YouTube För Smart TV: Hur Installerar Och Uppdaterar Jag På Android? Aktivering. Hur Tittar Jag På YouTube På TV Och Hur Registrerar Jag Mig?

Innehållsförteckning:

Video: YouTube För Smart TV: Hur Installerar Och Uppdaterar Jag På Android? Aktivering. Hur Tittar Jag På YouTube På TV Och Hur Registrerar Jag Mig?

Video: YouTube För Smart TV: Hur Installerar Och Uppdaterar Jag På Android? Aktivering. Hur Tittar Jag På YouTube På TV Och Hur Registrerar Jag Mig?
Video: How To Get YouTube App on Android TV (2021) 2024, Maj
YouTube För Smart TV: Hur Installerar Och Uppdaterar Jag På Android? Aktivering. Hur Tittar Jag På YouTube På TV Och Hur Registrerar Jag Mig?
YouTube För Smart TV: Hur Installerar Och Uppdaterar Jag På Android? Aktivering. Hur Tittar Jag På YouTube På TV Och Hur Registrerar Jag Mig?
Anonim

Smart -TV -apparater har ett brett utbud av funktioner. Med smart teknik kan du inte bara köra olika applikationer på TV -skärmen. På dessa modeller finns det många gränssnitt för att titta på videor och filmer. En av de mest populära videohotellsajterna är YouTube. I den här artikeln kommer vi att berätta hur du installerar YouTube på din TV, hur du startar och uppdaterar, och även överväger hur du löser möjliga driftsproblem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man installerar?

Smart -TV har sitt eget operativsystem … OS -typen beror på tillverkarens märke. Till exempel körs Samsung -TV på Linux. Vissa TV -modeller har Android OS. Men oavsett typ av operativsystem, på sådana "smarta" modeller YouTube finns redan i listan över förinstallerade program … Om programmet av någon anledning saknas kan det laddas ner och installeras.

För att göra detta måste du aktivera internetanslutningen i nätverksinställningarna för TV -mottagaren. Sedan måste du gå till märkesapplikationsbutiken och ange namnet på programmet i sökfältet.

Bild
Bild

Därefter väljer du YouTube -programmet i fönstret som öppnas och trycker på "Ladda ner" - installationen av programmet börjar. Du måste vänta tills installationen är klar. Efter det kan programmet användas.

Det finns och alternativt installationsalternativ … Du måste ladda ner YouTube -widgeten för TV -operativsystemet på din dator och packa upp arkivet i en separat mapp. Sedan måste du överföra filen till en flash -enhet och sätta in den i USB -kontakten på baksidan av TV -mottagaren. TV: n måste vara avstängd. Då måste du slå på TV: n och starta Smart Hub. YouTube visas i programlistan.

Bild
Bild

Äldre modeller utan smart teknik också det är möjligt att titta på videor på populära video hosting … Med en HDMI -kabel kan TV: n anslutas till en telefon eller dator. Den stora skärmen visar allt som händer på skärmen på den mobila enheten. Så efter att du har parat ihop enheterna måste du öppna YouTube -programmet på din mobila enhet och starta en video. Bilden kommer att kopieras på den stora skärmen.

Bild
Bild

Det finns andra sätt att titta på YouTube -videor

  • köp av en smart set-top-box baserad på Android OS;
  • Apple TV;
  • XBOX / PlayStation -konsoler;
  • installation av Google Chromecast mediaspelare.
Bild
Bild

Hur man skall registrera?

För att titta på YouTube på TV helt, aktivering behövs.

Aktiveringen sker genom att du loggar in på ditt Google -konto. Om du inte har ett konto måste du registrera dig.

Detta kan göras på en dator eller smartphone. Registrering sker i enkla steg och tar inte mycket tid.

Bild
Bild

När Google -kontot har skapats måste du länka videovärdet till det. För att göra detta, följ dessa steg.

  1. Starta YouTube på TV: n medan du öppnar fönstret "Logga in". Stäng inte fönstret förrän du har slutfört följande steg.
  2. På en dator eller smartphone måste du öppna Youtube -programsidan. com / aktivera.
  3. När du uppmanas måste du logga in - ange din inloggning och lösenord från ditt Google -konto.
  4. Om allt görs korrekt kommer en speciell aktiveringskod att skickas till din telefon eller dator.
  5. Koden överförs till ett öppet fönster på TV: n.
  6. Du måste trycka på "Tillåt" -knappen och vänta lite.

Då kan du njuta av att titta på YouTube på din TV -skärm.

Bild
Bild

Proceduren för att aktivera YouTube -appen för Smart TV Android är något annorlunda

  • På Android TV måste den gamla versionen av appen avinstalleras först.
  • Först måste du upprätta en internetanslutning på TV -mottagaren, öppna inställningarna och välja avsnittet Mina appar i menyn. I den här listan måste du hitta YouTube -appen och avinstallera den. För att göra detta, välj alternativet "Ta bort" och klicka på "OK" igen. Appen har tagits bort.
  • Därefter måste du gå till Google Play app store och ange YouTube i sökfältet. I listan över tillhandahållna program måste du hitta YouTube för Google TV och klicka på ladda ner. Nedladdning och installation påbörjas. I avsnittet Mina appar kan du se hur programikonen har uppdaterats.
  • Därefter måste du starta om TV: n: stäng arbetet med Smart -systemet och stäng av TV -mottagaren från nätverket. Efter ett par minuters väntan kan TV: n slås på. Den uppdaterade YouTube -programvaran kräver aktivering. För att logga in på ditt konto måste du följa exakt samma steg som beskrivs ovan.
Bild
Bild

Hur uppdateras?

YouTube -uppdateringen görs automatiskt på alla smart -TV -modeller. Men om detta inte hände, så kan du uppdatera programmet manuellt … Du måste gå till applikationsbutiken och hitta den du behöver i listan över installerade program. Efter det måste du klicka på knappen "Uppdatera". Du måste vänta tills processen är klar.

Det finns ett annat alternativ för att uppdatera videohotell. I Smart -menyinställningarna finns ett avsnitt med grundläggande parametrar.

Avsnittet innehåller en rad med avinstallation av programvaran. Välj YouTube -appen i listan och klicka på knappen "Uppdatera".

Bild
Bild

Möjliga problem och deras eliminering

Om du har problem med YouTube på en Smart TV kan det finnas många anledningar. De vanligaste problemen med YouTube diskuteras nedan.

Programmet saktar ner

Den vanligaste orsaken till problem kan vara dålig internetuppkoppling … För att åtgärda problemet måste du kontrollera anslutningsinställningarna, internetkabeln och routerns status.

Bild
Bild

YouTube öppnas inte

Problemet kan åtgärda genom att återställa din TV eller bara starta om enheten … Inställningarna återställs via knappen "Meny". I avsnittet "Support" måste du välja "Återställ inställningar". I fönstret som visas måste du ange säkerhetskoden. Om koden inte har ändrats består den av fyra nollor. Bekräftelse av åtgärder sker genom att trycka på "OK" -knappen.

En fabriksåterställning raderar allt användarinnehåll. För att återfå åtkomst till YouTube måste du auktorisera igen med inloggning och lösenord för ditt Google -konto.

Du behöver också kolla TV -program och firmware uppdatering … För att uppdatera programvaran måste du trycka på hemknappen på fjärrkontrollen och gå till inställningarna. I det här avsnittet finns en post "Support". Skärmen visar en lista där du måste välja "Automatisk programuppdatering". Därefter måste du sätta en bock framför den valda parametern och trycka på "Enter" på fjärrkontrollen. TV: n söker automatiskt efter uppdateringar och installerar den senaste firmware själv.

Bild
Bild

Uppspelningsproblem

Problem med uppspelning av video kan inkludera överbelastning av systemprocessorn eller TV -mottagarens minne … För att åtgärda problemet, stäng bara av och slå på TV: n.

Bild
Bild

Programmet saktar ner och fryser på grund av en stor mängd data i minnet

Att lösa problemet hjälper rensa cachen … I systeminställningarna måste du välja avsnittet "Program" och hitta önskat program. Sedan måste du trycka på knappen "Rensa data" och sedan "OK". Efter att ha rensat cacheminnet fungerar programmet som regel utan problem. Proceduren för alla Smart -modeller är nästan densamma. På vissa modeller måste du gå till webbläsarinställningarna och välja avsnittet "Ta bort alla kakor" för att rensa cachemappen.

Bild
Bild

Om du har problem med YouTube på smarta tv -apparater måste du också skanna systemet efter skadlig kod … Appbutikerna erbjuder ett brett urval av gratis antivirusprogram som stöder TV -plattformen. Med YouTube -program på TV -apparater med Smart TV -teknik kan du titta på dina favoritvideor, serier och program i hög kvalitet.

Genom att följa tipsen i den här artikeln kan du enkelt aktivera YouTube eller uppdatera det, och rekommendationerna för att använda programvaran hjälper dig att undvika driftsproblem.

Rekommenderad: