Färger På Wellpapp (35 Bilder): Grå Wellpapp För Tak Och Staket, Mossgrön, Vitmålad Wellpapp Och Brun, Andra Färger

Innehållsförteckning:

Video: Färger På Wellpapp (35 Bilder): Grå Wellpapp För Tak Och Staket, Mossgrön, Vitmålad Wellpapp Och Brun, Andra Färger

Video: Färger På Wellpapp (35 Bilder): Grå Wellpapp För Tak Och Staket, Mossgrön, Vitmålad Wellpapp Och Brun, Andra Färger
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Färger På Wellpapp (35 Bilder): Grå Wellpapp För Tak Och Staket, Mossgrön, Vitmålad Wellpapp Och Brun, Andra Färger
Färger På Wellpapp (35 Bilder): Grå Wellpapp För Tak Och Staket, Mossgrön, Vitmålad Wellpapp Och Brun, Andra Färger
Anonim

Det räcker inte att bekanta sig med de mekaniska egenskaperna hos det profilerade arket. Vi måste studera färgerna på wellpapp, först och främst det grå wellpappet för taket och staketet, färgen på grön mossa, särskilt det bruna och vitmålade wellpappet. Det är värt att uppmärksamma andra färger, liksom standarderna enligt vilka detta material är tillverkat och dekorerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger enligt RAL -katalogen

Efterfrågan på en profilplåt i jämförelse med andra byggmaterial är tveksam. Det skiljer sig inte bara i tjocklek, typ av metall och skyddande beläggning . En viktig praktisk roll spelas av wellpappens färger, som avgör möjligheten att använda den i en viss situation. Det finns också enkla svarta eller vita material, men det finns inget särskilt estetiskt värde i dem, jämfört med den färgade gruppen. Olika tillverkare försöker fortfarande följa tydliga färgskalor, och många av dem föredrar den tyska RAL -skalan.

Kärnan i systemet som antogs 1927 är att tilldela ett fyrsiffrigt index till varje färg . Systemet innehåller nu över 1000 toner. Det utvecklas och utökas aktivt. Som en del av RAL -skalan finns det definitivt alla de mest populära färgerna - och ännu mycket sällsyntare alternativ finns. Det är den breda utvecklingen som är den viktigaste källan till systemets popularitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kretsen är uppdelad i 9 huvudserier. Varje grupp innehåller alla standardtoner som hänvisar till en specifik färg. Observera att RAL är indelat i flera underarter som beskrivs i motsvarande kataloger:

  • den klassiska versionen (210 nyanser godkända på 1920 -talet);
  • Design (introducerades 1993, sedan dess har ytterligare 63 färger lagts till i originalet 1625, 7-siffriga koder används för beteckning);
  • Effekt - en utvecklad industriell skala (den används sällan för hushållsprodukter);
  • Digital är ett digitalt system som godkändes 1995.
Bild
Bild
Bild
Bild

Choklad, aka brun, färgen på det profilerade arket enligt RAL -systemet betecknas med index 8017 . I utländsk teknisk litteratur och broschyrer kallas denna färg ibland Chocolate Brown. Sådana produkter är bra att kombinera med tegelstolpar i staket. Förutom visuell överklagande utmärker sig chokladtonmodellerna också genom sin utmärkta praktiska funktion. Mot en sådan bakgrund är alla typer av blockeringar inte alltför märkbara, inklusive damm som väcks av förbipasserande fordon.

Tvätt är möjligt en gång i månaden - och även då handlar det oftast om att hälla från en slang . Sådant material är också lämpligt som takbeklädnad på bostadshus, på uthus och hjälpbyggnader.

Dess efterfrågan på att täcka trähus är begränsad. Lämpligheten för fasader är mycket låg. Problemet är ett alltför tungt dyster utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det målade svarta wellpappet har RAL -beteckningen 9005 . Denna färg är uppskattad för sin ovanlighet. Elfenben är inte mindre delikat än många av de andra alternativen. Enligt det tyska systemet tilldelades det ett index på 1014. Repor och andra defekter kommer att vara visuellt osynliga eller knappt märkbara, men under förhållanden med tät stadsutveckling är denna färg inte särskilt praktisk.

Det professionella arket beige toner säljs under index 1014; enligt andra källor - 1001 . Denna färg rekommenderas för innertak och väggar. Det måste betonas att många tillverkare inte skiljer mellan beige och elfenben. Grönbeige RAL 1000 används sällan eftersom det är en”visuellt smutsig” färg som skapar ett motsägelsefullt intryck. I verkligheten behövs det för staket och grindar, i industrisegmentet för väggbeklädnad; du kan beställa sådant material endast individuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den 1001: e färgen är mycket mer efterfrågad . Du kan beställa en liknande produkt för ditt hem utan problem. Ofta görs denna beställning för staket och till och med för garage. Du kan säkert kombinera RAL 1001 med tegel och gips. Men det finns undantag från alla regler; här visar de sig vara några kalla färger, inklusive den turkosa tonen som många gillar, liksom rosa områden på ytan.

Rödvinets ton efterfrågas allmänt . Men i beskrivningarna av paletten från enskilda tillverkare kan den kallas en mörk körsbär, därför måste man alltid fokusera på den tydliga och inte lämnande förvirringen av tolkningsindex 3005. Sådant material är efterfrågat bland byggare av hangarer och andra industrilokaler. Trots färgens rikedom är den inte för ljus, effekten av den "iögonfallande" ytan är utesluten.

Därför rekommenderas det också till dem som ska ordna ett vanligt staket, men inte kan välja mellan praktiskt och utseendeets originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

RAL 3005 passar alla utvecklare och kunder, oavsett vilken typ av byggnad och vilken arkitektur de behöver . Utmärkt kompatibilitet med en mängd olika dekorativa material garanteras. Vinrött visar sig vara ett bra alternativ för både tak och staket. När det gäller produkter som grå grafit ser de original ut och är samtidigt opretentiösa. Men ändå väljs i de flesta fall vackrare föreställningar.

Till exempel havsvåg (5021; det officiella namnet är "vattenblått"). Dessa ark är mörkare än deras turkosa motsvarigheter. Kontrast garanterar utmärkt parning med:

  • röda keramiska tegelstenar;
  • vitt tegel;
  • plåster;
  • trä.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mjukheten i denna färg ser bra ut på stora ytor . Du kan fälla taket, ordna ett staket och täcka enskilda delar av väggarna. Men hela beklädnaden används relativt sällan. Populariteten hos aqua -nyansen gör att du kan köpa produkter även under reparationssäsongen.

För estetik och romantik hyllas det profilerade arket av myrfärg ofta. Ytan på en kvalitetsprodukt imiterar inte bara färger utan även textur. Sådana produkter är lämpliga för:

  • staket;
  • arrangemang av fasaden;
  • efterbehandling av sekundära väggar;
  • takarbeten (vanligtvis med en tjocklek på cirka 0,5 mm).
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ kan betraktas som tonen i gyllene ek . Imiterat trä är mest lämpligt i klassiska och ekologiska stilar. Profilens höjd kan skilja sig åt, men detta återspeglas nästan inte i de estetiska egenskaperna. För fans av helt icke-standardiserade lösningar är det vettigt att uppmärksamma det matta professionella arket. Han kan ha vilken färg som helst som beskrivs ovan och till och med många andra färger, vilket inte hindrar honom från att se elegant ut.

Myntfärgen är RAL 6029 . Det ger omedelbart en känsla av friskhet och drar samtidigt inte uppmärksamheten till sig själv. Slutligen finns det modeller i ultramarin. Denna lösning rekommenderas av många designers för att dekorera tak. Den officiella beteckningen är RAL 5002.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra standarder

RR

Denna färgstandard dominerar nästan helt den finska marknaden. Standarden utvecklades av representanter för Ruukki. Det finns sådana grundläggande färger:

  • silvermetallic (index 40);
  • silvermetallic med mörk glans (index 41);
  • metallic med grafitton (kategori 45).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

HPS

Precis som RAL innebär denna standard ett fyrsiffrigt index. I vissa fall läggs en bokstav i det latinska alfabetet till det. Detta gör att du kan markera skuggan så exakt som möjligt. Endast de mest efterfrågade färgerna är tillgängliga i HPS -systemet.

Detta är dock inte alltid ett minus - det råder ingen tvekan om att sådana lösningar harmoniskt passar in i alla miljöer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

PRELA

Detta är det svenska beteckningssystemet för det profilerade arkets färg. Det är värt att notera att det inte finns någon information om henne i inhemska och rysktalande källor i allmänhet. Man kan anta att den endast finns på den inhemska svenska marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

NCS

I Skandinavien har man också utvecklat NCS -skalan, som enligt utvecklarna är lätt att använda och beskriver färgerna som de syns. Elementära färger - vit, blå och några toner; du kan använda dem för att skapa mossgröna, mörkgrå och turkosa nyanser dessutom kan varje färg, som bara kan existera, ges en beteckning enligt NCS -systemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket färgintervall ska du välja?

Mörkgröna och mörkbruna toner föredras nära vägar. Detta beslut orsakas av frekvent kraftig igensättning. För sommarstugor och förortsområden rekommenderas användning av blå och grå färg i alla dess variationer. Mörkröda färger är mer och mer efterfrågade. Metallfärgen blir också ständigt populär; traditionellt imiterar konkurrerar med det:

  • sten;
  • tegelstenar;
  • olika träslag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Situationen är annorlunda med valet av takmaterial. Oftast överlåts detta val till kvalificerade experter. Men om du behöver välja en takbeklädnad själv måste du vara uppmärksam på viktiga punkter:

  • harmoni med färgerna på andra element i huset, pediment, fönster, ventilationsrör får inte störas;
  • den arkitektoniska stilen bör betonas;
  • trots de organiska färgerna kan taket inte maskeras, det ska inte tappas ur sikte;
  • om huset är kantat med dekorativt tegel eller natursten, behövs en mörkröd topp;
  • mycket signifikant är färgförändringen beroende på avståndet och observationsförhållandena (främst från naturligt och artificiellt ljus).

Den gröna färgen passar perfekt in i miljön av natur- eller trädgårdsgrönska. Grått och vitt lämpar sig bäst för balkonger och fasader snarare än tak.

Trots det oväntade och ovanliga i svart kombineras det perfekt med ljusa färger. Dachas toppas ofta med bruna blad.

Rekommenderad: