Brick Fight (24 Bilder): är Det Möjligt Att Lägga Till Trasiga Och Flisade Tegelstenar Till Fundamentet? Hur Använder Man Materialet I Landet För Att Höja Webbplatsen?

Innehållsförteckning:

Video: Brick Fight (24 Bilder): är Det Möjligt Att Lägga Till Trasiga Och Flisade Tegelstenar Till Fundamentet? Hur Använder Man Materialet I Landet För Att Höja Webbplatsen?

Video: Brick Fight (24 Bilder): är Det Möjligt Att Lägga Till Trasiga Och Flisade Tegelstenar Till Fundamentet? Hur Använder Man Materialet I Landet För Att Höja Webbplatsen?
Video: How To Build a Retaining Wall (Step-by-Step) 2024, April
Brick Fight (24 Bilder): är Det Möjligt Att Lägga Till Trasiga Och Flisade Tegelstenar Till Fundamentet? Hur Använder Man Materialet I Landet För Att Höja Webbplatsen?
Brick Fight (24 Bilder): är Det Möjligt Att Lägga Till Trasiga Och Flisade Tegelstenar Till Fundamentet? Hur Använder Man Materialet I Landet För Att Höja Webbplatsen?
Anonim

Byggmaterial är olika. Tegel har en viktig plats bland dem. Men med alla dess många fördelar skadas materialet lätt. Det betyder att du måste använda trasig tegelmassa.

Bild
Bild

Särdrag

Tegelbrott uppstår som ett resultat av:

  • rivning av gamla byggnader;
  • översyn och rekonstruktion;
  • fördelning av produkter av låg kvalitet vid tegelfabriker;
  • misstag vid utförande av murverk.
Bild
Bild

Under de senaste åren har mängden brutna tegelstenar ökat stadigt . Antalet gamla hus som rivs ökar. Det är obekvämt och ekonomiskt ineffektivt att göra sig av med sådant avfall, vilket har varit fallet tidigare årtionden. Därför skickas vraket allt mer för återvinning. Som ett resultat tar brutet tegel bokstavligen ett andra liv.

Bild
Bild

Vad händer?

Ett parti tegelstenar som just släppts från fabriken kan ha olika ändamål. Efter slipning har de sekundära råvarorna alla nyckelegenskaper hos den ursprungliga produkten. Keramiska tegelstenar absorberar relativt lite vatten. Den tål frost bra och har en utmärkt densitet. Om tegelstenen ursprungligen innehöll håligheter når den specifika vikten av sekundära råvaror 1400 kg per 1 kubikmeter. m, om det var fast - det ökar till 2000 kg per 1 kubikmeter. m.

Krossat silikatmaterial överlever inte kylan väl, dessutom absorberar det lätt vatten . Den specifika vikten av ihåligt silikatskrot är från 1100 till 1600 kg per 1 kubikmeter. m. För en hel produkt varierar dessa indikatorer från 1800 till 1950 kg per 1 kubikmeter. m. Om tegelstenen ursprungligen var eldstad, förblir den eldfast. Samtidigt penetrerar knappast flytande vatten och vattenånga inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men graderingen beror inte bara på tegelskrotets ursprung. Det finns också en indelning efter storlek. Om det bara finns partiklar som inte är större än 2 cm i diameter kallas produkten finkorn. Allt mer än 2 men mindre än 4 cm är redan den mellersta fraktionen. Det största tegelskrotet har mått från 4 till 10 cm.

För enkel användning separeras fraktionerna och levereras separat till konsumenterna . Men du kan inte genast sortera de återvinningsbara materialen efter storlek. Innan du siktar igenom specialsilar måste du fortfarande befria den från alla onödiga inneslutningar. Det är viktigt att notera att detta bara är en produkt som bearbetas industriellt. Alla som bygger ett hus på egen hand kan till och med använda en orenad tegelstrid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Positiva och negativa aspekter av ansökan

Det råder ingen tvekan om att när byggnader demonteras erhålls sekundära råvaror till ett fyndpris. Det finns inga andra aggregat som är så ekonomiskt fördelaktiga. Skrotstenen själv tar inte eld, stöder inte en redan utvecklad eld, det kan till och med bli ett hinder för det. Detta material behåller värmen väl, förhindrar spridning av främmande ljud. Det överträffar också i styrka de bästa sorterna av ek och betong.

Bild
Bild

Under byggprocessen kan tegelbekämpning användas i alla väder. I detta avseende är det också överlägset naturligt trä. Om du lägger det förberedda skräpet i marken kommer de att ge tillräcklig dränering. Därför är det mycket användbart att använda dem i fuktiga och vattentäta områden. Eftersom tillverkning och bearbetning av tegel garanterar dess miljösäkerhet, kan detta material användas även vid konstruktion av bostäder.

Tegelbekämpning är lätt. Därför kan den levereras till byggarbetsplatsen och läggas utan användning av komplex dyr utrustning. Det är dock värt att notera att trasiga tegelstenar har allvarliga nackdelar. Det är mycket mödosamt att använda: alla block måste försiktigt frigöras från lösningen och gamla lager. Kostnaderna för en ny lösning ökar kraftigt, och murverket måste förstärkas, annars blir det löst och opålitligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför använda återvunnet material?

Tegelbekämpning används vid konstruktion av lokala motorvägar. Det utgör en utmärkt bas för huvudytan, det bästa resultatet uppnås i sumpiga områden. När det gäller att tillverka en asfaltmassa kan tegelflis av vissa fraktioner mycket väl införas i den. Och när du bygger tillfälliga (används endast på vintern och hösten) kan du bygga dem helt av trasiga tegelstenar. Keramisk flis kan också användas för asfaltering av vägar i trädgårdsföretag, för att fylla hål och diken på motorvägar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sekundära råvaror kan ersätta högkvalitativ asfalt vid konstruktion av vägar som betjänar byggarbetsplatser. Åtkomstvägar av denna typ kan fungera i flera år. När det är dags att skapa en fullfjädrad väg kommer det tidigare lagda trasiga teglet att vara en bra grund. Om banan läggs ut med trasig klinker kan den normalt finnas i upp till 10 år, och ännu mer där trafikbelastningen är låg.

Trasig tegel kan användas i landet . Det kommer att bidra till att stärka branta sluttningar och minska risken för jordskred. Det kommer att vara praktiskt för ett dräneringsdike. I detta fall används materialet för att skapa de underliggande skikten. En liknande effekt uppnås när man lägger konstruktionssystem av olika slag. Tegelbekämpning används ofta i landskapsdesign. Ofta, istället för spillror, hälls det till exempel i basen av en alpin bild.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns dock andra användningsområden också. Trasigt tegel hjälper:

  • lägga vackra banker vid en torr ström;
  • dekorera rabatter;
  • skapa en inramning av trädgårdsvägar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en bana, använd fina fraktioner. Med hjälp av stora och medelstora fragment bildas unika ornament. Detta görs genom att pressa ner smulan i den komprimerade massan av sand. I vissa fall ersätts den med betongbruk. Det rekommenderas att använda fragment av hyperpressade eller klinkerstenar. Keramiska tegelstenar av hög kvalitet kommer att vara ett värdigt substitut för dem när det gäller styrka.

Bild
Bild

Tegelbrott kan läggas i stället för spillror till betong och betongblandningar (om än delvis). Det är värt att notera att sådan betong inte kommer att vara av särskilt hög kvalitet. Den kan dock användas om byggnaden som byggs inte är för viktig. I detta fall måste särskilda krav iakttas:

  • använd endast keramiskt skrot;
  • lägg den närmare mitten av byggnadskonstruktioner (på detta sätt påverkas absorptionen av fukt mindre);
  • dela stora bitar i bitar av medelstor och liten storlek;
  • ersätt med återvinningsbara material högst 30% krossad sten (annars blir styrkan orimligt låg).
Bild
Bild

Ytterligare detaljer

Om det finns en onödig smula av silikattegel kvar kan du fylla den med hålrum inuti väggarna (med brunnmetodsmetoden). Detta ökar den termiska och akustiska isoleringen av byggnaden. Bruten tegel används också som fyllmedel för det yttre persiennerområdet. Och om du bryter chamotte blir det ett utmärkt fyllmedel för brandbeständiga murbruk. För detta ändamål kan olika fraktioner av chamotteskrot användas.

Du kan lägga till en tegelkamp i grunden . Samtidigt är det inte tillåtet att bara lägga ut det, även tomten för envåningshus. Men de sekundära uthusen låter dig göra detta. Ibland är stolpen under staketet helt enkelt täckt med tegelskrot. Sedan tampas återfyllningen och hälls med cement. Denna lösning har länge etablerat sig som enkel och pålitlig.

Bild
Bild

En tegelbrytning kan användas för att höja en plats om den ligger i ett lågland. Om det är nödvändigt att jämna ut gropens bas används endast finmaterial. De som har möjlighet att exportera tunga laster bör leta efter erbjudanden om gratis överföring av trasiga tegel. Sådana annonser skickas in av många utvecklare som rivar hela stadsdelar och stadsdelar i gamla hus. Det är mer lönsamt för dem att överföra återvinningsbart material gratis än att ta hand om deras export och bortskaffande på egen hand.

Rekommenderad: