Hur Ansluter Jag En JBL -högtalare Till En Dator? Hur Kan Jag Ansluta Till Min Bärbara Dator? Varför Kan Inte Min Dator Se Mina Högtalare Via Bluetooth?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En JBL -högtalare Till En Dator? Hur Kan Jag Ansluta Till Min Bärbara Dator? Varför Kan Inte Min Dator Se Mina Högtalare Via Bluetooth?

Video: Hur Ansluter Jag En JBL -högtalare Till En Dator? Hur Kan Jag Ansluta Till Min Bärbara Dator? Varför Kan Inte Min Dator Se Mina Högtalare Via Bluetooth?
Video: Musikkolumn jbl xtreme-hur du slår på radion 2024, April
Hur Ansluter Jag En JBL -högtalare Till En Dator? Hur Kan Jag Ansluta Till Min Bärbara Dator? Varför Kan Inte Min Dator Se Mina Högtalare Via Bluetooth?
Hur Ansluter Jag En JBL -högtalare Till En Dator? Hur Kan Jag Ansluta Till Min Bärbara Dator? Varför Kan Inte Min Dator Se Mina Högtalare Via Bluetooth?
Anonim

Mobila prylar har blivit en integrerad del av våra liv. De är praktiska och funktionella hjälpare i arbete, studier och vardag. Bärbara enheter hjälper också till att lysa upp fritiden och ha det bra. Användare som uppskattar hög ljudkvalitet och kompakthet väljer JBL -akustik. Dessa högtalare kommer att vara ett praktiskt tillägg till din bärbara dator eller dator.

Bild
Bild

Hur ansluter jag via Bluetooth?

Du kan ansluta JBL -högtalaren till din dator via trådlös Bluetooth -teknik. Det viktigaste är att denna modul är inbyggd i den bärbara datorn och den akustik som används. Låt oss först titta på synkronisering med en teknik som körs på Windows -operativsystemet.

Bild
Bild

Detta är det vanligaste operativsystemet som många användare känner till (de mest använda versionerna är 7, 8 och 10). Synkronisering utförs enligt följande.

  • Akustiken måste vara ansluten till en strömkälla.
  • Högtalarna ska vara nära den bärbara datorn för att datorn snabbt ska kunna upptäcka den nya enheten.
  • Slå på din musikutrustning och starta Bluetooth -funktionen.
  • Knappen med motsvarande logotyp måste tryckas tills blinkande ljussignal. Indikatorn börjar blinka rött och blått, vilket indikerar att modulen fungerar.
  • Gå nu till din bärbara dator. Klicka på Start -ikonen (med Windows -logotypen på den) till vänster på skärmen. En meny öppnas.
  • Markera fliken Alternativ. Beroende på version av operativsystemet kan den här artikeln vara placerad på olika platser. Om du använder version 8 av operativsystemet finns den nödvändiga knappen på vänster sida av fönstret med växelbilden.
  • Klicka en gång med musen på objektet "Enheter".
  • Hitta objektet med titeln "Bluetooth och andra enheter". Leta efter det på vänster sida av fönstret.
  • Starta Bluetooth -funktionen. Du behöver ett reglage längst upp på sidan. I närheten hittar du ett statusfält som indikerar hur den trådlösa modulen fungerar.
  • I det här skedet måste du lägga till den mobila enheten som krävs. Vi klickar med musen på knappen "Lägg till Bluetooth eller annan enhet". Du hittar den högst upp i ett öppet fönster.
  • Klicka på Bluetooth -ikonen - ett alternativ på fliken "Lägg till enhet".
  • Om allt görs korrekt ska namnet på den bärbara högtalaren visas i fönstret. För att synkronisera måste du klicka på den.
  • För att slutföra proceduren måste du klicka på "Parning". Den här knappen kommer att ligga bredvid kolumnnamnet.

Nu kan du kontrollera akustiken genom att spela upp något musikspår eller en video.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Apparater av Apples varumärke fungerar på grundval av sitt eget operativsystem Mac OS X. Denna version av operativsystemet skiljer sig väsentligt från Windows. Laptopägare kan också ansluta en JBL -högtalare. I detta fall måste arbetet utföras enligt följande.

  • Du måste slå på högtalarna, starta Bluetooth -modulen (håll ned knappen med motsvarande ikon) och sätt högtalarna bredvid datorn.
  • På en bärbar dator måste du också aktivera den här funktionen. Bluetooth-symbolen finns på höger sida av skärmen (rullgardinsmeny). Annars måste du leta efter den här funktionen i menyn. För att göra detta måste du öppna "Systeminställningar" och välja Bluetooth där.
  • Gå till protokollinställningsmenyn och slå på den trådlösa anslutningen. Om du märker en knapp med namnet "Stäng av", körs funktionen redan.
  • Efter start startar sökningen efter enheter som ska anslutas automatiskt. Så snart den bärbara datorn hittar den mobila högtalaren måste du klicka på namnet och på ikonen "Parning". Efter några sekunder upprättas anslutningen. Nu måste du köra en ljud- eller videofil och kontrollera ljudet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner när de är ihopkopplade med en dator

Operativsystemet på en bärbar dator och en stationär dator ser likadant ut, så det borde inte vara några problem att hitta den flik eller knapp som krävs. Huvudfunktionen för synkronisering med en hemdator är Bluetooth -modulen . Många moderna bärbara datorer har denna adapter redan inbyggd, men för vanliga datorer måste den köpas separat. Detta är en billig och kompakt enhet som ser ut som ett USB -minne.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

Bluetooth -anslutning under aktivering drivs av ett laddningsbart batteri eller ett batteri av akustiken. För att inte slösa bort enhetens laddning rekommenderar experter ibland att använda en trådbunden metod för att ansluta högtalare . För att göra detta måste du använda en 3,5 mm kabel eller en USB -kabel. Den kan köpas i vilken elektronikbutik som helst. Det är billigt. Om det är första gången du synkroniserar högtalarna med en bärbar dator, placera inte högtalarna långt ifrån dem. Det optimala avståndet är inte mer än en meter.

Bruksanvisningen måste ange det maximala anslutningsavståndet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kabelanslutning

Om det inte är möjligt att synkronisera utrustning med hjälp av en trådlös signal kan du ansluta högtalarna till en dator via USB. Detta är ett praktiskt och bekvämt alternativ om datorn inte har en Bluetooth -modul eller om du behöver spara på batteriet. Den nödvändiga kabeln, om den inte ingår i paketet, kan köpas i valfri gadget och mobilbutik. Med USB -porten är högtalaren ansluten helt enkelt.

  • Ena änden av kabeln måste anslutas till högtalaren i laddningsuttaget.
  • Sätt in den andra sidans (bredare) port i önskad kontakt på en dator eller bärbar dator.
  • Kolumnen måste vara påslagen. Så snart operativsystemet hittar den anslutna gadgeten kommer det att meddela användaren med en ljudsignal.
  • Ett meddelande om ny hårdvara visas på skärmen.
  • Musikenhetens namn kan se annorlunda ut på varje dator.
  • Efter anslutning måste du spela upp alla spår för att kontrollera högtalarna.

Det rekommenderas att tillhandahålla en internetanslutning, eftersom datorn kan be dig att uppdatera drivrutinen. Detta är ett program som krävs för att utrustningen ska fungera. Det kan också finnas en drivrutinsdisk med högtalaren. Var noga med att installera den innan du ansluter högtalarna. En bruksanvisning medföljer alla modeller av akustisk utrustning.

Den beskriver akustikens funktioner, specifikationer och anslutningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Vissa användare står inför olika problem vid parningsteknik. Om datorn inte ser högtalaren eller det inte finns något ljud när den slås på kan orsaken vara relaterad till följande problem.

  • Gamla drivrutiner som ansvarar för driften av Bluetooth -modulen eller ljudåtergivning. I det här fallet behöver du bara uppdatera programvaran. Om det inte finns någon drivrutin alls måste du installera den.
  • Datorn spelar inte upp ljud. Problemet kan vara ett trasigt ljudkort. I de flesta fall måste detta element bytas ut, och endast en professionell kan reparera det.
  • Datorn konfigurerar inte enheten automatiskt. Användaren måste öppna ljudparametrarna på datorn och utföra arbetet manuellt genom att välja nödvändig utrustning från listan.
  • Dålig ljudkvalitet eller tillräcklig volym. Mest troligt är orsaken det stora avståndet mellan högtalarna och den bärbara datorn (PC) när de är trådlöst anslutna. Ju närmare högtalarna är till datorn, desto bättre signalmottagning blir det. Ljudet påverkas också av inställningarna som justeras på datorn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur uppdaterar jag drivrutinen?

Programvaran måste uppdateras regelbundet för optimal prestanda för mobila enheter. Det tar bara några minuter att göra detta. I de flesta fall kommer operativsystemet att meddela användaren att ladda ner en ny version. En uppdatering behövs också om datorn har slutat se akustik eller om det finns andra problem när du ansluter eller använder högtalare.

Steg-för-steg-instruktionerna är följande

  • Klicka på ikonen "Start". Det är i det nedre högra hörnet, i aktivitetsfältet.
  • Öppna Enhetshanteraren. Du hittar det här avsnittet genom sökfältet.
  • Hitta sedan Bluetooth-modellen och högerklicka på den en gång. En meny öppnas.
  • Klicka på knappen "Uppdatera".
  • För att datorn ska kunna ladda ner drivrutinen från World Wide Web måste den vara ansluten till Internet på något sätt - trådbundet eller trådlöst.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas också att ladda ner ny firmware för ljudutrustning.

Märket JBL har utvecklat en separat applikation speciellt för sina egna produkter - JBL FLIP 4. Med hjälp kan du snabbt och enkelt uppdatera firmware.

Rekommenderad: