Var Och Hur Man Lägger Salt I Diskmaskinen? Hur Häller Man Den Ordentligt I Diskmaskinen För Första Gången? Saltfack. När Ska Man Lägga Till Det Och Hur Mycket Ska Man Lägga Till?

Innehållsförteckning:

Video: Var Och Hur Man Lägger Salt I Diskmaskinen? Hur Häller Man Den Ordentligt I Diskmaskinen För Första Gången? Saltfack. När Ska Man Lägga Till Det Och Hur Mycket Ska Man Lägga Till?

Video: Var Och Hur Man Lägger Salt I Diskmaskinen? Hur Häller Man Den Ordentligt I Diskmaskinen För Första Gången? Saltfack. När Ska Man Lägga Till Det Och Hur Mycket Ska Man Lägga Till?
Video: Utbildning i hur man ställer ner disk i diskmaskinen 2024, April
Var Och Hur Man Lägger Salt I Diskmaskinen? Hur Häller Man Den Ordentligt I Diskmaskinen För Första Gången? Saltfack. När Ska Man Lägga Till Det Och Hur Mycket Ska Man Lägga Till?
Var Och Hur Man Lägger Salt I Diskmaskinen? Hur Häller Man Den Ordentligt I Diskmaskinen För Första Gången? Saltfack. När Ska Man Lägga Till Det Och Hur Mycket Ska Man Lägga Till?
Anonim

När de pratar om att salt hälls i en diskmaskin menar de inte vanligt salt. Denna produkt har utformats speciellt för att mjuka upp hårt vatten, vilket är det som får disken att se smutsig ut eller täckt med en tunn vitaktig beläggning av mineraler, även efter att tekniker har avslutat rengöringscykeln.

I de flesta länder, särskilt i Europa, är diskmaskiner utrustade med ett speciellt inbyggt fack där den beskrivna produkten placeras. I vårt land är det annorlunda med modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur vet du när du ska tillsätta salt?

Hårt vatten kännetecknas av en stor ansamling av mineraler. Detta är:

  • kalcium;
  • magnesium.

De interagerar enkelt med skålen och glasrenaren.

Resultatet är en speciell förening som är mindre effektiv vid rengöring av disk och kan lämna en obehaglig rest.

Tillsats av fint salt, även om det är ren natriumklorid, kan täppa till diskmaskinens avlopp.

Rätterna kommer inte att smaka salt av tekniken. Det kommer bara att se renare ut, punkt

Mjukat vatten har en positiv effekt inte bara på diskens kvalitet, utan också på diskmaskinens prestanda. Vattenavhärdaren förhindrar att kalkavlagringar bildas. Det är inte svårt att bestämma dess utseende, eftersom det alltid är vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta krita sediment har mineralbeståndsdelar. Hårt vatten lämnar det inte bara på disken, utan också på "insidan" av utrustningen och täpper därigenom.

Experter säger att salt bör endast användas i maskiner där tillverkaren har tillhandahållit ett separat inbyggt fack … Om användaren inte är säker på om det finns en liknande enhet i den valda utrustningsmodellen är det värt att hänvisa till instruktionerna från tillverkaren. När det inte finns något som botten, där den vanligtvis finns, är den förmodligen inte alls där.

Varje specialist kommer att säga: i avsaknad av en speciell behållare i tekniken kan verktyget som beskrivs i artikeln inte användas

I det här fallet hjälper ingenting i kampen mot vattenhårdhet. De flesta premiumdiskmaskiner har särskilda fack. Det är därför det är så viktigt att fråga säljaren innan du köper om det finns ett fack i modellen som användaren gillade.

Det största misstaget är att lägga saltet som används för att minska vattnets hårdhet i facket för rengöringsmedel. Om sådana åtgärder utförs regelbundet kan du snart förvänta dig allvarliga problem med utrustningen. Behovet av reparationer är en tidsfråga, annars kan du behöva köpa en ny diskmaskin helt och hållet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en bil med indikator

När vattnet har en hög hårdhet, även efter tvätt, ser disken ut som om de har en vit beläggning på sig. Det är omöjligt att inte se detta på glaset.

Kolla in specialindikatorn, som finns i dyrare diskmaskiner och inte alltid är tillgänglig även i mellanklass. Ett enklare sätt att förstå om det är dags att använda salt kan inte hittas för en modern användare.

Om ljuset är grönt är allt i sin ordning. Om den är röd är det dags att applicera den beskrivna produkten

Om konsumenten börjar märka att indikatorn blir röd mer än en gång var 30: e dag, är det möjligt att den helt enkelt går sönder. - det är bättre att skicka tekniker för diagnostik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utan indikator

Eftersom salt fungerar som en mjukgörare för vatten, tar det bort kalk från vattnet. När du använder varmt vatten i en diskmaskin, kommer mycket kalk att byggas upp. Det är hon som ligger kvar på tallrikarna i form av en vit blomning.

Fyll på behållaren en gång var 30: e dag , oftare bör du dock inte göra detta, eftersom användning av salt några månader inte kommer att ge ett påtagligt resultat. Om den köpta utrustningen inte har indikatorlampor kan du skapa ditt eget schema.

Bild
Bild
Bild
Bild

Saltmängd

Vissa maskiner är utrustade med en speciell enhet som du kan kontrollera vattnets hårdhet med. Baserat på resultaten av detta test kommer instruktionsboken att rekommendera hur mycket salt som ska tillsättas varje gång.

Om inte, lägg bara till rätt mängd enligt förpackningen . För att göra ditt arbete enklare, använd en tratt, då kommer saltet att falla strikt på den plats som anges för det.

Innan nästa tvätt är det värt att genomföra en preliminär lansering, som gör att du kan bli av med överskott av ansamling av rengöringsprodukter som kan komma in i ett annat fack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var behöver du hälla?

Saltet som avses i artikeln måste hällas i ett fack som är speciellt utformat för detta . I en diskmaskin är en sådan tank vanligtvis placerad bredvid avloppet vid botten av apparaten. Ofta är behållaren utrustad med ett skruvlock.

Till salu finns det inte bara en smulig version av salt, utan också i tabletter.

Det är nödvändigt att lägga dem i tanken utan att slipa - vattnet kommer att göra allt för användaren. Behållarens storlek gör att en liknande produkt kan användas utan problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur lägger man till det korrekt?

För att fylla den beskrivna produkten i diskmaskinen för första gången måste du ta bort stället nedanför och sedan öppna saltbehållaren . Det måste dras ut helt och läggas på bordet. Om det går dåligt bör du höja det lite för att ta bort det från rullarna. Det nödvändiga facket kommer att placeras längst ned i diskmaskinen, i sällsynta fall kommer behållaren att ligga på sidan.

Om det inte finns något, har användaren troligtvis köpt utrustning där denna tilläggsfunktion inte tillhandahålls.

Nu måste du skruva loss locket och se om det finns vatten där. Sådana block har speciella lock som måste stängas tätt varje gång efter användning. Skruva av locket och lägg det åt sidan. Om tekniken används för första gången kommer det att vara nödvändigt att förfylla det beskrivna facket med vatten. Vatten bör hällas så att vätskan når toppen.

Efter det behöver du inte tillsätta vatten, för när tvättcykeln avslutas kommer det alltid att finnas lite vatten i facket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande gång behöver du inte upprepa proceduren.

Använd endast en speciell diskmaskinssäker produkt. Du hittar den i butiker eller på internet. Det spelar ingen roll vilken tillverkare användaren väljer, men i inget fall ska du använda salt:

  • kokkonst;
  • nautisk;
  • koscher.

Det finns flera viktiga skillnader mellan tekniskt salt och andra typer. I det första fallet har den en speciell struktur, vilket innebär att den löser sig gradvis och används jämnare. Dessutom innehåller den ofta antikoagulantia som hindrar diskmaskinen från att täppa till. Diskmaskinens salt är rent och utformat för att inte lämna kvar rester.

Laddning av andra produkter som ersättning för specialblandning kommer att resultera i brott . Dessa salter innehåller tillsatser som inte minskar, utan bara ökar vattnets hårdhet. De har ofta en för liten bråkdel, så efter påfyllning blir enheten igensatt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Häll saltet genom tratten tills behållaren är helt full . Olika modeller av den beskrivna tekniken har olika behållarstorlekar, därför innehåller de olika mängder salt. Det är därför det inte finns någon exakt mått som användaren kan vägledas av.

Eftersom det finns vatten i behållaren förvandlas produkten snabbt till saltlösning. När det aktiveras under tvättprocessen ändrar det de kemiska processerna, hårt vatten mjuknar.

Tratten är den främsta hjälpen som förhindrar kontaminering av andra områden . Det är värt att hålla den, utan att nedsänka den i hålet, ovanför tanken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om saltet blir blött sprids det inte ordentligt och sätter sig på väggarna.

Överskottet avlägsnas omedelbart med en våt trasa.

Kompositionen i sig kommer aldrig i kontakt med plattorna under tvätten, eftersom den helt enkelt förblir inuti utrustningen. Men om du inte tar bort det spillda saltet blandas det med vattnet som rengör disken. Det är ofarligt, men som ett resultat kan det kännas som att hon inte har tvättats väl. Speciellt märkbar när det var en cykel.

Återvinning kan aktiveras - skölj, men utan tallrikar och glas. Det är så lätt att bli av med överflödigt salt i klipparen.

När kompositionen finns i behållaren som är avsedd för den, är det nödvändigt att dra åt locket ordentligt. Allt är enkelt här - de installerar locket på sin plats. Det är viktigt att se till att det sitter tätt. Om locket skruvas loss under tvätten och den använda produkten kommer in i utrustningen kan det gå sönder.

Det nedre stativet kan installeras på sin ursprungliga plats och utrustningen kan startas i normalt läge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gör allt korrekt, i enlighet med rekommendationerna från tillverkare av utrustning och salt, kommer diskmaskinen att hålla längre och användaren får rena, mousserande rätter vid utgången.

Rekommenderad: