Hur Använder Jag Bidén Korrekt? 35 Foton Hur Man Använder För Män Och Kvinnor, Hur Man Sitter Och Tvättar, Regler För Användning På Sjukhuset Och Hemma

Innehållsförteckning:

Video: Hur Använder Jag Bidén Korrekt? 35 Foton Hur Man Använder För Män Och Kvinnor, Hur Man Sitter Och Tvättar, Regler För Användning På Sjukhuset Och Hemma

Video: Hur Använder Jag Bidén Korrekt? 35 Foton Hur Man Använder För Män Och Kvinnor, Hur Man Sitter Och Tvättar, Regler För Användning På Sjukhuset Och Hemma
Video: Gynekologen varnar för nya snipp-trenden: ”Undvik detta” - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Hur Använder Jag Bidén Korrekt? 35 Foton Hur Man Använder För Män Och Kvinnor, Hur Man Sitter Och Tvättar, Regler För Användning På Sjukhuset Och Hemma
Hur Använder Jag Bidén Korrekt? 35 Foton Hur Man Använder För Män Och Kvinnor, Hur Man Sitter Och Tvättar, Regler För Användning På Sjukhuset Och Hemma
Anonim

Överensstämmelse med hygienreglerna är nyckeln till hälsa. Alla vet detta och tydligen är det därför bidén blir mer och mer populär i vårt land. Om installationen tidigare bara orsakade missförstånd och ansågs vara ett överskott, uppskattar idag allt fler människor möjligheten att tvätta efter att ha använt toaletten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En bidé är en VVS -enhet som liknar en toalett, men är utrustad med munstycken, utformade för att utföra hygieniska procedurer efter användning av toaletten. Vatten tillförs från munstyckena under tryck. Tvättning av könsorganen och anus kan minska sannolikheten för inflammatoriska sjukdomar i urogenitalkanalen, bäckenorganen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvätt rekommenderas för hemorrojder, eftersom vattenstrålarna ger en mild massageeffekt . Dessutom rekommenderas inte användning av papper för denna sjukdom, eftersom det medför smärta och obehag. Tvätt kan lösa detta problem.

De första enheterna med ett liknande syfte nämns på 1600 -talet. De första bidéerna var bad fyllda med vatten, som användes i Frankrike.

Vad är det för?

Som redan nämnts är bidets huvudsyfte att tvätta könsorganen efter att ha använt toaletten. Enheten förenklar tvättproceduren och hjälper till att upprätthålla personlig hygien. Det är viktigt att för människor med funktionsnedsättning, liksom för äldre användare, är det mycket lättare och bekvämare att använda en bidé, snarare än toalettpapper. Som ett förhindrande av bildning av hemorrojdernoder visas också användningen av en bidé.

Bild
Bild

Bidet är också bekvämt för tvätt av spädbarn. I närvaro av ett duschhuvud används enheten för att rengöra badrummet, fylla hinkar med vatten, rengöra husdjursbrickor. Om det behövs kan du dock skölja fötterna eller händerna i bidén, förutsatt att bidéskålen desinficeras noggrant och regelbundet.

Den största fördelen med bidén är dess mångsidighet, praktiska, användarvänlighet och installation . Bland bristerna kan man notera behovet av att tilldela en plats i badrummet för enheten. Denna nackdel kan dock enkelt utjämnas genom att använda bidéer i kombination med en toalett. Den höga kostnaden för automatiska enheter motiveras av komforten och fördelarna som enheten ger.

Bild
Bild

Typer och modeller

Det finns fristående bidéer och toalettmonterade enheter. Beroende på installationsmetod skiljer man golv och upphängda strukturer. En egenskap hos den senare är närvaron av en installation, en ram i väggen, till vilken bidetten och dess konstruktiva skålar är fästa. Endast bidéskålen och kontrollpanelen eller duschhuvudet är synliga för användaren. Golvkonstruktioner representerar en välbekant skål på ett "ben". Trots att de förra ser attraktiva ut och visuellt tar mindre plats, är golvalternativ mer populära. Detta beror på deras lägre kostnad och enkel installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på kontrollfunktionerna finns det flera typer av bidéer

  • Mekanisk eller manuell . Inställningen av prestandaindikatorer är i första hand vattentemperaturen justeras manuellt.
  • Automatisk styrs av kontrollpanelen eller fjärrkontrollen. Som regel är sådana enheter utrustade med en termostat som säkerställer en konstant temperatur och vattentryck i enlighet med de parametrar som användarna ställer in.
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat bör det sägas om modeller avsedda för små produkter. Alla innebär att en separat bidéskål avvisas på grund av det begränsade lediga utrymmet, därför överförs bidéens funktion på ett eller annat sätt till toaletten.

Följande modeller utmärks:

  • en toalett med en inbyggd bidé - toalettkanten är utrustad med munstycken;
  • bidéskydd - vattenstrålar levereras från munstyckena i sätesskyddet. Ett sådant lock är installerat på en vanlig toalett;
  • en vanlig toalett utrustad med en hygienisk dusch med blandare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den medföljande vattenstrålen kan ha flera lägen, bland de mest populära är följande:

  • vanlig;
  • intensiv;
  • pulserande;
  • mjuk;
  • syresatt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Antalet munstycken kan variera från enhet till enhet. Deras antal är en av de faktorer som bestämmer produktens kostnad.

Om vi pratar om tillverkningsmaterialet, så är de mest populära sådana bidetmodeller som:

  • porslin;
  • fajans.

Båda alternativen anses värda, dock är porslin av något högre kvalitet och längre livslängd (upp till 50 år). Den har en mjukare, icke-porös konsistens som avvisar smuts. Naturligtvis kostar porslinsmodellen mer. Drifttiden för lergodsanalogen är upp till 30-40 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på enhetens storlek finns det tre typer

  • Den genomsnittliga eller standarddesignen har en bredd på 460 mm, det är rättvist att säga att den är oförändrad i de flesta modeller, produktens längd är 496 mm och skålens längd är 271 mm.
  • Förlängd. Bidet är 528 mm långt och skålen är 304 mm lång.
  • Förkortad. Skålens längd är 470 mm och skålens bredd är 245 mm.

Fristående bidéer skiljer sig också åt i typ av utgåva.

Liksom toaletter har de följande typer av utsläpp:

  • horisontell;
  • sned;
  • vertikal.
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen kan enheter utrustas med alternativ som:

  • autonom vattenuppvärmning;
  • hydromassage;
  • varmluftsfläkt eller hårtorkfunktion;
  • termostat;
  • bakgrundsbelysning;
  • uppvärmt säte.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Bidet bör användas efter varje toalettbesök. Det finns inga särskilda krav för användning, det viktigaste är att det är bekvämt. De flesta användare föredrar att sitta inför enheten, men detta beror på typen av modell.

Moderna modeller har flera driftsätt, bland annat i enlighet med användarens kön . Detta gör att kvinnor och män kan tvätta snabbt och bekvämt. Vissa människor använder toalettpapper innan de tvättas, medan andra använder en bidé direkt. Hur korrekt är det upp till användaren att avgöra. Det enda som läkare rekommenderar är att använda tvål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollera temperaturen och vattentrycket innan du använder enheten. Detta undviker skållning och stänk av vatten. Lägg handdukar nära enheten. Ur hygienisk synvinkel bör dessa vara handdukar eller servetter för engångsbruk. Efter användning får servetterna inte kastas i bidén. Annars kan igensättning av dräneringshålet inte undvikas. Det är värt att sätta en speciell urna bredvid bidén. Många modeller är utrustade med en tork- och varmluftsfunktion, vilket eliminerar behovet av handdukar.

Viktig! Att använda en bidé är inte ett substitut för att duscha eller bada. De är ofta inrymda på sjukhus och förlossningsavdelningar där det inte finns någon fullständig dusch, så att personlig hygien kan upprätthållas.

Bild
Bild

Bidet är särskilt nödvändigt för vård av de kvinnliga könsorganen . Regelbunden tvätt är det bästa förebyggandet av könssjukdomar, låter dig hålla dem rena under menstruationen, efter samlag. Som praktiken visar är det bekvämare för en kvinna att sitta inför bidén. Män, å andra sidan, brukar ha ryggen till bidén. Efter varje användning är det lämpligt att skölja skålen med ett desinfektionsmedel.

Hur man gör en toalettskål?

Du kan göra en vanlig toalett till en bidé genom att utrusta den med en hygienisk dusch eller genom att köpa en bidéstol. Sådana alternativ är vanligtvis relevanta för små rum, där det helt enkelt inte finns utrymme för installation av en separat skål. Ett annat alternativ i detta fall är att installera en toalett med bidéfunktion. Det kräver dock demontering av den tidigare enheten och installation av en ny, vilket kan vara obekvämt.

Det enklaste och mest prisvärda alternativet är en hygienisk dusch . Det är ett duschhuvud och en kran installerad på väggen bredvid eller bakom toaletten. Kranen är ansluten till ett handfat eller vattenförsörjningssystem. Duschhuvudet är utrustat med en knapp som kan tryckas på för att slå på vattnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bidéskyddet är ett säte som passar på toaletten och som också låter dig tvätta dig direkt efter toaletten. Den har inbyggda munstycken som kan vara inbyggda (fasta) eller infällbara. De senare, enligt användarrecensioner, är mer praktiska att använda. Munstyckena är utrustade med ett automatiskt desinfektionssystem efter användning, vilket garanterar enhetens hygien och säkerhet.

De flesta omslagen är smarta och har många ytterligare användbara funktioner . Bland dem är det värt att lyfta fram det uppvärmda sätet och dess belysning, ett självrensande system, en antibakteriell beläggning och en funktion av att blåsa varm luft. Mikroliftsystemet säkerställer smidig sänkning av locket efter användning. Modeller med en infraröd rörelsesensor är bekväma. Efter att ha reagerat på användarens utseende slår enheten automatiskt på munstyckena efter en viss tidsperiod och efter användning, när användaren försvinner från sensorernas handlingsområde, desinficeras munstyckena och skålen, varefter locket sänks gradvis.

Bild
Bild

Enheterna är tillverkade av hållbar plast, vilket är pålitligt. Det är viktigt att locket sitter tätt på toaletten och inte deformeras under användning. Detta kommer att leda till ojämn fördelning av lasten och sedan till att kåpan går sönder. De flesta kåporna är utrustade med en kontrollpanel, vissa modeller har också en fjärrkontroll. Det senare är mer praktiskt och funktionellt för människor med kurviga byggnader eller användare med funktionsnedsättning.

En egenskap hos kombinerade enheter och modeller utrustade med en hygienisk dusch är möjligheten att använda dem för sitt avsedda ändamål, samt att använda dem omedelbart som bidé.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på plats i ett hemmabadrum

När du placerar en bidé är det logiskt att den ska installeras nära toaletten. Om vi pratar om en automatisk enhet är det nödvändigt att montera ett uttag i närheten, och det är mycket säkrare om det är utanför badrummet. Det är viktigt att ett avstånd på 25–30 cm återstår mellan toalettskålen och bidén, samt mellan bidéen och väggarna i rummet eller möblerna. Framför bidén, liksom framför toalettskålen, är det viktigt att lämna ett fritt utrymme på 60–70 cm till dörren eller motsatt vägg.

Bild
Bild

Det rekommenderas inte att ha bidé och toalett för nära varandra, eftersom det kommer att vara obekvämt att tvätta . Om badrummets dimensioner inte tillåter att upprätthålla det rekommenderade avståndet mellan enheterna är det mer logiskt att välja antingen "två-i-ett" -modellen eller köpa en mer kompakt toalett och bidé. På bidéns sida, på samma vägg som apparaten, finns en handdukshållare. Det är vanligtvis bekvämt att hålla toalettpapper nära toaletten på nästa vägg. Hållare för den, liksom för en handduk, bör monteras på armlängds avstånd från VVS -utrustning (på en höjd av 70–90 cm från golvet).

Eftersom enheterna är lika och ligger nära varandra är det viktigt att de har en liknande design, skålstorlek, nyanser. Hängande toalett och bidé, som ligger längst bort i badrummet, ser snygga och moderna ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi talar om kombinerade badrum, då skiljer man vanligtvis två zoner: sanitära och hygieniska. Den första innehåller en toalett och bidé, den andra - ett badkar eller dusch och handfat. För större bekvämlighet kan du installera en partition mellan dem. Förresten, en bidé eller bidétoalett kan monteras direkt på denna partition genom att välja en lämplig installation.

I små badrum, om det finns en duschkabin, är det mer bekvämt att placera den längs en av rummets långsidor, och längs den andra ser andra VVS -inredning organiska ut, inklusive en toalettskål och en bidé.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller färgen rekommenderas snövit VVS för små rum, vars användning visuellt kommer att förstora rummet. Du kan välja beige, pastellfärger. Ljusare färger såväl som mörkare svarta bör användas med försiktighet och dosering. Allt VVS ska utföras i samma färgschema. När du köper färgat VVS, bör du vara beredd på en mer grundlig och frekvent rengöring, eftersom spår av torkade droppar är särskilt märkbara på en färgad yta.

Om toaletten har en originaldesign är det viktigt att bidén också följer denna form. I detta avseende är det mycket mer bekvämt att köpa båda enheterna samtidigt.

Rekommenderad: