DIY Bitumenprimer: Hur Man Lagar Mat Från Bitumen Med Diesel Själv? Primersammansättning Och Beredningsmetoder

Innehållsförteckning:

Video: DIY Bitumenprimer: Hur Man Lagar Mat Från Bitumen Med Diesel Själv? Primersammansättning Och Beredningsmetoder

Video: DIY Bitumenprimer: Hur Man Lagar Mat Från Bitumen Med Diesel Själv? Primersammansättning Och Beredningsmetoder
Video: How to Prime Roofing 2024, April
DIY Bitumenprimer: Hur Man Lagar Mat Från Bitumen Med Diesel Själv? Primersammansättning Och Beredningsmetoder
DIY Bitumenprimer: Hur Man Lagar Mat Från Bitumen Med Diesel Själv? Primersammansättning Och Beredningsmetoder
Anonim

Du måste göra en bituminös primer med dina egna händer ganska ofta. Du måste veta hur du förbereder det från bitumen med diesel själv, med vilken teknik. Du måste ta hänsyn till primersammansättning och bekanta dig med de viktigaste metoderna för dess framställning.

Förening

Begreppet "bituminös primer" i sig är inte alls nytt. Dess byggare och reparatörer har känt sedan länge. En av oljeraffineringens produkter säljs under detta namn. Förutom bitumen innehåller blandningen organiska föreningar, främst alkoholer . Införandet av fotogen, liksom vit sprit, praktiseras.

Bild
Bild

Bituminös primer är en primer med en enhetlig konsistens . Därför väljs och blandas alla komponenter så att de kombineras så bra som möjligt. Utöver dessa kan andra komponenter läggas till. Deras introduktion beror på ett specifikt tekniskt behov.

Primern används främst för vattentätning, och för att spara pengar måste du göra det hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snabb tillagningsmetod

Ibland är det nödvändigt att förbereda en primermix med egna händer på kort tid. Till exempel, när konstruktion eller reparationer redan pågår och reagensen snabbt behövs för att utföra arbetet exakt. I detta fall används en metod som kallas "matlagning". Men varje "matlagning" betyder väl valda komponenter. I det här fallet är de:

  • verklig bitumen;
  • dieselbränsle;
  • i vissa fall - bensin (de ersätter dieselbränsle och kompletterar det inte, detta är mycket viktigt).

Den specifika formuleringen bestäms av det syfte för vilket primern framställs. Om du behöver applicera den på metall kombineras 1 del bitumen med 3 delar bränsle. Men vid bearbetning av betong krävs en annan andel för "snabb" tillagning. Sedan använder de 1 del harts och 2 delar bränsle, och det är inte svårt att gissa vad detta är kopplat till. Även om vattentätning bara kan rinna av metall, absorberas den också i betong, och därför flyttas balansen till förmån för en mer inert komponent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppvärmningsmetoder väljs efter eget gottfinnande. Den värmekälla som är tillgänglig är den som ska användas. Hemma används ofta blåslampor. I stugor och i privata förortsområden är matlagning på eld utbredd. I vissa fall klarar även en fotogenlampa.

Naturligtvis måste du laga bitumen, inte bensin eller diesel . Det är nödvändigt att se till att allt hartset har smält, i sin helhet. En vanlig träpinne hjälper till att kontrollera denna process, liksom att blanda klumpar och varm vätska. Så snart hartset börjar koka och bubbla, bör det försiktigt hällas i en tank med diesel eller bensin (i inget fall ska du göra motsatsen); blandningen ska blandas noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur annars kan du göra en bituminös primer?

Du kan själv förbereda en primer från bitumen med dieselbränsle och använda en längre teknik. Hon väljs ut när det finns tillräckligt med tid att arbeta. Du får vänta 7-12 dagar. De tar en speciell ren och torr behållare, i vilken bensin hälls i och små bitar placeras (strikt i denna ordning; små bitar tas så att de reagerar snabbare) . Proportionerna beräknas noggrant för att inte förväxla någonting. Reservoaren måste verkligen vara tätt tätad, annars kommer bensinångor att avdunsta - vilket inte bara stör affärer, utan kan också vara helt enkelt farligt.

Bild
Bild

Det är naturligtvis användbart att denna process går så snabbt som möjligt . Även om konstruktion eller reparationer sker långsamt, eller om det inte kommer att behöva appliceras vattentätning så snart, är det mycket viktigt att blandningen är klar. Periodiskt måste hela massan blandas väl. Och under tiden medan primern förbereds görs detta minst 3-4 gånger.

Naturligtvis bör processen ske på en torr, ren, brandsäker plats, bort från värmekällor och ledningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att komma ihåg följande finesser:

  • hemlagad primer tenderar att tjockna (därför rekommenderas det inte att laga den starkt i förväg);
  • temperaturen under beredningen av blandningen (och under lagringen) kan inte överstiga 80 grader;
  • om primern har frusit under drift måste den värmas upp och omröras ordentligt;
  • eftersom kompositionen kommer att gå i fast tillstånd vid en tillräckligt låg temperatur måste den förvaras i ett varmt rum med stabila förhållanden;
  • det är absolut omöjligt att tillåta frysning av primern under lagring;
  • efter applicering av kompositionen måste den torka ordentligt (minst 16 timmar);
  • under beredningen av primern, och faktiskt bredvid den, är det starkt avskräckande att röka och göra ytterligare en öppen eld.

Rekommenderad: