Bitumen Tankar: Tillverkare Av Bitumen Tankar För Uppvärmning Och Lagring Av Bitumen, Typer Och Design

Innehållsförteckning:

Video: Bitumen Tankar: Tillverkare Av Bitumen Tankar För Uppvärmning Och Lagring Av Bitumen, Typer Och Design

Video: Bitumen Tankar: Tillverkare Av Bitumen Tankar För Uppvärmning Och Lagring Av Bitumen, Typer Och Design
Video: Forsegling av asfaltdekke 2024, April
Bitumen Tankar: Tillverkare Av Bitumen Tankar För Uppvärmning Och Lagring Av Bitumen, Typer Och Design
Bitumen Tankar: Tillverkare Av Bitumen Tankar För Uppvärmning Och Lagring Av Bitumen, Typer Och Design
Anonim

Bitumen och material baserade på det används ofta idag inom olika områden av mänsklig aktivitet. Bitumen används särskilt aktivt i konstruktion, liksom som en komponent i olika byggföreningar. Det bör noteras att denna kategori av material kräver vissa lagringsförhållanden. Deras efterlevnad gör det möjligt att se till att de nämnda ämnena inte förlorar sina egenskaper och kan användas även efter en viss tid efter skapandet. Och speciella behållare för lagring av bitumen hjälper till att bevara deras egenskaper. Låt oss försöka ta reda på varför de används och vad de är.

Bild
Bild

Vad är det och varför behövs det

Bitumen är ett generiskt namn för raffinerade petroleumprodukter som kan vara i fast, flytande eller viskös form. Som nämnts ovan, idag används denna produktkategori aktivt vid konstruktion och uppförande av olika anläggningar på grund av deras operativa egenskaper.

Olika företag försöker ha bitumenreserver, vilket gör det möjligt att undvika prissvängningar på marknaden.

Bild
Bild

Men För att lagra sådana produkter behövs speciella tankar . När allt kommer omkring bör det förstås att lagringen av petroleumprodukter är ganska komplicerad och har vissa finesser som måste beaktas för att säkerställa produktionssäkerheten, liksom bitumenens säkerhet.

Bild
Bild

Sådana reservoarer måste uppfylla alla klimatförhållanden, samt vara resistenta mot negativa manifestationer av den yttre miljön . Det händer ofta att produkten vid tjocklek förvaras tjockare eller till och med kan frysa på vintern. Och för att den ska appliceras krävs en lämplig värmebehållare, som gör att bitumen kan värmas åtminstone delvis.

Bild
Bild

Dessutom måste behållarens konstruktion tillåta kontakt med en inert gas eller syre och göra det möjligt att bilda en viss mängd gasfilt

  • Väggarna bör göras med hänsyn tagen till bituminösa produkters egenskaper, värmeeffekter, behovet av värmeisolering, samt möjliga temperaturskillnader i miljön.
  • Om det behövs kan tankens insida delas in i sektioner. Anledningen är att lastvolymerna kan vara olika, det kan vara nödvändigt att röra om regelbundet.
Bild
Bild

Översikt av arter

Det bör sägas att bituminösa kapaciteter kan vara olika:

markbundna

Bild
Bild

underjordisk

I det senare fallet har sådana behållare en betydligt större volym, men tar inte mycket plats i produktionen.

Bild
Bild

Utrymmesbesparingar uppnås också med vertikala bitumenbehållare. Förresten, de har en annan klassificering, enligt vilken de kan vara av tre typer:

  • vertikal;
  • horisontell;
  • uppvärmd.

Låt oss nu prata om modellerna för varje grupp i ordning.

Vertikal

I tankar som klassificeras som vertikala lagras vanligtvis material och ämnen som olja och olika typer av oljeprodukter: bitumen, fotogen, eldningsolja, dieselbränsle och bensin. Dessutom används de för lagring av ammoniakvatten, industrialkoholer, liksom ett antal livsmedelsvätskor, till exempel sockersirap.

De används också för att lagra vanligt vatten.

Bild
Bild

Denna kategori tankar efterfrågas:

  • i bituminösa förvaringsanläggningar;
  • i lager med flygbränsle;
  • vid oljedepåer;
  • i tankfarmar.
Bild
Bild

Fördelarna med just sådana behållare inkluderar:

  • mer överkomligt pris jämfört med liknande lösningar;
  • när de installeras på marken tar de mindre plats, vilket gör det möjligt att spara utrymme;
  • de är anpassade till alla klimatförhållanden och tål ganska allvarliga belastningar.

Ett annat kännetecken för vertikala tankar är deras mångsidighet, eftersom de inte bara används inom kemi- eller olje- och gassektorn. De används också inom energi, konstruktion, transport och jordbruk.

Bild
Bild

Horisontell

Sådana tankar kan också användas för att lagra olika produkter: vatten, alkoholhaltiga ämnen, melass, olika syror, inklusive svavelsyra. Förutom, om vi pratar om oljeprodukter, så kommer sådana tankar att vara optimala för dieselbränsle, jetbränsle, olika märken av bensin, olja, bitumen, liksom olika typer av eldningsolja.

Det bör tilläggas att för de flesta horisontella tankmodeller kan den maximala väggtjockleken vara 1,6 centimeter.

Bild
Bild

För deras tillverkning används stål av olika kvaliteter.

Om vi pratar om svetsning, som används för tillverkning, kan det vara av två typer:

mekaniserad, som utförs med användning av en elektrod av smälttyp i en miljö av aktiva gaser och blandningar

Bild
Bild

automatisk, som produceras under flödeskiktet

Bild
Bild

Det bör sägas att beroende på objektet och produkten som lagras finns det flera kategorier av horisontella behållare för bitumen

Horisontella slipade sådana av stål . De används för markförvaring, utsläpp och påfyllning av petroleumprodukter vid olika anläggningar: lager, oljedepåer och tankar, tankstationer.

Bild
Bild

Horisontella underjordiska tankar , som oftast används vid bensinstationer, oljedepåer, liksom vid anläggningar för beredning och lagring av olja, gaskondensat och andra.

Bild
Bild

Uppvärmd

Effektiviteten hos olika behållare för lagring av bitumen och andra produkter som skiljer sig åt i kvalitet såsom viskositet beror inte bara på konstruktionen. En annan viktig aspekt är tillgången på tekniska medel för uppvärmning av bitumenblandningar och upprätthållande av dem vid en viss temperatur. Uppvärmning för behållare beräknas och görs på ett sådant sätt att följande uppgifter uppnås med minimal kostnad:

  • uppvärmning av hela volymen av ämnet eller en del av det med erforderlig hastighet till temperaturen vid lagring, pumpning och blandning;
  • upprätthålla ett visst temperaturintervall, vilket motsvarar lagringsförhållanden, med hänsyn till klimatfaktorer;
  • konvektiv blandning av produktens erforderliga volym, om det behövs.
Bild
Bild

Observera att lagringstemperaturen för bitumenkompositioner bör säkerställa deras stabila tillstånd och bevara de egenskaper som de ursprungligen hade.

Bild
Bild

Men svårigheten ligger i det faktum att hög viskositet i detta fall är svårt att bibehålla. Då är det omöjligt att transportera bitumen med pumpar, och blandning av den lagrade volymen kanske inte är möjlig.

Beroende på kategorierna av pumpanordningar, liksom blandningsanordningar för pumpning av små mängder mycket viskösa ämnen, måste de värmas upp till en temperatur i intervallet 90-110 grader Celsius. MEN bitumen bör värmas till en temperatur på 140-180 grader, om det är nödvändigt att utföra seriös blandning, transport samt lossning med hög hastighet . Men mängden uppvärmning beror på värmeelementets effekt och mängden uppvärmningskostnader. Därför är det bäst att söka den bästa balansen mellan värme- och pumpkostnader.

Bild
Bild

Observera att hjälputrustningen för bitumen är bildad av följande element:

  • en sensor för nivån och kvaliteten på produkten som lagras i behållaren;
  • anordningar för underhåll och reparation;
  • värmeelement;
  • temperaturmätningsmekanism.

Det är, som du kan se, värmeelementet är en viktig, men inte den enda komponenten som bör utrustas med en behållare för uppvärmning av bituminösa produkter.

Bild
Bild

Ledande tillverkare

Om vi pratar om tillverkare, så produceras produkterna på marknaden främst av inhemska tillverkare. En av de mest kända är datorn "MashProm-Expert ". Detta företag bedriver tillverkning av olika produkter. Och en av riktningarna för hans aktivitet är skapandet av uppvärmda lagertankar för bitumen, liksom horisontella och vertikala modeller av tankar av olika slag. Observera att anläggningen erbjuder sådana standardstorlekar av behållare som passar in i normerna, tillstånd för transport. Och detta gör att du inte kan ordna transport av överdimensionerad last, vilket gör det möjligt att spara pengar under transporten.

Bild
Bild

Dessutom kompletteras här bitumenbehållarna med en anordning, som gör det möjligt att fjärrövervaka graden av fyllning av tanken med bitumen, samt övervaka lastning och lossning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kapaciteten hos PC "MashProm-Expert" utmärks också av närvaron av modern värmeisolering , närvaron av högprecisionsvätskekontrollsystem för behållare och behållare.

Dessutom utförs arbetet här av svetsare och montörer av högsta kvalifikationer, vilket gör det möjligt att praktiskt taget utesluta risken för defekter.

Bild
Bild

Som ett exempel kan man nämna en annan inhemsk tillverkare - LLC "Khimstalkon -Engineering ". Detta företag specialiserar sig på att skapa ståltankar av vertikal typ för lagring av petroleumprodukter och olja, tekniskt och dricksvatten, bränsle och så vidare.

Denna tillverkare har den tekniska kapaciteten, samt specialutrustning, vilket gör det möjligt att skapa tankar av höghållfast och högkvalitativt stål av olika typer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Här utförs tillverkning av behållare för bitumen på två sätt:

  • montering av tecken för ark;
  • rullande.

Allt detta, i kombination med erfaren personal, kan avsevärt minska produktionstiden för olika vertikala tankar samtidigt som de håller högsta kvalitet vid tillverkningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Vid lagring av bituminösa material kan vanligtvis olika tekniska uppgifter uppstå:

  • implementering av periodisk blandning av kompositionerna som finns i behållaren;
  • att hålla olika kategorier av bituminösa material åtskilda från varandra;
  • lastning och lossning av bitumen i en viss volym vid en viss hastighet.
Bild
Bild

Det bör noteras att ett antal parametrar har inverkan på tankarnas konstruktion, röralternativet och deras tekniska utrustning:

  • lagringsvolym;
  • funktioner för lastning och lossning av processer;
  • varumärke och mängd.
Bild
Bild

Vid utformningen bör det beaktas att nästan alla behållare av den typ som övervägs på marknaden för lagring av flytande produkter, kännetecknade av hög viskositet, har en huvuddel som är tillverkad i form av en cylinder. Som redan nämnts kan det vara horisontellt och vertikalt längs cylinderns axel i behållarens utrymme för lagring av bituminösa material. Var och en av alternativen har sina egna styrkor och svagheter.

Bild
Bild

En av de viktigaste aspekterna av konstruktionen kommer att vara frågan om montering av strukturen redan vid anläggningen där den kommer att ligga. Med tanke på att den överväldigande majoriteten av sådana behållare har en stor volym används två monteringsmetoder:

  • på plats från element som förberetts i förväg;
  • fabriksrullmontering av skal med efterföljande avrullning till önskade dimensioner redan direkt vid anläggningen.

Rekommenderad: