Borsyra Från Kackerlackor: Recept Med ägg Och Mjöl, Proportioner. Lotion I Bollar Och Flytande Gift. Hur Lagar Man Det? Hur Förgiftar Man Kackerlackor? Hur Fungerar Pulvret?

Innehållsförteckning:

Video: Borsyra Från Kackerlackor: Recept Med ägg Och Mjöl, Proportioner. Lotion I Bollar Och Flytande Gift. Hur Lagar Man Det? Hur Förgiftar Man Kackerlackor? Hur Fungerar Pulvret?

Video: Borsyra Från Kackerlackor: Recept Med ägg Och Mjöl, Proportioner. Lotion I Bollar Och Flytande Gift. Hur Lagar Man Det? Hur Förgiftar Man Kackerlackor? Hur Fungerar Pulvret?
Video: Problem med skadedjur? Avsnitt 1: Kackerlackor 2024, April
Borsyra Från Kackerlackor: Recept Med ägg Och Mjöl, Proportioner. Lotion I Bollar Och Flytande Gift. Hur Lagar Man Det? Hur Förgiftar Man Kackerlackor? Hur Fungerar Pulvret?
Borsyra Från Kackerlackor: Recept Med ägg Och Mjöl, Proportioner. Lotion I Bollar Och Flytande Gift. Hur Lagar Man Det? Hur Förgiftar Man Kackerlackor? Hur Fungerar Pulvret?
Anonim

Borsyra från kackerlackor anses vara en av de mest effektiva folkmedicinska åtgärderna i kampen mot dessa skadliga insekter. Medel i bollar och flytande gift, med ägg och mjöl blandat i vissa proportioner - det finns ett stort antal recept där en pulverformig substans används. Att hitta det bästa alternativet, förstå hur pulvret fungerar, förbereda borsyra för användning och börja förgifta kackerlackor korrekt och säkert hjälper en detaljerad översikt över alla viktiga punkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Handlingsmekanism

Borsyra har blivit en folkmedicin mot kackerlackor av en anledning. Denna pulverformiga substans har en fin kristallin fjällig struktur. Borsyra i sig har ingen uttalad lukt och smak och har en svag syra. Pulvret löser sig i vätskor, det erhålls från naturliga källor - mineraler, varma källor . I vissa länder etableras produktionen genom oxidation av boraxlösningen.

Borsyra har en desinfekterande effekt - denna egenskap används aktivt inom medicin. Dessutom används pulvret aktivt som hushållsinsekticid. Det är ett klass III -ämne som inte skadar miljön, djur och människor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan bli av med kackerlackor med borsyra genom att använda pulvret i kombination med olika hjälpämnen.

Detta ämne verkar på insekter vid kontakt . Det kommer in i kroppen genom insekts chitinösa lock eller med mat när det absorberas. Förstörelsen av skadedjur sker på grund av särdragen hos kristallstrukturen för borsyra. Dess korn har vassa kanter, vilket orsakar dödliga sår på kackerlackans kropp. Insekter dör av skador, och pulvret påverkar också hastigheten på avdunstning av fukt, vilket bidrar till förekomsten av uttorkning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den pulverformiga substansen dödar kackerlackor gradvis . De insekticida egenskaperna hos ämnet förstärks av närvaron av bor i kompositionen. Det verkar på insekter på ett visst sätt och förlamar gradvis arbetet i alla system och organ. Skadedjur förlorar syn och lukt och dör oundvikligen inom 12 timmar. Men för att uppnå en sådan effekt är det nödvändigt att kackerlackan kommer i kontakt med giftet.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Trots det faktum att borsyra anses vara ett folkmedel, i kampen mot insekter, hjälper det ganska framgångsrikt att klara även en stor invasion av skadedjur.

Kackerlackor är inte rädda för dess lukt och smak, vilket gör att de kan förgiftas av mat. Och när det gäller säkerheten för användning i vardagen, överträffar denna insekticid definitivt bekämpningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns andra fördelar med verktyget

  1. Kompositionens kemiska neutralitet . När den används, lämnar borsyra inte brännskador på huden; även barn kan kontakta den utan risk.
  2. Tillgänglighet . Den pulverformiga substansen säljs via apotekskedjor i optimal koncentration. Kostnaden för förpackning är minimal.
  3. Effektivitet . Varje kackerlacka som kommer i kontakt med ämnet dör oundvikligen. Alla bekämpningsmedel ger inte sådan effektivitet.
  4. Enkel användning . Borsyra kan användas för att skapa en mängd olika kackerlacka-lockande beten.
  5. Långvarig handling . Insekticidens skyddande egenskaper bevaras tills den kastas.

Det finns också nackdelar. I synnerhet om produkten intas av barn, husdjur, kan produkten orsaka en allergisk reaktion eller förgiftning. Inandning av pulvret kan också framkalla oönskade manifestationer. Det är därför det är nödvändigt att förbereda ett gift baserat på borsyra, med beaktande av alla försiktighetsåtgärder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Giftrecept

Framställning av borsyrabaserat gift kräver strikt överensstämmelse med proportioner. Upp till 3000 kackerlackor kan förgiftas med bara en 10 g påse. Det är därför, när du planerar att förbereda ett sådant bete hemma, är det värt att fokusera på andra komponenter som är attraktiva för insekter. Kackerlackor är särskilt mottagliga för proteinmat, doftande och söta ämnen.

Bild
Bild

Du kan blanda den mest effektiva versionen av bete som kan döda kackerlackor med hjälp av ingredienser som finns i alla hem.

Om du planerar att utföra giftiga åtgärder under ägarens frånvaro kan du späda ut det torra pulvret i vatten genom att göra en drink som är farlig för insekter baserade på borsyra. Under törstperioden kommer de oundvikligen att komma till en fuktkälla.

Du kan också döda insekter med betesbollar, för vilka du måste blanda flera ingredienser i kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med ägg

Det enklaste receptet på kackerlackgift är gjord av äggula. Denna produkt lockar insekter, drunknar den specifika lukten av kemikalien. Blandningen kan bestå av en enkel uppsättning ingredienser:

  • kokt ägg - 2-3 bitar;
  • oraffinerad vegetabilisk olja - 5 ml;
  • borsyra - 80-100 g.

Först, knåda äggulorna i en speciellt beredd skål med en gaffel, blanda gradvis med kemikaliens pulver. Lite efter lite tillsätts olja till kompositionen - solros, soja, olivolja. Blandningen bör gradvis få konsistensen av plasticine. Därefter delas den upp i fragment, rullade till bollar upp till 1 cm i diameter. Du kan smaksätta dem med en liten mängd vanillin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan piska upp giftet enligt ett annat recept . För henne behöver du 50 g borsyra och 1-2 äggulor av ett rått ägg. De blandas och delas sedan upp i fragment om 5-10 g. Det resulterande betet används som vanligt. Den kan appliceras på kartongunderlag, placerade på platser där insekter migrerar för att få dem ur huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med potatis

En annan favoritbit för insekts skadedjur är kokt potatis. På grundval av detta görs också betesbollar . För att göra dem behöver du 3-4 potatisar, kokta i uniformerna. De kyls, knådas med en gaffel eller krossas. Därefter blandas den resulterande massan med 7 ml solrosolja och 30 g borsyra.

Alla ingredienser måste blandas väl tills de är släta . Den resulterande kompositionen rullas till bollar. Om det inte fastnar bra kan du tillsätta lite mjöl. Det resulterande betet läggs ut på avskilda platser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lösning

En enkel blandning av borsyra / vatten är en bra lösning, men det här receptet förädlas bäst genom att sötna vätskan. Detta kommer att göra det mer attraktivt för kackerlackor. Processen att förbereda giftet är ganska enkel.

  1. Blanda huvudingredienserna . Du behöver 250 ml varmt vatten och 30 g borsyra (3 standardpåsar). Lösningen omrörs till maximal upplösning av kristallerna.
  2. Tillsätt strösocker . 1 tesked räcker för att göra blandningen mer attraktiv för kackerlackor. Socker löser sig väl i varmt vatten.
  3. Fördelning av blandningen bland de som dricker . Låga skålar eller behållare med en stabil bas kommer att göra.

Med ett måttligt antal skadedjur är vattenbaserade lösningar mycket effektivare insekticider. Inom 3 dagar kommer huvudpopulationen av kackerlackor att förstöras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med mjöl

Borsyra pulver kan blandas med mjöl. Detta kommer att öka dess matappeal. Men huvudsyftet med deras kombination är att släcka den specifika lukten av bor. Blandat med mjöl är det mindre märkbart för insekter.

Bild
Bild

Med socker

Om flytande bete är särskilt attraktivt för törstiga insekter kan torrt bete användas, oavsett om insekterna har tillgång till vatten. För beredning, ta en blandning av borsyra och strösocker i förhållandet 1: 3 . Du kan ersätta den kristallina substansen med pulver. I alla fall är kackerlackor en berömd söt tand. De kommer inte att bortse från en sådan behandling.

Du kan strö blandningen på samma platser som ren borsyra. Men det är bättre att dela upp de farliga godisarna i doserade mängder, i små behållare. Så det blir mindre städning i huset efter att ha fångat alla insekter.

Bild
Bild

Övrig

Du kan förbereda bollar för att sätta dem i fällor med en klibbig substans - detta kommer bara att påskynda processen att fånga kackerlackor. En borsyrablandning kan göras med en mängd olika ingredienser.

  1. Med bröd . Det räcker med att mjuka upp smulan väl, kombinera den med vegetabilisk olja och borsyra. Från de resulterande komponenterna kan du enkelt rulla bollar.
  2. Med honung . På grundval kan du förbereda både dricksirap med borsyra och ägg- eller potatisbollar. Bara 1 tsk räcker. som smakämne.
  3. Med stärkelse och vaniljsocker . I detta recept kombineras 100 g borsyra med florsocker, vanilj och stärkelse - 30 g av varje ämne. Blandningen späds med vatten till önskad konsistens. Då bildas små klumpar av den.
Bild
Bild

Var ska betet placeras?

Instruktioner för användning av borsyra beten måste följas strikt. Du kan inte förgifta kackerlackor i en lägenhet eller hus okontrollerbart.

Här är det korrekta förfarandet för att uppnå hög effektivitet vid förstörelse av skadedjur

  1. Rengöring . Förutom rent sanitära ändamål kommer dessa åtgärder att göra det möjligt att identifiera spår av insekters närvaro, att upptäcka platserna för deras ackumulering.
  2. Eliminering av fri tillgång till vatten . Detta är viktigt eftersom insekter vanligtvis följer samma vägar att dricka. Detta kan användas vid fördelning av betet.
  3. Spridning av pulverformig substans i ren form . Stigar måste läggas på platser av stigar som läggs av kackerlackor till ett vattenhål. Och även ämnet kommer säkert att smula sönder på ytan av skåpen, bakom golvlisterna, på golvet under diskbänken, under skåpen och kylskåpet.
  4. Fördelning av färdiga beteskulor . De läggs ut där trängsel av kackerlackor oftast observeras. Du kan göra betet mer attraktivt genom att lägga till ljusa naturliga färger eller smaker. Det är bättre att placera det på separata fat eller plastlock, ta bort det från barn och djur.
  5. Regelbunden uppdatering av betet . De våta bollarna eller blandningarna bör ändras när insekterna äter dem. Matbeten ska inte ignoreras på länge. Lukten av ett ruttet ägg kommer sannolikt inte att göra ditt hem mer bekvämt, om än på bekostnad av att döda insekter. Dessutom har borsyra ingen ovicid effekt - nya skadedjur kommer gradvis att dyka upp, vilket innebär att förebyggande åtgärder måste vidtas löpande.

Full våtrengöring med utbyte av pulver och alla beten vid bekämpning av kackerlackor bör utföras minst 1 gång i veckan. Detta tillåter inte bara att förstöra insekter, utan också att i tid upptäcka döda skadedjur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Antag inte att borsyra är helt säker. Liksom alla andra kemikalier måste den appliceras med en rad försiktighetsåtgärder.

  1. Andningsskydd . Vid förpackning eller spillning av borsyra rekommenderas att använda hushållsskydd eller medicinska masker. De kommer att förhindra oavsiktlig inandning av kemikalien.
  2. Handskydd . Medicinska handskar hjälper till att isolera huden från borsyra. För de flesta är det säkert, men vissa kan ha individuell intolerans. Hudirritation i detta fall kan manifestera sig i varierande grad.
  3. Brist på oral kontakt . Du behöver inte prova de förberedda beten, ge dem till djur. Ett ämne i en viss koncentration orsakar förgiftning. Den dödliga dosen för kackerlackor är 2-3 mg.
  4. Efterlevnad av lagringsregler . Borsyraförråd bör hållas utom synhåll för barn. Det säkraste stället att förvara dem är i ett låsbart hemmedicinskåp. Om det finns äldre med demens i hemmet kommer säkerhetsåtgärderna att vara liknande.
  5. Meddela andra invånare . Alla bör vara medvetna om att det finns förberedda beten i huset. Annars kan de av misstag förväxlas med mat eller sällskapsdjur.
  6. Djurskydd . Om det finns katter, hundar, gnagare i huset är det nödvändigt att lägga ut beten så att de inte är åtkomliga för att äta. Ibland är det värt att bygga nätfällor från början, genom vilka kackerlackor lätt kan tränga igenom.
  7. Överensstämmelse med hygienåtgärder . Efter att ha arbetat med ett pulverformigt ämne måste du våta rengöra ytorna i kontakt med det, tvätta händer och ansikte.

Genom att följa säkerhetskraven kan du undvika eventuell matförgiftning eller andra negativa reaktioner i kroppen vid kontakt med borsyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Att bli av med kackerlackor bör vara systematisk och komplex. Det är möjligt att förstöra skadedjurspopulationen snabbt och effektivt endast om otillräckligt bekväma förhållanden skapas för insekter. Det finns ett antal åtgärder för att påskynda denna process.

  1. Begränsa tillgången till mat . Kackerlackor livnär sig på avfall från sopbehållare, förakta inte sött te eller brödsmulor. Om lagring av mat i huset utförs med kränkningar, kommer insekter definitivt att hitta något att tjäna på. Om tillgången till mat blockeras kan de börja äta tapeter, lädervaror.
  2. Brist på tillgång till vatten . Utan det kommer insekter snabbt att lämna lägenheten eller helt enkelt dö. Om möjligt är det värt att fixa VVS, fixa läckor eller kondens på rören. Vattnet i diskbänken måste torkas noggrant på natten, detsamma gäller badkaret och duschbrickorna.
  3. Blockerar banorna för insekts penetrering . Ett kackerlackbo kan placeras i en angränsande lägenhet eller i golvtak. Om skadedjur kommer in i huset från utsidan, bör du blockera sprickorna i golv och väggar, installera fint nät för ventilation. Det rekommenderas att täta öppningar runt rör och annan linjär kommunikation med betongbruk eller polyuretanskum.
  4. Upprätthålla allmän renlighet i bostadskvarteren . Kackerlackor är bland de insekter som oundvikligen följer med ohälsosamma förhållanden. I kampen mot dem är det nödvändigt att ta hand om normaliseringen av rengöringsprocesserna. I vissa fall, särskilt om insekter lever under tapeter, golvlister, golv, är det lättare att göra reparationer, vilket skapar outhärdliga förhållanden för deras liv, samtidigt som de eliminerar spåren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med användbara tips kan du uppnå snabb förstörelse av kackerlackor i ett bostadshus eller en lägenhet, samt förhindra att de dyker upp igen.

Rekommenderad: