Smältpunkt För Bitumen: Kokpunkt Och Flampunkt Vid Uppvärmning Och På Flaska. Vid Vilken Temperatur Antänds Konstruktionsbitumenharts?

Innehållsförteckning:

Video: Smältpunkt För Bitumen: Kokpunkt Och Flampunkt Vid Uppvärmning Och På Flaska. Vid Vilken Temperatur Antänds Konstruktionsbitumenharts?

Video: Smältpunkt För Bitumen: Kokpunkt Och Flampunkt Vid Uppvärmning Och På Flaska. Vid Vilken Temperatur Antänds Konstruktionsbitumenharts?
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Smältpunkt För Bitumen: Kokpunkt Och Flampunkt Vid Uppvärmning Och På Flaska. Vid Vilken Temperatur Antänds Konstruktionsbitumenharts?
Smältpunkt För Bitumen: Kokpunkt Och Flampunkt Vid Uppvärmning Och På Flaska. Vid Vilken Temperatur Antänds Konstruktionsbitumenharts?
Anonim

Att känna till smältpunkten för bitumen är viktigt för alla som ska använda den. Kokpunkter och flampunkter under uppvärmning och påfyllning är mycket viktiga i praktiken. Genom att veta vid vilken temperatur bygg bitumenhartset tänds kan många obehagliga situationer uteslutas.

Mjukgöringspunkt för olika typer av bitumen

Bitumen skiljer sig i sina egenskaper ganska starkt. Kvaliteten på denna produkt bestäms till stor del av graden av uppvärmning vid vilken den tappar sin hårdhet och blir mer och mer plast. Nyckelindikatorn som används för mätning är så kallad penetration eller penetrering av nålen i materialet . Det faktum att bitumen i stället för en specifik smältpunkt först når mjukning beror på att de kombinerar en mängd olika ämnen. Egenskaperna hos ett visst märke påverkar också.

Bild
Bild

Det konstaterades att bitumen smälter vid uppvärmning från 160 till 200 grader . Denna temperatur är lätt att uppnå även under normala hemförhållanden. Det är nödvändigt att smälta detta ämne i öppna områden i en metallbehållare. Arbetet bör göras bort från allt som kan smälta eller dessutom fatta eld. Vi får inte glömma att 160-200 grader redan är en allvarlig temperatur för en person, så du måste vara försiktig.

Det är värt att komma ihåg att enligt vissa källor börjar smältningen redan vid 110 grader. Det är sant att det inte går att ta reda på vad dessa domar bygger på. När man förbereder sig för byggnadsarbete eller för att montera olika typer av taktakpappar, smälts vanligtvis tjära.

Bild
Bild

Det smälter redan vid 12-55 grader, vilket gör det möjligt att förbereda en flytande blandning även över en eld . Det är meningslöst att nämna smältpunkten för bituminöst harts separat från andra komponenter i ämnet - likväl, det påträffas bara i laboratoriet; vid tappning i produktionen måste du naturligtvis vägledas av samma temperaturvärden som redan har meddelats.

Flampunkt

Förr eller senare passerar vilken fast substans som helst i en vätska och sedan in i en gasfas. Under smältningen börjar inte bara flytande delar dyka upp, utan också ångor; ju längre ämnet smälter (om uppvärmningen inte stoppas) desto mer frigörs dessa ångor. De är ganska anmärkningsvärda genom att de kan ta eld. Och staten är kritisk ur brandsäkerhetssynpunkt när de börjar brinna, även om de inte kan upprätthålla processen efter att värmekällan har tagits bort. Slutsatsen är detta:

  • ångor från ämnet antänds när nödvändig värme införs;
  • förbränningsprocessen är synlig visuellt;
  • så fort värmeförsörjningen stoppas försvinner lågan.
Bild
Bild

Den exakta temperaturen vid vilken en blixt är möjlig kan fastställas både genom beräkningar och genom speciella experiment. Vanligtvis, vid beräkning, baseras de på det så kallade mättade ångtrycket.

Eftersom det är mycket svårt att direkt mäta vid vilken temperatur en ånga eller gas antänds, brukar detta värde förstås som temperaturen på kärlväggen i vilken reaktionen äger rum . Denna indikator beror starkt på de förhållanden under vilka ämnet finns. men kokpunkten för bitumen (vid normalt atmosfärstryck och rumstemperatur) är exakt inställd - 145 grader.

Bild
Bild

Skörhetstemperatur

Under denna term är det vanligt att förstå graden av uppvärmning, när man når vilken substans som börjar kollapsa från en kortvarig applicering av en last. Denna indikator används för att bedöma hur ämnet kommer att bete sig på vägbanan eller på annat sätt . I oxiderad bitumen uppstår sprödhet vid en lägre temperatur än i andra typer. Lastbeteende -testet utförs i 11 sekunder, exponeringsintensiteten är 1100 kg per 1 cm2. Beroende på den specifika sammansättningen av bitumen varierar sprödhetstemperaturen från –2 till –30 grader.

Rekommenderad: