varaktighet;
  • tillgänglighet;
  • anspråkslöshet;
  • bekvämlighet.
Bild
Bild

Druvnätet tål en tung belastning, medan det ständigt är i frisk luft, deformeras inte, bryts inte, böjer sig inte . Även om stora klasar hälls på vinstocken tål nätet och faller inte. Denna produkt är också perfekt för vilda druvor.

Om fantasin vaknar kan du ge en vanlig vinstock en speciell bisarr form. Sådana produkter används ofta i dekorativ landskapsdesign.

Det bör sägas att galler av denna typ inte är avsedda för engångsbruk och anses återanvändas. Det finns ingen anledning att rengöra dem för vintern, eftersom materialet från vilket de är tillverkade tål temperaturer ner till -60 grader Celsius och kanske inte förlorar sina egenskaper på 50 år.

Bild
Bild

När man jämför druvnät med trä-, metall- eller plaststöd ruttnar, oxiderar eller rostar de inte. En sådan produkt tappar inte färg under konstant exponering för ultraviolett strålning och kräver därför inte målning.

Bland annat är plast ett ganska lätt material så att det enkelt kan monteras ensam. Spolar med ett nät tar inte mycket plats; det finns ingen anledning att hyra en speciell bil för att transportera dem. Installationen utförs av en person.

Bild
Bild

Det låga priset har gjort detta material efterfrågat på den moderna marknaden.

Det enda negativa är att om det odlas druvor som kräver skydd för vintern, är det nästan omöjligt att ta bort dem från ett sådant stöd, eftersom det sammanflätas med det

Översikt av arter

När det gäller arten finns det nät på väggen och på druvorna, utformade för att skydda mot fåglar. I det första fallet kan de vara metall eller plast. I var och en av dessa kategorier kan du hitta en rad produkter som skiljer sig åt i cellens dimensioner. Ju bredare bredden på en cell, desto lättare är det för vinstocken att få fotfäste på den.

Fågelnät finns i två maskstorlekar - 1 och 2 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller färgen har sortimentet nyligen blivit mer och mer, men gröna nät är mycket populära, eftersom de perfekt smälter ihop med lövverket och inte sticker ut.

Bild
Bild

Applikationsnyanser

Beroende på vilket nät som väljs - från fåglar eller till väggen, är det nödvändigt att förstå nyanserna i deras applikation.

När du köper en produkt som skydd mot skadedjur måste du komma ihåg det påsens storlek ska vara större än gänget, annars kommer bären att skadas, syretillgången kommer att minska kraftigt, och som ett resultat kommer frukterna helt enkelt att ruttna.

För att förhindra att druvorna faller av nätet, om det används som stöd, är det bättre att säkra produkten med hög kvalitet på väggen eller metallramen. Vid behov kan produkten tas bort och flyttas till en annan önskad plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom växer grönsaker och blommor vackert mellan raderna med spaljéer, det här är en bra lösning på hur du kan spara utrymme på webbplatsen.

När du väljer ett av alternativen bör du vara uppmärksam på betrodda tillverkare

Polypropylenmask anses vara ett bra alternativ, som perfekt tål alla väderförhållanden, anses vara mycket hållbart och ekonomiskt. När det är nödvändigt att klippa ett nätstycke från spolen, lämpar det sig lätt för sax eller sekatörer.

Rekommenderad: